Lapsille myydään leikkilamauttimia

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Estum, 10.08.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Estum

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2012
  Viestejä:
  495
  Oho, mikä lasten lelumainos! Katso kuva | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi
  Vuosikymmeniä sitten kun olin kakara, meille myytiin leikkipyssyjä.
  Viimeksi kun tyttöjen kanssa kävin BR-lelussa, taisi valikoima olla laajempi kuin omassa nuoruudessani.
  Silloin leikit oli kaikkea muuta kuin nykyaikaa tai SciFiä, "Kuole punanahka", "Tuosta saat Bushmanni", "Kloriittia neekeri"
  Eikä kukaan saatana sanonut mitään.
   
 2. TeeNolla

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2005
  Viestejä:
  123
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. TRG-42

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2002
  Viestejä:
  2 063
  Kait se lamautin on parempi kuin rynnäkkökivääri tai rambo puukko mitä ennen wanhaan myytiin?
   
 5. sranat

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  2 104
  No uli uli, ostat sähköisen kärpäslätkän ja taitat siitä varren, niin taitaa olla sähköisempi lelu. Kieltoa, varoituksia ja ihmeellisiä uutisia näyttää tulevan heti, kun suomella menee huonommin.
   
 6. sranat

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  2 104
  Haha muistan, tylsä terä ja kompassi myös "puukossa" kun sen kompassin irroitti kierteiltä, niin sisällä oli tulitikkuja, siimaa ja rautalankaa:D myös terotuskivi tuli mukana. Onko näitä lasten leluja vielä saatavilla?
   
 7. AirMan

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2001
  Viestejä:
  1 616
  Ongelmia tuommoisista tulee siksi, että lamautin voi olla melkein minkä näköinen tahansa. Useimmat lelupyssyt voi tunnistaa hämärässäkin ja komentaa lapsen takaisin kotiinsa, mutta jos joku tulee lamauttimella uhkailemaan, miten erottaa tositilanteen leikistä? Tai miten erottaa aidon lamauttimen leikkikalusta ennen ensimmäistä iskua? Potkaistaanko lamautin varmuuden vuoksi kädestä ja polkaistaan kantapäällä palasiksi?
   
 8. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 879
  Jos näet jollakin aseen tai lamauttimen, soita poliisille. Koskaan ei tiedä, onko lapsi esimerkiksi löytänyt isänsä asekaapin avaimen ja lähtenyt leikkimään oikealla aseella.

  Olkoon lapsille samat aseenkäsittelymääräykset kuin aikuisillekin, aseet ja aselelut pidetään asekaapissa tai aselelukaapissa, ja otetaan esille vain tositilanteen tullen.
   
 9. Paplo

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2012
  Viestejä:
  7 305
  En tiedä, varmasti poliisi suhtautuu vanhaan tuttuun helvetinperkele-liivijengiläiseen jonkinsorttinen muovipulikka kädessä ja 8v nassikkaan jonkinsorttinen muovipulikka kädessä ihan samalla tavalla. :cool:

  On tää kauheaa. Hirveää. Vaarallista. Tuolle alkuperäisen jutun ihmettelijälle ei voi todeta muuta kuin että :facepalm:
   
 10. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 358
  oikeesti, kieltäkää pesismailat, niillä kun tehdään vähnitään 25% kaikista pahoinpitelyistä
   
 11. Petri6

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2002
  Viestejä:
  1 033
  En varmasti soita, poliiseilla on parempaakin tekemistä kuin hakea lapsilta lelupyssyjä pois.
   
 12. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 879
  Mistä erotat lelupyssyn oikeasta? Poliisi on ampunut lelupyssyn heiluttajan siinä missä oikeankin pyssyn heiluttajan, ei niitä erotella mitenkään ennenkuin jälkeenpäin, kun katsotaan, millainen ase vainajalla olikaan.
   
 13. Petri6

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2002
  Viestejä:
  1 033
  Kyllä niitä nyt erotellaan ja konteksti kertoo myös aika usein, kummasta on kyse. Ei tämä ole mikään jenkkilä, jossa ammutaan ensin ja kysellään myöhemmin.
   
 14. Marbelou

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2008
  Viestejä:
  194
  Lamautinta ei saa Suomessa käsittääkseni laillisesti omistaa, joten en näe edes teoreettista riskiä väärinkäsitysten syntymiselle.
   
 15. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 879
  Jos poika ei olisi pudottanut asettaan, poliisi olisi ampunut pojan.

  Leikkiaseella uhannut ammuttiin

  Kesäkuussa 1995 poliisi ampui leikkiaseella uhanneen miehen Helsingin Vesalassa. Taksiryöstöstä epäilty 20-vuotias mies osoitti leikkipistoolilla kohti poliisia, hänet ammuttiin piirityksen jälkeen.
   
 16. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Telareita, sumuttimia, lamauttimia, nyrkkirautoja ja muita saa omistaa kotonaan mielin määrin, mutta niiden kanniskelu julkisilla paikoilla on paheksuttavaa.

  Me tehtiin nuorena aseita välillä itse laudasta sahaamalla ja ruuvaamalla ja muotoilemalla niihin kaikki piiput ja kahvat ja tähtäimet ja jopa saranoidut taittotukit, ja vehkeet jopa näyttivät yllättävän autenttisilta vähän matkan päästä. Se oli vielä sitä aikaa, kun jengi vaan naureskeli, kun kuljeskelimme ympäri kortteleita täysin aidonnäköiset kuulapyssyt mukana ja veimme niitä joskus jopa kouluunkin. Sitten tuli kansallinen paskahalvaus, jonka jälkeen hätäkeskus saa 100 soittoa konekivääriammunnoista, kun joku taputtaa käsiä parvekkeella. :smoke:
   
 17. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Älä keksi tuollaisia omasta päästäsi. Toisekseen, vaikka jutussa puhutaan "pojasta", niin ei kyseessä taatusti ole ollut mikään pikkunassikka.

  Tämäkään ei ollut mikään pikkulapsi ja kyse ei todellakaan ollut mistään leikkimisestä, vaan poliisin uhkaamisesta.

  On siinä nyt aika helkutisti eroa onko se pyssy (muovinen tai ei) jonkun 7-vuotiaan kädessä omassa pihapiirissään, vaiko parikymppisellä narkkarilla kaupungilla.

  Ja mikä tämä mussustus jostakin muovisesta leikkilamauttimesta nyt oikein on? Mitä vahinkoa sillä mukamas voi tehdä kenellekään edes pelottelumielessä? Laitteessa on paristot sisällä ja kun painaa nappulasta, siitä kuuluu surina ja valo vilkkuu hetken aikaa. Surinakaan ei muistuta oikean lamauttimen "zapzapzap"-ääntä. Juuri eilen kattelin tuollaista Toys'R'Usissa.

  Kyllä ne perinteiset leikkipyssyt ovat taatusti vaarallisempia ja varsinkin nykyään jotkut niistä ovat niin realistisen näköisiä, että ne saattavat aiheuttaa ikäviä sekaannuksia väärissä käsissä, tai sattuessaan tiukkapipoisten kukkahattujen bongaamiksi.
   
 18. Marbelou

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2008
  Viestejä:
  194
  Maahantuonti ilman lupaa silti näköjään kiellettyä. Eli aika turvallista olettaa, että kyseessä on lelu jos sellaisen hiekkalaatikolla jollain nassikalla näkee.
  Suomen outo laki: Sähkölamautin onkin sallittu | Uusi Suomi
   
 19. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Juuri näin. Oi niitä aikoja, kun omatekoisella ilmapistoolilla ammuskeltiin ohikulkijoita pururadalla. :D

  Vastapuoli oli vihainen kun peffasta kirpaisi, mutta ei siinä kyllä kukaan ollut siltikään soittamassa poliiseja laittamaan junnuja kylmäksi.
   
 20. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 358
  miksi kukaan ei ajattele lapsia! pesismailat runtelee joka vuosi paljon ihmisiä, ajatelkaas sitä!
   
 21. Janne`

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2005
  Viestejä:
  255
  Iltalehti uutisoi tässä tilanteessa mahdollisesti 17 vuotiaan pojaksi. Jos tämä "poika" ois piessyt jonkun niin se olis uutisen mukaan mies. Jos joku 17 vuotias aiheuttaa shown julkisella paikalla kuulapyssyllä niin loogisesti poliisi hakee sen pois jos poitsu esittää että ase on oikea.
  Kun 10 vuotiaat pojat juoksee kylällä huutaen "pam,pam, sä kuolit" pyssyt kädessään niin kaikki tietää mistä on kyse. Vähän ryhtiä nyt.
   
 22. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 374
  mjooh,tossa oli kyllä ihan muutakin.Itse olen kuitenkin sitä mieltä että jos pojat leikkii pyssyillä niin antaa niiden leikkiä niillä eikä soitella turhaan poliisille.Nekin turhaantuu jos niille soittelee joku turhaan ihan vaan ärsyttääkseen niitä.Toi on vanhanajan temppu pistää hälytys jonnekkin muualle ja tehdä itse jossain toisessa paikassa jotain muuta... :D
   
 23. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 374
  köh,kannatti varoa ettei jäännyt kiinni tai tyyppi haki oman lutkunsa ja alkanut ampua takaisin... :D
   
 24. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Se toi jännitystä teinien elämään, kun joku otti leikin tosissaan ja lähti perään. Jos olisi kiinni jäänyt, niin selkäsauna siitä olisi kuitenkin korkeintaan seurannut. Ja pitihän sitä nyt sen verran olla järkeä päässä silloinkin, että ei nyt sentään ihan suurimpia ja pelottavimpia karpaaseja räiskinyt. :D

  Eihän tuossa oikeasti mitään järkeä ollut, mutta suhtautuminen lasten leikkehin ja leikkiaseisiin oli kuitenkin ihan eri luokkaa kuin nykyään. Ja kyllä kyllä, maailma on muuttunut jne, mutta en minä kyllä oikein ymmärrä näitä täysin överiksi vedettyjä hysterioita siltikään.

  Jos lapsilta kieltää kaikki pyssyleikit siinä vaiheessa kun ne alkavat kiinnostamaan, niin melko varmasti luvassa on ongelmia myöhemmin. Ne ovat tärkeä osa kasvuprosessia tässä meidän yhteiskunnassa ja sillä siisti.

  Se yksi kuuluisa suomalainen lastenpsykiatri, jonka nimeä en ikävä kyllä juuri nyt muista, puhui tästä jokin aika sitten televisiossa ja/tai radiossa.
   
 25. Täyssinä

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2013
  Viestejä:
  1 451
  Oikeesti nyt jotain rajaa tähän menoon.

  Kaikki topicit on jotain "insert Iltapaskan otsikko" ja sitten kaikki kilpaa provosoitumassa. Vähän sitä medialukutaitoa nyt peliin.

  Älkääkä pliis postailko niitä Iltapaskan linkkejä, ne pellet saa rahaa kun niitä klikkaillaan! Miten voi olla näin vaikeaa ymmärtää?
   
 26. Hunajamuro85

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2010
  Viestejä:
  887
  Mä oon käsittänyt, että Amerikassa leikkipyssyissä pitää olla oranssi jatkopala piipussa, että poliisi tunnistaa ne leluiksi. Tai siis ainakin yhdessä dokkarissa tms joku pikkupoika löysi leluaseen roskiksesta, mut sen äiti ei antanut sen pitää sitä, koska siinä ei ollut oranssia piippua. Sanoi, että poliisit ampuu sut jos sä juoksentelet sen kanssa pitkin katuja. Tuli vaan mieleen, kun toi kuvan lelulamautin on kanssa oranssi, mut se voi kai olla sattumaakin. Suomessa ei ainakaan tietääkseni tämmöisiä värikoodeja ole.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti