Lakialoite sukupuolineutraalista avioliitosta!

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Lukkoperä, 27.02.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Missään ei ole olemassa avioliiton oikeaa määritelmää.

  Voimme asettaa avioliiton koskemaan mitä asiaa tahansa aivan täsmälleen siten kuin haluamme. Avioliitto on pelkkä sana, jonka sisältöä voidaan muuttaa tarpeen mukaan.

  Tulevaisuudessa se voi koskea esimerkiksi robotteja, androideja tai vaikka alieneita.

  Nykypäivänä on järkevää sallia avioliitto ihmisille, jotka haluavat yhdessä elämänsä viettää sukupuolista riippumatta. Ei ole olemassa mitään järkevää syytä tuota kieltää. Vastustajat vain haluavat vallanhimossaan puuttua muiden vapauteen elää siten kuin he itse haluavat. Tuppaa kuitenkin olemaan niin, että itse kukin meistä tietää parhaiten miten elämä omalta kohdalta tulisi järjestää.

  Ihmisellä X ei ole mitään kykyä, kompetenssia eikä oikeutta määritellä mitä avioliitto tarkoittaa ihmiselle Y.
   
 2. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005087612.html

  Aito avioliitto -lakialoite käsitellään siis vielä eduskunnassa, saadaan läjä uusia kirkostaeroamisia ja aloite kaatuu selvällä enemmistöllä. Maaliskuussa aletaan vihkiä samaa sukupuolta olevia. Näin se maailma muuttuu :) (Parempaan päin.)
   
 3. Mövenpick

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2007
  Viestejä:
  371
  Olisivat vaan kerralla tehneet oikean ratkaisun ja heivanneet koko avioliiton pois lakiteksteistä. Pelkkä rekisteröity parisuhde kaikille mikä tylsän byrokraattisesti hoituisi nimet paperiin meiningillä virastossa ilman sen kummempia muodollisuuksia. Tasa-arvoinen ja kantaa ottamaton ratkaisu, termillä ei olisi ollut vastaavaa historiallista painolastia ja olisi vältytty suurelta osalta tätä tyhjänpäiväistä kiistelyä ja arvokeskustelua avioliitosta instituutiona. Kirkot ja muut vihkisivät sitten ketä lystäävät ja minkä tahansa nimikkeen alle haluavatkaan, millä ei olisi mitään juridista arvoa.

  Mitä näitä keskuteluja on tullut seurattua niin suurin tyydytys ihmisillä tuntuu olevan että pääsisi näpäyttämään sitä toista ääripäätä. Vaihtoehtona ei ole, että rekisteröity parisuhde ja avioliitto katsottaisiin kaikilta osin tasasa-arvoiseksi, jolloin "hihhulit" saisivat pitää avioliittonsa ja aikoinaan avioituneet voisivat elää siellä muodostamassaan avioliiton arvokuplassa, ja yhtä paha on toisinpäin avioliiton antaminen nimikkeenä muille kuin heteropareille, vaikka sinällään kannatettaisiin tasa-arvoa eikä muutoksella katsottaisi tosiallisesti olevan mitään vaikutusta omaan elämään tai avioliittoon.
   
 4. SloBo

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2000
  Viestejä:
  1 029
  Koko avioliittoshown voisi yksityistää lakimiesten hoidettavaksi tietyin reunaehdoin. Vähentäisi kummasti turhaa byrokratiaa hallinnossa. Lasten huoltajuus erikseen.
   
 5. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Helpottaa kyllä joissain asioissa ulkomailla kun on oman kotimaan tunnustama avioliitto jolla osoittaa keskinäisen perhesiteen. Esimerkiksi jos jompi kumpi lähtee töistä ulkomaankomennukselle, saa oleskeluluvan sitä varten ja haluaisi että puolisokin pääsee mukaan. Joissain maissa se voi olla hankalaa tai jopa mahdotonta ilman avioliittoa, enkä usko että ihan helpolla käytäntöjä muutettaisiin Suomen takia. Toki samasta syystä samaa sukupuolta olevat parit eivät ole uudenkaan lain myötä täysin tasa-arvoisessa asemassa, koska monessa maissa heidän liittojaan ei tunnusteta.
   
 6. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Voihan siinä olla taas mukava piikki eroamisissa valtionkirkosta kun päiviräsäset pääsevät eduskunnassa kunnolla taas ääneen. :)

  Hauskinta hupia on tulossa kuitenkin siitä kun sateenkaaripoppoota aletaan vihkiä valtionkirkon pappien toimesta avioliittoon kirkoissa. Siitä riittääkin hupia vuosikymmeniksi kun valtiokirkon eri laitojen hihhulit mätkivät toisiaan ja kirkostaeroamisen tilastot kasvavat sen seurauksena uusiin ennätyksiin. :D

  Toisaalta itsehän Suomen ev.lut.kirkko haluaa olla valtionkirkkona ja vastustaa sillä tavalla uskonnonvapautta, niin siinä saa sitten niittää sitä paskaa mitä kylveekin.
   
 7. finlandery

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2010
  Viestejä:
  2 501
 8. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  935
  Kun ei ole mitään historiallista painolastia. Hihhuleiden pääkoppaa ahdistaa uskonnollinen painolasti, mutta tämän maan laissa lukee, ettei maallisia lakeja säädetä uskonnon mukaan.

  On hyvin vaikeaa ymmärtää, mistä nämä tyhmät hihhulit oikein itkevät. Kirkkoa tämä lakimuutos ei velvoita mitenkään eikä kirkko tule toistaiseksi virallisesti suostumaan likaisten hinttien vihkimiseen. Homonpelkoisten pyhää liittoa nämä saastat eivät siis tule likaamaan vielä pitkään aikaan. Avioliittoa ei ole sanana varattu minkään tietyn uskontokunnan yksityiseen käyttöön. Jostain kumman syystä kristillisiä hihhuleita kiinnostaa vain se, että heidän "yhden miehen ja yhden naisen" avioliittoaan ei laajenneta "yhden miehen ja toisen miehen" liitoksi. Sen sijaan sillä, että esimerkiksi muslimeille avioliitto voi tarkoittaa myös "yhden miehen ja monen naisen" tai "yhden miehen ja yhden lapsen" liittoa, ei tunnu olevan mitään väliä. Menisivät riitelemään muslimien kanssa termistöstä.
   
  Viimeksi muokattu: 17.02.2017
 9. valurauta

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2010
  Viestejä:
  2 476
  Kuinkas tässä nyt näin on päässyt käymään, että ihan pelkkä juridinen muodollisuus, jolla ei ole mitään tekemistä kirkon kanssa onkin johtanut siihen, että kirkollisissa piireissä koetaan melkoista painostusta avioliittokäsitteen muuttamiseksi kirkossakin:
  https://yle.fi/uutiset/3-10050577
  Jäsenkadosta kärsivä kirkko etsii nyt uutta arkkipiispaa, joka sekä pitäisi konservatiivit kirkon joukoissa että innostaisi liberaalit kaupunkilaiset kastamaan lapsiaan tulevaisuudessakin. Tämä haaste kilpistyy kiistaan sukupuolineutraalista avioliitosta.
   
 10. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Se on ihan kirkon oma asia mitä se tekee. Tai olisi jos ei olisi valtiokirkko.
   
 11. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Joka tapauksessa kaikki ovat nyt huomanneet miten vastustajien argumentit ovat käyneet toteen. Perinteistä naisen ja miehen avioliittoa ei enää ole. Kaikki homostelevat. Lapset kehittyvät vinksalleen ja heitä hyväksikäytetään lakkaamatta. Suurin osa suunnittelee jo avioliittoa koiriensa ja kissojensa kanssa.
   
 12. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Se on semmosta kun johtaa instituutiota jonka sääntökirjoissa on sellaista mitä suurin osa jäsenistä ei hyväksy, jäsenet lähtevät lätkimään pikkuhiljaa ja jos meinaa että tämä kato loppuu niin sääntöjä pitää muuttaa.
  Ihan perus kauraa.
   
 13. Jupuna

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2000
  Viestejä:
  854

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti