Laadukas tarttumaton paistinpannu

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja SetTainte, 28.05.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. morgangane

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2013
  Viestejä:
  173
  Täytyy myöntää että en ole lukuisista yrityksistä huolimatta saanut de buyeriin mieluista pintaa vaikka olenkin asiaan koittanut panostaa
  oikein kaikella hartaudella mutta ei voi sanoa että olisin saanut lähellekkään riittävän hyvää pintaa mihin ruoka ei tarttuisi.

  Olen mielestäni tehnyt kaikki asiat oikein ja olen ollut asiasta erittäin innostunut ja kiinnostunut sillä teflonpannut olen kokeillut
  ja saanut niistä tarpeekseni mutta ei vaan saatana ole homma lähtenyt rullaamaan ja joutuu käyttämään helvetisti rasvaa, että edes
  jollakin lailla pihvejä saa paistettua ja sittenkin pannuun tarttuu jos mitä helvetin roippeita joita saa lastalla ja harjalla kynsiä irti.

  Nyt on kokeiltu kylmäpuristettu pellavasiemenöljy jonka laitoin lähemmäs kymmenen kertaa ja normi silava ja muurikka tuubitavara mutta ei vaan
  onnista ja noita kaikkia olen kokeillut useamman kerran pannun aina välissä perusteellisesti puhdistaen, ja tarttumisista huolimatta jatkanut
  käyttöä sillä "käytössähän se paranee" mutta ei ole parantunut vaan jopa huonontunut.

  Noh en ole linkoamassa pannua kartanolle vaan harjoiitukset jatkuu ja uskon että siihen vielä kunnon pinnan saan mutta täytyy sanoa että
  ei se ainakaan ihan itsestään siihen ilmaannu niinkuin alussa kuvittelin ja onhan tuolla aivan käsittämättömän ihana pikku tarttumisista huolimatta
  paistella vaikka pihvejä, eikä oikein malta odottaa että mitä se sitten on kun sen saa myös suht tarttumattomaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2017
 2. Zardon

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2008
  Viestejä:
  5 673
  On se vaan helppoa Ikean pannulla vetää jo toista(kolmatta?) vuotta putkeen eikä mitään ongelmia, käy ja kukkuu. :smoke:
  Jos pitäisi alkaa hifistelemään ja hieromaan pannua ja ei saa pestä ja huuhtele vain kevyesti ja jätä paskat pintaan... :facepalm:

  Enää ei saa 365+ sarjaa mutta todennäköisesti seuraava pannu on sen seuraaja joka on nyt eri nimellä.
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2017
 3. morgangane

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2013
  Viestejä:
  173

  Se on aivan käyttäjästä kiinni että mikä käy ja kukkuu ja mihin on tyytyväinen ja ennenkaikkea mitä pannulla tehdään, ja en usko
  että ainakaan missään pihvinpaistotalkoissa ikean pannu kolmea vuotta menee.

  Minä oon ostanu varmaan kymmeniä teflonipannuja mukaanlukien jonkun ikean ja yhteistä näille kaikille on että uutena toimii kuin ajatus
  mutta suurinosa alle vuodessa pilalla ja en muista että yksikään olisi kolmea vuotta mennyt, ja tämä korostuu jos niillä joutuu kokkaamaan jotain
  missä vähänkin enemmän lämpöä tarvitaan.

  Jos noilla jotain medium kanamunia paistelee niin varmaan menee kymmenen vuotta.

  Halusin tuossa aikasemmin sanoa että tuommoisen hiiliteräspannun ylläpito ei ehkä ole niin ruusuista kuin väliin saa lukea mutta senverran
  minäkin olen sen jo saanut toimimaan että kun aletaan oikeasti ruokaa tekemään esim. pihviä niin ei käy mielessäkään ikea siinä vaiheessa.
   
 4. jmjh

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  2 836
  Kuulostaa vaikealta. Millaista ruokaa yleensä kokkaat jos pinta aina menee huonommaksi? Teetkö pihvejä useinkin? Jos teet, niin tulisikohan pinta paremmin jos tekisi välillä jotain helpompaa vähemmän tarttuvaa. Esimerkiksi jauheliha on ehkä helpoimmasta päästä. Isomman satsin lettujen paistoa on joskus mainittu.

  Pihvejä paistellessa olen ensin valellut pihvit ruokaöljyllä (muistaakseni kokki kolmosen tjsp ohjeen mukaan) joka auttaa ehkä tarttumiseen. Mutta vähänhän sitä möhjää kuitenkin tarttuu. Mutta ei ole itselläni niin haitannut. Itse olen vaan laittanut pannulle paistamisen jälkeen vettä kiehumaan ja sitten lämpimällä vedellä ja sienellä loput moskat irti. Lopuksi kuivaus ja vähän öljyä pintaan.


  Eipä siihen nyt mitään erityisiä p*skoja pintaan jää. Se pannu pitää kuitenkin lopuksi kuivata esimerkiksi talouspaperilla joka vie viimeiset moskat. Omat pannut ei mitään suurempia ongelmia ole aiheuttanut. On meillä ikean teflon pannujakin lähinnä vaimon kokkausta varten, mutta ei niillä oikein kunnon paistotulosta saa.
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2017
 5. duck

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  418
  Kyllä saa 365+ pannuja (taas). Kahta eri kokoa näyttää olevan ja mitä nyt kuvista voisi päätellä, niin ainakin ihan hyviltä näyttävät.
  Meinasin käydä hakemassa kokeiluun, kun tuo nykyinen Hackmanni alkaa hieman näyttää hilseilyn merkkejä.
  1.5 vuotta tuo Hackmanni (kovanaama muistaakseni) on nyt ollut ainoana pannuna päivittäisessä käytössä, eikä minua haittaa yhtään jos noin parin vuoden välein joutuu vaihtamaan pannua.

  http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30329897/
   
 6. Alppis

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2008
  Viestejä:
  1 263
  Mitä mieltä täällä ollaan emaloiduista valurautapannuista? Plussat / miinukset?
   
 7. morgangane

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2013
  Viestejä:
  173

  Mulla oli joku aika sitten Le Creuset emaloitu paistinpannu ja itseasiassa taitaa olla vieläkin jossain varastossa ja ainakaan tuolla ei tehnyt
  kyllä hevon helvettiäkään vaan kaikki tarttui kiinni kuin tauti ja kun selvittelin että mikä helvetti on vikana, niin selvisi vain että en ole
  yksin tuonkaltaisten ongelmien kanssa.

  Ylivoimaisesti huonoin pannu mitä olen käyttänyt ja samalla myös kirkkaasti kallein ja taisi maksaa reippaasti toistasataa euroa ja ainakaan minä en löytänyt keinoa millä kiinnitarttumisesta pääsee eroon.
   
 8. Jack Horny

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2003
  Viestejä:
  2 028
  Kaikki valuraudan huonot puolet (paino) josta on poistettu kaikki valuraudan hyvät puolet (ikuinen ja helppo) ja korvattu ne emalin huonoilla puolilla (parissa kuukaudessa tuhoutuva non-stick, lämpöherkkä, kolhuherkkä), niin että vähän ihmetyttää että vielä edes harkitset.
   
 9. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 421
  Emaloidut valurautapannut ovat vähän omituinen tuote. Hauduttamiseen ja pataruokien tekemiseen emaloidut padat ja syvemmät, kannelliset kasarit on kyllä käteviä ja huomattavasti huoltovapaampia kuin pelkästään valurautaiset vastaavat. Mutta emaloitu valurautapaistinpannu on kyllä vähän turha tuote. Tietysti jos se on emaloitu vain ulkopuolelta, niin eipähän tarvi murehtia ulkopinnan ruostumisesta.

  Painohan kuuluu valuraudan hyviin ominaisuuksiin.
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2017
 10. Jack Horny

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2003
  Viestejä:
  2 028
  Tässä menee nyt syyt ja seuraukset sekaisin. Ei se mitään, aina ei ole helppoa hahmottaa, mikä oikeasti merkitsee ja mikä on lopullinen tavoite.

  Paino on seurausta massasta. Se, mitä oikeasti halutaan, on lämpökapasiteetti, ja se on myös seurausta massasta (ja materiaalista). Lämpökapasiteetti eli kyky varata lämpöenergiaa on pihvin paistamisessa hyvä puoli. Se paino nyt kuitenkaan ei ole hyödyksi kuin ehkä keikkumisongelmissa. Haitaksi se on pannun käsittelyssä.

  Päivän keittiöfilosofian teille toimitti J.H.! :D
   
 11. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 421
  Raudan ominaislämpökapasiteetti on itseasiassa varsin huono, 0,449 kJ/kg K, kun vertaa sitä vaikka alumiiniin (0,897 kJ/kg K). Raudan etuna on sen suuri tiheys (7860 vs. 2700 kg/m3), jonka avulla noin paistinpannun kokoiselle kappaleelle saadaan korkea massa ja sitä kautta hyvä lämpökapasiteetti.

  Jos raudasta tai alumiinista tehdyllä paistinpannulla on sama tilavuus, on valurautaisen pannun lämpökapasiteetti 1.457-kertainen verrattuna alumiinista vamistettuun pannuun.

  Olet oikeassa että tavoiteltu suure on lämpökapasiteetti. Ehkä korjaan lausuntoani muotoon "tiheyshän kuuluu valuraudan hyviin ominaisuuksiin".

  Btw, beryllium olisi loistava materiaali paistinpannuun. Alle neljäsosalla valurautaisen pannun massasta päästäisiin melkein yhtä hyvään lämpökapasiteettiin.
   
 12. Jozaaa

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2012
  Viestejä:
  210
  Olen omistanut hiiliteräspannun jo aika pitkään, mutta vasta viime aikoina olen oppinut käyttämään sitä oikein. Hyvän pinnoitteen saaminen on varmasti merkittävää, mutta yhtä tärkeää on myös lämpötilan hallinta. Se tärkein eli kananmunan paistaminen on ollut vaikeaa ja aina on jäänyt vähän kiinni pannuun. Teflonin kanssa toimenpide on helppo, ei muuta kuin levy täysille, öljyä pannuun ja munat joukkoon ja senkus kääntelee. Hiiliteräksellä oleellista on löytää oikea lämpötila. Ei liian kylmä eikä liian kuuma. Omalla sähkölevyllä(1-6) se teho on 4 ja parin minuutin lämmitys. Veden avulla voi testata milloin pannu on oikean lämpöinen. Heittää pari tippaa vettä pannuun ja kääntelee, niin vesitippojen pitäisi liukua suht liukkaasti pannulla. Jos vesi jää paikalleen höyrystymään saman tien on pannu liian kuuma ja kylmä jos juuri mitään ei tapahdu.

  Lihoja ruskistaessa on erityisesti broileri jäänyt pannuun kiinni. Tässä on oleellista heittää lihat vain pannuun ja odottaa, että kuuma pannu ruskistaa kontaktissa olevan lihan. Jos alkaa heti kääntelemään niin liha ei ehdi ruskistumaan ja jää kiinni pannuun.

  Varmasti monille ihan perusjuttuja, mutta kun vuosia on teflonilla kokannut niin ei tällaiset asiat ihan luonnostaan ainakaan itselle heti tule.

  Itselläni on nyt pienempi perus pannu ja suurehko wokkipannu(yläosa 30cm, pohja 18cm). Luulen että noilla pärjää aika pitkälle. Wokkipannua käytännöllisempi sähköliedelle olisi esim. DeBueyrin "maalaispannu", jossa on suurempi pohjapinta-ala ja korkeat mutta lähes suorat reunat. Tuo wokkipannu oli kuitenkin niin paljon halvempi, että nyt tyydyin siihen ja se ajaa asiansa ihan hyvin. Todella hyvä kun kokkailee suurempia ruokasatseja ja ei lennä rasvakaan liedelle niin pahasti. Niin ja molemmissa pannuissa meni pohjat mutkalle ekoilla käyttökerroilla, mutta suoreni vasaralla.
   
 13. Cumbo

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2010
  Viestejä:
  1 506
  Mistä saisi de Buyerin 28-senttisen Mineral B:n halvimmalla? Saksan amazonista 46,90 € ja postit 0 €.
   
 14. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  5 095
  Mulla on joku Ikean vanha 365:n ja siinä on paljon parempi kahva kuin noissa uusissa. Siis pyöreähkö, ei tuollainen lattarauta. Toki makukysymyksiä. Ostin vain aikoinani liian pienen pannun; aika loivassa kulmassa olevat reunat tarkoittavat että varsinaista paistoalaa jää turhan vähän.

  Itse olen tykännyt Ikea Skänka paistokasarista, käyttäisin edelleen jos toimisi induktiolla. Riittävän iso ja korkeat reunat pastoja ja kastikkeita yms. varten, eikä kirpaise ostaa uutta kun alkaa olla kulunut :)
  Olisiko tuolle suositella korvaavaa induktiolle?

  Tykkään kyllä Le Creusetin padasta, mutta en ostaisi emaloitua paistinpannua. Tuossa padassa välillä ruskistan lihat pataa varten tms. niin tuskaista on. Ihan hyvin se puhdistuu, mutta paiston aikana kaikki jämähtää kiinni vaikka kuinka hölväisi öljyä...
   
 15. duck

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  418
  Itsekin aluksi karsastin tuota kahvaa, mutta ihan hyvältä se loppujenlopuksi tuntuu (jos kauemmin paistelee jotain, niin sitten kahva lämpenee). Nyt siis muutaman kuukauden ainoana pannuna ollut tuo 365 28cm malli ja ainakin tähän asti olen ollut ihan tyytyväinen. Pohja muistaakseni ei ollut aivan tasainen vaan hieman kovera eikä tämä nyt mitään hirmu raskasta tekoa tunnu olevan, mutta hintaisekseen kyllä ihan asiallinen pannu.
   
 16. BBG

  Rekisteröitynyt:
  17.06.2016
  Viestejä:
  15
  Mitäs mieltä olette Salter Pan for Life hiiliteräspannusta?
  https://www.amazon.co.uk/Salter-BW0...501583782&sr=1-1&keywords=salter+pan+for+life

  Ainakin omaan silmään muotoilu on järkevämpi kuin De Buyerin hiiliteräspannuissa, ts. pohjan halkaisija ei näyttäisi olevan niin onnettoman pieni kokonaishalkaisijaan verrattuna. Mahtaako vaan olla turhan ohutta tavaraa, kun 28 cm pannun paino on vain 1.3 kg? Verkkokauppa.com:n ohueksi haukuttu Lacor painaa sentään sekin jo 1.74 kg ja vastaavan kokoinen De Buyer 2.17 kg.
   
 17. Jack Horny

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2003
  Viestejä:
  2 028
  Kun mietit asiaa, niin ymmärrät että suhteessa leveämpi pohja tarkoittaa silloin jyrkempiä reunoja pannussa. Se vaikuttaa pannun käyttöön, kun ruokaa liikuttaa pannuun tai pannusta. Kevyempi paino SAATTAA tarkoittaa ohuempaa pohjaa, mikä taas omasta mielestäni voisi olla mielenkiintoista kokeilla induktioliedellä tai varsinkin kaasulla. Kerro, jos hankit!

  Kuvassa pannun väri näyttää vähän epäilyttävältä ollakseen hiiliteräksinen. Pannun nimi on "carbon steel", mutta tuolla vertailutaulukossa sen materiaaliksi kerrotaan "alloy", kun taas de buyerit ovat "steel" ja "cast iron" (joka kyllä on taatusti väärä tieto, kun Mineral B ei ole valurautaa). Mitä vittua, jotakin kevytseosmetallia eikä sittenkään hiiliterästä? Ihan kiinnostava pannu, mutta sinuna kyllä varmistaisin jostakin luotettavasta lähteestä, että onko se nyt tosissaan hiiliterästä. Siinä on joku kovamuovikahva, mutta sanoo silti olevansa uuninkestävä. Ehkä johonkin asti.

  Edit: No onhan tuolla Amazonissa käyttäjien arvioita, käy lukemassa niitä. Eka heti sanoo, että ei tota kumikahvaa kyllä uuniin uskalla laittaa. Monta kehua, mutta sitten myös monta onnetonta jotka sanoo että rasvapoltto mennyt ihan vituralleen ja paskin pannu ikinä. Vaikuttaa että valittajista valtaosa on teflon-pellejä, jotka vaan eivät osaa, mutta niitähän riittää murossakin! (Paras oli toi tiskikoneessa pesijä, joka varmuudeksi pesi sen vielä uudestaan ja antoi seistä tiskarissa!) Hieman myös viimeistelyä ja kahvan kiinnitystä moititaan. Halpispannu, ehkä.

  Itse vähän funtsin tota parilapannua. Mahtaakohan parilapannun rasvapoltto olla erityisen mielenkiintoinen projekti... :D
   
  Viimeksi muokattu: 01.08.2017
 18. Heska

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2008
  Viestejä:
  876
  Ei kai siinä parilapannun rasvapoltossa mitään ihmeellistä ole, rätillä kun sipaisee panuun tosi ohuen kerroksen ja toistaa useaan kertaan, niinkuin täällä oli aiemmin ohje pellavansiemenöljyn kanssa.
   
 19. sorrii

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2006
  Viestejä:
  424
  Mä ajattelin että kun otsikossa puhutaan tarttumattomasta, niin oikeesti tarkoitetaan tefloneita ym. pinnoitettuja. Tokihan hyvä valurauta- ja teräspannu ovat aika tarttumattomia kun osaa perusasiat ...

  Itselläni on ollut viimeisinä vuosina valurautasiten lisäksi muutama pinnoitettu:
  Swiss Diamondin ostin suurin odotuksin, kun näin jossain messuilla kuinka "helppoheikki" paisteli munia ja lettutaikinaa ilman rasvaa isolla kaasuliekillä ja raapi surutta pannua teräslastalla niin että raikui ... (hah) Heti ostamaan ...
  Oman pannun pinta oli kuin kissan raapima muutaman käytön jälkeen, kunnes aloin vähän varomaan. Sehän kyllä toimii edelleen eikä tarttumattomuus ole kärsinyt: Vain ulkonäkö. Swiss diamond varaa lämpöä kyllä ihmeen hyvin. Kallis.

  Muijan keittiöön ostin Hacmannin Rotisseur -pannun, joka myös pinnoitettu. Se on valssattua terästä, mutta selvästi kevyempi kuin valurauta tai hiiliteräspannut. Kyllä sillä pihvinkin paistaa kunhan ei ole liian paksu ja kylmää lihaa. Naisen pannu, joka ei jaksa käännellä valurautaa. Normaalihinta aika kallis ...

  Sittempa ostin hiljattain IKEA'n 365 -pannun. Siinä pohja ruostumatonta terästä jossa kerrosrakenne ja alumiiniydin. Pinnoite IKEA'n mukaan Teflon Pro, joka pitäisi olla ko. merkin parasta laatua.
  Tämä pannut on yllättänyt positiivisesti! Sen hinta taitaa olla alle 30€ ja on myös aika tyylikäs. Itse ostin outletista muistaakseni kympillä! Väittäisin että on ainakin parempi kuin Hackmannin 100€ Rotisseur ...

  Pinnoitetusta pannusta en ainakaan enää maksa enempää. Katsoos vaan kauanko IKEA-pannu kestää ... Uskallan suositella!
   
 20. jagetsu

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2005
  Viestejä:
  659
  Tänään oli Lidlissä tarjouksessa keraaminen paistinpannu jossa Ilag ceramic pinnoite. Ensimmäisen paiston jälkeen vaikutti hyvältä.
   
 21. Jack Horny

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2003
  Viestejä:
  2 028
  Uutisarvo on melko vähäinen. Keraaminen pinnoite vaikuttaa aina ensimmäisen paiston yhteydessä hyvältä. Mutta kerro ihmeessä havaintosi puolen vuoden päästä, kun olet käyttänyt pannua ahkerasti!

  p.s. Eiringillä on meneillään jokavuotinen elokuun -20% alemyynti, joka koskee myös De Buyerin hiiliteräspannuja. Koskee se kaikkea muutakin Eiringin myymää eikä postituskaan maksa nyt mitään. Ainakin aiemmin samanlainen ale on ollut myös helmikuisin, että eipä hätää, jos tämä ehtii mennä ohi.
   
 22. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 308
  Vinkkejä deBuyerin Mineral b pannun rasvapolttoon?
  Jonkunlaisen pinnan olen saanut aikaan, mutta en kestävää.
  Ensimmäisellä yrityksellä käytin induktiolieden 6-7 tehoa, lämpöä oli ilmeisesti liikaa koska öljy muodosti ”paakkuja” pannun pintaan ja kärysi voimakkaasti ja myös katosi aika äkkiä.

  Toisella yrityksellä käytin maltillisempaa 5 tehoa ja pientä määrää öljyä ja lisäilin sitä vähän kerrallaan sitä mukaa kun pannu alkoi näyttää kuivalta, pinnasta tuli siistimpi kun ensimmäisellä kerralla, mutta jo ensimmäisen paiston jälkeen pinta katosi pannun reunoilta.
  Oliko lämpö sittenkin liian vähän, pannun keskikohta tummui kauniin ruskeaksi mutta reunat jäi vaaleiksi, ihan sormiin tuntuva rasvapinta siinä kyllä oli.
  Tänään paistoin siis ihan possun filettä ja huuhtelin pannun kuumalla vedellä, keskellä oleva tummempi pinta pysyi mutta reunat on paljaalla metallilla.

  Ennen toista polttoa hioin pannun ohuella vesihiomapaperilla, ihan perus rypsiöljyä olen käyttänyt molemmilla kerroilla.
   
 23. sorrii

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2006
  Viestejä:
  424
  Jotkut vannoo silavan nimeen ...
  Tiiähäntä: lueskelin eilen aiheesta monta tuntia tulematta viisaaksi :) ... Jäi kuitenkin mieleen että Jaakko Kolmonen jossain neuvoi aika uskottavat niksit pannujen (valurauta) hoitoon muutenkin. Siinä muistelen, että rasvapoltto uunissa oli monta tuntia! Rypsiöljyä taisi käyttää 200 asteisessa uunissa.

  Itselläni paras pannu on ulkoa mummonmökin takaa löydetty wanha Wärtsilän pannu, joka oli täysin kelvottoman näköiseksi ruostunut vuosia siinä heinikossa. Otin talteen, kun oli niin hieno design. Vetelin sen silloin puhtaaksi sähköporan ja teräsharjan kanssa! Tätä en ole nähnyt suositeltavan missään. Itsellä kuitenkin siitä pannusta tuli tosi sileä silkinkiiltoinen pinnaltaan, ja on toiminut täydellisesti vuosia!

  Nyt on työn alla samantapainen Rönneby -taimikäseoli- lettupannu, jonka löysin romukaupasta; maassa romujen seassa ja punaisessa ruosteessa. Maksoin siitä 50c. Puhdistus eli hionta on tehty jo - rasvapolttoa ja koepaistoa ei vielä...

  Ajattelin kokeilla rasvapolttaa tuon nyt kookosöljyllä ihan piruuttani. RST-pannujen käsittelyyn suositeltiin monellakin jenkkisivulla kookosöljyä. Kokeilla se pitää, ja sitten mahdollisesti viisastella lisää. Jos menee vituliksi, niin polttelen puhtaaksi puukiukaassa hiilloksella pari tuntia sitten vaikka! Ja uusi kokeilu ...

  PS. Hyvä ja halpa tarttumaton pannu löytyy IKEAsta ~30€
  Ostin kerran outletista kait 10€'llä ruostumattomasta teräksestä valmistetun ja Teflon Pro -pinnoitetun halpispannun. Se on osoittautunut yllättävän hyväksi pannuksi arkikäytössä. Jäipä kerran levylle "esilämpenemään" niin että levy 5'lla [5/6] ja pari senttiä vettä pannussa. Unohdin siihen kun tuli jotain muuta ...
  Kun menin keittiöön ~tunnin päästä, kärysi pannu siinä ja vedet oli haihtunut ajat sitten pois. Teräksen väri oli jo ruskistunut ulkopuolelta ja ajattelin että morjens tällekin. Jäähdytin ja pesin pannun kuitenkin ja sehän lopulta toimii edelleen!! Se Teflon Pro -pinnoite siis taitaa olla aika kestävää ... :eek: ... Vähän se meni mattapintaiseksi keskeltä, mutta toimii ihan hyvin edelleen.
   
 24. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 308
  Valurautaisen grillin parilan puhdistin hiekkapuhaltamalla ja dippasin rypsiöljyyn ja laitoin leivinuuniin heti hiilien tiputuksen jälkee. (Reilu 200c) ja annoin olla siellä kunnes jäähtyi kokonaan, erittäin siisti pinta. Tuohon pannuun en meinaa saad kunnon pintaa millään, tohtisikohan tuon laittaa uuniin...

  Onko tuolla väliä jos öljyä laittaisi oikein reilun kerroksen, useamman millin vaikka? Saisiko tuolla tasaisemman pinnan?
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2017
 25. sorrii

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2006
  Viestejä:
  424
  Hiiliteräspannun on varmaan syytä olla tasaisella alustalla ettei väänny. Teräs on aika pehmeää kuumana ... Valurauta ilmeisestikin pysyy kovana pidempään ja Kolmosen ohjeissa sellaisen voi heittää hiillokseen hehkumaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti