Kytkin vai Hubi?

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja Koneenostaja, 25.11.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Koneenostaja

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2017
  Viestejä:
  5
  Ensinnäkin toimiiko kytkin ja hubi niin että laitat reitittimestä piuhan hubiin ja laitat hubiin piuhat nii eikös se jaa sen netin? Siis tarvitsen lisää ethernet kaapeli paikkoja kun meidän reitittimessä on vain pari.
   
 2. jarif

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2015
  Viestejä:
  235
  Kyllä ne molemmat laitteet juuri noin toimii. Hubeja en tosin ole nähnyt enää vuosiin, ainakaan kymmeneen. Tahtovat olla kytkimiä nykyään kaikki ja hyvä niin.
   
 3. Koneenostaja

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2017
  Viestejä:
  5
  Eli kytkimellä saan ethernet paikkoja? Ottaako kytkin netin ethernet kaapelista vai langattomasti?
   
  Viimeksi muokattu: 25.11.2018
 4. Desgorr

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2010
  Viestejä:
  3 338
  Kytkimellä saat lisättyä portteja. Laitat vaan nykyiseltä reitittimeltä tuohon johdon ja kytkimeltä sitten piuhat tarvittaviin laitteisiin.
   
 5. Koneenostaja

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2017
  Viestejä:
  5
  Esim. https://www.verkkokauppa.com/fi/product/11270/dfmjs/D-Link-DGS-105-5-porttinen-kytkin Mihin tossa laitetaan ethernet kaapeli joka antaa netin kun nään tuossa vaan 5 porttia vai laitetaanko vaan yhteen noista viidestä se netin antava piuha ja muihin ottavat
   
 6. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 896
  Mihin vaan, jos käyttöohjeessa ohjeistetaan pistämään johonkin tiettyyn, niin voi olla pientä suorituskyky optimointia.
  Yleistäen ja kärjistäen, hubi (keskitin) voisi ajatella tyhmäksi joka vain haaroittaa kaapelin, ja joka narussa menee sama data, kytkin vähän fiksumpi ja siinä menee naruissa (porteissa) se data mikä sinne päin on menossakin. Tästä seuraa huomattava suorituskyky ero, esim jos sinulla yhdessä portissa NAS(verkkolevy) ja toisessa portissa tietokone joka lataa NASista dataa, niin se ei häiritse muita portteja (pieni oletus että kytkin on suorituskyvyltään ok), eli toisen tietokeen toiseen porttiin menevä liikenne ei tuosta kärsi, esim netti.

  Ja valitse, kuten olit esimerkissä tehnyt, ns gigabitin kytkin, niin ne on kytkimiä, 8 porttiset on vielä kuluttajahinnoissa, eli jos tilaa niin hanki sellainen, on vähän varoiksi tulevaisuutta varten , jos sinulla nyt tyypillinen kotireititin jossa neljäporttia käytössä, niin et saa tuohon viisiporttiseen enempää kytkettyä, eli ynnää niin että kaikki saat yhteen kytkimeen kiinni, ellei ole jokin syy niitä reittimessä jatkossa pitää , jos reititin on satamegasin portein, niin tuosta sisäverkkon liikenteen osalta merkittävää etua. jos saat kaikki piuhat 1gbit kytkimeen kiinni.
  (Jos olet kytkintä sijoittamassa eri paikkaan kuin reititin, niin sitten toki tilanne toinen ja kannattaa varmistaa että siinä reittimessä on 1Gbit portit, jos ei niin se uusiki tai ainakin sen viereen toinen 1Gbit kytkin)

  Peruskäytössä ei tarvitse olla hallittava kytkin, mutta jos ajatuksissa on että siitä voisi myöhemmin olla hyötyä, niin voit ostaa valmiiksi, jos mietit että mitä hyötyä siitä olisi, niin älä ressaa, sen hallittavan voi hankkia sitten kun käyttöäkeksinyt.
   
  Viimeksi muokattu: 26.11.2018
 7. Koneenostaja

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2017
  Viestejä:
  5
  Onkos tämä hyvä https://www.verkkokauppa.com/fi/product/1406/gncss/ZyXEL-GS-108B-v3-8-porttinen-kytkin ? Ja eli siis laitan reitittimestä piuhan kytkimeen ja kytkimestä piuhat esim koneeseen yms.
   
 8. Desgorr

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2010
  Viestejä:
  3 338

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti