Laadukas tarttumaton paistinpannu

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja SetTainte, 28.05.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. rjussi

    Rekisteröitynyt:
    27.02.2001
    Viestejä:
    533
    Ja pari milliä paksu teräspannu kuumenee vielä nopeammin vs. alumiini/teräspohjainen teflonpannu sentin paksuisella pohjalla ja reagoi lämmönvaihteluihin todella nopeasti, siksi sanoinkin tuon olevan lähempänä kaasuliesikokemusta. Kun paistan lihaa, lihat menevät pannulle, kun öljy alkaa savuta. Teflonpannun pinnoitteella alkaa tuossa vaiheessa olla melko ikävä olo. Teräspannu sen sijaan kestää tuota rääkkäystä loputtomiin. :smoke:

    On mielenkiintoista että eräät nimimerkit puhuvat asioista, joista ei ole mitään kokemusta...
     
  2. SiiliMulkeroinen

    Rekisteröitynyt:
    09.10.2013
    Viestejä:
    3 219
    Joku miettii kuka tekee 10 kertaa viikossa ruokaa. Niin aamuisin voi helposti paistaa kaikkea kivaa eikä tarvi olla aina englantilainen aamupala :)
     
  3. etusukunimi

    Rekisteröitynyt:
    21.01.2015
    Viestejä:
    3 630
  4. frissy

    Rekisteröitynyt:
    28.10.2000
    Viestejä:
    6 033
    Ainakin meidän taloudessa syödään lämmin ruoka kahdesti päivässä. Joskus aamiainen vaatii paistamista ja joskus iltapalakin riippuen ihan mitä tekee. Toki aina ei paisteta, mutta useasti käytetään myös isompaa hiiliterästä sellaisiin ruokiin, mitä nyt ei suoranaisesti paisteta. Kyllä alkaa tulemaan käyttökertoja pannuilla aika paljon. Ennen kuin joku alkaa valittamaan työttömäksi niin aamiaisen teen useasti minä, vaimo tekee taas lounaan muksulle kotona (kotona) ja itse olen duunissa. Sitten kun tulen kotiin niin tehdään taas ruokaa. Ei sillä vaimolla omia pannuja ole :) Kyllä vaimokin duunissa on, mutta sen työvuorot mahdollista lounaan tekemisen kotona.

    Ja teflonit on koettu ja testattu niin kalliit kuin halvat. Erot tuli oikeastaan paistojäljessä (halpa vs. kallis) ja kestävyys samaa luokkaa. Hiiliteräs/valurauta pesee paistojäljellä kaikki. Onko hiiliteräs/valurauta ne ainoat pannut mitä tarvii? Ei. Heti kun tehdään happamia niin homma kusee, mutta sitä varten on yksi teräspannu (tosin itse käytän sopivan mallista kattilaa siihen).
     
  5. SiiliMulkeroinen

    Rekisteröitynyt:
    09.10.2013
    Viestejä:
    3 219
    On tuo ihan hyvä. De Buyerilla massaa enemmän niin parempi. Tuon kaveriks ruostumaton teräspannu. Rosterilla paistaa jauhelihan, ruskistaa lihapalat, kuullottaa kasvikset ja kaikki haudutusruoat voi tehdä siinä. Sitten kun pitää kunnon paistopintaa niin hiiliteräs hoitaa. Rosterin kannattaa olla massiivinen.

    http://www.chezmarius.fi/keittiotarvikkeet.php?tuotenro=11014-28&hakustr=ruostumaton#a_-515
    http://eiring.fi/mineral-b-frying-pan.html
     
  6. etusukunimi

    Rekisteröitynyt:
    21.01.2015
    Viestejä:
    3 630

    Rosteripannua varmaan voi liuottaa tiskialtaassa jos on jämähtänyt jotain kiinni sekä pestä astianpesukoneessa?
    Suosin kyllä lähtökohtaisesti kaikkia vehkeitä mitkä voi laittaa astianpesukoneeseen.
    Kautta elämäni kakarasta lähtien olen joutunut tiskaamaan käsipelillä astioita ja olen sitä kurkkuani myöden täynnä. Minun tehtävä oli lapsena koulusta päästyäni tiskata kaikki astiat. Vittu saatana.
     
  7. SiiliMulkeroinen

    Rekisteröitynyt:
    09.10.2013
    Viestejä:
    3 219
    Juu voi. Ei mee miksikään. Ainut vaan että hiiliterästä ei saa jättää ruokaa tai pitää vedessä tai pestä tiskikoneessa.
     
  8. etusukunimi

    Rekisteröitynyt:
    21.01.2015
    Viestejä:
    3 630

    Joo se onkin se tärkein syy että jätän nuo hiiliteräkset sitten ammattikokeille jotka jaksaa säätää ja conffata siellä keittiössä kaikenmaailman yrttiensä kanssa jne
     
  9. Pusherman

    Rekisteröitynyt:
    02.08.2004
    Viestejä:
    8 891
    Hinnasta kannattaa muistaa, että hiiliterästä ei tarvitse uusia vaan se on käytännössä ikuinen.
     
  10. mjatti

    Rekisteröitynyt:
    28.06.2007
    Viestejä:
    126
    IKEA:n 365+ rosteri-teflon -pannu alkoi liimaamaan kolmen vuoden intensiivisen käytön jälkeen ja päädyin Fiskars Kovanaama Optiheat -paistinpannuun. Induktioliedellä paistolämpötilan 230 asteeseen rajoittava teknologia vakuutti, joten tuote lähti kokeiluun kun hintaakin oli lähi-Prismassa 52e alennusten jälkeen. Tuossa "testissä" voitti valurautapannun: http://blogs.helsinki.fi/ruokateknologiassa/2013/03/07/paistinpannuvertailu/

    Saa nähdä miten toimii, saman puljun (tuolloin Hackman) aiempi Matador oli varmaan huonoin ikinä ostamani tuote missään kategoriassa. Näemmä Fiskars tarjoaa myös rahat-takaisin -takuuta vuoden loppuun saakka: http://www.fiskars.fi/verkkokaeytaennoet/hard-face-tyytyvaeisyystakuu

    Mitä tulee IKEA:n pannuun, niin se oli puolestaan hinta-laatusuhteelta uskomattoman hyvä. Sen elämä tulee jatkumaan rosteripannuna kunhan saan hiottua teflonit pois.
     
    Viimeksi muokattu: 28.08.2016
  11. embedded

    Rekisteröitynyt:
    01.11.2000
    Viestejä:
    861
    2 v sitten ostin honkongista Cerasafe-paistinpannun.
    Noh muutaman kuukauden päästähän se meni pilalle kun sillä tein thaicurryä.
    Sen jälkeen tarttui kaikki kiinni ja pannua en saanu putsattua millään, toki hankaamista en kokeillut millään kovalla.

    Nyt ostin Veljekset Keskiseltä Tefalin Talen pro -paistinpannun jossa mainostettiin 2v takuuta pakkauksessa.
    Kuitissa ei kuitenkaan takuusta ole mainintaa joten miten tuon kanssa pitää menetellä jos pinnoite irtoaa tms ?

    Tuliko säästettyä väärässä paikassa ja ostettua susipannu johon ruoka tarttuu parin kuukauden päästä.
     
  12. Pusherman

    Rekisteröitynyt:
    02.08.2004
    Viestejä:
    8 891
    Kai ne sen vuoden+ kestää, jos ei kuumenna pilalle.
     
  13. TomppaKoo

    Rekisteröitynyt:
    21.05.2008
    Viestejä:
    393
    Meillä on Tefalin Titanium Pro kestänyt nelisen vuotta ja on vieläkin uuden veroisessa kunnossa. Ruoka ei siis tartu yhtään ja kunnollisen pesun jälkeen vesi valuu kuin hanhen selästä pois. Salaisuutena on se, että lämmitän pannun aina veden kanssa. 5 milliä vettä pohjalle ja levy suurimmalle. Sitten kun kiehuu kunnolla, niin vesi pois ja paistorasva tilalle. Yleensä ruskistan kohtuullisen kuumalla pannulla, eli suurimmalla tai toiseksi suurimmalla lämmöllä. Ruoanlaittovälineet useimmiten puisia, mutta välillä tulee käytettyä muovisiakin. Ruoanlaittokertoja 4-5 viikossa.
     
  14. frissy

    Rekisteröitynyt:
    28.10.2000
    Viestejä:
    6 033
    Maahantuojaan tai valmistajaan yhteyttä vaan, mutta kannattaa olla varovainen sen suhteen mitä sanoo. Takuut kattaa yleensä ns. materiaalivirheet. Eli sun pitää osoittaa, että pannussa on vikaa. Se, että sitä on käytetty paljon ja lähtee irti ei välttämättä riitä. Normaalia kulumista heidän mielestään :) VARSINKIN kun kaikki tietää, että pinnoite lähtee enemmin tai myöhemmin.
     
  15. MadPike

    Rekisteröitynyt:
    08.03.2016
    Viestejä:
    2 160
    Teen kotona töitä, joten lounaskin tulee siellä syötyä. Tykkään ruuanlaitosta joten 7 kertaa viikossa on ihan itsestäänselvä normaali, en lämmittele vanhoja päivälliseksi tai käytä eineksiä. Joku kolme kertaa tulee sitten tehtyä ehkä keskimäärin jotain simppeliä lounaaksi sillon kun en pelkillä leivillä mene. Viikonloppuisin tulee yleensä laitettua kanssa kaks kertaa, joten aika usein tulee itseasiassa täydet 14 kertaa viikossa ruokaa laitettua. Jos paistaa vielä pekonia tai munia aamiaiselle niin sitten menee tuostakin yli. Ei toki kaikkien tarvitse näin tehdä, mutta kun näin kerta itse teen, niin pannut on kovilla jos ne on huonolaatuisia kestävyydeltään. Ja vaikka tekisi kolmesti päivässä ruokaa niin ei siihen oikeastaan niin kauan aikaa mene. Itse pelailen tai teen töitä koneella samalla kun padat porisee.
     
  16. sorrii

    Rekisteröitynyt:
    24.05.2006
    Viestejä:
    420
    Mitenkäs Swiss Diamond??
    Verkkokaupalla näytti olevan Swiss Diamond HD Pro poistossa, vaikkakin hintaa edelleen yli 100€

    Näillähän lupaavat että kestää teräksisiä välineitä.
    Itsellä on ollut monta vuotta Swiss Diamondin "tavallinen" pannu, jossa erehdyin käyttämään heti uutena teräslastaa. Se pintahan meni aika pian ruman näköiseksi, mutta on silti toiminut oikein hyvin jo vuosia senkin jälkeen. Lopetin toki sen teräksellä raapimisen. Pinta raapiintui vain "rosojen päältä".

    Tarttumaton pinta ja valurautapannun kyky varata lämpöä. On se hyvä.

    Verkkis myy muuten nyt myös D Buyerin pannuja. Tuossa Lacorissa on ohuempi materiaali, eikä hinta paljoa halvempi ole kuitenkaan.

    ***********

    Itse oon harkinnut moneen kertaan ruostumattoman taräspannun hankkimista. IKEA'ssakin on ihan asiallinen joka on edullisempi kuin nuo merkkipannut, mutta vaikuttaisi laadultaan asialliseslta. Viimeksi eilen näin Outletissa [Tampereella] sellaisen 28cm pannun 29€, joka oli ollut näyttelypannuna. En ostanut siltikään ... [keittiössä ei nyt oikein tilaa ;))]
     
  17. juhaaa

    Rekisteröitynyt:
    14.02.2009
    Viestejä:
    570
    Eiringiltä vielä tänään -20% edullisemmin. Valikoimakin laajempi. Huomenna lienee sama hinta. Viitisen pannua tänään tilattu edellisten De Buyereitten kavereiksi :smoke:

    ***********
    Rosteri vai hiiliteräs..? :)
    Hiiliteräs on hyvin kaukana ruostumattomasta, korroosionkin kannalta. Rosterista ei saane myöskään non-stickiä.
     
  18. KameIeontti

    Rekisteröitynyt:
    25.05.2006
    Viestejä:
    1 737
    Tuli ostettua tuo valurautapannun kaveriksi. Rasvapoltto onnistui hyvin ja pannu toimii hyvin ruoka ei pala kiinni. Ongelma on ettei pannun pohja pysy suorassa. Ensimmäisellä kokkauskertalla alkoi pannu keikkumaan liedellä. Pohja oli mennyt kuperaksi. Vasara käteen ja lyönti pannun pohjaan. Taas oli pannu suora. Seuraavalla kerralla sama juttu. Hetken ruokia pastettuani huomaan että taas pohja on pyöristynyt. Ei tällä tee mitään jos näin herkästi pohja muuttaa muotoaan.
     
  19. RouVix

    Rekisteröitynyt:
    08.01.2009
    Viestejä:
    1 423
    Todennäköisesti muuttaa vaan muotoaan kuumetessaan. Mullakin on yhdessä valuraudassa samanmoinen ongelma, Kylmänä on just eikä melkein suora pohja ja pysyy keraamisella liedellä täysin vakaana. Kuumana alkaa keikkumaan.

    Saa olla aika laadukas valu, ettei rautainen pannu muuttaisi kuumetessaan muotoaan. Vaihda kaasulieteen tai kokkaa avotulella niin ei ole ongelmaa :p
     
  20. rjussi

    Rekisteröitynyt:
    27.02.2001
    Viestejä:
    533
    [​IMG]
     
  21. frissy

    Rekisteröitynyt:
    28.10.2000
    Viestejä:
    6 033
    Samaan törmännyt. Tiedän myös syyn. Laatu.

    Halvat valuraudat on mulla tehnyt tuota (ei kaikki) ja sitten kunnolliset taas ei. Eli kyseessä ei ole ns. valurautapannujen vika vaan laatuvika.
     
  22. KameIeontti

    Rekisteröitynyt:
    25.05.2006
    Viestejä:
    1 737
    Mistä te puhutte. Linkin pannu ei ole valurautapannu vaan hiiliteräspannu. Sehän nyt on selvä että muuttaa kuumetessaan muotoaan eihän se kaapissa huoneenlämmössä vääntyile. Kuumetessaan muuttaa muotoaan mutta ei palaudu suoraksi jäähtyessään. Eiköhän pannu vääntyile samalla tavalla kaasuliedellä. Tämän kokeilun perusteella ei ole valurautapannun voittanutta. Mulla on yksi paksu valurautapannu ja kaksi ohutvalurautapannua ja valurauta lettupannu. Mikään ei vääntyile eikä kääntyile ja vanhin pannu ollut käytössä liki 10 vuotta. Mielenkiinnosta kokeilin hiiliterästä ja lyhyeksi jäi kokeilu. Nuo ohutvalurautapannut ovat jopa kevyempiä kuin tämä hiiliteräspannu. Voishan sitä vielä kokeilla toisen merkkistä hiiliterästä jos joku tarpeeksi kehuu jotain toista merkkiä
     
  23. RouVix

    Rekisteröitynyt:
    08.01.2009
    Viestejä:
    1 423
    No joo, näemmä oli hiiliteräs. Kuitenkin ihan sama, samalla tavalla ne raudasta tehdyt asiat muuttaa muotoaan kuumetessaan. Käy vaikka ihmettelemässä rakoja rautatiekiskojen välissä talvella ja kesällä. Ja mulla nimenomaan on pannu, joka kylmänä on täysin suora ja istuu levyllä jämptisti mutta kuumana keikkuu, eli se palautuu tasaiseksi jäähtyessään. Liian nopea tai kova kuumennus usein toki aiheuttaa pysyvän muodonmuutoksen. Kaasuliedellä viittasin siihen, että sillä kokatessa mahdollisella (palautuvalla tai palautumattomalla) vääntymisellä ei ole väliä, kun kaasuliesi ei perustu lämmön johtumiseen kahden tasaisen pinnan välillä. Keraamisella liedellä se keikkuminen vituttaa, koska se johtaa myös epätasaiseen lämpenemiseen.
     
  24. valurauta

    Rekisteröitynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    2 476
    De Buyer on aavistuksen keskeltä koholla juuri tästä syystä. Muodonmuutokset vain lisäävät tai vähentävät pohjan koveruutta, jolloin pannu ei ala keikkumaan liedellä.

    Kaasuliedellä vääntyilyllä ei ole mitään väliä. Pannu voi olla vaikka perunanmallinen ja toimii silti.
     
  25. KameIeontti

    Rekisteröitynyt:
    25.05.2006
    Viestejä:
    1 737
    Kuten sanoin mulla on neljä valurautapannua eikä yhdenkään pohja mene kuperaksi lämmetessään vaan kaikki pysyy suorassa lämpötilasta riippumatta.

    "Nykyään usein ratakiskot hitsataan yhteen ja lämpölaajeneminen estetään kiinnittämällä kisko tiukasti ratapölkkyihin"
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti