Laadukas tarttumaton paistinpannu

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja SetTainte, 28.05.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Alppis

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2008
  Viestejä:
  1 263
  Pannu ollut käytössä sellaiset kolmisen kuukautta, mutta nyt silloin käyttöönoton yhteydessä rypsiöljyllä 8-10 kertaa tehty rasvapoltto on lähtenyt kävelemään, eikä tuota tosiaan jaksaisi alkaa uudestaan käryyttelemään, kun asunto haisee loppupäivän palaneelle rasvalle. Mutta jos tuon olisin tiennyt ennen pannun ostoa, niin olisin suoraan hommannut Carbone Plussan, kerran ainoa ero Carbone Plussan ja Mineral B:n välillä on mehiläisvahan ja kahvan pinnoitteen puuttuminen Carbone Plussasta.

  Minkälaista lämpötilaa käytit? Kahvan pinnoitteelle ei tapahtunut mitään?
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2017
 2. jmjh

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  2 836
  Itsellänikin tuo on ollut ~3kk käytössä (Stokmannin hullultapäiviltä ostin, paljos tuosta nyt on?) mutta itselläni pinta on oikeastaan tullut juuri käytössä (silloin tällöin olen vähän rypsiöljyä kärryyttänyt). Pesetkö ja hinkkaatko pannua paljon jos kerta sen pinnan olet saanut katoamaan?
   
 3. Stige

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2007
  Viestejä:
  1 882
  Kyllä vituttaa nää kertakäyttöpannut aina...

  Onko seuraavaa edes olemassa?
  - Konepestävä
  - Kestää enemmän kun vuoden?

  Konepestävä olis se kaiken A ja Ö, ei kiinnosta tuo käsin pesu ei sitten yhtään.
  Vai jatkanko vaan niitten 20€ pannujen kanssa kun toimii ne sen ekan vuoden ihan mainiosti.
   
 4. Alppis

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2008
  Viestejä:
  1 263
  Jos pannun pintaan on jotain jäänyt niin ihan normi tiskiharjalla + pelkällä vedellä olen putsannut. Lieden jälkilämmöllä kuivaus ja pintaan lopuksi rypsiöljyä.
   
 5. carrbon

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2011
  Viestejä:
  390
  Sen verran mitä uunista lähti, 250°C asti menee (ainakin uunin mukaan - en mitannut).

  Samalta se pinnoite tuntuu ja näyttää kuin ennen.
   
 6. jmjh

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  2 836
  Ei tuo nyt kovin pahalta kuulosta, mutta oisko tuo harja sitten kuitenkin turhan kova kuitenkin. Itse olen vastaavassa tilanteessa keittänyt vettä pannulla ja siinä kiuhuessa vähän lastalla tökkinyt pahimpia irti. Jos ei riitä niin sitten vedellä ja sienen pehmeällä puolella. Sitten kuivaus talouspaperilla, öljyä ja jälkilämmölle.
   
 7. Jack Horny

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2003
  Viestejä:
  2 028
  Niin että tiskiharjako olisi liian kova hiiliteräspannulle? Tämä ei nyt kyllä ihan kuulosta ikuisesti kestävältä materiaalilta... :rolleyes: Eikä se oksidoitunut pinnoitekaan nyt puhaltamalla siitä pitäisi irrota. Ainoa mitä se pannu tarvitsee, on päivittäistä kovaa käyttöä pienen öljykerroksen kanssa.
   
 8. jmjh

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  2 836
  Eihän se harja tietysti sitä itse pannua vaurioita vaan rasvastamuodostunutta pintaa, jota kukaan tuskin on sanonut ikuiseksi. Mutta juu oli vain omaa arvailua että mikä on ero omaan käyttöön kun minulla on pinta muodostunut ja pysynyt käytössä. Voi tietysti olla myös olematon rasvan/öljyn käyttö.

  Ei kai sitä nyt joka päivä tarvitse käyttää? Tuskin se pinta kaapissa itsestään haihtuu. Muutenhan tuo olisi vaativa pannu jos joka päivä pitää "hoivata" :rolleyes:
   
  Viimeksi muokattu: 21.02.2017
 9. Jack Horny

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2003
  Viestejä:
  2 028
  Ajatellaanpa nyt hetki sitä, miten pannua on tarkoitus käyttää: metallisilla paistovälineillä, metallilastalla, jne. Sitä saa vapaasti naarmutella haarukoilla ja muilla. Se "rasvastamuodostunut" pinta ei ole mikään irrallinen rasvakalvo, vaan sen pannun pintakerroksen pitäisi muodostaa luja sidos rasvapoltossa. Eihän se mitään teräslastaa kestäisi, jos sen saisi tiskiharjalla huitaistua hittoon, vai mitä? Tuollaisesta tapauksesta epäilen, että rasvapoltto on jäänyt vaiheeseen, mutta en minä mikään esterikemisti ole.

  Kovalla käytöllä tarkoitin, että mitä enemmän sitä pannua käyttää, sitä pysyvämpi rasvasidoksesta tulee. Jos pannua pitää kaapissa, eipä se pintakaan siitä vahvistu.
   
 10. carrbon

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2011
  Viestejä:
  390
  Vedellä + tiskiharjalla putsaan omat pannut eivätkä pinnat ole siitä irronneet sen kummemmin.
   
 11. Alppis

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2008
  Viestejä:
  1 263
  Sehän tässä De Buyerin pannussa ihmetyttääkin, että kun VK.comista ostettu Lacor on rasvapoltettu kaksi kertaa ennen käyttöönottoa ja putsattu käytön jälkeen vedellä + tiskiharjalla sekä kuivattu jälkilämmöllä ja öljytty, niin sen pinta on käytössä vain parantunut, mutta tässä "paremmassa" pannussa samalla kohtelulla ei tunnu pinta vaan pysyvän.
   
 12. jmjh

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  2 836
  Outoa joo. Minullakin on Lacor ja kokemukset melkein päinvastaiset. Pesitkö De Buyerista sen vahakerroksen pois ennen käyttöönottoa? Jos se nyt alkaisi tarttumaan.
   
 13. Alppis

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2008
  Viestejä:
  1 263
  Tarkoitus oli kyllä jättää vahakerros pannuun ja pestä pannu ensimmäisellä kerralla vain pelkällä kuumalla vedellä, mutta pannusta jäi kuivatessa paperiin sen verran paljon mustaa "töhkää", että päädyin pesemään pannun kunnolla tiskiaineella.
   
 14. mjatti

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  126
  Päivitystä. Fiskarsin/Hackmannin Kovanaama NOH:lle riitti reilut 6kk normaalia käyttöä ja nyt alkaa pinnoite kuplimaan ja kuoriutumaan pois. Huomenna valittamaan kauppaan Arpinaaman kanssa ja vaatimaan rahoja takaisin, kuitti onneksi löytyy. Ja siitä suorinta tietä hiiliteräspannua ostamaan.
   
 15. Murokeitin Banned

  Rekisteröitynyt:
  03.09.2016
  Viestejä:
  154
  Ollessasi tyytymätön tuotteeseen voit palauttaa sen 15.8.–31.12.2016 välisenä aikana ja saat rahasi ostoksestasi takaisin.
   
 16. mjatti

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  126
  Tuo oli toki tiedossa, mutta luulisi virhevastuulain antavan suojaa tilanteessa kun 75e OVH pannusta kuplii pinnoite pois puolen vuoden sisällä: http://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-julk.../virhevastuu-ja-takuu-kulutustavaran-kaupassa

  Linkin mukaan riittää että ostohetkestä puolen vuoden sisällä havaitusta virheestä tekee reklamaation kahden kuukauden sisällä, joten tässä ollaan hyvin aikataulussa. Mielenkiintoista nähdä kehtaako Fiskars ryhtyä tappelemaan vastaan näin ilmiselvässä tapauksessa.
   
 17. jmjh

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  2 836
  Netin kommenttejen perusteella eivät ole olleet ihan helpoimpia tapauksia. Voivat esimerkiksi väittää että on käytetty liian kuumia lämpötiloja (onko ollut mainintaa missään käyttölämpötiloista?). Onnea kuitenkin taistoon!
   
  Viimeksi muokattu: 13.03.2017
 18. skuge

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2004
  Viestejä:
  157
  Tuntuu rasvapoltettu pannu kulahtavan välillä. Olisiko hyvä ennen paistelua rasvapolttaa pannu aina kerran, jonka jälkeen heittää enemmän rasvaa ja lihat paistumaan?
   
 19. jmjh

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  2 836
  Ei kai tuosta haittaa ole, mutta kuulostaa hieman työläältä. Tai no jos on tarkoitus saada pannu todella kuumaksi niin samallahan tuo menee. Vastaavan voisi myös tehdä puhdistuksen jälkeen, eli laittaa vähän öljyä pannulle ja jättää kuumalle liedelle.
   
  Viimeksi muokattu: 16.03.2017
 20. Peruskorjaaja

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2009
  Viestejä:
  793
  Minulla on muutama de Buyer'n hiiliteräspannu: wokki, paistinpannu ronde ja matalalaitainen crêpes. Crêpes pannua käytän ainoastaan kalojen paistamiseen, filettä ja muikkua lähinnä. Rondea käytän lihojen paistamiseen. Wokkia käytän lähinnä pihakeittiössä, jossa on tarpeeksi tehokas kaasupoltin wokkaamiseen.

  Kaikki pannut käsittelin ulkosalla kaasupolttimella ja pellavaöljyllä useampaan kertaan (sen youtubevideon mukaan) - jonkun taisin käsitellä kymmeneenkin kertaan. Kalapannussa pysyy pinnoite parhaiten. Lihapannussa huonoiten. Wokkipannussa keskinkertaisesti. Lihapannussa tulee usein tehtyä kastikkeita pihvinpaistamisen jälkeen, ja tällöin pinnoitetta alkaa irtoamaan pohjasta. Mitä pitempään nestettä redusoi, sen enempi irtoaa. Saman huomion oli tehnyt myös kauppias. Wokkipannu taasen on niin kovalla pidolla: kova kuumuus, metallilasta ja -kauhat sekä höseltäminen - ei ihmekään, ettei pinta pysy. Kokemukseni mukaan hiiliteräspannut eivät ole mitään helppohoitoisia pannuja, niitä täytyy rasvapoltella silloin tällöin ja varovasti pestä mieluummin pelkällä vedellä - liotella ei kannata.

  Sen sijaan valurautapannut ovat helppohoitoisia, liekö niiden käytön oppinut vai onko pinta aikojen saatossa tullut niin hyväksi, että puhdistaminen on todella helppoa. Niissä tosin pinnoitteen irtoaminen ei näy yhtä hyvin kuin hiiliteräksisissä. Toisaalta niiden käyttökin on yksioikoista: todella kuumaksi, rasvaa päälle ja pihvit. Ikää noilla valurautapannuilla on 30-80 vuotta. Pinnat ovat hioutuneet kiiltävän sileiksi.

  Pari valurautaista olen joutunut laittamaan verkonpainoiksi, kun pinnasta ei saanut millään konstilla hyvää ja 'tarttumatonta'. Toinen niistä oli Ronneby Bruk'in parilapannu.

  Päivittäisessä käytössä (esim. kananmunien, kanan, nyhtökauran, härkiksen yms. arkiruoan valmistuksessa) on Ikean 365 pinnoitettu paistinpannu. Ne ovat kestäneet vuoden-kahden käytön hyvänä (= voi tehdä munakkaan lähes ilman rasvaa, pyörittelemällä pannua:  Tosin tuossa Julia Child käyttää reilusti voita, mutta deBuyer tai samanlainen on kunnossa!).

  Ikea365 maksoi n. 15 € tarjouksesta ja niitä hain asiaa tehdäkseni Ikeasta aina pari kolme. Nyt viimeinen vetää viimeisiään, mutta kaapissa odottaa kaksi Ikea Oumbärlig -pannua, joka tuli 365 tilalle. Saas nähdä, onko yhtä hyvä. Samannäköinen on. Kaverikin, joka vannoi Swiss Diamondin nimeen, on siirtynyt Ikean pannuihin - kestävät saman ajan. ( Ikean pellilevystä vedettyihin ja pinnoitettuihin ei sitten kannata ollenkaan sekaantua esim. Kavalkad tai Skänka)
   
 21. Alppis

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2008
  Viestejä:
  1 263
  Paras rasvapoltto tulos (uunimetodia en ole testannut) vaikuttaisi syntyvän Cook's Illustratedin ohjeella, jossa pannulle laitetaan noin 80ml öljyä, 150ml suolaa, kuoret kahdesta perunasta ja seosta paistetaan pannulla noin 8-10 minuuttia kunnes perunankuoret ovat ruskeita ja rapeita. Kahden toiston jälkeen pannulla sai kananmunan paistettua ilman kiinnipalamista ja puhdistukseen riitti pyyhintä talouspaperilla.
   
 22. Stige

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2007
  Viestejä:
  1 882
  Niin taitaa olla ihan sama ostella noita 15-20€ pannuja, ei noi Kovanaamat sun muut kestä sen pitempään, nytkin käytössä joku Natsisiwan halppis pannu ollu jo jonku aikaa ja ihan hyvä vieläkin, tuli Kovanaaman tilalle just.
   
 23. mattipappa

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2001
  Viestejä:
  460
  minkälainen pannu missä paistais isot satsit ruokaa kerralla. Jauhelihaa, pakastevihanneksia, pyttäriä yms pari kiloa kerrallaan.

  Pihvejä ei tuu paistettua.
   
 24. Drakkath

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2014
  Viestejä:
  121
  Itsellä sama maalaispannu ja sillä on tullut tehtyä isosti ruokaa kerralla.

  https://paista.fi/de-buyer-maalaispannu-28cm
   
 25. skuge

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2004
  Viestejä:
  157
  Sinin pannuharja on muuten hyvä ostos, löytyy ihan prismasta tai citymarketista.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti