Laadukas blenderi/tehosekoitin?

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja jtmonroe, 13.04.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Halcyon

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2000
  Viestejä:
  1 054
  Vuoden 2017 uutuus tulee olemaan tyhjiöblenderit (vacuum blender). Idea on välttää blendattavien ainesosien hapettumista luomalla blendauskannuun ensin tyhjiö (happi myös pois). Tarkoituksena on vähentää näin herkkien fenolien ja muiden ravinto-osien hapettumista (myös vitamiinien ja tietenkin öljyjen). Tyhjiöblenderi ei toimi hyvin kaikkien aineiden kanssa (jauhot, siemenet), vaan soveltuu paremmin nestemäisille blendauksille (vetiset hedelmät, kasvikset ja yleensä veteen sekoitettuna mikä vaan).

  Seuraavat kaksi tyhjiöblenderiä ovat tulossa markkinoille tänä vuonna (molemmat tehokkaita, yli 2hp, Tritaani-mvuoikannut):

  Tribest DynaPro DPS-1050-B
  http://www.tribestlife.com/productdisplay/tribest-dynapro-dps-1050-b-commercial-vacuum-blender

  Kuvings Vacuum Blender SV500
  http://kuvings.com/01product/product_view.asp?model_code=SV-500

  Tarkkoja markkinoille tuloaikoja en ole vielä saanut, mutta veikkaan, että näistä tulee tämän vuoden kuumimmat tehoblenderit terveystietoisille (tosin muovikannusta miinusta molemmille).
   
 2. ttppii

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2011
  Viestejä:
  1 284
  Rahat pois tyhmiltä?Vaikea kuvitella, että sen tasoista hapettumista tapahtuisi, että olisi minkäänsorttista merkitystä.
   
 3. hassi

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2000
  Viestejä:
  42
 4. Halcyon

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2000
  Viestejä:
  1 054
  Näin voi hyvinkin olla. Mitenkään kovasti noi eivät hintaa lisää samojen valmistajien samantehoisiin malleihin ja Kuvingsin tyhjiökupu on samalla myös äänenvaimennuskupu. Jokainen tietysti päättää, onko rahan arvoista.

  Mutta kun valmistajien on joka vuosi keksittävä jotain uutta, niin tänä vuonna se näyttää olevan tyhjiöblendaus.

  Itse ostaisin mieluiten EI-muovikannuisen tehoblenderin, mutta kun kukaan isoista ei tarjoa sitä. Ainoastaan Waringin ammattikäyttöiseen (800+ EUR) tehoblenderiin saa metallisen blendauskannun (melkein parisataa euroa lisää). Turhan kallista.
   
 5. atkmies

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2008
  Viestejä:
  309
  Mistä porukka on tilannut blenderin varaosia? OBH Nordica 7781:n terä alkaa olla entinen ja uutta kaipaisi tilalle...
   
 6. Blind-

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2005
  Viestejä:
  23
  OBH:n blenderiin tilaillut suoraan OBH:lta. Ainakaan lasikannu ei montaa kymppiä maksanut.
   
 7. Embankment

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2006
  Viestejä:
  1 268
  Nappasiko kukaan tuota Lidlin 80 e:n tehosekoitinta? Olisi kiva kuulla oliko hyvä.
   
 8. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Kellään kokemuksia näistä Boschin SilentMixxeistä? Etenkin tämä pro "lippulaivamalli" kiinnostaisi: http://www.bosch-home.fi/tuotteet/keittiön-pienlaitteet/tehosekoittimet/MMB66G3M.html

  Tuli jo testattua Wilfan 1200wattinen laitos ja onhan se hyvä mutta todella äänekäs, mikä ei kerrostalossa ole aivan ideaali. Tuo olisi vissiin hiljaisempi mutta yleinen kestävyys, laatu ja toimivuus on täysin avoin mulle. Tuo 900W teho hieman epäilyttää mutta ei taida aina olla pelkästään siitä kiinni? Toinen huolestuttava asia on tuo kannussa pysyvästi kiinni olevan muovirenkaan/kiinnitysosan fyysinen kestävyys. Arvostelujakin löytyy kovin kehnosti näistä, tästä parhaasta mallista en löytänyt yhtäkään.
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2017
 9. Kirka

  Rekisteröitynyt:
  06.05.2011
  Viestejä:
  3 348
  Muutamat videot katselin youtubesta ja luin amazonista ei pro version arvosteluja. Hiljaiselta tuo tosiaan vaikutti, mutta niin myös selvästi vähätehoiselta ja hitaamman puoleiselta - ainakin esim vitamixiin tai omniblendiin verrattuna. Tehoahan ei nyt sinänsä edes tarvita ellei käytä paljon isokokoisia jäisiä tuotteita tai vatkaa kotitekoista maapähkinävoita. Vitamixissä ja omniblendissä voi tuota nopeutta myös säätää, jolloin blenderi on ihan yhtä hiljainen, kuin tuo Boschi videoissa. Päällisin puolin ja arvostelujen perusteella vaikutti ihan passelilta blenderiltä tarpeista riippuen ja tuo kannun pohjan irroittamisominaisuus on varmasti kätevä, mikäli kestää käytössä.
   
 10. Halcyon

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2000
  Viestejä:
  1 054
 11. Halcyon

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2000
  Viestejä:
  1 054
  Lesnumeriques on testannut noita blendereitä ja kyllä Boschin SilentMixx on jokusen dB-hiljaisempi täydellä teholla kuin muut. Kovin tehokas se ei ole, vaikka nimellisteho onkin 900W.

  Jos haluat oikeasti, selkeästi vähemmän mölyistä, niin yksi vaihtoehto on kuvullinen, ääntä vaimentava blenderi.

  Näitä löytyy mm Blendtec (kallis), Vitamix (kallis) ja sitten Kuvings ja nyt myös Philipsin malli, joka sekin menee yli 500€:

  http://www.lesnumeriques.com/blender/philips-avance-collection-innergizer-hr3868-00-p38851/test.html

  Mutta mökä tippuukin sitten reilusti yli 10dB.

  Tuo tarkoittaa äänenvoimakkuudellisesti äänen puolittumista ja psykoakustisesti (korvilla arvioiden) ero voi olla vieläkin suurempi.

  Toki kuvulliset vievät paljon tilaa (korkeus) ja ovat kalliita, mutta jos oikeasti haluaa hiljaisemman ja budjetissa on varaa, niin ne ovat yksi vaihtoehto.

  Itse en ole ym. Philips HR3868/00-mallia testannut, joten en osaa sanoa siitä muuta hyvää/huonoa. Les Numeriques tuntui arviossaan tykkäävän. Kannu on toki muovia (Tritan), kuten kaikissa suurtehoblendereissä (Warining metallikannua lukuun ottamatta).
   
  Viimeksi muokattu: 03.07.2017
 12. Phobos

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2001
  Viestejä:
  245
  Onko kellään muulla alkanut Wilfan 1200 savuamaan? Aamulla tein smoothieta, jossa pohjalla jäisiä mansikoita/mustikoita. Puolivälissä alkoi tulla ihan kunnon savua joka maistui myös juomassa. Testasin pysäytyksen jälkeen pyörittää pelkällä vedellä ja toimi normaalisti. Vähän arveluttaa seuraava kerta, oisko moottori menny sököks? Takuutahan tuossa vielä on, joten jos on niin varmaan menee siihen...
   
 13. Phobos

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2001
  Viestejä:
  245
  Asiakaspalvelussa arveltiin, että terän laakeri on rikki. Pelkkää terää ei saa varaosana ja kannu+terä maksaa 40€. Jotenkin ei kuvitellut tämän laitteen ostaessa että 5 vuoden aikana tästä hajoaa kaikki muu paitsi moottori, mutta ostetaan nyt vielä tuo jos sillä pääsisi tuohon 5 vuoden käyttöikään.
   
 14. GuitarMan

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2005
  Viestejä:
  659
  Olikos kellään Nutri Ninjoista kokemusta? Lähinnä tämän tyyppinen malli (BL492) kiinnostaa, jolla voi tehdä smoothiet ja pirtelöt valmiiksi juomakuppeihin sekä myöskin tehdä keittoja ja salaatteja. Toki mietin näin pienehkön keittiön omaavana myös pienempää mallia (BL480), mutta mukana tulevat smoothie-törpöt vaikuttavat olevan ml-määrältään pienikokoisia, eikä salaattejakaan voi ilman isompien koneiden monitasoista terää hyvin tehdä.

  Lähinnähän noissa Nutri Ninjoissa epäilyttää paitsi ääni, josta kaikki aina mainitsee, niin myöskin kestävyys, sillä osan mielestähän nuo ovat muovista roskaa. Meluhan ei nyt sinänsä haittaa ollenkaan (enkä ole tekemässä mitään silloin kun muut nukkuvat), mutta jos melutaso on sitä luokkaa, että kuulo alkaa vaurioitumaan, niin se on asia erikseen. Blendereitähän toki voi vaimentaa laittamalla kumista mattoa alle...

  EDIT: Ed. mainittu Nutri Ninja meni sitten tilaukseen, kun sai Gigantin hintaa (tosin siellä malli BL490) noin sata euroa halvemmalla. :D
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2017
 15. wiizer

  Rekisteröitynyt:
  18.10.2017
  Viestejä:
  2
  Hei, olen ostamasta uutta blenderiä itselleni ja ajattelin kysyä kokemuksia teiltä.
  Verkkokaupassa näyttäisi olevan nyt hyvässä tarjouksessa kaksi Wilfan tehosekoitinta, onko jollain kokemusta näistä:

  Wilfa Power Crush PB-1600S:
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/13773/hgxxv/Wilfa-Power-Crush-PB-1600S-tehosekoitin

  Wilfa Power Fuel PF1200S:
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/68521/jmhvm/Wilfa-PF-1200S-Power-Fuel-tehosekoitin

  Kolmantena vaihtoehtona olen pyöritellyt seuraavaa:
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/21362/jcnhm/Philips-HR3653-00-Avance-Collection-tehosekoitin

  Onko näistä joku selkeästi parempi tai huonompi kuin muut.
  Myös muita saman hintaluokan vaihtoehtoja voi ehdotttaa.
   
 16. GuitarMan

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2005
  Viestejä:
  659
  Itselleni tuli vasta blenderin osto eteen ja mitä nyt käyttäjäarvioita eri puolilta nettiä lueskelin, niin Philipsin blendereistä tuntui löytyvän nurinaa aina terän kiinnityksestä moottorin sopimuksensa irtisanomiseen. Noista valitsisin ehdottomasti Wilfan.

  Ed. viestissä mainittu, Amazon UK:sta tilattu Nutri Ninja (BL492) on ollut taloudessa jo jonkun aikaa. Isoa kannua täyskorkeine terineen en ole vielä käyttänyt (tarkoitus olisi kanasalaatti valmistaa sillä jossain vaiheessa), mutta pienempiin, myös juoma-astioina toimiviin kannuihin on tullut valmistettua smoothieta ja vihannespirtelöä. Koostumus on ollut aina täydellisyyttä hipova ensimmäisellä yrittämällä lukuun ottamatta kertaa, jolloin sijoitin isot omenapalat lähimmäksi pohjan terää. Automatisoidut ohjelmat mahdollistavat sen, ettei käyntiprosessia tarvitse valvoa (näyttöön tulee vielä käyntiaikakin), ja vaikka omat keittiön tasot eivät olleet tarpeeksi sileitä laitteen pohjassa oleville imukupeille, niin laite ei pahemmin liiku käynnin aikana. Laitteen koko oli juuri sopivan kompakti pienempään keittiöön. Paljon puhuttu Nutri Ninjan käyntiääni oli toki kovempi kuin edellisessä OBH Nordican 300W:n blenderissä, enkä suosittele seisomaan laitteen vieressä parikymmentä sekuntia kauempaa. Melu ei kuitenkaan ollut niin korvia vihlova (varsinkaan ensimmäisen käyttökerran jälkeen), mitä arvosteluista voisi luulla, ja esim. taloudessa olevat kissat eivät juosseet sängyn alle piiloon, vaan pysyivät paikoillaan. Kirsikkana kakun päällä Amazon UK:n hinta (toimituskuluineen taisi olla himpun verran yli satasen siinä missä vastaava malli maksaa Gigantissa 199 EUR). Huonoja puolia en ole toistaiseksi löytänyt, joskin astioiden muovinen rakenne toki asettaa kysymysmerkin kestävyydestä pidemmän päälle. Varmasti kalliimmilla laitteilla tulee hienojakoisempaa jälkeä ja Nutri Ninja moneen verrokkilaitteeseen verrattuna ei ole tehty kuumille ainesosille (tai pysty käymisellään tekemään esim. kuumaa keittoa), mutta tällaista en itse vaadi blenderiltä ja mielummin maksan vähemmän.

  Ostaisin Nutri Ninjan ehdottomasti uudelleenkin, joskin asiaan vaikuttaa se, että minulle nuo juoma-astioinakin toimivat blender-kannut olivat ehdoton asia jo käytännönkin kannalta (aina tiskimäärästä käytön helppouteen).

  VINKKI: Jos ei tarvitse isoa sekoituskannua/tehoja, niin Nutri Ninjalta löytyy halvempia, pienikokoisempia malleja (esim. BL480), joissa mukana tulee pelkästään noita juoma-astiana toimivia kannuja. Tosin laitteessa on sitten vähemmän tehoa (edelleen kuitenkin riittävästi verrattuna markettiblendereihin) ja kannut ovat pienempiä (isokin astia jossa valmis juoma vie vain osan tilasta täyttyy yllättävän äkkiä, kun alkaa viskelemään sinne esim. banaanin ja omenan osia). Suosittelen kuitenkin valitsemaan mallin IQ-toiminnoilla (tekee parempaa jälkeä).
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2017
 17. wiizer

  Rekisteröitynyt:
  18.10.2017
  Viestejä:
  2
  Kiitos vinkistä.
  Katselin tuota nutri ninjaa jo aiemmin juuri noiden juomalasien takia, mutta gigantin hinta yli budjetin.
   
 18. GuitarMan

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2005
  Viestejä:
  659
  Jos päätät Amazonista tilata, niin kannattaa tarkkailla hintaa, joka Amazonissa tunnetusti enemmän tai vähemmän usein vaihtelee. Esimerkiksi oma ostohinta oli nykyistä kymmenisin puntaa alempi. Niin ja se Black Fridaykin on kohta tuloillaan...
   
 19. Villelj

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2002
  Viestejä:
  497
  Ja nyt hän hajosi?? Tänään aamu smoothieta tehdessä sivusta tuuletuskoloista puski karsea palaneen muovin haju. Oikein selvästi huomasi savun ja koko keittiö tuuletukseen.

  Mitään ei varoitellut etukäteen joten onko tämä nyt vainaa? Käytössä säännöllisen epäsäännöllisesti vuodesta 2013

  Olisiko ehdottaa tilalle toimivaa ja yhtä tehokasta? Max 200e?
  Edit. Wilfa 1200 siis kyseessä

  Edit 2: Problem solved! Netissä hajonnut tarinoita lukiessa huomasin ja muistin samalla että piru tässähän on moottorille 5v takuu!

  Mars mars Poweriin ja kävi ilmi että ostettu 02/13 Expertiltä joten takuu voimassa. Onneksi löytyi kuitit heidän tietokannasta..

  Kyseistä mallia https://www.power.fi/keittio-ja-ruo...oittimet/wilfa-bl-1200-tehosekoitin/p-115197/ ei enään ole saatavilla ja tarjottiin joko lahjakorttia alkuperäisen hinnan arvosta tai toista tuotetta.

  Ei ollut hylly tavarana mutta laitettiin keskusvarastosta tilaukseen uudistettu https://www.power.fi/keittio-ja-ruo...bbl-1200b-crush-and-go-tehosekoitin/p-584113/ Wilfa 1200B malli tyylikkään mustana (vanha oli teräksen värinen) ja sain vielä 12e lahjakortin kun hinta oli vähän alhaisempi.

  2GO pikkupullo toiminta hieno uudistus joten sellaiset täytyy käydä hakemassa 20e ja saa ihan Prismasta.
  Näemmä jäänmurskaus ja smoothie nappulat loistavat poissaolollaan mutta näitä olen tarvinnut muistaakseni tasan 0 kertaa edellisen vehkeen kanssa..

  Luonnollisesti uusi 5v takuu jälleen joten katsotaan miten toimii
   
  Viimeksi muokattu: 19.11.2017
 20. maksvelli

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2004
  Viestejä:
  355
 21. Villelj

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2002
  Viestejä:
  497
  Tuli viestiä että blenderin saapunut kun ei suoraan varastosta löytynyt (katso yltä koko tarina) niin pitäisi tänään hakea.

  Toi mun vanha oli samantyyppinen kuin tuo kalliimpi ja tuo halvempi versio siis tulossa kun sitä vain löytyi powerin listoilta. Voin vähän vertailla tänään myöhemmin jos löytyy rakenteesta yms eroavaisuuksia. Muutenhan erot on nuo pari extra nappulaa edessä..
   
 22. Villelj

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2002
  Viestejä:
  497
  Noniin ekat ilta smoothiet tehty:
  - Laite käynnistyy heti kun power nappulan vääntää on asentoon, vanhassa meni ensin vain virrat päälle. Varmaan johtuu noista parista puuttuvasta napista
  Mutta kun oli tottunut..
  + Kansi todella tiukka, voi johtua ihan siitä että uusi
  - Hitaimmat kierrokset huomattavasti nopeammat kuin vanhassa
  +musta ulkonäkö

  Jos olisin ostamassa uutta niin laittaisin ne pari extra kymppiä siihen kalliimpaan versioon niin saa tehojakin lisää.
   
 23. maksvelli

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2004
  Viestejä:
  355
  Noilla tarjoushinnoilla ero on tuplahinta, 60 eurosta 120 euroon :) Katselin nykyistä vanhaa OBH Nordicaani, ja näköjään siinä on 300W eli tuo 1200W olisi siihen nähden huima. Mikäli tuo virrankulutus menee suoraan tehoksi.
   
 24. HerraMintunen

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2017
  Viestejä:
  6
  Nyrkkisääntö on, että alle 50 euron ei saa siedettävää tehosekoitinta (ilman oikeasti kovan luokan tarjousta). Siitä ylöspäin sitten vaan sellainen minkä perse kestää.
   
 25. Heska

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2008
  Viestejä:
  875

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti