Lakialoite sukupuolineutraalista avioliitosta!

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Lukkoperä, 27.02.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. sranat

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  2 104
  Se on sinun näkemys arvomaailmasta, toisilla on toinen näkemys, vai pitäisikö aina kuunnella vähemmistöä ja tehdä sen perusteella päätökset, ai niin sehän sotii länsimaista kulttuuria vastaan.
   
 2. Boack

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2004
  Viestejä:
  2 874
  Alkaa sun logiikka hahmottua. Eli mielestäsi luotettavia tuloksia saadaan sitten, että valikoidaan otannasta ensin pois väärää mieltä olevat ja sitten tarkistetaan mielipide vain jäljellejääneistä, jolloin saadaan tulos, joka osoittaa että "oikeaa mieltä tässä on suurin osa" :)

  Vähän kuin koulussa opettaja kysyisi vain luokan pojilta, että jaetaanko miljoona euroa poikien kesken vai tyttöjen kesken ja sitten reilun pelin hengessä raportoisi että 100% oppilaista oli sitä mieltä että rahat pojille :)
   
 3. AfterSex

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2010
  Viestejä:
  616
  Normaalia on tässä tapauksessa luonnollisuus. Mies ja nainen kun yhtyvät, saavat lapsen ja kasvattavat sen.
   
 4. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  En sanonut noin, ja tiedät sen hyvin. Mene vaikka käymään Romaniassa tai Bulgariassa ja katsele ympärillesi. Sitten mene mihin tahansa minun tai JCSH: määritelmän mukaiseen länsimaahan ja katsele vähän ympärillesi. Jos et huomaa eroa, niin en voi auttaa.
   
 5. Henkilö X

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2001
  Viestejä:
  590
  En nyt mielestäni ole mikään homo vihaaja tai mitään vastaavaa. Oma mielipide koko tästä asiasta on, että "miksi minun pitäisi välittää". Olen kuitenkin sitä mieltä että adoptio lapsi täytyy laittaa perheeseen, jossa on isä ja äiti, siis mies ja nainen. Sillä nyt ei ole mitään väliä onko jokin normaali tai ei. Ainoastaan sitä pitäisi tarkastella, että mikä on sen lapsen etu. Olisihan se tietenkin mukavaa, että elettäisiin maailmassa, jossa tämmöisellä ei ole väliä, mutta kun emme elä.

  Miettikää hetki mitä sen lapsen elämään tulee kuulumaan. Mitä luulet sen lapsen kavereiden tekevän kun tulee vaikka vierailulle ja nämä ensimmäisen kerran tajuavat, että tää tyyppi asuukin kahden homon kanssa? Luultavasti tästä lapsesta tulee koulukiusattu vain tästä syystä. En nyt jaksa enempää esimerkkejä antaa, mutta keksitte varmaan kyllä kun mietitte hetken.

  Vitut siitä että onko jokin normaalia vai ei. Sille lapselle pitää antaa paras mahdollisuus elämään mitä se voi saada ja jos on homoparille annettu adoptio lapsi niin siinä on aika helvetin iso sosiaalinen sudenkuoppa. Jos eläisimme täydellisessä maailmassa, niin ei siinä sitten mitään vikaa, mutta kun ei näin ole.
   
 6. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Ei se ole minun näkemys vaan ihan historiallista faktaa. 50 vuoden ajan rautaesirippu jakoi Euroopan niin polittiisesti kuin kulttuurillisesti kahteen eri osaan jotka kehittyivät toisiin suuntiin.
  Tuona aikana länsimaat kehittyivät liberaalimpaan suuntaan kun taaskin itämaat olivat pysyivät konservatiivisina.

  Jonka seurauksena länsimainen arvomaailma viittaa juurikin näissä rautaesiripun länsipuolella vallitseviin arvoihin, vaikkakin rautaesiripun itäpuoleiset maat ovat alkaneet ottamaan kiinni länsimaita, hyvänä esimerkkinä esim. Tsekki.
   
 7. cam70

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  5 778
  Olisi mielenkiintoista nähdä tutkimuksen tulokset joissa kysellään adoptioon lapsensa antavalta äidiltä tai parilta haluaisivatko he mieluummin antaa lapsensa homo- vai heteroparille jos olisi mahdollisuus valita.

  Eli onko tässäkin havaittavissa eräänlainen NIMBY-ilmiö? Eli ne, joita asia ei kosketa innokkaimmin puolustavat tällaisia juttuja ihan vain tunteakseen moraalista ylemmyyttä.
   
 8. sranat

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  2 104
  Et sanonut suoraan noin, mutta esim tässä on sinisellä länsimaat: [​IMG]

  Te erottelette valtiosta vaan ne jotka ovat homojen asialla, miksi pitää alkaa jotain rautaesirippua vääntään suoraan valtiosta jotka ovat länsimaita?
   
 9. pasisti

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2006
  Viestejä:
  846
  Luonnollisuus on heti seuraavana argumenttien nounou-listalla. Kaikki tässä maailmassa on luonnollista eikä sen pohjalta voi tehdä minkäänlaista pätevää argumenttia yhtään mistään, varsinkaan moraaliin ja etiikkaan liittyvistä asioista.
   
 10. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Näinhän se tosiaan menee.

  1970-luvulla esimerkiksi avoliitto oli perkeleenmoinen kuolemansynti Suomessa maaseudulla.

  Nykyään harva 20-30 vuotias taitaa enää ajatella että sitä on syntisäkki ja yhteiskunnan hylkiö jos asuu avoliitossa. Tosin esimerkiksi täällä Oulussa Oulunsalon nurkilla löytyy edelleenkin ev.lut.kirkossa pappeja jota eivät suostu kastamaan moisista liitoista syntyneitä äpäriä. Mutta sellaiset fundamentalistit taitavat edustaa nykyään jotain muuta kuin valtavirtaa ja enemmistön ajattelua.

  Antiikan Roomassa taas vanhemman miehen ja pojan välisestä suhteesta eli poikarakkaus taisi olla ainoa oikea rakkauden muoto.

  Yhteiskunta, arvomaailma ja moraali muuttuu jatkuvasti. Minun on ainakin mahdotonta määritellä mikä on vaikkapa normaalin yleispätevä määritelmä ja määritelmä joka kattaa ajat satoja tuhansia vuosia tästä eteenpäin ja taaksepäin. Vielä vaikeampi sitä olisi määritellä kattamaan koko universumin elinkaarenajan ja koko universumin muutenkin.
   
 11. pasisti

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2006
  Viestejä:
  846
  Keksin juuri hyvän luonnollisuusargumentin homoliittojen puolesta! Kaksi miestä voi telakoitua, mies ja nainen ei!
   
 12. AfterSex

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2010
  Viestejä:
  616
  Tässä koko lakialoitteessa on tietoisesti jätetty kertomatta kuuma pottu, eli adoptio-oikeus ja oikeastaan se on nyt viime aikoina vasta tullut esille. Puhuttu rakkaudessa ja tasa-arvosta. Aika monella asiaa puolustaneella "ei niin kosketa" tyypillä tuo sitten onkin jo antanut mielipiteen.

  Kusetusta ja propagandaa.
   
 13. sranat

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  2 104
  Miksi silti ei ole yhtenäistä länsimaista arvomaailmaa, vaan kaikki vetää kotiapäin asiota länsimaissa. Tuo sun "länsimainen arvomaailma" on ihan valtiosta ja ihmisestä kiinni miten asiaan haluaa suhtautua, ei ole mitään normia jota kaikki ihan kaikki kaikkialla samaan aikaan noudattaa.
   
 14. AfterSex

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2010
  Viestejä:
  616
  Totta! Mutta mites se menee jos vetää sillä vanhanliiton tyylillä, että esarit päällekkäin, niin jos toinen onkin ympärileikattu. Ei onnistu telakoituminen :(
   
 15. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  No tuossakin on yksi jako, ja se menee näköjään uskonnon mukaan Euroopassa. Tuon sinisen alueen väkiluvusta muuten suurin osa asuu maissa tai osavaltioissa joissa saman sukupuolen adoptio on sallittu. Euroopan osalta menee aika tarkkaan puoliksi, USA:n osavaltiot, Kanada ja iso osa väkirikkainta Australiaa riittää kääntämään suhteen.

  Edit OT: aika mielenkiintoista, että tuossa niputetaan Bosnia ja Albania islamilaiseen maailmaan, mutta Turkkia ei. Omalla "katsele ympärille" metodilla pidän Turkkia paljon islamilaisempana ympäristönä kuin edellämainittuja. Ja politiikankin puolella Turkissa joudutaan näkemään vaivaa uskonnon pitämisessä pois politiikassa, Bosniassa ja Albaniassa ei juurikaan.
   
 16. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Mutta kaikissa noissa länsimaissa on yhteiset suuntaviivat kulttuurissa joihin kuuluvat muun muassa vahvat yksilönvapaudet ja kansalaisoikeudet. Itäblokin maat ovat hyppäämässä mukaan kyytiin hiljalleen mutta ne eivät vielä ole siellä täysin.
  Ja sitä mukaa kun nämä vanhat itäblokin maat alkavat länsimaistua, yllättäen myös homojen oikeudet alkavat paranemaan niissä.
   
 17. heksan Banned

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2013
  Viestejä:
  990
  homot osaa vaikertaa enemmän kuin nartut. Mikseivät mene naimisiin.
   
 18. sranat

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  2 104
  Miksi silti piti väheksyä itä-eurooppaa ja muita, taitaa teillä vaan olla joku asenne ongelma, ettei saisi olla eri mieltä asioista.
   
 19. heksan Banned

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2013
  Viestejä:
  990
  No kerropas mitä hyvää tulee itä-euroopasta?
   
 20. AfterSex

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2010
  Viestejä:
  616
  No eiköhän se kuitenkin ollut pienen eliitin hupia silloinkin :D Sellainen poika-opettaja suhde enemmän, niille joiden ei töitä pitämän.
   
 21. heksan Banned

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2013
  Viestejä:
  990
  Pedofilia on sellainen poika-opettaja suhde. :D
   
 22. sranat

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  2 104
  Se on osa Eurooppaa, mutta minkä vitun takia laitatte vaan osan euroopasta kuuluvan eurooppaan ja länsimaihin, kerroppa sinä.

  Tsekistä ja ukrainasta tulee kauniita naisia, mutta eihän ne teille homoille kelpaa, toisaalta koko itä-euroopasta tulee kauniita naisia.
   
 23. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Ei me puhuta Euroopasta vaan länsimaista. Ja tuo länsimaa jako perustuu ihan historiallisiin seikkoihin.
   
 24. heksan Banned

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2013
  Viestejä:
  990
  No nyt oot ihan sivuraiteilla koko mies/nainen.:D Mikä noin nyt suututti.
   
 25. sranat

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  2 104
  Se että asiosta voi olla erimieltä, eikä paasata jostain homojen oikeuksista koko ajan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti