Kysymyksiä & vastauksia

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja paskalokki, 18.11.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. ttppii

    Rekisteröitynyt:
    17.01.2011
    Viestejä:
    1 284
  2. iNdo

    Rekisteröitynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    4 339
    Touché.
     
  3. 2dogs1bowl

    Rekisteröitynyt:
    12.07.2013
    Viestejä:
    785
    Itse en ainakaan näe tuota täysin paskana ideana. Jokaisen olisi muutenkin syytä vähentää punaisen lihan kulutusta ja syödä enemmän kasviksia. Eiköhän hyvin mene esimerkiksi arkisessa pastan jauheliha-kastikkeessa varsinkin, jos kilohinta on tavallista sika-nautaa halvempi. Kaupan hyllyt on jo valmiiksi kaikennäköisiä valmiiksi marinoituja, maustettuja ja leikattuja lihan puolivalmisteita, joten eiköhän porkkana-liha mene siinä ihan samassa. Onpahan ainakin täys-lihaista terveellisempää

    Eihän siitä ole kuin pari/kolme vuosikymmentä, kun jauhelihakin piti jauhaa itse
     
  4. Steeltape

    Rekisteröitynyt:
    01.12.2009
    Viestejä:
    17 061
    Kyllä ne ihan kaupassa jauhoivat valmiiksi. Ja että "jokaisen olisi muutenkin syytä vähentää punaisen lihan kulutusta ja syödä enemmän kasviksia." on varsin ylimielinen heitto, kun ei sinulla ole aavistustakaan paljonko meistä kukin syö lihaa ja kasviksia.
     
  5. 2dogs1bowl

    Rekisteröitynyt:
    12.07.2013
    Viestejä:
    785
    keskiverto-suomalinen syö yli kolme kertaa enemmän punaista lihaa mitä ravintosuositukset sanovat. Vaikka rankasti yleistinkin niin aika turvallisesti voi sanoa, että (lähes) jokaisen olisi syytä sitä vähentää. Pointtina oli lähinnä se, että possu-porkkanan tuomitseminen tyhmien ja laskojen ihmisten tuotteeksi on hieman liioittelua ja ajattelematonta. Esimerkiksi "tuorekset" ja muut valmiiksi leikatut vihannekset on naurettava tuote, mutta tässä PoPossa näen lähinnä vain hyviä puolia
     
  6. Steeltape

    Rekisteröitynyt:
    01.12.2009
    Viestejä:
    17 061
    Possu-jauhis on typerä tuote, leikatut vihannekset ovat typeriä tuotteita myös. Samaa sontaa.
     
  7. iNdo

    Rekisteröitynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    4 339
    Seuraava kysymys:

    Kuinka paljon vanhemman pitää lastaan vihata että tarjoaa sille PORKKANALLA (taas vaihteeksi) jatkettua jäätelöä?
    http://www.iltalehti.fi/pippuri/201701262200060378_ah.shtml

    :facepalm:

    Vissiin ollut porkkanasato "runsaahko" uusioviritelmien perusteella, koska Paulig jauhaa kahvin jatkeeksi?

    ..ja eiköhän tosta Porkkis-jauhiksesta (:rolleyes:) koiteta nyhtää "pientä" uutuus-lisää plus onhan se "trendikkäästi" vegaanisempi kuin sata-liha. :p
     
    Viimeksi muokattu: 30.01.2017
  8. TeknoR

    Rekisteröitynyt:
    10.08.2002
    Viestejä:
    16 453
    ei jatkoon
     
  9. papuwokki

    Rekisteröitynyt:
    25.01.2005
    Viestejä:
    2 678
    Spare ribsit, kuivamauste pintaan ja grillin kautta uuniin kypsymään.
    Kauan ja millä lämmöllä kiertoilmalla? Tarviiko kääriä folioon, jotta eivät kuivu?
    Lopuksi BBQ soossia pintaan ja 250 astetta grillivastuksen alla?
     
  10. 2dogs1bowl

    Rekisteröitynyt:
    12.07.2013
    Viestejä:
    785
    Itse olen tehnyt aina toisinpäin - uunista grilliin. Uunissa marinadissa folioon käärittynä matalalla lämmöllä pitkään ja lopuksi grillissä maku ja väri pintaan. Helppo, hyvä ja halpa eteenkin kesällä, kun uunista grilliin siirtämisellä ei ole kiire ja esivalmistelut voi tehdä hyvissä ajoin
     
  11. Skikuda

    Rekisteröitynyt:
    26.01.2008
    Viestejä:
    3 364
    Viimeksi muokattu: 24.02.2017
  12. papuwokki

    Rekisteröitynyt:
    25.01.2005
    Viestejä:
    2 678
    Itse ajattelin myös aluksi tehdä noin, mutta savunmaku ei tartu jo kypsennettyyn lihaan, joten siksi ajattelin käyttää ensin grillissä ja sitten uuniin. Grillissä myös kuivamausteessa oleva fariinisokeri karamellisoituu lihan pintaan.
    Katsoin Googlella ohjeita uunissa tekemiseen ja lämmöksi suositeltiin 120 astetta ja ajaksi 4h. Samalla lämpötilalla lopuksi myös BBQ soossi pintaan. Soossia useampi kerros jos haluaa tahmeempia, jokaista kerrosta 10-15 min unissa ennen seuraavaa kerrosta.

    Täytyy lähteä tällä ohjeella kokeilemaan ja katsoa mitä tulee.
     
  13. Pertti_Pasanen_Spede

    Rekisteröitynyt:
    25.10.2001
    Viestejä:
    3 332

    HS:n salsatestin tulokset
    [​IMG]
    1. Indian salsa medium
    ★★★★
    Valmistusmaa: Belgia
    Suolaa: 2,3 g / 100 g
    Sokeria: 3,8 g / 100 g
    Pakkauskoko ja hinta: 260 g / 2,15 e
    Tummanpunaisessa salsassa on nähtävissä isoja raaka-aineiden paloja ja neste erottuu. Suutuntuma on kuitenkin hyvä ja mukavan pureskeltava. Ainekset maistuvat tuoreilta ja tulista potkua on sopivasti. Tasapainoinen. Sijoitus 1/14.
    [​IMG]
    2. Old El Paso Thick 'n' chunky medium
    ★★★★
    Valmistusmaa: Espanja
    Suolaa: 1,13 g / 100 g
    Sokeria: 4,2 g / 100 g
    Pakkauskoko ja hinta: 340 g / 2,99 e
    Keskipunaisen salsan rakenne on houkutteleva: ainekset erottuvat selvinä paloina. Palat narskuvat suussa, tuoreen oloisia. Maku on raikas ja kirpeä, etikka tulee hieman liikaakin esiin. Tuntuva tulisuus. Oikein hyvä kokonaisuus. Kilpaili vahvasti voitosta. Sijoitus 2/14.
    [​IMG]
    3. La Costeña Salsa dip Medium
    ★★★
    Valmistusmaa: Meksiko
    Suolaa: 2,3 g / 100 g
    Sokeria: 3 g / 100 g
    Pakkauskoko ja hinta: 453 g / 2,59 e
    Tummanpunainen, hieman ruskeahko väri. Houkutteleva aidon näköinen ulkonäkö, rakenne melko hienojakoinen. Aromikas maku, jossa etikkaisuutta ja runsaasti mausteita. Tulisuus korostuu. Jälkipolte erityisen vahva. Jakoi raatilaisten mielipiteitä. Sijoitus 3/14.
    [​IMG]
    4. Old El Paso Salsa dip
    ★★★
    Valmistusmaa: Espanja
    Suolaa: 1,2 g / 100 g
    Sokeria: 3,9 g / 100 g
    Pakkauskoko ja hinta: 312 g / 2,79 e
    Tummanpunainen väri. Rakenne melko hienojakoinen, jopa sosemainen. Suussa silti pureskeltavaakin. Maku erottuu muista mausteisuudellaan. Myös tomaattipyreen maku nousee esiin. Raikkautta pitäisi olla lisää. Hyvä tulisuus. Sijoitus 4/14.
    [​IMG]
    5. Banderos Chunky Salsa dip sauce medium
    ★★★
    Valmistusmaa: Belgia
    Suolaa: 1,6 g / 100 g
    Sokeria: 5 g / 100 g
    Pakkauskoko ja hinta: 300 g / 1,50 e
    Keskipunainen väri. Palakoko isoa. Makean pyöreä tomaatin maku, jota tuntuva hapokkuus raikastaa. Hyvä tulisuus. Kelpo perussalsa. Sijoitus 5/14.
    [​IMG]
    6. El Tequito Chunky Salsa Dip medium
    ★★★
    Valmistusmaa: Ei kerrota
    Suolaa: 2,1 g / 100 g
    Sokeria: 5 g / 100 g
    Pakkauskoko ja hinta: 300 g / 1,35 e
    Keskipunainen. Rakenne isoa palaa, neste erottuu nopeasti. Tomaattisessa yleismaussa tukevat hapot ja hieman pistävä sivumaku. Jälkimaussa hyvää potkua. Sijoitus 6/14.
    [​IMG]
    7. Santa Maria chunky salsa Medium
    ★★★
    Valmistusmaa: Ruotsi
    Suolaa: 0,95 g / 100 g
    Sokeria: 4,3 g / 100 g
    Pakkauskoko ja hinta: 230 g / 3,09 e
    Tummanpunainen väri. Rakenne sakea, houkuttelevan näköinen. Iso palakoko. Makua dominoi purkkitomaatin ja pitkään keitetyn tomaattikastikkeen aromi. Aistittavissa myös juustokuminaa. Alkumaku pliisu. Tulisuus on hyvä, mutta tuntuu suussa erikoisesti viiveellä. Sijoitus 7/14.
    [​IMG]
    8. Santa Maria chunky salsa dip medium
    ★★
    Valmistusmaa: Ruotsi
    Suolaa: 0,9 g / 100 g
    Sokeria: 6,3 g / 100 g
    Pakkauskoko ja hinta: 205 g / 2,75 e
    Tummanpunainen väri. Rakenne melko tasainen, pieni palakoko. Hieman kuin paksua kastiketta. Maussa vahva purkkitomaatin ja tomaattipyreen maku. Mausteinen, myös sipuli nousee esiin. Makea. Kokonaisuus ei ole kovin salsamainen. Sijoitus 8/14.
    [​IMG]
    9. Xtra Salsakastike
    ★★
    Valmistusmaa: Belgia
    Suolaa: 1,9 g / 100 g
    Sokeria: 6,5 g / 100 g
    Pakkauskoko ja hinta: 300 g / 1,20 e
    Keskipunainen väri. Liemi laihan ketsuppinen, jossa paloja. Muistuttaa hieman sweet chili -kastiketta. Maku makean ketsuppinen, sipulinen. Kaipaa lisää poltetta. Sijoitus 9/14.
    [​IMG]
    10. Rainbow Tex Mex Chunky Salsa Medium
    ★★
    Valmistusmaa: Belgia
    Suolaa: 1,1 g / 100 g
    Sokeria: 6 g / 100 g
    Pakkauskoko ja hinta: 300 g / 1,49 e
    Keskipunaisessa salsassa sakea ketsuppimainen rakenne, joukossa isoja paloja. Tomaattinen, makean pliisu maku. Juustokumina nousee esiin, mutta muuten maku ei ole salsamainen. Suolaisuutta ja tulisuutta puuttuu. Sijoitus 10/14.
    [​IMG]
    11. Santa Maria salsa dip medium
    ★★
    Valmistusmaa: Ruotsi
    Suolaa: 1,2 g / 100 g
    Sokeria: 3,8 g / 100 g
    Pakkauskoko ja hinta: 250 g / 2,59 e
    Tummanpunainen väri. Melko ohut koostumus, palat selvästi erottuvia. Maku ketsuppimainen, melko mieto. Tomaattipyreen makua, mukana myös etikkaisuutta. Yllätyksetön. Sijoitus 11/14.
    [​IMG]
    12. Indian salsa original

    Valmistusmaa: Meksiko
    Suolaa: 2,1 g / 100 g
    Sokeria: 0 g / 100 g
    Pakkauskoko ja hinta: 210 g / 2,09 e
    Herkullisen tuoreen näköinen ulkonäkö – erottuu täysin muista. Selvästi erottuvia kasvispaloja, tuoretta yrttiä. Maku on pettymys: selvä säilykkeen maku, liikaa suolaa. Potkua on, mutta raikkaus ja tuoreus puuttuvat. Hyvin vaatimaton kokonaisuus. Sijoitus 12/14.
    [​IMG]
    13. Pirkka Salsadippi keskivahva

    Valmistusmaa: Belgia
    Suolaa: 2,5 g / 100 g
    Sokeria: 7 g / 100 g
    Pakkauskoko ja hinta: 315 g / 1,70 e
    Kirkas punainen väri. Muista selvästi erottuva hillomainen rakenne, kuin suurustettua tomaattilientä. Makean tomaattinen, mutta myös etikka tulee esiin. Muistuttaa enemmän sweet chili -kastiketta kuin salsaa. Sijoitus 13/14.
    [​IMG]
    14. Poco Loco Dip Medium Mexicana

    Valmistusmaa: Belgia
    Suolaa: 2,1 g / 100 g
    Sokeria: 8 g / 100 g
    Pakkauskoko ja hinta: 315 g / 1,85 e
    Keskipunaisen salsan ulkonäkö kuin sakeaa ketsuppia, johon on sekoitettu isoja raaka-aineiden paloja. Maku tuo mieleen chiliketsupin. Liian makea, myös etikka nousee esiin. Vaatimaton kokonaisuus. Sijoitus 14/14.
     
  14. ttppii

    Rekisteröitynyt:
    17.01.2011
    Viestejä:
    1 284
    Miksiköhön ne mediumeja on testannut? Ostaako niitä joku? Valmiskastikkeiden hot-versiotkin ovat väkevyydeltään käytettävyyden alarajoilla. Kunnollista oikeasti saadakseen tietysti pitää tehdä itse.
     
  15. iNdo

    Rekisteröitynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    4 339
    Ah, chilielitismi.. <3
     
  16. JayKay70

    Rekisteröitynyt:
    21.02.2014
    Viestejä:
    27
    Viitaten vielä tuohon HS:n salstatestiin, niin mukaan olisi kannattanut ottaa Pirkka-tuoteperheen meksikolaiset salsat. Näistä varsinkin Chipotle-versio on erittäin hyvää, joskaan ei nyt niin teollisen "chunkya" kuin monet purkkisalsoista, mutta eipä ole lisäaineitakaan. Tulisuus ei ehkä riitä chilielitisteille, mutta on silti ollut monen kaverini sietokyvyn ylärajoilla (tosin näille kaikki chili on vahvaa :rolleyes:) ja savuchilin maku on hyvin miellyttävä.

    Chipotle-salsa sopii hyvin skraabapäivän aamiseen herättämään ihmispoloa kohmelosta. Laita kahden tortillan väliin paljon hyvää (mature-/vintage-)cheddaria raasteena, tomaattisiivuja, kypsää pekonia ja oreganoa ja korianteria maun mukaan ja myös vihreät oliviit ohuina viipailena sopivat mainiosti tähän. Paahda kuivalla teflonpannulla kummaltakin puolelta kunnes juusto on sulanut ja liimannut lätyt yhteen. Kaveriksi reilusti chipotle-salsaa ja jääkylmää colajuomaa ja tämän jälkeen olo helpottuu kummasti :D
     
    Viimeksi muokattu: 02.03.2017
  17. onkimato

    Rekisteröitynyt:
    30.04.2016
    Viestejä:
    815
    Kysynpä täällä kun en sopivampaa ketjua löytänyt. Missä mahtaa onnistua viinipullon korkin vaihto? Alkosta kysyin ja heillä ei kuulemma onnistu.
     
  18. hifk4ewer

    Rekisteröitynyt:
    27.08.2012
    Viestejä:
    18
    Siis eikö mistään löydy Blairsin sipsejä? Onko tuotteen valmistus lopetettu? Ei saakeli kun tekisi mieli sitä herkkua.. :(
     
  19. iNdo

    Rekisteröitynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    4 339
  20. Murokeitin Banned

    Rekisteröitynyt:
    03.09.2016
    Viestejä:
    154
    Heitä ne korkit mäkeen ja vedä pullo huiviin :think:
    Tuskin kukaan muroista avattua pulloa enää kiinni haluaa, juotavaksihan ne on tarkoitettu eikä snoboilu maisteluun.
     
  21. hifk4ewer

    Rekisteröitynyt:
    27.08.2012
    Viestejä:
    18
    Blairsin sipsejä näyttäisi taas olevan myynnissä! Ainakin verkkokauppa.comissa ja k-supermarketeissa nähnyt. Miksiköhän kyseinen tuote oli n. vuoden poissa markkinoilta suomessa?
     
  22. Lepanokka

    Rekisteröitynyt:
    26.11.2007
    Viestejä:
    1 412
    Mitähän lettuja kebabmestat käyttävät rullakebabeissaan? Sehän on kuin iso tortilla? Ainoa mihin olen jokapojancittarissa törmännyt ovat ne durumin isot pohjat. Lievätkö noita vai onko tukuissa jokin omansa?

    Niin ja voisi tässä samassa sivuta aihetta ja kysäistä, että mitä noiden Banderos tortillalettujen tilalle? Nämä hävisivät käytännössä markkinoilta, kun olivat lähikaupan tuotteita. Olivat siitä hyviä, etteivät menneet kuiviksi korpuiksi mikrossakaan toisin kuin old el paso ja pirkka tekevät.
     
    Viimeksi muokattu: 26.04.2017
  23. iNdo

    Rekisteröitynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    4 339
    Eikö noi ihan plainina paistettuja pizza-pohjia ole? Joissain paikoissa ainakin erikseen mainittu että rullat on semmoseen kääritty, joissain sitten taas "ohutleipä" tms.
     
  24. PatrikSelin Moderaattori

    Rekisteröitynyt:
    24.07.2011
    Viestejä:
    2 816
    Mistähän saisi kunnollisen kaasupolttimen? Nykyinen Clas Olsonin Coline, joka soveltuu hyvin sokerin paahtamiseen ja liekittämiseen, mutta esim. 1 paprikan polttamiseen menee pieni ikuisuus.
     
  25. DocWeird

    Rekisteröitynyt:
    02.02.2010
    Viestejä:
    5 711
    Tuolla olisi ainakin muutama: https://www.kitchentime.fi/fi/p/iso-kaasupoltin-205-cm-alumiini

    Tietty jos oikein järeää kaipaa niin sitten rakennuspuolelle? :D :D
    https://www.puuilo.fi/epages/puuilo.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014011303/Products/10089260
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti