Lasten ja nuorten hyysääminen seis - kurinpalautuksen aika

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Jupiter, 13.10.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  Karttakepin voi kanssa työntää pyllynreikään.
   
 2. Ferrety

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2013
  Viestejä:
  25
  Missähän kermaperse kouluissa suurin osa tämänkin langan kirjoittajista on nuoruutensa viettäneet. Nykynuorison käyttäytyminen poikkeaa omista kokemuksistani ainoastaan siinä ettei vuonna miekka ja kypärä yksittäisistä tapauksista lehtiin kirjoitettu, vaan nuorison huonoja tapoja ja kurittomuutta kommentoitiin lähinnä yleisellä tasolla.

  Kyllähän niitä pentuja hakattiin ainakin minun lapsuudessa ihan urakalla, mutta en kyllä yhdenkään rakkarin huomannut tuolla tokenevan, päinvastoin. Ei ainakaan omissa kouluissa kuri erityisesti parantunut vaikka opettajat oikeasti kävivät hankaliin tapauksiin käsiksi. Nääs siinä 10v tienoilla rupesivat eniten hakatut opettajiaan, sekä isiään, oikein uhittelemaan että "lyö lyö, vittu".

  Kyllähän se niin on että sitten kun "vanhempi kansa" ei nuorison käytöstavoista valita, niin on tämän maailman kehittyminen loppunut.
   
 3. Mikko Laine

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2001
  Viestejä:
  1 485
  Oma kokemukseni on, että eivät perseile. Käyttäytyvät helvetisti paremmin kuin omana yläkouluaikanani. En tietty muista kouluista tiedä kuin siitä, missä olen töissä, mutta en usko sen olevan mikään poikkeus.
   
 4. Cutty

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2015
  Viestejä:
  1 621
  Kyllä vielä 15 vuotta sitten yläasteella oli ihan samaa meininkiä. Se on se tietty porukka, yleensä niitä amikseen meneviä, duunarien ja yksinhuoltajien lapsia, jotka tuota harrastaa. Lukioon menijät harvemmin ovat niitä riehujia enkä usko hetkeäkään, että lukiossa on tuollaista menoa, vaikka ap niin implikoikin. Ongelma on, että kusipäät saavat nykyään vapaammin toteuttaa itseään, mutta niitä kusipäitä on ollut aina. Vanhemmat nostavat lapsiaan liiaksi jalustalle ja antavat näille valtaa. Opettajan on siinä vaiheessa vaikea enää toimia auktoriteettina, jos vanhemmatkaan eivät toimineet.
   
 5. Burana

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2004
  Viestejä:
  1 372
  Pitäsi mennä enemmän sille linjalle, että antaa tyyppien lintsata jos haluavat. Ei siitä tule mitään jos pakolla piettää häiriköitä tunneilla. Se on aivan eri meininki kun alkavat tulemaan sinne omasta tahdostaan, kun ei riehumalla saa huomiota ja pitäisi päästä seuraavalle vuosiluokallekkin. Vanhemmilla on tässä iso rooli. Ei voi enää työntää penskoja kouluun sillä mielin että kyllä ne siellä ne pakottaa opiskelemaan.
   
 6. peneplaani

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2010
  Viestejä:
  303
  Harvoinpa lukiossa on enää rauhatonta, kun on päästy niistä pahimmista talidomeista eroon.

  Mitä riehumiseen tulee, niin se varmaan olisi askel parempaan suuntaan, että koulussa olisi pari vartijaa, jotka voidaan kutsua vaarallisemmissa tapauksissa nopeasti luokkaan. Vartioiden lisäksi sitten luokkahuoneisiin pari nauhoittavaa kameraa, joista voidaan tarpeen tulle todentaa kullannuppujen käytös. Nauhoite toimisi tarvittaessa myös todisteena niille kilipäisimmille vanhemmille.

  Jos muksu ei esimerkiksi laita puhelinta pois tai suostu olemaan luokassa opettajan auktoriteetin alainen, niin vaikka jollain varoitussysteemillä mentäisiin tasoo "3 strikes ja EMU-luokalle". Varoitukset voitaisiin nollata kerran vuodessa, ettei menisi liiallisuuksiin.

  Mainituilla keinoilla luulisi kummasti normaalien muksujen koulutyö helpottuvan ja rauhan opiskeluun palautuvan. Niille normaalista ryhmästä siirrettäville häiriötapauksille olisi sitten omat ryhmänsä asiaan kuuluvien järjestelyjen kera.

  Kustannukset eivät myöskään olisi järisyttävän suuret, ja investointi maksaisi itsensä varmasti takaisin parempina oppimistuloksina ja tasapainoisempina yksilöinä.
   
 7. Burana

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2004
  Viestejä:
  1 372
  Miten puhelimen käyttö haittaa kenenkään muun opiskelua? Nämä on näitä typeriä sääntöjä joista pitäisi päästä eroon, sama myös "lakki pois" ja muu paskan kanssa.

  Ei voi pakottaa ihmistä istumaan tunneilla ja keksiä siihen vielä kaiken maailman perustelemattomia sääntöjä siihen päälle ja olettaa, että tällainen yksilö käyttäytyy sitten hyvin ja tapittaa kiltisti opettajaa. Nyt kun vielä puhutaan murrosikäsistä nuorista. Pitää muistaa, että kun heiltä on vapaus viety, niin jotain kunnioitusta pitäisi olla sitä asiaa kohtaan ja sentään käyttää sääntöjä, jotka ovat perusteltavissa.
   
 8. IhmeellinenJuttu

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2008
  Viestejä:
  2 056
  Koulua tulee käydä ja siihen kuuluu se opiskelu eli mm. opettajan tuijotus ja kuuntelu. Jos selaat luuria, niin sitä vähääkään oppia ei sinne mene eli ihan sama kuin et olisi ollenkaan läsnä. Se taas antaa perusteen ottaa koulua käymätön kakara huostaan ja sijoittaa laitokseen. Siellä sitten ammattilaiset ohjaavat elämän raiteilleen ja koulu käydään tarvittaessa loppuun autetusti ilman sitä luuria.
   
 9. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  8 045
  Suurimmalla osalla noista se turpaanveto oli hoidettu jo kotona, ei se ihme että voi pahoin. Mutta totta se on ettei mikään paapominen auta. Pitää olla semmoinen auktoriteetti mitä kunnioitetaan. Tommoseen huutokilpailuun kun lähtee mukaan niin siinä se auktoriteetti on jo mennyt lopullisesti. Jonkun sortin hermoromahdushan tossa narulla on, sikäli jos on aito.

  En tiä onko nykyään enää "tarkkiksia"? 90-luvulla siellä oli (pitkässä juoksussa) noi oppilaat joilla ei kaikki ollu ihan hyvin. Mutta siellä oli semmoiset auktoriteetitkin että, ei ne enää niille uskaltaneet edes vittuilla. Ne vittuili niin kovaa takaisin. Oli siellä toki pikku vääntöjäkin joskus. Mutta kokonaisuudessaan homma oli win-win kun nuo häiriköt oli poissa muiden joukosta ja toisaalta kun ne jossain vaiheessa tajus että ei niille äijille kannata aukoa päätään kun ne ei peräänny, ja sitten tuli tylsää odotella välituntiröökiin asti tekemättä mitään, niin saatto siellä jollekin joskus joku oppikin mennä perille. Mutta johonkin amiksen pintakäsittelylinjalle niistä tais suurin osa ajautua.

  Joku 3-strike policy olis ihan jees, pari kertaa hölmöilet niin saat vielä anteeks nuhteiden kera, sitten johonkin tarkkiksen apinaorkesteriin, ensin vaikka kuukaudeksi. Jos siä ei sitten normaalit "joukossa tyhmentyneet" tajua, niin sinne sietävät jäädäkin, mutta varmaan aika monella tulee melko nopeesti ikävä sinne normiluokalle.

  Fiksuimpia opettajia oli ne jotka osas henkisen sodankäynnin taidon. Siihen aikaan kun ite oli yläasteella ne tietty vaikutti myös mulkuimmilta kun oli jossain piinapenkissä koko 45min ja huonolla tuurilla vielä seuraavana päivänäkin, mutta kyllä siinä ysin aikana viimeistään tajus että helvetti siellähän on käytännössä kaikki oppinut asioita helvetin hyvin ja numerotkin on keskimäärin paljon parempia kun jollain lepsun akan pitämissä oppiaineissa. Ja vuosikymmeniä jälkeenpäin vasta fiksuilta vaikuttaakin ne.

  Teini-ikäiset on kuitenkin aika eläimiä pohjimmiltaan, etenkin isoissa laumoissa, jos antaa liikaa löysää niin noin siinä sitten käy kun videossa. Ainakin itelle on jäänyt se kuva että naisilla on ehkä liikaa empatiaa (?) että osais hoitaa hommaa tolla tavalla lunkisti, ottaa ennemmin itteensä ja vääntää itkua tai kilarit. Miehet ei taas niin stressaa jonkun räkänokan jutuista, aukoo vähän päätänsä vaan takaisin ja sillä selvä. Noin siis pääosin, ei toki kaikkiin päde.
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2016
 10. peneplaani

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2010
  Viestejä:
  303
  Myöskin lisäisin tähän, että kyseessä on kuitenkin lapset, jotka eivät vielä itse osaa asettaa omia rajojaan. Esimerkiksi lukiossa en pitäisi mitenkään mahdottomana sitä, että välillä vaikka tarkastaa jotain opetukseen liittyviä faktoja netistä tai vaikka selvittää sanakirjan avulla vaikeampaa sanastoa vieraasta kielestä. Toisen asteen koulutus on lisäksi myös vapaaehtoinen, eikä silloin enää kenenkään oikeastaan kuulu hengittää niskaan sen suorittamisesta.

  Peruskoulu taasen on kaikille pakollinen ja siellä ollaan juuri sen takia, että ne peruspalikat jatkoa varten saadaan opittua. Lisäksi opetus olisi käytännössä mahdotonta, kun suurin osa luokasta pelaisi adhd-pelejä ja ottaisi jotain kiusaamisvideoita opetuksen aikana.
   
 11. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Muutama päivä sitten radiossa tuli jonkun ongelmanuorten kanssa työskentelevän haastattelu. Kyllähän tuo kaveri sanoi ihan suoraan että toivo on menetetty kun ei nykyään saa enää tehdä mitään. Rivien välistä sai lukea että väkivallan uhalla on pistetty porukkaa kuriin vielä muutama vuosi sitten. Itsekkin kuulun tähän porukkaan mikä aikoinaan laitettiin näin hiljaiseksi ja siitä kiitos kuuluu rehtorille ja toiselle miesopettajalle.
  Minkäänlaista katkeruutta tai traumaa tuosta ei jäänyt. Aikuisena saan olla jopa kiitollinen että he puuttuivat vähän kovempaa perseilyyni.

  Itselläkin kokemusta nuorten kanssa toimimisesta pitkältä ajalta ja kyllä minäkin väitän että huonompaan suuntaan on menty ja kovaa. Nykypäivänä nuo kakarat tuntuvat tietävän oikeutensa vähän turhankin hyvin. Samalla kun kamerakännyjen yleistyminen on nostanut nuorison perseilyn ihan uudelle tasolle, opettajia ja koulukavereita rääkätään niin kauan kunnes saadaan hyvää tuubi materiaalia.

  Tähän soppaan kun vielä lisätään vanhemmat joilla EI OLE minkäänlaista auktoriteettia tai aseita pitää noita pikku paskojaan kurissa. Syntyy juuri tämän videon kuvaajan kaltaisia pikku narttuja.

  Mee imemään munaa. Me ollaan vittu 14!!
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2016
 12. hermannipelle

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2013
  Viestejä:
  2 437
  Kävi vähän sääliksi tuota opettajaa, kun se taisi olla jonkinlaisessa psykoosissa ja ei minkäänlaista auktoriteettiä, kun vajonnut noin alas.
  Miksei kukaan ole laittanut sitä youtube-linkkiä tänne? Tuleeko siitä bannia vai?

  Mielestäni luokissa voisi olla valvontakamerat, kun nuo muksutkin niin innokkaasti kuvailee kännyköillä luokassa jonkinlaista todistusmatskua. Olisi parempi passittaa hetkeksi vaikeita tapauksia "tarkkailuluokalle", että menee sanoma perille.
  Mut passitettiin muksuna yhdeksi päiväksi jonkinlaiseen idioottien kouluun. Eniten siinä ärsytti, että se paikka oli kaukana. Sitten siellä luokassa oli jotain ihan naurettavan helppoja tehtäviä sarjassa "I can count to potato" ja ja opettaja jakoi kaikille palkinnoksi karkkeja sarjassa "You win the prize". Karkit oli ihan jees, mutta en varmana jatkanut siellä. Se yksi päivä tuntui kuukaudelta. Tuollaiseen paikkaan, kun passittaa noita ja vanhemmat kyydittää jonnekin kauas. Itse sain kyllä polkea pitkään, että tuollaiset vanhempien järjestämät kyydityksen oli viimeksi lastentarhaan.
   
 13. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Miten nämä pahimmat perseenreiät pärjäävät amiksessa tai ylipäätään elämässä? Vai päätyvätkö ne kaikki juomaan kaljaa lähiöön ja kierre on ikuinen jos nyt joskus lisääntyvät`?

  Muistan kun joku yrittäjä sanoi haastattelussa, että nykyään amiksesta on hankala löytää ammattitaitoista ja motivoitunutta työvoimaa. Kaikki muu kiinnostaa paitsi työnteko. Vaikea uskoa, että nuo yläasteen pahimmat äpärät kokevat tosiaan mitään valon syttymistä amikseen siirtyessään, vaan sama perseily ja sluibailu jatkuu sielläkin. Kuulemani mukaan siellä opettajia ei kiinnosta myöskään pätkän vertaa.

  Olin ennen inttiä joskus 10v sitten töissä muutaman kuukauden eräällä isohkolla teollisuuspajalla. Sinne tuli amiksesta kaksi jantteria työharjoitteluun, mutta ne potkittiin sieltä helvettiin kolmantena päivänä. Työtä ne eivät tehneet ollenkaan, vaan leikkivät paineilmapistoolilla ja kaasuttelivat mopoa takapihalla.
   
 14. hermannipelle

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2013
  Viestejä:
  2 437
  Pirukaan ei kuuntele huonoa opettajaa ja tuli stressiä lievitettyä piirtämällä vihkoon. Älykännykkä olisi ollut luksusta. Tosiaan tuo lakki juttukin niin, jos kaveri ole käynyt suihkussa niin hyvähän se rasvakiehkura on pitää siellä lakin sisällä, kun on tullut vietettyä esim. aikaisempana päivänä pikkuperjantaita.
  Aineetkin vielä jotain hirveitä uskontotunteja tai pakkoruotsia, koska vähemmistöillä on pakkomielteitä.
  Sitten, jos opettajalta verenvuodatuspäivät niin ei jumakauta, kun meinaa verta alkaa valumaan korvista. Noilla pitäisi olla pakollinen sairasloma, kun verenvuodatuspäivät, vaihdevuodet yms niin ei herkät lapset saa huonoja esimerkkejä. Pitää olla hillitty kuten mies, miltä ei vuoda peniksestä verta joka kuukausi.
   
 15. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Miksi Odinin sotilaat eivät partioi kouluissa - siellähän tämä väkivaltaongelma näyttäisi akuuteimmalta ja uhka tavata tuttu Odinin sotilaiden partio iltakadulla varmasti rauhottaisi meininkiä.
   
 16. Sego

  Rekisteröitynyt:
  17.04.2013
  Viestejä:
  30
  Taas samaa tuubaa "nykynuorista" ja kuvitelma siitä, että nykyisin koulussa riehutaan miten sattuu. Suuri osa näistä riehujista on lapsia ja nuoria, joilla ei ole kykyjä istua pulpetissa paikoillaan levottomuutensa takia tai niitä joiden kognitiivinen taso tai oppimisvaikeudet eivät mahdollista opiskelua ja oppimista samalla tavoin kuin muilla ikätovereilla, usein tämän huomaaminen on nuorelle itselleen kriisinpaikka ja yksi keino on heittäytyä "häirikön" rooliin. Nykyisin tukitoimet ja erilaiset mukautetut oppimismenetelmät ja erityiskoulut ovat kuitenkin ihan eri tasoa kuin vuosikymmeniä sitten ja tämän avulla uskaltaisin väittää, että tällainen häiriköinti on vähentynyt. Tietysti supistuvat määrärahat näistä palveluista ovat uhka tälle jatkumolle. Entisaikojen "kurinpito" vain sai aikaan vastakkainasettelua, viranomaisvastaisuutta ja syrjäytymistä, nykyisin nämä nuoret voivat saada kokemuksia siitä, että on mahdollista saada apua ja tukea ja tulla ymmärretyksi. Tietysti on joukossa myös niitä häiriköitä, jotka kotona tarvitsisivat tiukempaa ja kuria ja rajoja.
   
 17. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Just joo.. Lisää vaan ymmärtämistä. Jokatoisella lapsella on nykyään adhd ymym. Segolle sen verran että 30v sitten kun minä olin koulussa niin en ikinä nähnyt tuonkaltaisia tunteja mitä tuossa pätkässä näkyy tai tuubin vastaavissa.
  Yritin kyllä itse häiriköidä parhaani mukaan mutta aika nopsaan katkaistiin siivet ja näytettiin nöösille paikka.
  Paikan näyttö suoritettiin rehtorin huoneessa niin että rehtori nappasi minut rinnuksista seinälle aivan yllättäen todella kovaa. Toisen opettajan seuratessa vieressä ;)

  Itselläni on pari lasta ja kyllä jo heidän kauttaan välittyy tuo että monilla nykynuorilla ei ole mitään kunniotusta ketään kohtaan. JO 13v lapset käyttäytyvät kuin euroopan omistajat vailla minkäänlaista pelkoa seuraamuksista. Harrastustoiminnan kautta on sitten tullut ihan omakohtaista kokemusta siitä miten helvetin hankalaa joillakin mukuloilla on ja jäljet johtavat ihan suoraan vanhempien luo.

  Tuossa vielä linkkiä puolustelijoille.
  http://www.vantaansanomat.fi/artikk...distuva-vakivalta-lisaantyi-rajusti-vantaalla
  http://yle.fi/uutiset/3-8863599
  http://www.hs.fi/kotimaa/a1422240382644
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2016
 18. peneplaani

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2010
  Viestejä:
  303
  Tuohon toki ratkaisu on, että sellaiset lapset siirretään suoraan pois normaaleista ryhmistä. Jos ei kykyä ole opiskeluun peruskoulun tahdilla, niin silloin se on sekä opetuksen että oppilaan kannalta paras valinta, että oppilas saa kykyjensä mukaista opetusta erityisryhmässä.
   
 19. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Kuulostaa toimivalta ja yksinkertaiselta!

  Itse ajattelin, että vauvoille voisi jo sairaalassa synnyttyään antaa räjähtävän kaulapannan jota ne pitäisi 18v-synttäreihinsä asti. Vanhemmilla ja opettajilla olisi aina käytössä jälkiabortointi-nappi, jos kasvatus ei näyttäisi onnistuvan. Mutta sinun ideasi on varmasti edullisempi kuin minun hifistelyni.
   
 20. Bitutus

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2014
  Viestejä:
  588
  Jos joku ei jo ehdottanut, niin valvontakamerat luokkiin ja vanhemmat voivat Wilman(?) kautta katsella miten se ihana jälkikasvu käyttäytyy. Opettajille samat matkassa liikkuvat pikkukamerat mitä on poliiseilla joissakin osavaltioissa tuolla jenkkilässä. Tosin vitunko hyötyä tuosta on, kun pahimmat ongelmatapaukset on toisen polven hiekkainsinöörejä ja heidän ojentaminen taitaa olla sitten rasismia. Ainakin tuo "kotona sitten katsellaan miten päivä meni" voisi rauhoittaa näitä kotioloissa niin kilttejä "äidin pikku mussukoita".

  Maksaahan se, mutta tarkkailuluokat vaan takaisin. Sinne kaikki ongelmatapaukset ja varmasti normiluokilla tulokset senkun paranee. Voi olla aika tummaa väestöä noilla tarkkailuluokilla :think:
   
 21. Kikkee

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2014
  Viestejä:
  2 090

  Eipä amiksessa nykyään enää ammattia opita. Siellä lähinnä annetaan valmiudet tulla alan ammattilaiseksi, mutta ammatin oppiminen on sitten jokaisen omalla vastuulla. Työn tekemistä ei opita kirjasta tai koulun harjoitteluympäristössä. Oma amiksen opettaja oli siitä hyvä, että kirjoja ei luettu lainkaan ja innokkaimat saivat tehdä hommia opettajan omassa firmassa (joo, vähän harmaalla alueella tuollainen mutta siellä oppi ihan helvetisti)
   
 22. Bitutus

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2014
  Viestejä:
  588
  Oma työpaikka tarjoaa henkilöstön omille kersoille kesätöitä. Osa tekee helvetin hyvin hommia ja on jäänyt itse asiassa töihin kesän jälkeenkin. Sitten on tämä toinen ääripää... ei noudateta työohjeita, jos nyt töitä tehdään ollenkaan. Törkeää huolimattomuutta ja välinpitämättömyyttä työkaluja ja muuta irtaimistoa kohtaan. Päivät meni lähinnä kännykkää räpläten ja tupakalla juosten. Joku oli vielä viimeisenä työpäivänä kieltäytynyt tekemästä ollenkaan töitä. "Tää on mun vika päivä joka tapauksessa, joten ei mun tartte tehdä mitään" <- tämä ihan aikuisten oikeasti tuli jonkun sankarin suusta. Suurin osa näistä perseilijöistä oli vielä nuoria naisia.

  Jos minun oma lapsi perseilisi minun työpaikalla tuolla tavalla, niin taitaisin sellaisen selkäsaunan, että sosiaalitantan olisi hyvä hakea lapsi huostaan. JUMALAUTA!
   
 23. Mikko Laine

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2001
  Viestejä:
  1 485
  Oppitunnit eivät ole sitä, että opettaja kaataa tietoa korvasta sisään. Jos olisi, niin eihän seuraamattomuudesta mitään haittaa olisikaan. Siinähän saa hylätyn (tai kiitettävän jos osaa opiskella itse tai on lahjakas). Hyvin usein tunnilla kuitenkin tehdään vaikka mitä muuta kuin kuunnellaan open paasausta. Sitten kun räpläät kännykkääsi, et ole seurannut ohjeita, niin ope joutuu selittämään sinulle asian vielä uudestaan ja viet näin kaikkien muiden aikaa. Sillä tavalla se haittaa.

  Edit: Lisäksi peruskouluun kuuluu nykyään, että kaikki autetaan läpi vaikka väkisin. Ei tuo hylätyn ottaminen kännysessioiden takia toimi siksikään, kun opettajalla on velvollisuus auttaa joka äpärää hyväksyttyyn arvosanaan.
   
 24. Neeriz

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2013
  Viestejä:
  690
  Toisaalta loistava oppitunti sosialismin yhdestä vaarasta, eli vahva valtio <-> heikko yksilö asetelmasta.
  Mitä pari videota katselin, niin kyseessä on mallioppilas kekkoslovakiasta. Käy ilmi että ylikoulutettu, ilmeisesti pätkäduunari, kehiin vedetään entisiä parempia duuneja ja nykyistä pasketta johon jouduttiin entisen silpun pilvenreunalta.

  Nämä henkilöt (opet) piti kasassa juuri yhteiskunnan tukikehikon narut, olivat vahvan valtion kehikkoon tukevasti ripustettuja.
  Nyt tarjolla kapitalismia, jossa yksilöt saavat muotonsa omien sisäisten tukirakennelmien mukaan (heikko valtio <-> vahva yksilö).

  Mun laskujen mukaan ainoa asia mitä ope enää hallitsi elämässään, oli se 45 minuuttia. Sen takia sen menettäminen pisti tuollai (siis konkreettisesti) jalkaa polkemaan ja rääkymään miten hyvin joskus meni elämässä.

  Sitä komppaan että kyseessä on yhteiskuntaan sopeutumattomuusongelmasta, mutta itse miettisin opelle jotain muuta duunia.
  Ei pitäis aikuisen ihmisen persoonallisuuden olla noin täydellisesti lasten armoilla. Pitäis oikeesti olla se oma, sisäinen tukirakenne sen verran kehittynyt että on immuuni kakaroiden provoilulle.

  Vaikee on open palata, teki elämässään kaikki oikein ja lopputulos pätkäprole paskaduunissa, noin niinku omin sanoin kun saa vapaasti pistää menemään :)
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2016
 25. OrgaNik

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2015
  Viestejä:
  770
  Toivon todella, ettei Perse-Laakkonen ikinä hanki lapsia.

  Toivon myös, ettei hän koskaan ole yhdenkään lapsen kanssa missään tekemisissä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti