Laadukas tarttumaton paistinpannu

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja SetTainte, 28.05.2010.

 1. valurauta

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2010
  Viestejä:
  2 476
  Muistan nähneeni De Buyereitä Stokkalla muutenkin, joten ne taitavat kuulua nykyään normaaliin valikoimaan. Hullujen päivien hinnat ovat kyllä kohdillaan, jos vain ehtii ajoissa.

  Tärppinä Vantaan Jumbon Stokka, jossa asioinee enemmän tuulipukuja kuin hifikokkaajia. Joskus sieltä sai alen loppuunmyynistä todella sopivaan hintaan Le Creusetin patoja, kun ne eivät kelvanneet kenellekään.
   
 2. Jack Horny

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2003
  Viestejä:
  2 030
  Kuten mainitsin, ihan minkälainen diili kenellekin sopii, niin tuo hullupäivädiili voi jollekin olla sopivin. Mulle esim. ei sovi mikään noista hp-katalogissa näkyvistä malleista, vaan jos jonkin deBuyerin vielä ostaisin nykyisten lisäksi, niin irtokahvaisen mallin. Mulla on kolme hiiliteräspannua nyt ja ehdottomasti vähiten käytän isoa 32 cm onttokahvaista carbone plussan möhkälettä. Irtokahva for the win! Lisää kahvattomia malleja!
   
 3. grillimaakari

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  63
  Ensimmäistä hiiliteräspannua hankkivien (ja miksei muidenkin) kannattaa muuten kiinnittää huomiota siihen että Debuyereita on aika montaa eri paksuutta. La lyonnaiset on millin ohuita kaasuliesipannuja, force bluet 2 -millisiä ja carbone plussat ja mineral b:t 2.5 - 3mm paksuja. Ja paksumpi kestää paremmin kovempaa induktion käyttöä.
   
 4. frissy

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2000
  Viestejä:
  6 033
  Mitä paksumpi niin sen "helpompi" tavallaan, mutta sitten voidaankin miettiä, että haluaako valurautapannun. Molemilla on käyttönsä ja ovat erilaisia. Esim. jos kalaa paistaa niin hiiliteräksiä voi käyttää huoletta, mutta jos paistaa kalaa valuraudalla niin kannattaa varata sitten kalalle se ihan oma valurauta. Imee meinaan sitä makua itseensä kun rauta on sen verran huokoista. Hiiliteräs taas ei ime sitä.
   
 5. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 299
  Olisiko kenelläkään antaa suosituksia tuon tapaisesta kasarista joka terästä tai rautaa eikä pinnoitettu? Hyvä laatu eikä överikallis.
   
 6. tonalt

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2002
  Viestejä:
  658
  Uskaltauduin lopultakin paistamaan De Buyerin hiiliteräspannulla. Rasvanpoltto tehtiin Muurikan silavalla ja kaasugrillillä.

  Verrattuna tefloniin, niin ainakin näin alkuvaiheessa tarraa hieman enemmän pintaan kiinni, mutta ei mitenkään niin että haittaisi menoa. Pannu on myös todella suora ja rasva levittyy pintaan tasaisesti. Paistotulos ollut kaalimunakkaalla ja pihveillä varsin hyvä. Pitää vielä kokeilla esim. lättyjä. Omalla induktioliedellä asteikolla 1-10 asetus 7 tuntuisi olevan maksimi, mitä kannattaa käyttää.

  Pannun huolto on helppoa. Paiston jälkeen annan jäähtyä, vetäisen talouspaperilla suurimmat paskat pois, sitten tiskiharjan nurjalla puolella hinkkaan jos on jäänyt jotain pintaan kiinni (lähtevät aina helposti), kevyt pesu ja huuhtelu vedellä (hieman fairya jos todella likainen), kuivaus, pieni tippa öljyä jonka hieron talouspaperilla pintaan, sitten vielä puhdas paperi jolla ylimääräiset öljyt pois ia done. Voi kuulostaa monimutkaiselta, mutta operaatioon menee vain minuutti.
   
 7. MrMattila

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2012
  Viestejä:
  394
  Joulupukki toi taloon ensimmäisen hiiliteräspannun ja nyt olisi rasvapoltto edessä,
  kyseessö Lacorin pannu:https://www.verkkokauppa.com/fi/product/22284/dkghb/Lacor-paistinpannu-hiiliteras-28-cm

  Keittiön liesituuletin on mallia passiivi (ei tuuletinta) joten tuo rasvapoltto vähän mietityttää ettei koko kämppä olisi ihan savussa.

  Perinteinen tapa:


  Uunissa:


  Uuni olisi käytännöllisempi jos tuo oikeasti toimii:confused: Onko kukaan kokeillut? henk. koht. ensimmäinen kerta kun kyseisestä tavasta kuulen..

  ja bonuskyssäri, tuo pannun kahva on pinnoitettu? kiiltävämpi entä muu pannu, kärsiikö edes laittaa uuniin?
   
  Viimeksi muokattu: 25.12.2016
 8. Ilmarinen81

  Rekisteröitynyt:
  12.05.2012
  Viestejä:
  119
  Verkkiksen sivuillahan sanotaan, että voi käyttää uunissa. Kahvan väri vain voi muuttua.
   
 9. Huuhaa-setä

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2013
  Viestejä:
  131
  "vetäisen talouspaperilla suurimmat paskat pois". Meillä ei ruuanlaittovälineissä ikinä ole paskaa havaittu.
   
 10. skuge

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2004
  Viestejä:
  157
  Mites induktioliedellä rasvapoltto? // hiiliteräs

  Onko tuota mahdollista saada liian kuumaksi? Alkaa tummat kohdat vaihtua valkoiseksi :psmoke:
   
 11. carrbon

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2011
  Viestejä:
  390
  Uunimetodilla tullut omat pannut polteltua, hyvin on toiminut
   
 12. ma_nu_

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2013
  Viestejä:
  708
  Lidl jakoi taas ilmaiseksi pannuja, 11,99€ oli pantti. Kolmen vuoden takuu ja voin taata, ettei tule kestämään tuo ILAG pinnoite kolmea vuotta, joten ilmainen pannu.
   
 13. Technicxxx

  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Viestejä:
  118
  Hackmannin Hardface tuli juuri hankittua ja tuntuu kaikinpuolin loistavalta.
   
 14. dude86

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2011
  Viestejä:
  871
  Tefal Jamie Oliver 28cm pannu on ollut ainakin hyvä omassa käytössä, tosin onhan siinä teräspohjaisena painoa. En tiedä mikä pinta tuossa on, mutta ikinä en laita pannulle öljyä tai muutakaan eikä jää kiinni. Taisi olla pro sarjaa, jonka ostin joskus puoleen hintaan alle 30€:lla, kantta ei ollut, mutta löysin kohtalaisen toisesta pannusta.

  En ole säilyttänyt ruokia tuossa pannussa. Oma pannunkäyttö on ehkä hieman joidenkin mielesta outo, mutta laitan aluksi tyhjällä pannulla levyn täysille, lisään lihat heti pannulle ja laitan kannen päälle, jolloin tavallaan ensiksi keitän ja lopuksi ruskistan lihat nesteen sopivasti haihduttua, eikä siitä huonoa tule, onhan siinä välillä muutakin kuin lihaa seassa. Täysillä tulee pidettyä jonkin aikaa ja sitten tiputan 5/6, ja ruskistuksen jälkeen vielä miedommalla lämmöllä vähän aikaa.

  Pihvejä en ole koittanut, kun yleensä paistan ne uunissa pellillä, jolloin ne on mallia omatekoisia jauhelihapihvejä (ruisleivästä murennetulla "pehmikkeellä" ja sipulin ja chilin kera), tietysti ruskistus onnistuu myös uunissa. Hifistelijät ei välttämättä saanut mitään kuvaa pannun ominaisuuksista, mutta ainakin joku keraaminen pannu oli parin kuukauden jälkeen tarttumapannu.

  Minä olen vain hieman tällainen mielikuvitukseton ruokailija, mutta italianpatakin pitää terästää chilillä.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2017
 15. juhaaa

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2009
  Viestejä:
  570
  Millä öljyllä olet pistänyt?
  Maksaako vaivaa metsästää pellavansiemenöljyä. Ihan Ok ´perinteisellä´ metodilla ja rypsiöljyllä on ollut, mutta jos kokeilisi tuota uunitustakin.
   
 16. carrbon

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2011
  Viestejä:
  390
  Pellavansiemenöljyä Ruohonjuuresta olen käyttänyt
   
 17. Alppis

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2008
  Viestejä:
  1 263
  Mitä eroa on De Buyerin Mineral B Element ja Carbone Plus pannujen välillä? Molemmissa paksuus 2,5-3 mm, mutta eroa hinnassa pannun koosta riippuen 10-30e Eiringillä Carbone Plussan eduksi.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2017
 18. Jupuna

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2000
  Viestejä:
  854
  Toisessa taisi olla joku vaha pinnassa.
   
 19. Jarsalla

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2009
  Viestejä:
  290
  Toissa päivän paistelin lettuja ja rupesi ketuttamaan sen verran raakasti, että teki mieli heittää pannut helvettiin. 3kpl paistinpannuja tuli kokeiluta kunnes 3v vanha Tefalin tefloni suostui yhteistyöhön. Sitä ennen n. puolivuotta vanha tefalin harmaa keraaminen paisitinpannu otti iloisesti kiinni keskeltä ja sen jälkeen n. 1v vanha Fiskarsin keraaminen paistinpannu teki samat. Keraamisetkin pannut saa siis poltettua paskaksi kun tyhjänä lämmittää, vaimon sisko oli kylässä ja poltti tuon uusimman kun oli ruokaa tehnyt. Lämmitti pannun 9:llä tyhjänä kuumaksi. Itse laitan aina vettä pannuun kun lämmitän ja sitten kaadan veden pois ja vähän rasvaa perään.

  Nyt tulosssa de buyerin mineral B postissa sitten.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2017
 20. grillimaakari

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  63
  Mineral B on käsitelty mehiläisvahalla. Omasta kokemuksesta voin sanoa että rasvapolton jälkeen pannuilla ei ole enää mitään käytännön eroa.
   
 21. juhaaa

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2009
  Viestejä:
  570
  Paitsi kahva.. :)
   
 22. Mane-

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  528
  Keraaminen pinnoite.... Pari vuotta sitten oli GreenPanilta tätä vastaavaa http://www.gigantti.fi/product/kodi...15000/greenpan-stockholm-paistinpannu-gp15000

  Ei mennyt montaakaan paistoa kun siihen tarttui kaikki pahemmin kun valurautaan. Ohjeissa luki että pinnoitteen kärsittyä sitä voisi käyttää kuin valurautapannua, mutta vitut. Mikään määrä rasvaa ei auttanut eikä tuohon pinnoitteeseen synny sitä valuraudan kaltaista non stickiä rasvasta.

  Tefalin Titanium Pro edelleen käytössä jota tainnut aiemminkin kehua. Vähän ehkä nyt kolmen-neljän vuoden jälkeen alkanut paras terä olemaan poissa, mutta kyllä tuolla vieläkin paistelee munakkaat, letut, sokeripitoiset marinaadit ym. helposti.

  Lodgen valurauta on kyllä se mitä käytän aina kun mahdollista. Välillä lähtee patinat, viimeksi paistelin pitaleipiä ilman rasvaa niin se jauhohan paloi siihen kuin tauti, ei muuta kuin viilan kärjellä(muuta ei löytynyt siihen hätään eikä teräslasta riittänyt) karstat pois ja rasvat pintaan. Vieläkin tekemättä tuo pinnan kiillotus, se täytyy kyllä tehdä kun saa aikaiseksi. Ajatus tuon pannun ikuisesta kestosta lämmittää mieltä, käyttää sitä kuinka väärin tahansa niin sen saa pelastettua (paitsi ehkä jos olisi induktio jolla joku on onnistunut halkaisemaan pannun).
   
 23. Marcoolio

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2007
  Viestejä:
  47
  No niin onkos tässä nyt keksitty joku täysin uusi tarttumaton ja naarmuuntumaton pinta, eli ei?

  Eli tuo twinssin Gotham Steel pannu, jossa niin liukuu että. Eikä pysty naarmuttamaan millään ja voi metallityövälineitä käyttää?

  http://gotham.tvins.fi/?gclid=CPq70vmRstECFcKrGAodPPkK5w
   
 24. Murokeitin Banned

  Rekisteröitynyt:
  03.09.2016
  Viestejä:
  154
 25. Jack Horny

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2003
  Viestejä:
  2 030
  Oikeastiko joku ostaa tv-shopin tuotteita? :D
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti