Laadukkaat kuulokkeet?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Tekno-, 14.05.2005.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Kampele

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2008
  Viestejä:
  22 804
  No joo hyvä pointti tuo viive. Tarvittaessa tietokoneella saa säädetettyä aikaviiveen leffan äänelle, mutta ehkä mielummin otan langalliset, kuin joka kerta viivettä säätämään.

  No Sonyt oli myös vastamelu kuulokkeet. Sillä ominaisuudella en tee mitään, enkä halua maksaa siitä ominaisuudesta turhaan. :)
   
 2. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 881
  Ite en ole huomannut tuota viivettä enkä toivottavasti tämänkään tiedon jälkeen huomaa. Yleensä olen tarkka kaikissa tuollaisissa.

  Et sattuis noista V-modista olemaan kiinnostunut? Ainakin suljetuista pitäisi olla kärkipäätä kaikinpuolin kuten voit arvosteluistakin todeta. Bassovoittoisetkin on muttei liikaa.
   
  Viimeksi muokattu: 29.10.2017
 3. Kampele

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2008
  Viestejä:
  22 804
  Pitäisi päästä ennen ostoa testamaan ja ihan uutena muutenkin tarkoitus nämä hankkia.
   
 4. jyp

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2007
  Viestejä:
  1 259
  Kaikki langattomat (bluetooth) kuulokkeet saa kyllä ihan langallisestikin liitettyä kiinni laitteeseen jos viiveet aiheuttavat ongelmia tai akku loppuu.
   
 5. maksvelli

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2004
  Viestejä:
  355
  Ilmeisesti ei kannata maksaa kuulokkeista kauheasti, mikäli ne tulevat vain langattomaan BT-käyttöön? Bluetooth laskee sen verran äänenlaatua? Kaveri myisi Sony h.ear on 2 -kuulokkeita ihan ok hintaan, mutta meneekö rahat hukkaan tuollaisissa 200-300 euron kuulokkeissa BT-käytössä? Jos siis aikomuksena olisi käyttää näitä vain langattomasti, minulla löytyy jo yhdet kuulokkeet joissa on kiinteä piuha.
   
 6. Fix

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2014
  Viestejä:
  206
  Nykyiset BT-kuulokkeet voivat olla varsin hyviä. Tämä on yhteyden osalta kiinni käytetystä codecista. Tuo Sony käyttää LDAC-codeccia, joka on ilmeisesti hyvä (samaa tasoa aptX:n kanssa), kysymys on sitten mitä vaaditaan lähettävältä päältä että LDAC toimii.. tuolla jotain selvitystä:
  https://www.androidauthority.com/sony-ldac-codec-790690/
   
 7. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 881
  Ite ostin vähän aikaa sitten Sennheiser momentum wireless in ear nappikuulokkeet ja Sony MDX 1000 kuulokkeet. Jos äänenlaadussa on eroa ei se ole kovinkaan suuri tai sellainen että siihen kiinnittäisi huomiota. Kyllähän tuo langattomuus on niin mahtavaa että harvemmin tulee langallisia käytettyä.
   
 8. -Dist

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2009
  Viestejä:
  4 835
  Jaa kysytääs vaik täältä .. Eli tarkoitus olisi hommata äänikortti, ja mahdollisesti jotkut kuulokkeet siihen. Katoin tota Xonar AE korttia .. lienee ihan passeli? Mutta, en nää tossa kortissa mitään kohtaa mihin vois liittää etupaneelin portit? Olenko sokea? Siis juttuhan on niin että mulla on kahdet kuulokkeet - toiset pelaamiseen, ja toiset sit chattailuun. Ja aika tyhmäähän se ois jos toisilla kuulokkeilla pitäis silti käyttää onboard audiota kun ei saa kuulokkeita korttiin kiinni. Tässä on sellanen tyhmä juttu että mulla on vissiin noi Beyerdynamic MMX300 kuulokkeet, ja sit jotkut vanhemmat beyerdynamic kuulokkeet. Eli nuo ensimmäiset on se, missä se mikrofoni on, ja vaikka oli muka niin laadukkaat kuulokkeet (ja olihan se mikrofoni ...) niin tosi "kirkas" se ääni. Voihan se olla hyväkin juttu mut ei pelimaailmassa kuulosta kovinkaan realistiselta ja musiikkia noilla ei todellakaan viitsi kuunnella - siksi käytän vanhempia silloin kun en puhu pelatessa muiden kanssa. En tiedä miten asian oikein selittää kun termit ihan hukassa :D

  Mut joo, eli saako tohon kiinni etupaneelia vai ei? Ja toisaalta uudet kuulokeetkin vois olla ihan passeli jotta vois käyttää vain yhtä paria sitten .. Mut sitten en yhtään tiedäkään et mistä edes aloittaa. Silloin kun nämä Beyerit ostin yli 400€ hintalapulla niin hienoinen pettymys äänenlaadun suhteen vaikka mikrofoni olikin loistava. Eli tarpeessa ois kuulokkeet joissa hyvä mikrofoni ja joilla kelpaa räiskiä menemään sekä tykittää elektronista musiikkia taustalla siten, että se kuulostaa jopa hyvältä toisin kun nyt näiden MMX300 kanssa :(. Jos kuulokkeet olis vielä suljetut kaikenpäälle niin plussaa siitäkin.
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2017
 9. Taski

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2006
  Viestejä:
  2 281

  Tuli tämän ketjun innoittaman tilattua nuo Mpowit kun eivät paljon mitään maksaneet. Äänenlaatu on mielestäni ala-arvoinen, kuulostaa siltä kuin jotkut 5€ halpisluurit, ei mitään dynamiikkaa ja ylempi keskialue (3000-5000hz) piikittää ihan tajuttomasti.

  Onko mitään nappeja joissa olisi pehmeä keskialue, tukeva basso ja kirkas mutta pistämätön yläpää. Kosseja, sennuja yms. kokeiltu varmaan kymmeniä enkä vieläkään ole löytänyt nappeja jotka olisivat yhtä rasittamattomat ääneltään kuin vaikka ajattomat Kossin Porta Prot. Ne nyt eivät toki ole kirkkainta hifiä, mutta helppo käyttää referenssinä kun monet ne tietävät ja ovat käyttäneet. Onko samantyylistä äänimaailmaa 50-150€ nappien hintaluokassa edes mahdollista saavuttaa?

  Tuo edullisuus / hinta-laatusuhde ei mielestäni oikein kohtaa jos kuulokkeita ei viitsi surkean äänenlaadun takia käyttää lainkaan. Taidan edelleen pitäytyä porta proissa juostessa :(
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2017
 10. E.T

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2000
  Viestejä:
  10 427
  Suljetut kuulokkeet eivät nimenomaan ole kärkipäässä pelaamiseen suljetun rakenteen aiheuttamien äänikuvan ongelmien takia.
  Binaural-ääni on parhaimmillaan suuren ilmavan äänikuvan kuulokkeilla.
  Joka ei itse asiassa välttämättä ole parempi luksushintaisissa "audiofiili"luureissa.
   
 11. Sudenkorento-ADV

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2013
  Viestejä:
  81
  https://eu.audio-technica.com/ATH-MSR7SE

  Nämä uudet audio technican kuulokkeet ovat mielenkiintoiset. Jos siis tule olemaan paranneltut ath msr7:t. Luvattu mm. parempi äänieristys ja käyttömukavuus.

  Jos näin käy niin, matkoja varten nuo olis kova sana. Mitäs muut on mieltä, ainakin nuo msr7 on vähintään ihan ok kapistukset omassa hintaluokassaan, muistaen että ovat vielä tyylikkäät.

  Peli käyttöönhän noista ei oo luonnollisesti, mutta musiikin kuunteluun voi olla aika loistot v muotoisen käyrän ansiosta jne.
   
  Viimeksi muokattu: 26.11.2017
 12. fattulius

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2006
  Viestejä:
  104
  Terve!

  Eiköhän tämä oikea ketju ole tälläiselle kysymykselle... Olen ostamassa uusia kuulokkeita tai headsettiä, mikä lie. Verkkokaupassa vielä hetken aikaa Sennheiser Game Zero kuulokkeet alennuksessa ja niitä ajattelin.

  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/68897/jkcxn/Sennheiser-GAME-ZERO-SE-pelikuuloke

  Laittoi vaan hiukan pelottamaan kun luin käyttäjäkokemuksia jostain ja siellä sanottiin, että äänenlaatu oli erittäin huono... ja ongelma oli se, että tuo impedanssi, mikä lie ohmiluku onkaan oli silloin näissä ilmeisesti 150 luokkaa ja emolevyn integroitu äänikortti ei ilmeisesti kyennyt antamaan tarpeeksi potkua... joten ratkaisuksi tuli ostaa erillinen vahvistin.

  Nyt kuitenkin tuon sivun kautta kun luen, niin impedanssi on 50... itsellä ihan perus Asua p8 z77-v lx emolevy ja mietin, että pystyykö tuon emon integroidun äänikortin kanssa nyt sitten saamaan riittävästi irti noista kuulokkeista?
  Toivottavasti oli tarpeeksi selkeästi kirjoitettu... itse en näistä kauheasti ymmärrä ja googlettamalla en vastausta löytänyt. Kiitos jos joku vastailee. :)
   
 13. Joda

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2004
  Viestejä:
  1 484
  Näemmä nyt Hifimanit HE4XX:t tulivat uusiksi tonne Massdroppiin @ $169.99. 21h jäljellä..
  Ilman reffiä: https://www.massdrop.com/buy/massdrop-x-hifiman-he4xx-planar-magnetic-headphones?mode=guest_open
  Reffillä: https://www.massdrop.com/buy/massdr...tic-headphones?mode=guest_open&referer=KWE89K
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2017
 14. Maalaisnauta

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2015
  Viestejä:
  51
  Alkoipa hieman kiinnostamaan noiden hommaus. Tilanne on tällä hetkellä se, että viisi vuotta vanhat AKG:n 550:t alkaa piiputtaa ja musiikkia tulee kuunneltua lähinnä Bosen QC35:lta tällä hetkellä. Uusien (parempien) langallisten kuulokkeiden hommausta on tässä jo ihan hyvän tovin miettinyt, mutta ei ole aiheessa edistynyt tämän ketjun seuraamista pidemmälle. Eli, olikos noita neljä kuukautta sitten diilissä julkaistuja toimitettu vielä? Mietin kun aika naftisti tuntuu noista olevan vielä arvosteluja. Lisäksi, millaisenhan DAC:n tuon kanssa tulisi hommata? AKG:n kanssa ei tullut käytettyä minkäänlaisia, kun ei alunperinkään sellaista tullut hommattua :)
   
 15. Joda

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2004
  Viestejä:
  1 484
  En ole ihan varma mutta muistaakseni toimitus oli näihin aikoihin. Kunnollisia revikoita ei tosiaan oikein ole tullut vastaan. Toki noi pohjautuvat täysin Hifimanin olemassa oleviin malleihin mutta eivät kuitenkaan täysin identtiset:

  https://www.innerfidelity.com/content/massdrop-x-hifiman-he4xx-planar-magnetic-headphones
  https://soulsikreviews.com/2017/09/19/massdrop-x-hifiman-he4xx-review-revealed-new-king/
  http://www.superbestaudiofriends.or...iman-he4xx-measurements-and-impressions.4815/

   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2017
 16. E.T

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2000
  Viestejä:
  10 427
  250 ohmin Beyereillekin saa Realtekista riittävästi jännitettä reilusti kuulovaaralliselle volumelle pääsemiseksi ja high endia alempien Senkkujen pitäisi olla kaikkien vielä herkempiä niin kyllä sitä ääntä pitäisi riittävästi irrota.
  Tietenkin ei hyvin toteutettu integroitu on häiriöaltis.
  Realtekeista puuttuu myös hyvän peli-immersion kannalta oleellinen binaural-simulaation.

  Ja pelaamisen kannalta luurien suljettu rakennekin tappaa mahdollisuudet korkeaan kilpailullisuuteen rajoittamalla äänikuvaa, riippumatta siitä onko basso neutraali/heikko vai yliampuva.
  Jos et ympäristön äänten eristämistä tarvitse niin Audigy Fx ja Beyerin DT990 Pro olisi hyvä tasapainoinen paketti pelaamiseen.
  Kilpailullisesti parhaat kuulokkeet kun ovat bassoneutraaleita tappaen "fun factorin"/tunnelman.
   
 17. Maalaisnauta

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2015
  Viestejä:
  51
  Laitoinpa sitten nuo HE4XX:t tilaukseen, reffillä toki :) Kaipa tässä ehtii vielä sitten hetken miettiä millaisen OK-laatuisen DAC/AMP-combon tuohon hankkii kaveriksi. Kiitokset vinkistä.
   
 18. Joda

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2004
  Viestejä:
  1 484
  Pistin lopulta myös itse tilaukseen vaikkei varsinaista tarvetta ole kun Senkun 650:t löytyy jo käytöstä. Noissa on kuitenkin aika erilainen ääni ja laadukkaammat valmistusmateriaalit niin ajattelin testata ja katsoa sitten kummasta tulee daily driver :)
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2017
 19. Hillosilmä

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2011
  Viestejä:
  30
  Hei!

  Haussa langattomat bt-kuulokkeet mikrofonilla. Tulee lähinnä matkalla musiikin kuunteluun. Hinta mielellään jossakin 60-80€ paikkeilla. Mitäs porukka suosittelisi? Itsellä ei mitään tietoa kyseisistä laitteista ja ominaisuuksista
   
 20. Maalaisnauta

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2015
  Viestejä:
  51
  Missäs päin maailmaa tilaus matkaa? Oma seuranta on jo viikon ajan sanonut Hampuria, eikä Postin seurannassa näy vielä mitään. Oletettavasti tuossa hieman pidempään menee, kun kerran on tullattava, mutta ihmeen kauan silti tuonne Saksaan on jäänyt...
   
 21. Joda

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2004
  Viestejä:
  1 484
  Sama vika eli viimeisin merkintä Hampurista 9.12. Veikkaan että se on jo Suomessa mutta istuu jossain DHL:n tullauksen joulujonossa.

  EDIT: Jahas kilpailevalla foorumilla kommentoitiin näin:
  27. Saksaan saapuneet Sennheiser 6XX:t olivat eilen lähipostista haettavissa. Tarinat toisella foorumilla kertoo, että dhl:n saksan varastot ovat jo muutaman viikon olleet ääriään myöten täynnä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2017
 22. wertiy

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2008
  Viestejä:
  323
  Kellään jäänyt pölyttymään Sennheiser hd 598:n pääpannan pehmustetta (headband?) varaosana? Omissa alkaa hapertumaan ja tietenkin näiden valmistaminen on lopetetttu ja varaosana en löydä mistään päin maailmaa.
   
 23. Japi95

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2012
  Viestejä:
  1 111
  Tuolta näköjää löytyis mutta ei tota normi väristä vaan mustana ja kankaisena

  https://www.audiosanctuary.co.uk/se...ing-for-hd555-hd558-598-headphones-black.html
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2017
 24. wertiy

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2008
  Viestejä:
  323
  Kiitos tuosta, jos ei muuta tule niin pidän mielessä vaikka esteettisesti ei ole niin hyvännäköinen kuin originaali norsunluunvalkoinen. Laitoin Sennheiserille viestiä, mutta tuskin onnistaa kun edes varaosasivulla ei ole enään tuota oikeaa pantaa saatavilla. Korvapehmusteet oli tarkoitus myös vaihtaa samalla kertaa uusiin ja niitä saakin vielä monesta paikkaa.

  Harmittavasti puoli vuotta sitten katselin et verkkokauppa.comissa olisi ollut suoraan hyllyssä 1 kpl, mutta en jaksanut ruveta tilailemaan sillä hetkellä ja tietenkin asia unohtui. Eipä tullut mieleen et Sennheiser oli lopettamassa/juuri lopettanut näiden valmistamisen ja tietenkin eniten kuluvan varaosan saatavuus loppui kuin seinään. Näissähän on todettu vielä olevan ongelmaa juurikin kyseisen keinonahan halkeilemisen kanssa sekä kaksipuolinen teippi rupeaa irtoilemaan jossakin vaiheessa.

  HD599 näyttää ulkonäöllisesti hyvin samalta, mutta siinä ei vaikuta olevan varaosana pehmustetta, koska pehmuste on ommeltu koko pannan ympäri. Tainnu Sennheiser lähtee mukaan tähän kertakäyttökulttuuriin ja karsia varaosien saatavuutta. Jos tuossakin panta on keinonahkaa niin 2-3 vuotta satunnaista käyttöä niin voi varautua samaiseen repeämiseen ainakin jossakin määrin.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 23.12.2017
 25. E.T

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2000
  Viestejä:
  10 427
  Kyyninen totuus on se että Sennheiser lähti mukaan (eko)katastrofikapitalistiseen kertakäyttöisyyteen vuosituhannen vaihteessa muuttamalla HD5xx-sarjan kupin ripustuksen tuohon jännän näköiseen yksipuoliseen kiinnitykseen.

  Itse viime vuosituhannen HD590:ien jälkeen niiden vajaan kymmenen vuoden iässä päätin hankkia HD595:t.
  2½ v "vanhalla" iällä sitten vain yhtäkkiä kuulokkeita korville nostaessa pöydälle tipahti muovinpala tuosta rakenteen suunnitellusta heikosta kohdasta:
  https://www.head-fi.org/threads/sennheiser-hd-598-starting-to-crack.534963/page-3#post-7328331
  Toisellakin puolella oli halkeaminen menossa.

  Eikä kummastakaan Sennheiser Nordicilta tai pääkallonpaikalta Saksasta antaneet minkäänlaista vastausta kun asiaa kommentoin sähköpostilla.
  Jonkin aikaa myöhemmin sitten näin Helsingin reissulla Verkkokaupan HD598-esittelykappaleessa aivan saman halkeamisen olevan käynnissä.
  (seuraavalla kerralla ei esittelykappaletta näkynytkään)

  Eli ole iloinen jos vain pehmuste on kulunut, koska olet saanut sen voiton muoviseos- ja valutoleranssilotossa.


  Ja vaikka muoviseos HD599:ssä näyttääkin taas perinteisemmältä muovilta näiden bling bling koristemuovien sijaan rakenne on edelleen sama Kiinarihkaman heikoksi suunnilte niin en sitäkään suosittelisi.
  Hiusten pätkien elementin kalvolta siivoamiseksi DT990 Beyerin kupit kuukausi sitten irrottaneena ja avanneena ei voi kuin todeta sen olevan mekaaniselta rakenteeltaan täysin eriluokasta.
  AKG:llakin taivuttelua ottavat vastaan ne metallilangat.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti