Lääkepillereiden / kapseleiden nielemisen vaikeus ja mahdottomuus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja stounedi, 22.07.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Acyron

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2004
  Viestejä:
  31
  Ei tähän auta mikään psyykkaaminen. Mitä enemmän sitä ajattelee, sitä suuremmaksi tästä mitättömästä asiasta tekee mielessään. Itse en edes muista tämän aamuista "pillerien nielemissuoritusta".

  Mun neuvo on, että otat jonkun pähkinäpussin ja vesipullon, istut pöydän ääreen, sitten vaan kylmäverisesti alat kiskomaan niitä naamaan niin kauan, kunnes alkaa puuduttaan. Toista päivittäin.

  Nopeiten araknofobiastakin pääsee eroon, kun tunget käden hämähäkkien sekaan.

  Eiköhän se siitä.
   
 2. tusinatunnari

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2005
  Viestejä:
  1 397
  Polta nielu tunnottamaksi käsidesin kaltaisella hieman paksunnetulla vahvalla alkoholilla. Ei taatusti yökötä kun ei tuli hermopäätteistä kurkussai nfoa siitä mitä siellä kulkee.
   
 3. bilWert

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2007
  Viestejä:
  615
  Apteekista saa lapsille tarkoitettuja pillerinpäällysteitä jotka liukastavat tabua ja on jopa markkinapuheiden mukaan hyvän makuista. Pilleri työnnetään semmoisen folion läpi, ja siihen jää em. kalvo kiinni. Ei kestä kiittää.
   
 4. Cookie

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2000
  Viestejä:
  690
  .
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2016
 5. Aivomustelma

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2010
  Viestejä:
  30
  Esimerkiks jotkut lääkkeiden halvemmat versiot on päällystetty huonommin ja täten vaikeampi niellä. Vedellä ei kovinkaan usein mene pienetkään napit alas kun ne yksinkertaisesti tarttuu johonkin limakalvoon suussa.

  Kaupan mehukeitot (mielellään ne joissa on suljettavat korkit) auttaa asiaan. Suun kostutus, vähän keittoa suuhun, napit perään ja vielä keittoa lisää kunnes nielaisu. Menee alas kurkusta muutamakin kapseli tai tabletti yhtä aikaa - vedellä ei.
   
 6. Zulu_

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2006
  Viestejä:
  5 729
  Tabu mukiin veden tai mehun kera ja koko komeus nassuun kerralla?
  Kannattaa toivoa ettet koskaan joudu syömään hiilitabletteja...
   
 7. Steelheart

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2000
  Viestejä:
  316
  Aiheuttaako jonkun muun "kovan" syöminen samaa reaktiota, esim. näkkärin/keksien/kovien karkkien pureskeleminen ja nieleminen? Jos ei, auttaisiko että esim. pureskelet suussa pari kovaa karkkia hiukan pienemmiksi, heität pillerin suuhun niiden kaveriksi ja nielet kaikki veden, jogurtin tai kiisselin kanssa? Näin et osaa yksilöidä mikä sitä kurkkua raapii, pilleri vai karkki :)
   
 8. rem

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2002
  Viestejä:
  70
 9. HeviDent

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2006
  Viestejä:
  124
  Tosiaan jo mainittu tablettikalvo vois auttaa. Löydät apteekista Medcoat -nimellä. Ei maksa paljoa. Maistuu sitruunalta.
   
 10. Mushroom_muncher

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2007
  Viestejä:
  85
  Systemaattinen desensitisaatio auttaa yleensä tuollaisiin vaivoihin. Homma menee yksinkertaistettuna niin, että aloitetaan vaikka juuri ja juuri suurennuslasilla nähtävissä olevasta "pilleristä" (oltava niin pieni, ettei aiheuta ei-toivottua reaktiota) ja edetään asteittain kunnon pillereihin. Monesti tuloksia saadaan päivissä, pisimmillään voi mennä kuukausia. Prosessin voisi periaatteessa käydä läpi yksinkin, mutta tieteellistä näyttöä on olemassa vain menetelmään perehtyneiden terapeuttien (lähinnä psykologit/psykiatrit) avulla toteutetusta hoidosta.
   
 11. Chimera

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2003
  Viestejä:
  433
  Tämä on kuin minun suusta. Veden kanssa ei ole mitään toivoa isoimmilla lääkkeillä, kivennäisvedellä joten kuten, limonadilla keskinkertaisesti ja maidon/mehun kanssa tyydyttävästi. Silti usein tulee kamalia yökkäysrefleksejä ja joskus jopa ihan pitkää siimaa.

  Yhdessä vaiheessa oli lääkkeitä (joita joudun syödä päivittäin) isossa kapselin mollukassa kaksi pienempää pilleriä. Totta kai tarkoitus on syödä se kerralla, koska kapseli vaikuttanee siihen, kuinka lääkeaine imeytyy, mutta minulle tuo oli kuitenkin lähes mahdotonta. Siksi purin ne pienemmät pillerit sieltä ja söin yksitellen. Kapseleita kun piti ottaa kaksi päivittäin. Onneksi löytyi hieman pienempiä ja halvempia troppeja, jotka ovat vielä parempia. Thx, rinnakkaisvalmisteet.

  Lapsesta asti on ollut todella hankala saada lääkkeet, joskus pienetkin, alas ilman yökkäysrefleksiä. Voitte kuvitella, että millaista painajaista hammaslääkäreissä käynti on ollut. Herkkä nielualue kaiketi.

  Jogurtin, mieluiten juotavan jogurtin, tai tuoremehun avulla homma kuitenkin onnistuu, kunhan kapseli on pitkittäin ns. menosuuntaan. :)
   
 12. zabadac

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2008
  Viestejä:
  0
  Mulla vähän samantyyppinen ongelma. Yökkäysrefleksiä ei tule, mutta joka halvatun pilleri, miten pieni tahansa, joko jää tai tuntuu jäävän jonnekin kurkkuun tai nieluun, ja tuntuu siellä pitkän aikaa. Ikävä tunne.

  Ratkaisin homman niin, että ennen pillerin ottoa tungen suun melko täyteen leipää tai pullaa (jotain pehmeää ja kuivaa), möyhennän sen suussa sitkeäksi tahnaksi, sitten pilleri perään. Kielellä kietaisen pillerin tahnasta erottamani palasen sisään ja nielaisu onnistuu, eikä jää ikävää kurkkuuntarttumistunnetta.

  En tiedä miten toimii tuon yökkäyksen kanssa, mutta luulisin kuitenkin, koska sulta normaali ruoan nieleminenkin onnistuu.
   
 13. Noc-

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2008
  Viestejä:
  1 830
  Pillerit kyllä olen aina saanut nieltyä alas, mutta pienempänä en saanut nieltyä appelsiinin tai mandariinin paloja. :D Imin niistä aina vaan ne mehut ja sitten se loppu "kuori" oli mahdoton saada alas.

  Jännä jos vain ne pillereiden reunat aiheuttaa sen suurimman yökkäys refleksin, eikä esimerkiksi jotkut mynthon yskänpastillit jos semmosen olet joskus vahingossa kokonaisena nielaissut. Tuo piimä voisi olla toimiva ratkaisu, paitsi jos jugurtit tai muutkaan eivät ole auttaneet niin en sitten tiedä.
   
 14. TuuSaR

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2000
  Viestejä:
  3 597
  Muistaakseni en ole koskaan niellyt kokonaista pilleriä tai kapselia, pureskelen niitä ensin vähän pienemmäksi.
   
 15. Meifels

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2003
  Viestejä:
  2 583
  Esim sinkkitabletit on omasta mielestä vittumoisia kun joissain on ainakin karhea reuna niin jää kurkkuun kiinni, helpompi purra mutta kyllä muuten menee kaikki, tosin eipä noita tabuja nyt tule syötyä muita kuin buranaa ja joskus d-vitamiinia/omegaa/sinkkiä. Kerran kyllä teki tiukka kun jotain L-lysiini tabuja ostin niin nin ne oli suunnillaan kuulakärkikynän paksuja, neliön muotoiset kulmat ja joku 2cm pitkiä. :)
   
 16. Noddy

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2002
  Viestejä:
  3 000
  Kaikkea sitä (olin yllättynyt että näinkin monella tuollaista ongelmaa?). Jos ottaa hemmetin ison määrän vettä ja hurskauttaa sen yhellä nielasulla niin ei sitä pilleriä siellä edes huomaa. Jos et halua kokeilla pillerin kanssa aluksi niin kokeile pelkällä vedellä. Toki jos ottaa hemmetisti liikaa niin voi hieman sattua.
   
 17. HeviDent

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2006
  Viestejä:
  124
  Tuota pureskelua ei kannata pahemmin harrastaa mikäli ei ole varsinaisesti purutabletti.

  Jotain pitkävaikutteiseksi tarkoitetua depot-tablettia jos pureskelee niin lääkeainetta voi vapautua vaarallisen suuri määrä kerralla.
   
 18. jipii

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2000
  Viestejä:
  1 256
  Burana on semmonen että on pakko pistää puoliksi :|
   
 19. Marwyn

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2010
  Viestejä:
  4
  ilmeisesti vähän samatyyppistä vaivaa kuin itsellä. Joskus kahvin juonti on uskomattoman vaikeaa (yleensä treffeillä). johtuneeko hermostuneisuudesta vai mistä mutta sitä oikein keskittyy että tämähän on vain kahvia. ensin kahvi suuhun ja sitten nielaiset. Ei tuu mitään. Siihen tukehtuu varmasti ja sitten kahvia tuleekin jo nenästä ja korvista ja voi olla ihan varma että ehkäisystä ei tarvitse murehtia enää sen tuttavuuden kanssa.

  Ja kun normaali oloissa ja tuttujen kanssa tai muuten ei ole mitään ongelmaa ja kurkusta menee alas vaikka pieniä kiviä
   
 20. Kvarkki

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2001
  Viestejä:
  4 706
  Normaalisti tunkee sen pillerin niin syvälle suuhun kuin helposti menee ja sitten vettä päälle "normaalisti juoden". Menee huomaamatta alas. Pään kallistelu taaksepäin on aivan perseestä, pahensi vaan tilannetta (ainakin mulla). Muutaman onnistuneen kerran jälkeen alkaa sujua itsestään ja lopulta voi vaan "heittää" pillerin suuhun.
   
 21. Dome

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  2 683
  Itellä ei oo koskaan ollut mitään ongelmia pillereiden nielemisessä. Nyt olen tässä kuitenkin viimeiset puoli vuotta popsinut erästä monivitamiinitablettia, joka on karhein koskaan tapaamani. Jää ihan sairaan helposti kurkkuun jumiin, jos kaikki ei mene nappiin.

  Liekö tuosta sitten tullut joku kammo, koska myös omega3 kapseleiden nieleminen tuottaa nykyään hiukan vaikeuksia, vaikka olen näitä samoja jo pitkään syönyt ongelmitta.

  Kuitenkin buranat ja muut vastaavat menee ihan heittämällä.
   
 22. Flying Hellfish

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2009
  Viestejä:
  761
  -------
   
  Viimeksi muokattu: 06.04.2011
 23. #1

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  750
  Itellä oli kanssa pillerin nielemisongelmaa. Intissä vedin kuitenkin niin paljon buranaa, että väkisinkin oppi sitten homman. Taktiikka menee näin: eka juo vähän ja kostuttaa kurkkua, sitten pilleri suuhun ja vettä perään. Sitten heilautetaan päätä taaksepäin ja samalla nielaistaan ja pilleri uppoaa kivasti.
   
 24. Olli-Pekka

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2002
  Viestejä:
  425
  Itselläkin tuntuu että Burana ei mene alas. Onneksi paniikkihäiriö lääkeet maistuu minttu pastillille niit voi rouskutella tai imeskellä suussa.
   
 25. Eternal

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2001
  Viestejä:
  238
  tosiaan itsellä oli ongelma pillerin jkoosta riippumatta.
  Yli pääs sillä, että söin 1/4 pillereitä vuoden verran, helvetin pieniä, mutta nekin oli aluks vaikea niellä.. mut nyt menee kaikki jätti omega3:t jne kun ne pienet oppi (sama tekniikka).
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti