Läppärin tallennuskapasiteettia suuremmaksi (on board SSD) kikalla X

Viestiketju alueella 'Massamuistit' , aloittaja villevaan, 07.04.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. villevaan

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2011
  Viestejä:
  6
  Moi!

  Vanha Liisa-ystäväni osti aikoinaan ohuen Asus E403SA läppärin jossa on käyttiksenä 64 bittinen WIN10 Home. Koneen OS vie suurimmman osan kovalevy-SSD:stä, joka on integroitu emolle kuten on 2Gb RAM-muistikin.

  Nyt kone herjaa usein tilanpuutteesta tehdessään automaattisia päivityksiä eikä hän ymmärrä varoitusilmoituksista hölkkäsen pölähtänyttä.

  Kun kovalevyä ei voi asentaa tai vaihtaa (ja samahan koskee RAMia) niin ainoa hätäkeino oli tökätä 32 GT Micro SD siihen sivuun kiinnni. Se onkin isompi kuin itse kovalevy! :-)

  No, nyt siellä käviessäni näin että kone kyllä tunnnistaa kylkeen tökätyn SD:n mutta en ole varma osaako WIN10 käyttää tätä tilaa tallennustilana (joko väliaikaisena tai peräti pysyvänä)? Ainakaan sinne ei ollut tallentunut mitään. Liisa käyttää konetta VAIN Facebook ja pankkimaksuihinsa. Ei siis tee juuri mitään muuta koneella.

  Voisiko joku nyt kertoa ne temput miten WIN10 Homessa saa tuo micro SD:n "integroitua" systeemiin niin että kone mieltää sen ihan samanlaiseksi muistiksi kun sen alkuperäisen kovalevynkin???

  Ei ole siis tarkoitus siirtää WIN-käyttistä siihen, vain tukea tätä "vähätallennuskapasiteettia"??? Vai toimiiko se automaattisesti kerran kun on tunnistanut SD:n (kuten on selvästi tehnyt). Minulla ei ole kokemusta WIN10 vaan pelkästään Win7:sta joten muutamaan googlauksen ja sähläämisen jälkeen olen sormi suussa. Valitettavasti en voi koko ajan testasta konetta (eli miten muisti siellä toimii) kun asutaan eri paikassa ja itse koneenkäyttäjä on ... iäkäs... eikä mitään tarkempia tietokonesteppejä voi etäohjatusta kertoa. Kerran voisin siellä käydä ja panna tämän asian kuntoon.

  Alleviivataan vielä että tämä kone on tuon vanhuksen "lifeline", todellakin! :-)

  Villevaan
   
 2. iSteel

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2012
  Viestejä:
  333
  En usko että tuota Winkkaria saa käyttämään tuota lisämuistia ilman kikkailuja. Suosittelen ottamaan etäyhteyden ystävän koneelle Teamviewerin avulla.

  1. Asenna omalle koneelle Teamviewer
  2. Pyydä ystävääsi asentamaan koneelleen Teamviewer Quicksupport

  3. Ota omalta koneelta etäyhteys ystävän koneelle hänen antamiensa tietojen pohjalta
  4. Ensimmäisenä tyhjennä roskakori
  5. Sitten tee levyn puhdistus linkin ohjeen mukaan (ruksaat kaikki mitä on)
  https://support.microsoft.com/en-us/help/4026616/windows-10-disk-cleanup

  Voi olla että selain on tallentanut jotain Downloads hakemistoon tai sitten omaan temppiinsä johon tuo puhdistus ei toimi.
   
 3. villevaan

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2011
  Viestejä:
  6
  Kiitos (vain kolme vuotta myöhässä :-D ) iSteel!!! Tuhannesti!!! :)
  Aikoinaan panin tämän erinomaisen ohjeen äkkiä talteen ja piti oikein kokeilla sitä etähallintajuttua livenä mutta sitten asiat ajoivat ohi... eli Liisa meni sellaiseen kuntoon että hän vain antoi minulle läppärin... keksin siihen pari naurettavaa USB-tikkutekohengityskikkaa ja sain koneen käyttiksen just ja just päivitettyä. Kolme vuotta sitten...
  Mutta sitten kone meni kaappiin "odottamaan", sillä sen käyttö vaan oli niin hidasta ja epäkäytännöllistä. Uskomatonta kyllä että tuollaisia läppäreitä edes tehdään. Liisan muistikuvan mukaan se olisi ostettu jostain Stockmannilta kaiken hyväksi.

  NO, twist in fate! Se läppäri on nyt isälläni (vähintään yhtä vanha kuin Liisa!) ja isä käyttää sitä audiojuttujen kuunteluun (mihin se on erinomaisen hidas). Pari viikkoa sitten huomattiin että he voisivat käyttää sitä Areeean sarjojen seuranataan telkussa (eli HDMI piuhalla vaan jaetaan screeniä TV:ssä). SE onnistuikin minuuttien odottelun jälkeen. Mutta sen jälkeen koneeseen tuli taas turvapäivitys jota ei voi tehdä koska masiinan kovalevy on niin täysi.
  --> Ajattelin että siihen voisi nyt vaan (poistaa siis Win10:n) asentaa jonkun tosi kevyen OS:n mutta minkä??? Isäni osaa kyllä konetta käyttää joten ehkä joku Linux distro tai peräti Chrome OS olisi hyvä. Osaako kukaan neuvoa mikä olisi paras tuollaiseen koneeseen???? Varmaankin USB-tikulta sitten asentaisin siihen. Koneella ei ole mitään henkilökohtaista ja arvokasta.
  T Ville
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti