Laadukas tarttumaton paistinpannu

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja SetTainte, 28.05.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. SetTainte

    Rekisteröitynyt:
    31.01.2005
    Viestejä:
    873
    Olen tässä reilut 5 vuotta käytellyt erinäköisiä tarttumattomalla pinnalla varustettuja paistinpannuja.

    Pannut ovat itselläni kohtuullisen aktiivisesa käytössä, noin 3 kertaa viikossa varmaan tulee käytettyä munien, pihvien, jauhelihan yms. paistamiseen ja erilaisten pannuruokien tekemiseen.
    Ongelma vaan on, että pannut kuluvat kohtuuttoman nopeasti ja tarttumattomuus häviää. :mad:

    Käsittääkseni hoidan vielä pannujani hyvin:
    - en pese koskaan koneessa, harvoin edes saippualla, vaan pelkästään kuumalla vedellä.
    - Öljyän pannun pinnan kerran viikossa,
    - enkä koskaan näytäkään niille muuta kuin puu/muovilastaa.
    - En ikinä säilytä pannulla ruokaa ½ tuntia pitempään.

    Vuosien varrella on ollut käytössä seuraavat pannut:

    Hackman Kovanaama
    Kesti sen perus puoli vuotta, jonka jälkeen alkaa tarttemaan rasvaa.
    Tämän jälkeen toimii vielä ihan kohtuullisesti...

    Hackman Matador
    Keraaminen pinnoite ehkä eniten hanurista ikinä!
    Ei kestänyt puoltakaan vuotta ja tän jälkeen tarttuu kaikki kiinni! Valurauta pesee tarttumattomuudessaan mennen tullen...
    Vaihdoin pannun kerran takuuseen ja toinen käyttäyty ihan samalla tavalla...

    Hackman Rostisser
    Joku uusi todella kovaan käyttöön tehty pannu, joka ollut käytössä maraskuusta lähtien. Kestänyt siis reilut 6 kk.
    Nyt mennyt keskeltä vajaassa kuukaudessa siihen kuntoon, ettei pysty ees pekonia paistaa ilman rasvaa :eek:
    Ihan kaikki ottaa keskelle kiinni... Reunoilta edellee kuitenkin täysin tarttumaton.
    On myös eka pannuni josta on ikinä mennyt myös pohja kieroksi :eek:
    Pitäis varmaan käydä hakee takuusta uus... Maksokin niin törkeästi

    Scanpan Titaanipannu
    Paras pannu mitä tähän asti on ollut. Kesti mallikkaasti 1½ vuotta!
    Tän jälkeen alkoi pikkuhiljaa tarttumattomuus lähteä.
    Muutoin oikeestaan vaan pelkkää positiivista sanottavaa tästä. Melko hinnakas tosin...

    Seuraavaksi?
    Nyt olisi siis jälleen kerran uusi pannu hakusessa.
    Vaatimuksena kohtuullinen koko (>26 cm), jonkin aikaa kestävä tarttumattomuus ja kansi.
    Kasari on myös erinomainen vaihtoehto.

    Mitäs täällä on ollut käytössä?
     
    Viimeksi muokattu: 29.05.2010
  2. Nemostelija

    Rekisteröitynyt:
    16.05.2008
    Viestejä:
    1 773
    Mulla on käytössä Iittala Toolsin 28cm paistinpannu sekä 30cm kasari kannella. Toimii toistaiseksi loistavasti.

    [​IMG]
    [​IMG]


    Hintaa tolla pelkällä kasarilla on peruskaupassa noin 200e, maksoin itse molemmista yhteensä 100e. Kakkoslaatua jo valmiiksi ja vielä erikoispoistotuote 1kpl Outletista, kauneusvirhe, ei vaikuta mitenkään toimintaan eikä kukaan edes huomaa niiden olevan kakkoslaatua. Se vain vaati 2x viikossa käynnin outletissa ja kyttäämässä kaikkea, mutta kannatti.

    Muuten käytössä on näitä ammattikeittiöiden paistinpannuja, ei nyt oikosulun takia tule valmistajaa mieleen. Mutta ammattikeittiöissäkin kokkaillaan näillä ja olen nähnyt jopa fysiikan lakeja rikottavan. En tiedä miten se on mahdollista, mutta se vain tapahtui.

    [​IMG]

    Ei maksa paljon ja menee uuniin kahvoineen. Ei ole mitään turhaa.
     
  3. McRuis

    Rekisteröitynyt:
    28.11.1999
    Viestejä:
    238
    -Tefalin joku peruspannu kesti pitkälti yli 2v
    -Hackmannin Ceratec-pinnotteinen paistokasari ei kestänyt vuottakaan. Ilmestyi kohtia, joihin ruoka tarttuu kiinni ja on aika rupisen näköinen muutenkin.

    Tutkin nettiä kestävistä pannuista ja täytyy nolona todeta, että vasta silloin löysin tietoa ettei teflon-pannuja saa paistella täydellä teholla (varmaan tullut ohitettua käyttöohjeosiot :) ), eikä ruokia säilytellä pannulla pitkiä aikoja.
    Noh, tästä viisastuneena ostin Scanpan CTX-paistinpannun. Tämänkin tuotetiedoissa sanotaan ettei saisi yli keskilämmöllä paistella, joten otetaanpa neuvosta vaari.
    Edellisestä Hackmannin paistokasarista ideana jäi hyvä fiilis ja ajattelinkin, jos olisi hommannut tollaisen Scanpan Professional-haudutuspannun korkeineen reunoineen, mutta tuotteen puuttumisen takia hyllyvalikoimasta päätin jättää hankkimatta. Olisi kuulemma saanut tilaamalla. Ovh olisi varmaan ollut yli 100e. CTX:llä ovh 79,95e.

    Toistaiseksi Scanpan CTX on vaikuttanut laadukkaalta ja erittäin hyvältä. Saapa nähdä kauanko kestää, kun tällä kertaa yritän orjalisesti ohjeita seurata.
     
  4. nandroid

    Rekisteröitynyt:
    15.04.2003
    Viestejä:
    360
    Itsellä on Tefalin Jamie Oliver sarjaa ja hyvin on kestänyt, taitaa Gold pannu ollut kohta 3 vuotta käytössä, sitten on kans normaali JO ja parilla Gold. Tefalilla on vissin vaihtunut mallisto pikkasen mutta kait vastaavaa löytyy noist uusistakin
     
  5. Mehu-Janne

    Rekisteröitynyt:
    14.09.2006
    Viestejä:
    177
    Lidl:sta saa hyviä ja halpoja pannuja.
     
  6. JP.

    Rekisteröitynyt:
    26.08.2009
    Viestejä:
    296
    Tähän en suosittele koskemaan pitkän pitkällä tikullakaan. Itelläni on sama kapistus, eikä ollu omaan budjettiin suhteutettuna edes kovin halpa pannu.
    Ei voi tehdä munakasta kun tarttuu, jauheliha tarttuu, jopa sipulin kuullotus on mahdotonta.

    Takuuasioista kun soitteli, niin ensimmäisenä niillä oli kauhee epäily päällä, että oonko käyttäny sitä väärin, kuumentanu liikaa (!?), pessy väärin, pahoinpidelly, jne. Annoin takuun olla, kun rupes ottaa päähän ja nyt se rötköttää tuolla kaapissa.. sai väistyä vanhan, Ikeasta ostetun 4e pannun tieltä :D Mutsilla sama pannu ja samat ongelmat.

    Olis siis itselläkin pannun hankinta edessä.
     
  7. Rysty

    Rekisteröitynyt:
    14.05.2001
    Viestejä:
    1 143
    Mulla keraaminen Scanpan kesti pari vuotta, vaikka tuli noudatettua käyttöohjeita eli ei kuumalla paisteltu tai säilötty ruokaa pannussa. Takuusta tuli uusi pannu, katsotaan nyt sitten kuinka kauan kestää.
     
  8. Enrique Carioca Banned

    Rekisteröitynyt:
    05.04.2001
    Viestejä:
    2 334
    Tefal Resistal on ollut toimiva omassa ei-niin-asiantuntevassa kokkailuissani. Monta vuotta vanha pannu, eikä pinnoite ole mennyt miksikään.
     
  9. xana

    Rekisteröitynyt:
    05.12.2009
    Viestejä:
    1 694
    Itselläni on ollut käytössä jo 5 vuotta lähes päivittäisessä Swiss Diamond paistinpannu. Edelleen se on moitteettomassa kunnossa. Suosittelen:)
     
  10. turilass

    Rekisteröitynyt:
    18.07.2009
    Viestejä:
    70
    paskin pannu on ollut ollut se hackamannin matador,jo uudesta lähtien tarttui kaikki kiinni,kananmunien tai lettujen paistaminen on toivotonta,heitin koko pannun pois parin kk jälkeen. kestävin ja paras pannu on ollu jamie oliverin malli tefalilta samoin lidl 9e pannu kesti lähes vuoden.
     
  11. pakettimuro

    Rekisteröitynyt:
    18.11.2008
    Viestejä:
    76
    Mulla on kaikki pannut mäsänä. Pitäisi ostaa uusia. Vähän aikaa sitten paistoin munia pannulla, ja sen jälkeen se meni entiseksi :( En oikein usko noihin teflon-juttuihin, ei ole mulla hyvää sanottavaa niistä. Ja puulastalla olen niitä käsitellyt.
     
  12. khyllä

    Rekisteröitynyt:
    21.05.2001
    Viestejä:
    586
  13. xana

    Rekisteröitynyt:
    05.12.2009
    Viestejä:
    1 694
    Usein kysyttyä - Swiss Diamond
     
  14. miten ihmeessä oot saanut scanpannin titaanipannun käyttökelvottomaksi?

    tiskikoneeseenhan noita pannuja ei pidä laittaa.
     
  15. SetTainte

    Rekisteröitynyt:
    31.01.2005
    Viestejä:
    873
    Tän merkin tai niitä myyvän kaupan kun muistaisit niin vois olla aika pop.
    Ittelle kun ei ne keittiövermeiden ulkonäkö paljoo merkkaa....

    Käytössä kulunut tarttumattomuus pois ajan myötä.
    Ihan samoin kuin kaikissa muissakin pannuissa. Kesti vaan tosin paljon muita pannuja pidempään...

    Käyttötapani näät suoraan ekasta viestistä.
     
  16. jjx

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2001
    Viestejä:
    14 148
  17. Nemostelija

    Rekisteröitynyt:
    16.05.2008
    Viestejä:
    1 773
  18. muromies86

    Rekisteröitynyt:
    02.03.2004
    Viestejä:
    518
    Ostaa kerran vuoteen lidlistä paistinpannun. Maksaa kympin.
     
  19. Mikkos

    Rekisteröitynyt:
    01.01.2004
    Viestejä:
    8 103
    Ihme pelleilyä. Valurautapannu, ei taivu, ei väänny ja kestää isältä pojalle. Ja paistaa kunnolla, toisin ku teflonpelleilyt.
     
  20. Corle

    Rekisteröitynyt:
    07.11.2005
    Viestejä:
    99
    Tää on ihme että porukka haukkuu tätä paskimmaksi pannuksi ikinä. Meillä toiminut hyvin nyt ainakin jo toista vuotta eikä mitään ongelmaa, jopa väärin kohdeltuna eli pesty astianpesukoneessa.
     
  21. Rysty

    Rekisteröitynyt:
    14.05.2001
    Viestejä:
    1 143
    Oma pannu meni ihan asiallisesta hoidosta huolimatta paskaksi parissa vuodessa. Takuu onneksi toimi ja katsotaan oliko kyseessä vaan huono yksilö, kestääkö tämä uusi pannu sen viisi vuotta vähintään. Hyvä takuuhan noissa oli, ei mitään ihmettelyä ja valitusta, pannu lähti suoraan maahantuojalle ja uusi pannu tuli parissa viikossa ilman mitään kuluja.
     
  22. Mikkos

    Rekisteröitynyt:
    01.01.2004
    Viestejä:
    8 103
    Kaikissa muissa kun valurautapannussahan on se metka piirre, että niitä ei saisi ylikuumentaa tyhjänä. Moni tekee sen virheen että kuumentaa pannua niinkuin se olisi valurautainen, ja eipä aikaakaan ku pannu kiero ja paskana.
     
  23. Markkanen

    Rekisteröitynyt:
    13.06.2007
    Viestejä:
    2 944
    Mites porukka hävittää pannut kun ne on kulutettu loppuun? Roskikseen vaan?
     
  24. Garjala

    Rekisteröitynyt:
    30.03.2000
    Viestejä:
    5 058
    Scapannin ongelma on kuulema se, että pinnoitteella on taipumus irrota pannusta. Olen kuullut juttuja, että joillakin tyypeillä on menossa jo kolmas pannu takuuaikana, kun edellisistä on pinnoite irronnut.
     
  25. V1lle

    Rekisteröitynyt:
    23.08.2003
    Viestejä:
    100
    Tosiasia kuitenkin on, että nuo non stick -pannut ovat kulutustavaraa verrattuna valurautaan tai pinnoittamattomiin pannuihin.

    Riippuu paljon tietysti pannusta ja käytöstä kauanko se kestää. Osa kun käyttää samaa pannua kotikäytössä pari kertaa päivässä ja toiset hyvä jos pari kertaa viikossa.

    Erityisesti (tyhjänä) kuumentaminen maksimitehoilla tuntuu heikentävän pinnoitetta nopeasti - on tullut joskus muinoin huomattua itsekkin.

    Omista käytössä olleista pinnoitetuista pannuista hyviksi on tullut todettua Tefalin JO -sarjan paksupohjaisimmat mallit. Jos on pannua ostamassa, kannattaa katsoa Ikean Favorit: hintaansa nähden erittäin hyvänoloinen, jykevä pohja, tukevat reunat, uuninkestävä ja hyvin muotoillut laidat. Aiemmin Iittala Toolsia kehuttiin tuolla, mutta ainakaan Iittalan All Steelin teflon-pannu ei itselläni kestänyt erikoisen kauaa, pari vuotta. Lienee kuitenkin kyseessä sama pinnoite pannuissa. Pinnoittamattomiin Tools -sarjan kattiloihin oon ollut tosi tyytyväinen - niissä kaikki on kohdallaan (paitsi hinta). Pannuja en em. kokemuksista johtuen ole raaskinut ostaa kyseistä sarjaa.

    Bourgeatin pannut vaikuttaa kanssa hinta-laadultaan hyville ja tuntuu olevan suurkeittiöissä laajasti käytössä. Pääsisköhän noita jossain Turussa töllistelemään?

    Chez Mariuksen sivuilla on hyvin tiivistettyä asiaa pinnoituista pannuista:

    Pari ruotsinkielistä testiä paistinpannuista - hinta ei aina takaa laatua.
    Smartson - Testar det mesta - Stek fettfritt

    Billig stekpanna var bäst - Plus | svt.se
     
    Viimeksi muokattu: 30.05.2010

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti