Kysymyksiä & vastauksia

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja paskalokki, 18.11.2010.

  1. hermannipelle

    Rekisteröitynyt:
    01.04.2013
    Viestejä:
    2 437
    Minä saan ne yleensä palamaan ja tulee myöskin sattumaa.
     
  2. hermannipelle

    Rekisteröitynyt:
    01.04.2013
    Viestejä:
    2 437
    Jotkut feikimmät ja huonolaatuiset. Ota nyt noistakin selvää, mutta mikä pointti on siinä, että "kermaa" hauduttelee liian pitkään?
     
  3. valurauta

    Rekisteröitynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    2 476
    Jos suurustaa mitä tahansa millä tahansa jauhoilla, niin sattumat saa vältettyä sillä, että sekoittaa suurusteen ensin pieneen määrään kylmää nestettä ja lisää sitten "suspension" kuumaan liemeen ohuena norona reippaasti sekoittaen.

    Kiintoisia efektejä luvassa, jos ensin lisää suurustesuspension ja ryhtyy vasta sitten sekoittamaan. :D
     
  4. hermannipelle

    Rekisteröitynyt:
    01.04.2013
    Viestejä:
    2 437
    Niissä ohjeissa yleensä mainitaan, että öljyt ja jauhot kuumennetaan ekana. Pitää kokeilla tuota, että on pieni määrä kylmää vettäkin jo mukana. Yleensä sitä öljyä on ollut liian vähän, että vaikea sekoittaa siihen jauhoja.
     
  5. Drakkath

    Rekisteröitynyt:
    31.01.2014
    Viestejä:
    121
    Ruskean kastikkeen saat onnistumaan kun et pidä pannua liian kuumana. Kaiken A ja O on tarpeeksi voita, itsellä seos on rakenteeltaan paksuhkoa tahnaa, ei siis kuivaa ja paistamalla sopivalla lämmöllä. Tuo ottaa aikaa, mutta on sen arvoista. Oma lämpöasteikko on 1-9 ja 5:lla onnistuu hyvin. Kun väri on tarpeeksi tumma (kääntele välillä jotta paistuu tasaisesti), niin vettä joukkoon (kuuma lienee parempi vaihtoehto) ja jatkuvasti sekoittaen vispilällä hetken aikaa. Anna vielä porista jokusen aikaa ja sekoittele tarvittaessa. Lisää mausteet ja liha. Itse laitan lihakuution, pippuria, ketsuppia ja sinappia, mutta makunsa kullakin.
     
  6. rjussi

    Rekisteröitynyt:
    27.02.2001
    Viestejä:
    533
    Tämä on kyllä jännä juttu. Minulla sattumia on tullut juurikin kun jauhot ovat olleet liian kuivia. Jos jauhoja ruskistaa kunnolla, niin rasva häviää kattilan pohjalta aika vauhdikkaasti. Siksi minulla rasva/jauhoseos on alussa melko löysää ja ennen veden lisäämistä jo melko kiinteää.

    Jos kastike jää liian löysäksi, tuo maissijauho on aika tehokasta suurustetta. Pieni määrä veteen sekoitettuna hoitaa homman, eikä vaikuta kastikkeen makuun.
     
  7. Dwarf

    Rekisteröitynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 631
    Me tehdään tuota kastiketta jotenkin eritavalla, mutta sanoit "ennen veden lisäämistä melko kiinteää" mikä taas viittaa siihen mitä sanoin.. ei saa olla liikaa rasvaa (kun lisää vettä niin voi/jauho seos ei ole "taikinaa")
     
  8. rjussi

    Rekisteröitynyt:
    27.02.2001
    Viestejä:
    533
    Voi olla että ruskistan jauhoja enemmän kuin porukka yleensä, elikkäs tumman ruskeaksi. Väri tulee kastikkeeseen vain noista jauhoista, eli en käytä soijaa jne. Veden lisäämisen jälkeen voimakas vatkaus vispilällä, eikä ole tullut sattumia.
     
  9. Drakkath

    Rekisteröitynyt:
    31.01.2014
    Viestejä:
    121
    Joo ei ruskea kastike soijaa kaipaa vaan itsellä väri tulee myös jauhojen kypsentämisestä. Jos tarvii soijaa laittaa värin takia, niin tällöin jauhoja on paistettu liian vähän
     
  10. oppiz

    Rekisteröitynyt:
    20.04.2004
    Viestejä:
    169
    Saako mistään Wright's tai Cedarhouse -merkkistä nestemäistä savua (Liquid Smoke) siedettävillä postikuluilla?

    Harkitsin jo hetken tätä mutta postikulut triplaavat hinnan http://www.ebay.com/itm/3-Wrights-C...hash=item5d5dbcc154:m:mkyiMQjmmwsNTei3RPltnCQ

    On jo Googlailtu mutta ei löydy kauppoja jotka toimittavat suomeen.

    Vitacostilla olisi edukkaasti Colgin -merkkistä mutta siihen on lisätty kaikkea ylimääräistä (etikka, sokeri, väriaine) joten se kiinnostaa vasta viimeisenä vaihtoehtona.
     
  11. 2dogs1bowl

    Rekisteröitynyt:
    12.07.2013
    Viestejä:
    785
    Silloin harvoin kun tulee savun maulle tarvetta, niin itse käytän savustettua paprikajauhetta. Eihän se sama asia ole, mutta ainakin sinne päin mennään
     
  12. Nigel^

    Rekisteröitynyt:
    19.12.2004
    Viestejä:
    648
    Onko olemassa jotain hyvää ruoanlaitto-opasta, joka nimenomaan neuvoisi tulemaan paremmaksi ruoanlaittajaksi eikä vaan listaisi reseptejä ja kertoisi jonkun dieetin hyvistä puolista?

    Olisi kiva tulla paremmaksi ruoanlaittajaksi kirjan avulla, joka progressiivisesti neuvoisi erilaisia ruoanvalmistustekniikoita ja ruokalajeja. Tällä hetkellä tulee vedettyä terveellistä, mutta aika yksitoikkoista ruokaa, koska en oikein osaa tehdä muuta kuin paistaa lihaa/kalaa/kanaa keittää riisit/perunat ja pilkkoa siihen kasviksia kylkeen. Kasviksia tuleekin suosittua aika paljon kun niille ei oikeastaan tarvitse tehdä muuta kuin huuhdella ja ehkä höyrystää.
     
  13. ketunhäntä kainalossa

    Rekisteröitynyt:
    01.03.2009
    Viestejä:
    2 824
    Voin lahjoittaa sulle Kokkaus Keltanokille -teoksen. En tiedä, onko se erityisen hyvä, mutta lienee koko lailla sitä mitä kaipaat. Stadissa. Jos lontoo taittuu, niin Serious Eatsin sivuilla on aika paljon perehdyttävää Techniques-osaston alla. Ei ehkä kuitenkaan ihan aloittelija-tason juttuja aina, ja progressionkin saa itse miettiä.
     
    Viimeksi muokattu: 09.06.2016
  14. DonX

    Rekisteröitynyt:
    23.05.2002
    Viestejä:
    375
    Hakusessa macadamiapähkinöitä kuorellisia. Mistähän löytysi euroopan alueelta, kohtuu postikustannuksilla ?
     
  15. 2dogs1bowl

    Rekisteröitynyt:
    12.07.2013
    Viestejä:
    785
  16. DonX

    Rekisteröitynyt:
    23.05.2002
    Viestejä:
    375
  17. DonX

    Rekisteröitynyt:
    23.05.2002
    Viestejä:
    375
    Kyllä kelpaisi paikka muualtakin maailmalta, josta saisi kilon verran, alle tullirajan postikuluineen, macadamiapähkinöitä kuorineen, suomeen toimitettuna.
     
  18. ketunhäntä kainalossa

    Rekisteröitynyt:
    01.03.2009
    Viestejä:
    2 824
    Täällä myydään, postikulut joudut kysymään itse.
     
  19. DonX

    Rekisteröitynyt:
    23.05.2002
    Viestejä:
    375
    Aiemmin kysyin, ei vastannut, joten yritän uudestaan.
     
  20. ttppii

    Rekisteröitynyt:
    17.01.2011
    Viestejä:
    1 284
    Lidlissä on joskus ollut, en ole vähään aikaan nähnyt, mutta en ole etsinytkään.
     
  21. camel

    Rekisteröitynyt:
    20.10.2014
    Viestejä:
    72
    Saako Orgeatia jostain suomesta? Tukkukortti on Heinoon, mutta siellä ei näyttänyt olevan ainakaan viimeksi kun etsin. Joitain Modon siirappeja oli muttei haettua tuotetta, jos koko merkillä nyt edes on valikoimissa tätä. Ulkomailta toki varmasti saa tilattua, mutta semikiire olisi saada niin parempi jos voisi kipittää kauppaan ja ostaa.

    [​IMG]
     
  22. ketunhäntä kainalossa

    Rekisteröitynyt:
    01.03.2009
    Viestejä:
    2 824
    https://www.pamark.fi/monin-orgeat-manteli-70cl
    Tarvitset tosin Y-tunnuksen, joka sulla ehkä kuitenkin on, kun tukkukorttikin kerran löytyy.
     
  23. APH

    Rekisteröitynyt:
    01.02.2001
    Viestejä:
    706
    Itsellä on ollut kymmenistä, Oliver,Lawson,Floyd,Vahtera jne. kirjoista,luottokirjana jo parikymmentä vuotta "Tammen suuri keittotaito", ranskalaispainotteinen, mutta näyttää miten ruokaa tehdään. Löytyy halvalla divareista. Kirja on ruoanlaitossa omasta mielestä parempi kuin netti, sen saa pöydälle viereen ja siihen voi tehdä tarkentavia lisäyksiä, paitsi että oma kirjani sisältää vuosien jälkeen jonkinverran jauhoja ja rasvaa...
     
  24. Hellsinki

    Rekisteröitynyt:
    04.12.2005
    Viestejä:
    727
    Kertokaas kokkikolmoset, miten saamme itsetehtyä hyvää pinaattikeittoa. Emme saa siitä yhtähyvää kuin kaupan valmiit. Mikäköhän on sen salaisuus?
     
  25. Dwarf

    Rekisteröitynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 631
    Pinaatin ja maidon suhde? liian valkea keitto on pahaa, liian vihreä keitto on pahaa... En ole ikinä itse pinaattikeittoa tehnyt, mutta työpaikalla on tullut syötyä sitä niin usein että tiedän jo keiton väristä onko se hyvää :)
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti