Laadukas tarttumaton paistinpannu

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja SetTainte, 28.05.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. valurauta

    Rekisteröitynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    2 476
    Muistan nähneeni De Buyereitä Stokkalla muutenkin, joten ne taitavat kuulua nykyään normaaliin valikoimaan. Hullujen päivien hinnat ovat kyllä kohdillaan, jos vain ehtii ajoissa.

    Tärppinä Vantaan Jumbon Stokka, jossa asioinee enemmän tuulipukuja kuin hifikokkaajia. Joskus sieltä sai alen loppuunmyynistä todella sopivaan hintaan Le Creusetin patoja, kun ne eivät kelvanneet kenellekään.
     
  2. Jack Horny

    Rekisteröitynyt:
    31.10.2003
    Viestejä:
    2 029
    Kuten mainitsin, ihan minkälainen diili kenellekin sopii, niin tuo hullupäivädiili voi jollekin olla sopivin. Mulle esim. ei sovi mikään noista hp-katalogissa näkyvistä malleista, vaan jos jonkin deBuyerin vielä ostaisin nykyisten lisäksi, niin irtokahvaisen mallin. Mulla on kolme hiiliteräspannua nyt ja ehdottomasti vähiten käytän isoa 32 cm onttokahvaista carbone plussan möhkälettä. Irtokahva for the win! Lisää kahvattomia malleja!
     
  3. grillimaakari

    Rekisteröitynyt:
    23.07.2008
    Viestejä:
    63
    Ensimmäistä hiiliteräspannua hankkivien (ja miksei muidenkin) kannattaa muuten kiinnittää huomiota siihen että Debuyereita on aika montaa eri paksuutta. La lyonnaiset on millin ohuita kaasuliesipannuja, force bluet 2 -millisiä ja carbone plussat ja mineral b:t 2.5 - 3mm paksuja. Ja paksumpi kestää paremmin kovempaa induktion käyttöä.
     
  4. frissy

    Rekisteröitynyt:
    28.10.2000
    Viestejä:
    6 033
    Mitä paksumpi niin sen "helpompi" tavallaan, mutta sitten voidaankin miettiä, että haluaako valurautapannun. Molemilla on käyttönsä ja ovat erilaisia. Esim. jos kalaa paistaa niin hiiliteräksiä voi käyttää huoletta, mutta jos paistaa kalaa valuraudalla niin kannattaa varata sitten kalalle se ihan oma valurauta. Imee meinaan sitä makua itseensä kun rauta on sen verran huokoista. Hiiliteräs taas ei ime sitä.
     
  5. ?

    Rekisteröitynyt:
    20.06.2007
    Viestejä:
    7 278
    Olisiko kenelläkään antaa suosituksia tuon tapaisesta kasarista joka terästä tai rautaa eikä pinnoitettu? Hyvä laatu eikä överikallis.
     
  6. tonalt

    Rekisteröitynyt:
    11.08.2002
    Viestejä:
    659
    Uskaltauduin lopultakin paistamaan De Buyerin hiiliteräspannulla. Rasvanpoltto tehtiin Muurikan silavalla ja kaasugrillillä.

    Verrattuna tefloniin, niin ainakin näin alkuvaiheessa tarraa hieman enemmän pintaan kiinni, mutta ei mitenkään niin että haittaisi menoa. Pannu on myös todella suora ja rasva levittyy pintaan tasaisesti. Paistotulos ollut kaalimunakkaalla ja pihveillä varsin hyvä. Pitää vielä kokeilla esim. lättyjä. Omalla induktioliedellä asteikolla 1-10 asetus 7 tuntuisi olevan maksimi, mitä kannattaa käyttää.

    Pannun huolto on helppoa. Paiston jälkeen annan jäähtyä, vetäisen talouspaperilla suurimmat paskat pois, sitten tiskiharjan nurjalla puolella hinkkaan jos on jäänyt jotain pintaan kiinni (lähtevät aina helposti), kevyt pesu ja huuhtelu vedellä (hieman fairya jos todella likainen), kuivaus, pieni tippa öljyä jonka hieron talouspaperilla pintaan, sitten vielä puhdas paperi jolla ylimääräiset öljyt pois ia done. Voi kuulostaa monimutkaiselta, mutta operaatioon menee vain minuutti.
     
  7. MrMattila

    Rekisteröitynyt:
    03.06.2012
    Viestejä:
    394
    Joulupukki toi taloon ensimmäisen hiiliteräspannun ja nyt olisi rasvapoltto edessä,
    kyseessö Lacorin pannu:https://www.verkkokauppa.com/fi/product/22284/dkghb/Lacor-paistinpannu-hiiliteras-28-cm

    Keittiön liesituuletin on mallia passiivi (ei tuuletinta) joten tuo rasvapoltto vähän mietityttää ettei koko kämppä olisi ihan savussa.

    Perinteinen tapa:


    Uunissa:


    Uuni olisi käytännöllisempi jos tuo oikeasti toimii:confused: Onko kukaan kokeillut? henk. koht. ensimmäinen kerta kun kyseisestä tavasta kuulen..

    ja bonuskyssäri, tuo pannun kahva on pinnoitettu? kiiltävämpi entä muu pannu, kärsiikö edes laittaa uuniin?
     
    Viimeksi muokattu: 25.12.2016
  8. Ilmarinen81

    Rekisteröitynyt:
    12.05.2012
    Viestejä:
    123
    Verkkiksen sivuillahan sanotaan, että voi käyttää uunissa. Kahvan väri vain voi muuttua.
     
  9. Huuhaa-setä

    Rekisteröitynyt:
    07.09.2013
    Viestejä:
    130
    "vetäisen talouspaperilla suurimmat paskat pois". Meillä ei ruuanlaittovälineissä ikinä ole paskaa havaittu.
     
  10. skuge

    Rekisteröitynyt:
    19.03.2004
    Viestejä:
    157
    Mites induktioliedellä rasvapoltto? // hiiliteräs

    Onko tuota mahdollista saada liian kuumaksi? Alkaa tummat kohdat vaihtua valkoiseksi :psmoke:
     
  11. carrbon

    Rekisteröitynyt:
    13.01.2011
    Viestejä:
    390
    Uunimetodilla tullut omat pannut polteltua, hyvin on toiminut
     
  12. ma_nu_

    Rekisteröitynyt:
    18.03.2013
    Viestejä:
    707
    Lidl jakoi taas ilmaiseksi pannuja, 11,99€ oli pantti. Kolmen vuoden takuu ja voin taata, ettei tule kestämään tuo ILAG pinnoite kolmea vuotta, joten ilmainen pannu.
     
  13. Technicxxx

    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Viestejä:
    118
    Hackmannin Hardface tuli juuri hankittua ja tuntuu kaikinpuolin loistavalta.
     
  14. dude86

    Rekisteröitynyt:
    13.01.2011
    Viestejä:
    871
    Tefal Jamie Oliver 28cm pannu on ollut ainakin hyvä omassa käytössä, tosin onhan siinä teräspohjaisena painoa. En tiedä mikä pinta tuossa on, mutta ikinä en laita pannulle öljyä tai muutakaan eikä jää kiinni. Taisi olla pro sarjaa, jonka ostin joskus puoleen hintaan alle 30€:lla, kantta ei ollut, mutta löysin kohtalaisen toisesta pannusta.

    En ole säilyttänyt ruokia tuossa pannussa. Oma pannunkäyttö on ehkä hieman joidenkin mielesta outo, mutta laitan aluksi tyhjällä pannulla levyn täysille, lisään lihat heti pannulle ja laitan kannen päälle, jolloin tavallaan ensiksi keitän ja lopuksi ruskistan lihat nesteen sopivasti haihduttua, eikä siitä huonoa tule, onhan siinä välillä muutakin kuin lihaa seassa. Täysillä tulee pidettyä jonkin aikaa ja sitten tiputan 5/6, ja ruskistuksen jälkeen vielä miedommalla lämmöllä vähän aikaa.

    Pihvejä en ole koittanut, kun yleensä paistan ne uunissa pellillä, jolloin ne on mallia omatekoisia jauhelihapihvejä (ruisleivästä murennetulla "pehmikkeellä" ja sipulin ja chilin kera), tietysti ruskistus onnistuu myös uunissa. Hifistelijät ei välttämättä saanut mitään kuvaa pannun ominaisuuksista, mutta ainakin joku keraaminen pannu oli parin kuukauden jälkeen tarttumapannu.

    Minä olen vain hieman tällainen mielikuvitukseton ruokailija, mutta italianpatakin pitää terästää chilillä.
     
    Viimeksi muokattu: 02.01.2017
  15. juhaaa

    Rekisteröitynyt:
    14.02.2009
    Viestejä:
    570
    Millä öljyllä olet pistänyt?
    Maksaako vaivaa metsästää pellavansiemenöljyä. Ihan Ok ´perinteisellä´ metodilla ja rypsiöljyllä on ollut, mutta jos kokeilisi tuota uunitustakin.
     
  16. carrbon

    Rekisteröitynyt:
    13.01.2011
    Viestejä:
    390
    Pellavansiemenöljyä Ruohonjuuresta olen käyttänyt
     
  17. Alppis

    Rekisteröitynyt:
    16.09.2008
    Viestejä:
    1 263
    Mitä eroa on De Buyerin Mineral B Element ja Carbone Plus pannujen välillä? Molemmissa paksuus 2,5-3 mm, mutta eroa hinnassa pannun koosta riippuen 10-30e Eiringillä Carbone Plussan eduksi.
     
    Viimeksi muokattu: 04.01.2017
  18. Jupuna

    Rekisteröitynyt:
    24.09.2000
    Viestejä:
    854
    Toisessa taisi olla joku vaha pinnassa.
     
  19. Jarsalla

    Rekisteröitynyt:
    12.11.2009
    Viestejä:
    301
    Toissa päivän paistelin lettuja ja rupesi ketuttamaan sen verran raakasti, että teki mieli heittää pannut helvettiin. 3kpl paistinpannuja tuli kokeiluta kunnes 3v vanha Tefalin tefloni suostui yhteistyöhön. Sitä ennen n. puolivuotta vanha tefalin harmaa keraaminen paisitinpannu otti iloisesti kiinni keskeltä ja sen jälkeen n. 1v vanha Fiskarsin keraaminen paistinpannu teki samat. Keraamisetkin pannut saa siis poltettua paskaksi kun tyhjänä lämmittää, vaimon sisko oli kylässä ja poltti tuon uusimman kun oli ruokaa tehnyt. Lämmitti pannun 9:llä tyhjänä kuumaksi. Itse laitan aina vettä pannuun kun lämmitän ja sitten kaadan veden pois ja vähän rasvaa perään.

    Nyt tulosssa de buyerin mineral B postissa sitten.
     
    Viimeksi muokattu: 05.01.2017
  20. grillimaakari

    Rekisteröitynyt:
    23.07.2008
    Viestejä:
    63
    Mineral B on käsitelty mehiläisvahalla. Omasta kokemuksesta voin sanoa että rasvapolton jälkeen pannuilla ei ole enää mitään käytännön eroa.
     
  21. juhaaa

    Rekisteröitynyt:
    14.02.2009
    Viestejä:
    570
    Paitsi kahva.. :)
     
  22. Mane-

    Rekisteröitynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    528
    Keraaminen pinnoite.... Pari vuotta sitten oli GreenPanilta tätä vastaavaa http://www.gigantti.fi/product/kodi...15000/greenpan-stockholm-paistinpannu-gp15000

    Ei mennyt montaakaan paistoa kun siihen tarttui kaikki pahemmin kun valurautaan. Ohjeissa luki että pinnoitteen kärsittyä sitä voisi käyttää kuin valurautapannua, mutta vitut. Mikään määrä rasvaa ei auttanut eikä tuohon pinnoitteeseen synny sitä valuraudan kaltaista non stickiä rasvasta.

    Tefalin Titanium Pro edelleen käytössä jota tainnut aiemminkin kehua. Vähän ehkä nyt kolmen-neljän vuoden jälkeen alkanut paras terä olemaan poissa, mutta kyllä tuolla vieläkin paistelee munakkaat, letut, sokeripitoiset marinaadit ym. helposti.

    Lodgen valurauta on kyllä se mitä käytän aina kun mahdollista. Välillä lähtee patinat, viimeksi paistelin pitaleipiä ilman rasvaa niin se jauhohan paloi siihen kuin tauti, ei muuta kuin viilan kärjellä(muuta ei löytynyt siihen hätään eikä teräslasta riittänyt) karstat pois ja rasvat pintaan. Vieläkin tekemättä tuo pinnan kiillotus, se täytyy kyllä tehdä kun saa aikaiseksi. Ajatus tuon pannun ikuisesta kestosta lämmittää mieltä, käyttää sitä kuinka väärin tahansa niin sen saa pelastettua (paitsi ehkä jos olisi induktio jolla joku on onnistunut halkaisemaan pannun).
     
  23. Marcoolio

    Rekisteröitynyt:
    21.05.2007
    Viestejä:
    47
    No niin onkos tässä nyt keksitty joku täysin uusi tarttumaton ja naarmuuntumaton pinta, eli ei?

    Eli tuo twinssin Gotham Steel pannu, jossa niin liukuu että. Eikä pysty naarmuttamaan millään ja voi metallityövälineitä käyttää?

    http://gotham.tvins.fi/?gclid=CPq70vmRstECFcKrGAodPPkK5w
     
  24. Murokeitin Banned

    Rekisteröitynyt:
    03.09.2016
    Viestejä:
    154
  25. Jack Horny

    Rekisteröitynyt:
    31.10.2003
    Viestejä:
    2 029
    Oikeastiko joku ostaa tv-shopin tuotteita? :D
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti