Lämäyksen treenaus (jääkiekko)

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja Kamikaze, 13.02.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Phlebas

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2006
  Viestejä:
  1 111
  Miten voi olla että jokaisen ketjusi alustuksessa kysyt jotain typerää ja sitten hetken päästä vastaat itsesi esittämään kysymykseen varmuutta ja tietämystä uhkuen?
  [signature]The more you have of it, the less you see. What is it?

  In Satai We Thrust[/signature]
   
 2. Arriolla

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2006
  Viestejä:
  525
  Uskoisin, että asiantuntevilla viesteillä siinä välissä on jotain tekemistä tämän kanssa.
   
 3. tfird

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2008
  Viestejä:
  233
  Ei tarvitse olla mikään streoidi pumpattu barbara, että saa kunnollisen lämärin. Kunnollista lämäriä ei myöskään saa murosta kyselemällä vaan jäällä reenaamalla. Mailan pituus vaikuttaa paljon eli jos sulla on liian lyhyt maila ns. kynämaila, niin unohda tyystin. Nyrkkisääntönä hyvälle mailanpituudelle on luistimet jalassa suurinpiirtein leukaan, toisilla hiukan yli. Lapa vaikuttaa myös paljon, jos lapa on käyrä, kuin pornostaran kulli, niin ei mitään toivoa saada järkevää laukausta. Jäykkyyksillä on myös merkitystä ja jokaiselle se on omanlaisensa....Kunnon lämäri pitää saattaa myös loppuun asti, kuten golffissakin.

  Jos tarkkuutta haluat, niin se ei onnistu niin, että tuijotat kiekkoa. Katse sinne minne aiot kiekon laukaista, pikainen katse kiekon suuntaan, katse kohteeseen ja saatto. Muista tukijalka.
   
 4. croci

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2001
  Viestejä:
  690
  Näin opin itse lämärin nuorena..

  Muistan kun harjoittelin lämäriä 20-vuotta sitten, vetoni olivat onnettomia verrattuna vanhempiin kavereihini.
  Kerran sitten vanhempi kaverini lainas mulle mailaa ja sano, et tää on joku "harjottelu maila" taisi olla Torspo merkkinen. Mailan lapa oli muotoiltu hieman normaalia käyremmäksi.
  Kaveri sit sano, että muista puristaa sitä mailaa samalla kuin lämäät. Tein työtä käskettyä ja tosiaan tuli omasta mielestä hienoja lämäreitä. Lensivät paljon pidemmälle ja korkeammalle kuin aikasemmin, eivätkä olleet lepakoita :p
  Lämärit alkoivat sujumaan pikkuhiljaa muillakin mailoilla, mutta tämä Torspo oli ehdoton suosikkini sillä olin ostanut sen kaverilta. Voi sitä murhetta kun se hajosi :(

  Muista siis puristaa mailaa käsillä kun lämäät, jos et purista mailaa niin lämäreistä ei tule mitään.

   
 5. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  8 045
  Katso muutama vanha pelivideo joissa Raimo Helminen pelaa niin opit lämärin.

  Tai sitten et :D
  [signature]-*- Mansester since '79 *-*
  Fight for honor, glory, death in fire[/signature]
   
 6. LennuP

  Rekisteröitynyt:
  04.10.2005
  Viestejä:
  23
  Eli...
  Tekniikan harjoittelu x 10 000...
  Neppaile, kattele miten se kiekko käyttäytyy siinä lavassa...
  Lämäriin saa woimaa harjoittamalla ns.lyönti kättä joka on mailaa kädessä pidettäessä se alempi händy...
  sormi/puristuswoiman harjoittaminen (tennis-tai squashpallon puristelu)
  ja jos oikein kovasti tahtoo, käytä löysiä hanskoja...kehittää voimaa paremmin kun ranne joutuu töihin eikä hanska tue niin paljua
   
 7. Konkaaja

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2009
  Viestejä:
  59
  Se miten se lämäri lähtee on kaikki tekniikasta kiinni, tosin tottakai jotku 120 kiloset jätkät lämää kovaa vaikkei osaisikaan tekniikkaa kunnolla. Tuossa raipe kirjaa lueskelin ja siinä oli lyhyesti opetettu lämäri, tekniikka ratkaisee.
   
 8. hyperion

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2001
  Viestejä:
  4 824
  Okei, nyt keskustelua tästä oikeasti ihmismieltä taivuttavasta fyysisestä suoritteesta, lämäristä jääkiekkomailalla. Searchailin BBS:ää niin yleisiä jääkiekkokeskusteluthreadin tynkiä löytyi pari, mutta jos niissä käydään jotain juttuja läpi siitä että mikä on hyvä polvisuoja, niin erotettakoon tämä asia erikseen.

  Eli nyt on taas tammikuun alusta saakka tullut käytyä tuolla ulkojäällä pelailemassa, lätkimässä ja välillä kaverin kanssa puolittaisia kuvioita / vanhoja takaraivosta tulevia harkkahommia pyörittelemässä. Kivaa on taas pitkästä aikaa.

  Mutta se kirottu lämäri ei vaan lähde niinkuin sen pitäisi lähteä tämän kokoiselta ja kuitenkin normaalin vahvuiselta jantterilta. Kertokaa nyt että mikä siinä on ja miten se pitää tehdä. :)

  Ihan perusasioita, koska tämä on niin turhauttavaa:
  - Missä kohtaa kiekon pitää olla kun lämäri lähtee, etujalan kohdalla vai taaempana, esim. about jalkojen välissä?
  - Minkä mittainen maila on hyvä lämäilemiseen? Omat mailat on nyt ihan hieman sitä ohjesääntöjä lyhyempiä, jonka mukaan mailan pitäisi olla luistimet jalassa leukaan saakka. Mailani ovat about 2-3 cm leuan alapuolelle luistimet jalassa. CCM:n Vector 05 on uudempi ja vanhempi on CCM 945, joitakin vuosia vanha mutta ehjä.
  - Miten jäykkä mailan tulisi olla? Itse epäilin että kyse olisi siitä että minulla on liian jäykkä maila (STIFF 100, lyhennetty aika tasan tarkkaan 10 cm eli varmaan jossain 110 paikkeilla nyt) ja kävin tänään ostamassa regularin (85, lyhennetty tasan 10 cm elikkä oltaneen jossain satasen alapuolella), mutta lämäri ei tämänpäiväisten tesien perusteella parantunut.
  - Mistä kohtaa alakäsi pitää kiinni?
  - Kuinka tärkeä se saattoliike nyt sitten muka on? ;P Onko siihen jotain oikeita ohjeita?
  - Yms.

  Koskaan en ollut mikään joukkueen kovin lämääjä, mutta nykyään kiekon kohotus lämärillä on jostain syystä äärimmäisen vaikeaa.

  EDIT: Tästä aihekuvitusta. Heatley lämäämässä. (Tämä kuva sai itseasiassa meikän lähtemään hakemaan sitä fleximpää mailaa.) :)

  [​IMG]
   
 9. Jamotus

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2002
  Viestejä:
  441
 10. hyperion

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2001
  Viestejä:
  4 824
  Mergetään tähän runsain mitoin asiakeskustelua sisältävään threadiin. Nyt toivoisi mielellään jotain järkevääkin sitten. :)

  EDIT: On itseasiassa kyllä niin puhdasta bullshittiä tämä thraedi kun vain voi olla. Postaajistakin puolet näemmä ikibannissa.
   
 11. nettiroska

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2009
  Viestejä:
  3
  1 - Pretty much in the middle of your stance, if not 1-2 centimeters off-centered towards your target.
  2/3 - Changing your stick length and stiffness will have a direct impact on the rest of your game. The longer your stick is, the harder your shot will be, but the crappier your stickhandling will be. The stiffer your stick is, the harder your shot will be, but the crappier your wrist shot will be (unless you are a freaking ogre like Darien Hatcher). Stiffness also plays a role in how well you can feel the puck, so your stickhandling will also be affected.
  4 - It depends how strong you are. The weaker you are, the more in the middle your hand will go. The stronger you are, the higher up the shaft your hand will be (and you will have better balance and accuracy.
  5 - The amount of force you hit is mass * velocity^2. This means velocity is much more important. The faster your release is, your shot will be ^2 faster. If you work on anything, work on a quick release.
  6 - You are probably trying to use your shoulders too much. 90% of the shot comes from the legs.
  7 - Heatley is a beast.
   
 12. Appulandia

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2008
  Viestejä:
  1 208
  Kyllä parilla viime kerralla on lämärit alkanu lähtee. Ennen oli vaikeeta saada edes nousemaan, mutta viimeks kaveri sano että vedän turhan kaukaa ja näin kiekko ei saa ilmaa alleen.

  Kokeilin sitte lämästä niin että kiekko oli paljon lähempää luistimia ja het lähti kovemmin että korkeammalla. Välillä jopa maalin yli :o

  Nyt olenkin ihan intona kun vihdoin osaan edes jotenkuten lämästä. Vaikka vähän kaarella lentää. Nyt vain pelkään että vire loppuu ja jostakin syystä se lämäri ei enään nousekaan:eek:
   
 13. _o/ ALTTERI \o_

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2004
  Viestejä:
  2 881
  Itte ainaki joskus lämmin aina kärjellä, vitu tukevasti mailasta kii ja kärjellä kiekkoo se mitä lähtee, keskiosalla si voi kuljetela kiekkoo ja syötellä jos siltä tuntuu :smoke:
   
 14. JEEK

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2006
  Viestejä:
  208
  Alempaa mailakättä laskemalla voi saada enemmän poweria lämäriin. Alakäden kohdalle saa lisää pitoa hankaamalla väärinpäin käännettyä erkkaria mailan varteen. Kannattaa kääriä se erkkari jonkun pienen puupalikan ympärille, niin homma helpottuu. Sekä erittäin paljon laukaukseen vaikuttaa tuo mainittu mailan jäykkyys.
   
 15. Nemostelija

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2008
  Viestejä:
  1 773
  Mä olen ottanut tavaksi laittaa ihan sitä erkkaa itseään siihen alakäden kohdalle. Pitäisköhän patentoida.
   
 16. Potii

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2008
  Viestejä:
  2 230
  Tosiaan itse kun joskus harjoittelin lämimään niin kun mailaa puristi hieman kovempaa niin se lämärikin alkoi sujua hyvin. Paljon eroa myös syntyy toki mailan jäykkyydestä, niin kuin edellisessä postauksessa sanottiin. Ja onhan puu- ja komposiittimailoissakin huomattavia eroja ainakin itselle. Komposiitilla nyt viime talvet lämäilty ja paluuta puumailaan ei tule :p

  Näpsäkkä vauhti, oikea ja tiukka ote mailasta ja rento veto ja ei muuta kuin harjoittelua :) Siellä jäällä sitä oppii.

  Ja eiköhän se lämäri juuri sillä mailan keskiosalla vedetä, jokaisella toki oma tyyli.
   
 17. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  8 045
  Toi "patentti" on tiedetty jo kymmeniä vuosia sitten. :D
   
 18. Defiled

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2009
  Viestejä:
  30
  Tässä hieman omia kokemuksia tuosta lämäristä. Olen pelannut nuoruusvuosina kiekkoa ja vieläkin käyn pelailemassa sillon tällöin.

  1. Itselläni kiekko on hieman etujalkaa taaempana.
  2. Maila oli, ja on edelleenkin, noin 1-2cm leuan alapuolelta poikki.
  3. Tuo mailan jäykkyyskin riippuu aika paljon henkilöstä. Itse pelaan aina x-stiff mailalla. Vakituisesti pelatessa vaikka fyysisesti vahvemmat pelaajat pelasivat löysemmillä mailoilla silti laukaisumme olivat ~yhtä kovat.
  4. Ote on suurinpiirtein hartianleveys + n.10cm, riippuen tilanteesta (vaikea arvioida kun ei ole tässä mailaa).
  5. Saattoliikeen jos pysäyttää heti kiekkoon osuttua lähtee jäätä pitkin tai pikkase kohoava laukaus. Mitä pitemmälle saattaa, sitä paremmin kohoaa. Itselläni saattoliike loppuu kun maila on ~ leuan korkeudella, kun kohotan kiekkoa. Antaa sen saattoliikkeen vain mennä luonnollista rataa, ei oikein muita oppeja tuohon ole.

  Tietenkin näiden lisäksi lapa vaikuttaa laukaisuun. Itselläni on vain pari lapamallia joilla saan laukaukset lähtemään, koska olen niillä harjoitellut ja pelannut aina.
  Kaikissa malleissa on yhtenäistä se, että lapa on melkolailla suoran oloinen eikä mikään kynäily lapa hirmuisella käyrennöksellä.

  Myöskin maila on aina ollut puumaila, kerran komposiittimailaa testanneena en enää semmoista hommaa.

  Ja tottakai sitä mailaa puristetaan kunnolla ettei pääse siinä kriittisessä vaiheessa pyörähtämään kädessä -> epäonnistuminen.

  Tietenkin harjoittelu on tässäkin pääosissa ja jos ei muuta keksi niin vakoile vaikka kaukalossa niiden tyyliä joiden laukaukset lähtee ja matki ja testaa.
  Tämäkin on semmoinen "taitolaji" että jokaisella laukaisijalla on omat kikkansa ja tapansa miten laukoa, mutta sitten kun tulee tunne että rupeaa lämäri lähtemään niin sitten vaan samalla tyylillä paljon harjoittelua (nimim. junnuna kesälläkin vanerin päältä lämäreitä harjoitellut)
   
 19. takkiauki

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2006
  Viestejä:
  402
  Oikeaa tattia taakse ja sitten eteen.

  I'll get me coat..
   
 20. Mailalla on yllättävän suuri vaikutus vetoon. Oikein itkettää katsella kun pikkupojat lämii aivan ylijäykällä stagalla stagan lyödessä käsille joka vedossa.

  Itse vedin monta talvea XX-stiffillä CCM:n puustagalla mutta kun sain käsiini melko flexin Warriorin komposiittistagan ei paluuta ole enää kakkosnelosiin. Itseasiassa junnuaikoina tuli aina pelattua suht löysällä stagalla, joten vähän kummastelen tuota XX-stiffiä puumailaa, joka kaapissa pölyttyy.

  Joten maila kannattaa mitoittaa oikein. Mielummin flexi kuin stiffi.
   
 21. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  8 045
  :D :D :D Onnistuuhan se noinkin.
   
 22. Defiled

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2009
  Viestejä:
  30
  Tietty tuohon mailan jäykkyyteen vaikuttaa sekin, että oletko +100kg vai alle 70kg :)
  Kuitenkin tuolla omalla massalla on vaikutusta siihen laukaisuun. Koko kroppahan on mukana eikä pelkät kädet.
   
 23. hyperion

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2001
  Viestejä:
  4 824
  Jaahas, lähdenpä tästä taas kohta (nyt) testailemaan. Mielikuvaharjoittelussa tuntuu, että ongelma on ehkä ollut tuo mailan puristaminen tai siis sen puuttuminen / heikkous. Saa nähdä oliko siitä kiinni.
   
 24. John Troll

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2001
  Viestejä:
  10 161
  Ei sitten lyödä suoraan siihen kiekkoon vaan maila osuu jäähän hieman ennen kiekkoa.
   
 25. JEEK

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2006
  Viestejä:
  208
  Erkan pito lähtee liian nopeasti. Silloin kun itse vielä pelasin, niin kaikki hieroivat tuota erkan liimapintaa mailan varteen. Pelituntumakin on mielestäni parempi, jos aletaan hifistelemään.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti