Lasten ja nuorten hyysääminen seis - kurinpalautuksen aika

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Jupiter, 13.10.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Opetuksessa voisi muutenkin keskittyä enemmän tiedonhakuun ja sen soveltamiseen. Ihan vitun nuijaa hommaa, että joku MAOL:in taulukkokirja oli yliopistoon asti ainoa sallittu tuki tenteissä ja kokeissa ja kaikki muu perustui ulkoa opetteluun. Onhan se tietty ikävää jos kersat ei sitten post apocalyptiassa tunnista käpytikkaa tai metsäangervoa ilman wikipediaa tai googlea mutta so not. En tajua tuollaisen ulkoa pänttäämisen tarkoitusta elämän kannalta aika triviaaleissa asioissa.
   
 2. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Tuskin meidän kannattaa tuudittautua siihen. Mutta jos homman nimi on se, että ellei kaikille saada samantasoisia tietoteknisiä työkaluja käyttöönsä, jatkaa kaikki helmitaulun ja kaavakokoelman kanssa niin suunta on alaspäin.
   
 3. Mikko Laine

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2001
  Viestejä:
  1 485
  Tarkoitin tiedon kaatamisella korvasta vähän eri asiaa. Tarkoitin "perinteistä" liitutaululuennointia, jossa opettaja on ainut aktiivinen toimija ja oppilaat vain passiivisesti kirjoittavat ja mahdollisesti tekevät tehtäviä. Onhan se monesti vielä tätäkin, mutta hyvin usein jotain paljon muuta. Kieltentunneilla keskustellaan, fyke-tunneilla tehdään labratöitä jne... Tässä kun et ole kuunnellut ohjeita, niin teet vahinkoa kaikkien muidenkin oppimiselle. Et vain omallesi.

  Oletko tosissasi, että kännykän räpläämisestä pitäisi seurata tukiopetusta? Oppilaalle se ehkä on rangaistuksenomainen seuraus, mutta koululle aivan turha kustannuserä, joka olisi vältettävissä sillä, ettei Liisa-Petteri sitä kännykkää käytä tunnilla turhaan.

  Huutamisen yhtään minään vaihtoehtona millekään keksit jostain muualta kuin minun viestistäni. Huutaminen on ehdottomasti väärä toimintatapa. Opintopsykologikin on ehkä hieman ylilyönti, jos kyse on vain kännykän käytöstä, kun koko homma olisi vältettävissä sillä, ettei niitä kännyköitä käytetä tunnilla. Miksi niitä pitäisi saada tunnin aikana käyttää omiin juttuihin?
   
 4. Mikko Laine

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2001
  Viestejä:
  1 485
  Uusi OPS viekin hommaa tuohon suuntaan. Vastustusta tällaiselle muutokselle tulee aivan joka suunnasta ja siksi tehtävätyyppien muuttaminen soveltavammiksi on melkoisen hidasta.

  Oletko kuullut, millaista huutoa on seurannut siitä, kun tuoreessa maantiedon yo-kokeessa pitikin osata lukea tilastoja?
   
 5. Jupiter

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2016
  Viestejä:
  752
  Uutisoidun opettajan kuvaus luokkatilanteista:

   
 6. Burana

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2004
  Viestejä:
  1 372
  Ei. Sanoin että kännykän käytöstä ei pitäisi seurata yhtään mitään. Mainitsemani tukitoimet pitäisi olla oppilaan käytössä tarpeen mukaan.

  En näe mitään syytä miksi oppilas ei saisi tehdä tunneilla jotain mikä ei ketään muuta häiritse. Eli piirrellä vihkoon, käyttää kännykkää, pitää lippalakkia päässä.

  Ei ne oppilaat välttämättä ole ilkeitä ihmisiä. Se on helppo kapinoida kun on joku sääntö, jonka rikkomisella ei haittaa yhtään ketään. Eli pitää kännykkänsä esillä, tai lippalakin päässä, ja aiheuttaa näin konfliktin opettajan kanssa. On aivan eri asia mokata ohjeiden kuuntelu ja sen jälkeen kysellä kavereilta kaikki ja olla taakkana ryhmätyössä, ei ihmiset tee tällaisia oikeasti niin helposti. Ja joka tapauksesas ongelma ei ole kännykän käyttö, vaan se ettei kuunnellut ohjeita. Jotkut ihmiset pystyy pelaan kännyllä, kuunteleen ohjeet ja piirtää samaan aikaan vihkoon.
   
 7. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Eli käytöstavat ylipäätään siis mielestäsi on keinotekoisia ja turhia, jos ne eivät suoraan häiritse toista ihmistä? Eikä lapsille siten tarvitse opettaa käytöstapoja ja moisia keinotekoisia yhteiskuntanormeja?

  Puuttumatta siihen, että häiritseekö toisen kännykän käyttö, minua se kyllä häiritsee.
   
 8. Burana

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2004
  Viestejä:
  1 372
  Käytöstavat eivät ole turhia, mutta mielestäni huonoa käytöstä on valittaa asiasta joka ei ketään häiritse. Eli jos alat ilman mitään syytä jostain kännykästä tai lippalakista valittamaan, niin sinä olet se jolla on huonot käytöstavat.
   
 9. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Totta näin, jos aikuisista puhutaan. En minä alkaisi ravintolassa sanomaan tuntemattomalle, joka nojaisi vaaten pöytää, puhuisi ruoka suussa mässyttäen ja pitäisi pipoa päässä. Mielessäni pitäisin junttina ja miettisin että vapaan kasvatuksen uhri.

  Mutta lapsiin samat säännöt? For real? Lasten opettaminen käytöstavoille on huonoja käytöstapoja itseltä? Aivan pähkähullu ajatus. Oletko kenties itse 15v, vai mistä moinen naurettava lasten paapominen sikiää?
   
 10. Burana

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2004
  Viestejä:
  1 372
  Käytöstapoja voi opettaa tietona. Kertoa että maailmassa on hulluja jotka närkästyy siitä että sinulla on pipo päässä.

  Voi olla että en enää vastaa viesteihisi.
   
 11. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Mitä hiton väliä sillä on, että onko jollain päähine päässä sisällä vai ei ja kun siihen vielä tolloimmat liittää jotain sukupuolikohtaisia lisärajoitteita?
   
 12. Eipä sillä ole mitään väliä kai kenellekkään että onko ihmisellä päähine sisällä päässä vai ei. Eikö tuo ole ihan ihmisen päätettävissä, kuten muutkin vaatteet on.
  Jos jollain on ongelma sen kanssa on usein kyse siitä että joku ihminen koittaa ylläpitää olematonta auktoriteettiään.
   
 13. Jupiter

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2016
  Viestejä:
  752
  Ei se nyt vain ole ihan jokaisen päätettävissä, koska eri paikoissa on omat sääntönsä. Vapaa-ajalla omissa oloissasi voit tehdä mitä huvittaa, mutta monissa ravintoloissa ja työpaikoissa on jonkinlainen pukeutumisohje. Ja myös kouluissa. Ihan hyvä vain että kouluissa opetetaan tavoille.

  Pukeutumisesta nillittäminen on lähinnä lapsellista touhua.
   
 14. Sillä ei tosiaan vaan ole väliä kenellekkään muulle, että onko jollain toisella ihmisellä päähine päässä kun se ei sinun elämääsi mitenkään muuta.
   
 15. Jupiter

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2016
  Viestejä:
  752
  Muuten hyvä, mutta kun sinulta ei kysytä, kun olet paikassa jossa muut luovat säännöt. Onhan se lähinnä naurettavaa kun oppitunneilla pulpepilla makaa oppilas, jolla huppu päässä ja hupun alla pipo/lippis. Joissakin tapauksissa ei edes naamaa näy.
   
 16. Pointtini on että mitä väliä sillä on että ihmisellä on päähine päässä kun siitä ei haittaa muille esimerkiksi oppilaille. Jos esimerkiksi oppilas kuuntelee musiikkia tunnin aikana puhelimellaan ja se häiritsee muita niin totta kai se pitää kieltää. Mutta päähine..?
   
 17. James5

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  1 591
  Pointti on se, että koulussa opetellaan myös noudattamaan sääntöjä. Onko se sulle joku ongelma?
   
 18. Noudatetaan "sääntöä" joka on käytännössä aivan turha on hieman ongelmallinen asia minulle, kyllä.
  Siitä kun ei ole mitään haittaa kenellekkään ihmiselle että joku 14 vuotias sattuu käyttämään päähinettä luokassa. Siitä on taas haittaa että tämä 14 vuotias kokee että häntä määräillään turhaan ja provosoituu tästä.
   
 19. James5

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  1 591
  No voih, 14 vuitiasta määräillään, nyyhkis.
  Olisko siinä vaiheessa jo aika kasvaa ja alkaa käyttäytymään sääntöjen mukaan.
   
 20. hermannipelle

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2013
  Viestejä:
  2 437
  Kyllä ammattikorkeassa jotkut käytti lippistä toisinaan(pikkuperjantain jälkeen..) ja ei opettajat piitannut. Lasten kouluissa ei ryypätä ja aina pitää käydä suihkussa niin mitään hattua tartte. Mielestäni kuitenkin kaljut/kaljuhkot saisi käyttää. Rumanaamaiset saisi käyttää naamaria.
  Jotkuthan ei voi sietää epätäydellisiä ihmisiä.
   
 21. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Mitä ihme Jonneja..? Pitäisikö tän sivun nimeksi nimetä Jonnebbs.fi, vai mikä mättää? Jollain pipolla ei ole yksistään mitään väliä, vaan sillä, että käytöstapojen puutteiden pisaroista kasvaa lopulta joki. On sillä lopulta eroa, että onko vaikka junanpenkillä vierellä puhtaasti pukeutuva siisti ihminen, vai Jonne joka vetää kaljaa 2vk vanhoissa pierukalsareissa, röyhtäilee kovaan ääneen ja syö räkää, räkii lattialle, jammaa kännykän kaiuttimien tahtiin biittiä otsaansa vasten, ja näyttää keskaria konduktöörille kun tämä pyytää lippua. Yksi tekijä ei merkkaa paljoakaan, mutta jos käytöstapoja ei opeta niin lopputulos on harmillinen wt-juntti josta jo on muille haittaa. Ja näitä vitun häviäjiä näkee ihan viikottain. Kutsun häviäjiksi siksi, että ei ne ole koskaan mitään saaneet aikaiseksi eivätkä saa, ja se on paskan kasvatuksen vika, ja niitä käy sääli, ei viha siis.
   
 22. Pipolla ei ole mitään väliä jos se on päässä, ei voida olettaa että muut "käytöstavat" on rinnastettavissa yhden "käytöstavan" puuttumiseen...
  Sama kun sanoisi että alkoholin käyttö johtaa huumeisiin. Tupakointikin on sallittua yleisesti vaikka siitä on haittaa muille ihmisille mutta tämä on ok?
  Antaa ihmisten päättää heidän omasta päähinestään kun siitä ei mitään haittaa muille ole. Syitä päähineen pois ottamiseen sisällä jos ihminen niin ei halua ei ole.
   
 23. leecher

  Rekisteröitynyt:
  29.06.2008
  Viestejä:
  91
  Mee hoitoon idiootti!
   
 24. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  4 255
  Olisi hienoa, jos ihmisille opettaisiin käytöstapoja järkevimmästä päästä aloittaen. On varsin kurjaa, että opetetaan sääntöjä sääntöjen vuoksi(tai pahimmillaan jonkun narsistin pompottamisen tarpeen tyydyttämiseksi). Tämä herättää myös kapinaa, mikä ei ole oleellisin vika, jos se on vika ollenkaan. Varsinainen vika on siinä, että lapset eivät ole tyhmiä. Typerä sääntö ymmärretään typeräksi myös alun kapinavaiheen jälkeen, ja lapsista kasvaa kriminaaleja.

  Älkää puuttuko siihen, että jollain on päähine sisätiloissa. Puuttukaa siihen, että heikompi aines murtaa vessan kopit de facto opettajan luvalla kannetulla teräaseella ja menee nykimään kaveria kullista kesken kusemisen. Mutta ei, ette te siihen kykene. Kyykyttäminen on helpompi tie, siinä voi kohdistaa toimenpiteensä kiusaamisen uhreihin niiden terroristien sijaan.
   
 25. komendantti

  Rekisteröitynyt:
  17.06.2009
  Viestejä:
  1 141
  Täältä näyttää löytyvän ihan hyviä ideoita. Itse sysäisin vastuuta enemmän vanhemmille. Jos oma kultamussukka ei osaa käyttäytyä kunnolla koulussa, tulisi tämä erottaa koulusta. Nykysysteemissä on se ongelma, että mikäli oppilas erotetaan koulusta siirtyy tämä kotiopetukseen, mikä käytännössä merkitsee sitä, että sosiaalitoimi ottaa tästä osavastuun, ja koulu vastaa silti opetuksesta siten, että esim. erityisopettaja tekee kotikäyntejä. Vanhempien vastuu jää käytännössä sille asteelle, että erotetulle oppilaalle täytyy järjestää ruokahuolto, mutta joissain tapauksissa tämäkin tehtävä lykätään kunnalle. Yksinkertaisempi, edullisempi ja huomattavasti tuntuvampi malli olisi se, että kokonaisvastuu siirtyisi huoltajalle. Mikäli huoltaja ei selviytyisi tästä, siirrettäisiin nuori kasvatuslaitokseen valvottuihin oloihin riittävän pitkäksi aikaa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti