Lasten ja nuorten hyysääminen seis - kurinpalautuksen aika

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Jupiter, 13.10.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Jupiter

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2016
  Viestejä:
  752
  Eli tapaus huutava opettaja:

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016101322456001_uu.shtml

  Tuohan on vain jäävuoren huippu. Kersat perseilee kouluissa miten sattuu ja kasvatuksen ammattilaiset vaatii suvaitsemista:

  - Koulumaailma ja kulttuuri on muuttunut
  - Lapsia tulee ymmärtää ja kuunnella
  - Ei ole paluutta entiseen malliin, jossa oppilaille huudettiin
  - Lapsilla on oikeus toteuttaa itseään
  - Rauhattomuus on isojen luokkakokojen syytä


  Ja sitten nämä suuret arvolinjat:

  - lapsuus on tärkeintä, kallisarvoisinta, suojeltavaa
  - lasten oikeudet kaiken edelle

  Ala-asteilla, yläasteilla, ammattikouluissa ja lukioissa nämä kurittomat kakarat ovat nykyään valtiaita, jotka saavat mielivaltaisesti tehdä lähestulkoon mitä tahansa ja aikuiset ovat voimattomia. Miksi kurin täytyy palautua vasta armeijassa? Väitän että takuuvarmasti kouluissa olisi kaikilla hauskempaa, jos palattaisiin sellaiset 20 vuoden takaiseen malliin (vähintään), kun opettajat olivat niitä valtiaita.

  Ja laitetaan sitä syytä todellakin niille vanhemmillekin, jotka eivät osaa kasvattaa kersoilleen vanhempien kunnioitusta, vaan palvovat mukuloitaan kuin jotain Jeesus-lapsia. Suorastaan vituttaa nämä kullannuput, jotka muistuttavat minikokoisia narsistisia mulkkuja, joita suojelee hulluuteen asti jotkut (ei kaikki) vanhemmat sokeina jälkikasvunsa käytökselle.
   
 2. Mescalineman

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2013
  Viestejä:
  388
  Vastuun pitäisi olla 99 prosenttisesti vanhemmilla, ei se ole koulutusjärjestelmän vastuulla kasvattaa niitä lapsia. Jos vanhemmat hoitais hommansa kunnolla, niin opettajien ei tarviis olla mitään järjestyksenvalvojia. (jos puhutaan siis henkisesti terveistä lapsista.) Tämähän vaatisi tosin toimiakseen sen, että vanhemmat eivät olisi täysiä idiootteja, mikä ei kaikkien kohdalla toteudu :D

  Eli joo, nykytilanteessa olisi hyvä jos opettajilla olisi enemmän valtaa ja kovempia rangaistuskeinoja käytettävänä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.10.2016
 3. Salaf

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2016
  Viestejä:
  248
  Suurin osa vanhemmista on psykopaatteja. Miettikääpä, millainen sairas mieli päättää luoda muksun tähän maailmaan mitään kysymättä lapselta itseltään, vain sen takia ettei tulisi niin tylsää tai että "ai kun on kiva kun on tollanen pikkumuksu jaloissa pyörimässä". Itsekkyyden äärimmäinen muoto ja psykopatian piirteitä moisessa käytöksessä.
   
 4. Perse-Laakkonen

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2015
  Viestejä:
  404
  AP:lla hieno mielipide ja olen täysin samaa mieltä. Eikä se kuri nykyään palaudu täysin edes armeijassa.

  Niin ja vielä tuosta:

  Näin on. Minun lapsuudessani oli kova koulukuri ja jos oltiin tuhmia niin sitten seistiin nurkassa kesken oppitunnin puoli tuntia ja kirjaimellisesti raahattiin reksin puhutteluun. Eikä siellä puhuttelussa räplätty kännykkää tai haistateltu. Siinä oltiin nöyrää poikaa eikä tullut mieleenkään että tässä koettiin jotakin vääryyttä. Koska ei todellakaan koettu vaan hiljaa mielissämme tajuttiin että nyt tuli tehtyä aika tyhmästi. Ei tullut traumoja ja koulussa oli ihan kivaa (no ei toki oikeasti ollut mutta ei se kurinpidosta johtunut).

  Silloin tajuttiin nämä jutskat mutta nykyään on keksitty ihme viherhintti hippi hörhöilyä että opetusta voikin häiriköidä tunnista toiseen ja jos opettaja vähänkin uskaltaa korottaa ääntään niin eikun kännykät esille ja parkumaan ja opettajan koko elämä on tuhottava.

  Minusta opettajille pitäisi antaa oikeus hakata huonosti käyttäytyviä kakaroita. Pitäisi jakaa opettajille esim. pesäpallomailat ja antaa valtuudet tarvittaessa lyödä pentuja mailalla täysillä päähän jos ei järkipuhe tepsi.

  Tuokin on ihan turhaa lässytystä että kasvatusvastuun pitäisi olla vanhemmilla eikä koulutusjärjestelmällä. Joo ehkä pitäisi juu mutta kun ei vanhemmista siihen ole niin sitten viimeistään koulun pitäisi viheltää peli poikki ja laittaa kusipäiden kakarat herran nuhteeseen.
   
 5. Big boi

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2009
  Viestejä:
  121
  Monesti nuorilla onkin niin sanotusti kaksi puolta: asiallinen minä kotona ja rääväsuu koulussa. Ja joukossa kun tyhmyys tiivistyy niin jälki on sen mukaista.

  Teksistäsi saa kuitenkin kuvan että jokaisessa koulussa ja kouluasteella nuoret tekee mitä haluaa ja kaaos vallitsee, epäilen.

  Toki nuorten (ja aikuistenkin) joukkoon mahtuu aina kusipäitä kourallinen jotka huorittelevat vanhemmilleen samalla tavalla kuin opettajilleen, jos vanhemmat edes kotona/selvinpäin. Kusipäät tekee kusipäitä, ei se millään kurituksella mihinkään muutu.
   
 6. Sen takia kusipäät pitääkin eristää omiin ryhmiinsä häiritsemästä muita oppilaita. Jos olet toistuva perseilijä ja häirikkö niin tervemenoa muiden tapavammasten joukkoon.

  Tosin eihän tuollaiseenkaan ole varaa about koskaan enää.
   
 7. Perse-Laakkonen

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2015
  Viestejä:
  404
  Kusipäiden kusipäisistä kakaroista samaa mieltä, mutta varmasti muuttuu kurituksella kun vaan tarpeeksi kuritetaan. Ensimmäisestä töllösestä selitetään rauhallisesti, että tämän takia seuraa rangaistus. Ja PAM! Nyrkillä naamaan. Seuraavasta töllösestä selitetään taas rauhallisesti, että kun taas töpeksit niin nyt rangaistus tulee tuplana. Ja PAM PAM! Kaksi kertaa nyrkillä naamaan. Jos ei tuosta tokene niin seuraavalla kerralla neljä kertaa. Sitä seuraavalla kahdeksan kertaa. Jne jne. Huomannette kaavan. Aivan varmasti umpityperinkin ääliö tajuaa jossakin kohtaa syy- ja seuraussuhteen ja jos ei tajua niin sitten yhteiskuntakelvoton yksilö pitäisi lopettaa.

  Tarkkikset olisivat aika hyvä juttu mutta vielä parempi ja kustannustehokkaampi juttu olisi jos kusipäiset häiriköt vain eliminoitaisiin once and for all.
   
 8. teppo mörkö

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2010
  Viestejä:
  322
  mitä tulee tähän spesifiseen tapaukseen niin katsoppa se youtubesta. ei ehkä paras esimerkki sun näkökulmalle :D
   
 9. teppo mörkö

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2010
  Viestejä:
  322
  foorumikäyttäytymisesi perusteella sinut olisi eliminoitu :think:
   
 10. Big boi

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2009
  Viestejä:
  121
  Perse-Laakkonen, kova vastaus! :think:
   
 11. MorganKane_

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  2 433
  En usko että ennenkään vedettiin oppilaita kylmästi nyrkillä naamaan. Vai?
   
 12. Hemek

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2008
  Viestejä:
  1 480
  Tuo koulukäytös on tietty huonoa mutta jos haluatte nähdä todellisen kuvan niin käykääpäs tekemässä yövuoro esim ABC asemalla viikonloppuna keskikokoisessa tai isommassa kaupungissa, meno on hurjaa.

  12-15 vuotiaita toikkaroi aivan kännissä, kielenkäyttö älytöntä, ei minkäänlaista tottelevaisuutta henkilökunnan ohjeistuksiin ynnä haistattelua jos huomauttaa käytöksestä, ei aihettakaan asioida tai ostaa mitään, kasaannutaan ja ängetään asiakaskäyttöön tarkoitettuihin pöytiin isolla porukalla maleksimaan eikä poistuta ennenkuin vartija kantaa niskasta, mennään väkisin pelaamaan pelikoneita (k18) ja kaikki tämä 00.00-03.00 välillä yöllä.

  Ei voi kun päätä pyöritellä miten niitä lapsia kasvatetaan kotona.
   
 13. Perse-Laakkonen

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2015
  Viestejä:
  404
  No katsoin videon ja opettaja oli oikeassa ja argumentoi oikein perustein. Hihittelevät räkänokat vaan räpläsivät kännyköitä ja huutelivat vittua ja matkivat ja ärsyttivät opettajaa. Minun lapsuudessani nuo kaikki olisi jätetty luokalleen. Siinähän olisivat tuhertaneet itkua kun joutuisivat käymään neljännen luokan uudelleen. Ja se olisi muuten ollut heille ihan oikein.
   
 14. Salaf

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2016
  Viestejä:
  248
  Etälamauttimet kouluihin, 24/7 videokuva luokkaan audiolla sekä rajaviiva lähelle opettajan pöytään jonka ylittäessä opettajalla ei ole pelkästään lupa vaan velvollisuus tappaa. Eli aluksi käskytys, jos ei toimi niin etälamautin, jos joku yrittää puskea päälle liian lähelle niin lupa käyttää tappavaa voimaa (ladattu pistooli opettajan pöytälaatikossa aina). Kuolemantapauksissa videonauhalta katsotaan miten homma kävi, jos ilmenee että ylitti rajan niin vanhemmille kaksi vaihtoehtoa: voivat tulla hakemaan raadon itse tai sitten koulu hoitaa kuljetuksen krematorioon ja lasku vanhemmille.

  Ei se oikeasti tuon vaikeampaa ole, mutta kun hipit haluavat tehdä kaikesta niin vaikeaa kuin mahdollista ihan muuten vain.
   
 15. Perse-Laakkonen

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2015
  Viestejä:
  404
  Aivan älyttömän hyvä mielipide! Onneksi maailmassa on myös tolkun ihmisiä.
   
 16. MorganKane_

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  2 433
  Ihan hyvää out-of-the-box -ajattelua. Vaan riittäiskö kauko-ohjattavat sähkökaulapannat ja opettajalle nyrkkirauta, jolla naputella varoitukseksi pöytään ennen lyömistä?
   
 17. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  4 255
  Omien aikojen muistelua, ei niin kovin kaukaa: Aina välillähän sitä kuria haluttiin käyttää, kun homma alkoi karata käsistä. Tällöin opettajat ymmärsivät toimeksiannon siten, että kunhan johonkin oppilaaseen käytettiin. Siispä valittiin helpoin uhri, eli ne kiltit oppilaat. Niitä sitten haettiin nöyryytettäviksi, kun ei auktoriteettia riittänyt häiritsevien oppilaiden kyykyttämiseen, kuten olisi pitänyt. Sellaista huhua kuulin monesti, että tarkkailuluokkalaisiin käytettiin jonkin verran fyysistä väkivaltaakin, mutta ei se niistä normaaleja tehnyt. Ei se myöskään estänyt niitä tekemästä pahojaan ja loukkaamasta muiden oppilaiden fyysistä koskemattomuutta. Oli niillä silti aina välillä puukot mukana ja varastelivat kaikkea, mikä irti lähti. Tämä aikana, jolloin ainoat värilliset pk-seudun ulkopuolella koko isossa koulussa olivat manneja. Voin kuvitella, että kun tämä 5% white trashia yhdistää voimansa 20%:n matuja, on tilanne aika paljon enemmän kuin viisi kertaa pahempi.

  Itsenäiseen ajatteluun kykenevät vanhemmat, joiden lapsista(sikäli kun eivät ole pahasti syntyessään päästään sairaita) tulee näitä hyvin käyttäytyviä oppilaita, voisivatkin jättää lapsensa viemättä näihin mamukasvattamoihin. Siinä säästyisi monelta paskalta.

  Yleensä myös vähänkin keskivertoa älykkäämpi lapsi, jolla ei ole käytöshäiriöitä, selviäisi pakkolaitokseen jouduttuaankin koko oppimäärästä huomattavasti alle 9 vuoden. Olen hieman katkera siitä, ettei tästä vaihtoehdosta koskaan kerrottu minulle. Toisaalta olin siis vielä 12-vuotiaana liian tyhmä selvittääkseni tämän itse. Taas toisaalta nykyjonne voisi googlata tämän iPhonellaan minuutissa, jos vielä osaisi hakea jotain järkevääkin informaatiota.
   
  Viimeksi muokattu: 13.10.2016
 18. eli_porter

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2008
  Viestejä:
  433
  Et ole siis opiskellut tai ollut peruskoulussa 20 vuotta sitten?

  Ok, tuohon aikaan lievä väkivalta ja kiusaaminen olivat "ok" varsinkin opettajien suunnalta. Ja ei, nuoret eivät käyttäytyneet yhtään rauhallisemmin. Oikeastaan varmaan päinvastoin, tuo aiheutti nuorissa vain voimakkaamman vastareaktion.
  Ei kantsi opiskella opettajiksi jos ei hermot kestä lasten tai nuorten kanssa työskentelyä.
   
 19. Mörrimöykky

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 676
  Se mitä tässä pitäisi tehdä olisi kuvata video videon kuvaajasta, julkaista se ja tehdä siitä juttu Iltapaskaan. Minua todella alkaa tympiä tämä ihmisten julkistaminen ilman lupaa. Risumiehen kuvaaja ja tuo jonne pitäisi molemmat tehdä julkkiksiksi tahtomattaan.
   
 20. MikkiK

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2002
  Viestejä:
  741
  Onkos kukaan seurannut Sukulan suojatit-ohjelmaa http://www.nelonen.fi/ohjelmat/sukulan-suojatit ?

  Kyllä on niiiiin laiskaa ja saamatonta sakkia että pitäisi selkään antaa, tai olisi pitänyt antaa jo kymmenen vuotta sitten. Siinä on oikein kunnon malliesimerkki minkälaisia toivoja meillä kasvatetaan.
   
 21. eli_porter

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2008
  Viestejä:
  433
  Näin se vaan on että yleisellä paikalla ei kannata sekoilla, kuten risumies. Käyttäähän sitä poliisikin virkapuvussaan tuota actioncameraa nykyään. Ehkäpä poliisilla meni hermot risumieheen.
   
 22. Mörrimöykky

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 676
  Poliisi ei kuitenkaan taida julkistella niitä Youtubeen? Eikä luokkahuone kaikesta huolimatta edes ole mikään yleinen paikka. Ei ollut ainakaan vielä 90-luvulla.

  Oikeastaan on samantekevää mitä laki sanoo tuosta julkistamisesta. Tuo pitäisi tehdä ihan vain, että kokisivat itse miltä tuntuu päätyä julkkikseksi ilman mitään kontrollia.
   
 23. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Eihän noille pikku perkeleille saa antaa ala-asteella edes arvosanoja enää todistukseen. Pelkkää kirjallista arviointa, ettei päästä lällättelemään toisten todistuksista. Siitähän vois tulla paha mieli jos toinen sai paremman arvosanan.

  Meilläkin oli yläasteella noita, jotka istuivat luokan takana jalat pöydällä haistattelemassa. Nyt kun mietin, niin ne eivät olisi kaivanneet ymmärtämistä, paapomista ja lässyttämistä, vaan aivan saatanan kovaa turpaanvetoa.
   
 24. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  4 255
  Riippuu laitoksesta. Yhdysvalloista noita ainakin on valunut.
   
 25. Kikkee

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2014
  Viestejä:
  2 090
  Sen lisäksi että vanhemmat ovat munattomia nykyään ovat sitä myös opettajat. Ja se on meidän koulutusjärjestelmän syy. Eipä sitä opettajana osaa pitää auktoriteettiä jos opettajakoulutuksessa panostetaan tähän pullahalailulinjaan. Entisellä yläasteella opettaa edelleen vanha luokanvalvojani, jonka tunneilla kuulemma edelleen kaikki istuvat selkä suorassa ja turpa kiinni. Auktoriteetti ja maine pitävät huolen ettei yksikään uusikaan oppilas ala perseilemään. Muutamat sitä aina yrittää, mutta muutamaan kertaan jää.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti