Kysymyksiä&Vastauksia

Viestiketju alueella 'Autot ja muut moottoriajoneuvot' , aloittaja MattiAP, 02.07.2009.

 1. k27__

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2003
  Viestejä:
  1 235
  Tässä tosiaan termostaatti kokoajan auki,eli rikki se on. Motonet myi rikkinäisen osan ja korvaa uuden vaihtamisesta työnosuuden.
  En suostunut ottamaan samanlaista osaa (tarvike) vaan tilasin muuta kautta alkuperäisen osan.
   
 2. Peku123

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2011
  Viestejä:
  126
  Miksi dieselin/bensan hinta on noussut tänään yöi 10 sent litralta
   
 3. Kelhanion

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  87
  Hei!

  Hain tänään talvirenkaat varastosta ja tutkin ne kunnolla. Löysin pari pientä viiltoa/vauriota. Itsesuojeluvaisto sanoo, että kannattaisi käydä näyttämässä näitä rengasliikkeessä, vaikka ovatkin pieniä. Taloudellinen itsesuojeluvaisto taas sanoo, että kysyn ensin netistä, miltä nämä teidän mielestänne vaikuttavat (ennen kuin rengasliike myy minulle 4 kpl kalliita renkaita). Eli kysymys kuuluu, ovatko tällaiset pienet viillot "normaaleja", tyyliin että sen kun ajelen menemään, vai pitäisikö nämä jotenkin paikkauttaa? Ja jos, niin millainen hinta operaatiolle olisi kohtuullinen (eurolla liimaa vai viisikymppiä per rengas)?

  Viilto numero yksi. Tämä on näistä epäilyttävin. Ei tunnu menevän hirveän syvälle, mutta tietysti kun sormella nitkuttaa tuota pientä läppää, niin jonkin verran se nousee/liikkuu. Ainakin pari milliä syvälle/viistoon menee.
  https://ibb.co/de88m9

  Viilto numeo kaksi. Tässä on lähtenyt pintamateriaalia kokonaan pois. Vaurion syvä laita on sen pari milliä syvä.
  https://ibb.co/ce2etp

  Ei ole ennen tullut renkaita näin tarkasti tutkittua, siksi näin epäluuloiset ajatukset. Kiitos jos joku osaa ehdottaa sopivia toimenpiteitä!
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2018 klo 20:05
 4. Tina Silta

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2003
  Viestejä:
  3 672
  Heität alle ja ajelet tyytyväisenä kohti auringonlaskua. Ihan mitättömiä jälkiä.
   
 5. DocWeird

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  5 678
  Tuosta toisesta en ainakaan olisi huolissani. Isäukko ajeli juuri pahemmat palat poissa kesärenkaissa kymmeniä tuhansia kilsoja.

  Heitä ekaan pikaliimaa ja kovaa ajoa? :D
   
 6. Maxitors

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2012
  Viestejä:
  112
  Moi,

  Ostin kesällä ensimmäisen diesel autoni ja nyt webaston kanssa on kai ongelmia. En ole ennen webastoa käyttänyt. Auto on -09 Mazda 6 ja siinä on webasto kellolla. Webasto sinänsä toimii ja puhaltaa kyllä, mutta ei puhalla lämmintä ilmaa ollenkaan tai näin ainakin luulen ettei puhalla. Eli kysymys kuuluukin kuinka lämmintä ton webaston kuuluisi puhaltaa?
   
 7. DocWeird

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  5 678
  Pitäisi puhaltaa lämmintä, mutta siihen vaikuttaa tietenkin se miten auton puhaltimet on säädetty (manuaali / automaatti-ilmastointi?). Eli jos puhaltimet on asetettu 16 asteeseen, niin silloin ei kabiiniin lämpimämpää pitäisi tulla.

  Miten pitkään se oli sinulla päällä? Ensin lämmitetään vesi ja sitten aletaan puhaltamaan lämmintä.

  Voihan se webasto olla rikkikin (ellet seiso vieressä ja haistele pakokaasuja että varmistit että se toimii?), mutta ellei se käynnisty niin ei sen pitäisi puhallututtaa auton omaakaan elektroniikkaa...
   
 8. Maxitors

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2012
  Viestejä:
  112
  Kellon ajastuksen kautta on ollut päällä 30min ja myöskin laittanut webastoa päälle tunniksi manuaalisesti kellosta. Autosta olen säätänyt puhaltimen täysille lämmöt ja nopeuden ja laittanut puhaltimen puhaltamaan ikkunalle ja jalkoihin. Ilmastointia en ole pitänyt päällä, onko tämä pakollinen olla? Autossa on automaattinen ilmastointi. Webasto kyllä käynnistyy ja alkaa puhaltamaan. Tota pakokaasun hajua en ole kyllä haistanut vaikka olen ollut auton vieressä niin että webasto on päällä.
   
 9. DocWeird

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  5 678
  Jos siellä on palotapahtuma päällä, niin hienoinen pakokaasun haju ja jossain vaiheessa vettä varsinkin pakkasella, pitäisi alkaa ilmestymään. Tosin ihme on jos se puhaltelisi mitään vaikkei saisi itseään päälle.
   
 10. Maxitors

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2012
  Viestejä:
  112
  Kiitoksia vastauksista. Yritän viel testaalla säätämällä kaikki puhaltimen asetukset maxsimiin. On aika erikoista jossei näis +-0 keleissä saa puhallettua yhtään lämmintä ilmaa. Tiedän kyllä ettei se lämmitä kunnolla sitä sisätilaa mutta luulis että puhaltais edes sen verran lämmintä, että käsin tuntis eron sisäilmassa ja puhalluksen välissä.
   
 11. DocWeird

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  5 678
  Kyllä se niin lämmintä puhaltaa että esim. lasit sulaa pakkasillakin kun on 20-30 minuuttia päällä.
   
 12. Maxitors

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2012
  Viestejä:
  112
  No niin tämähän ratkaisee sitten tämänkin. Puolen tunnin jälkeenkin webasto puhaltaa kylmää ilmaa sisälle eli jotakin vikaa siinä on.
   
 13. lehtipihvi

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2010
  Viestejä:
  529
  Toyota T22 kokoajan palaa parkkivalot, vaikka kytkimet käännetty nollille. Mitäs ruvetaan katselemaan, mikäs siellä antaa virtaa valoille?
   
 14. Isosceles

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2005
  Viestejä:
  1 093
  Laturiko se siellä ulisee? Tyhjäkäynnillä ja parisataa korkeimmilla kierroksilla kuuluu ulinaa, siitä ylöspäin ei ainakaan kabiiniin asti kantaudu. Akku näyttää 12.5v levossa ja laturi antaa 14.2 volttia normaalilla rasituksella. Moniurahihnassa näytti olevan jo pieniä halkeamia, se lähtee ensimmäisenä vaihtoon, mutta pitääkö laturin laakerit ko. ääntä vai hiilet, diodit yms. jne. Ei ole enempää tuon sielunelämään vielä tarvinnut keskittyä, osaisiko joku heittää villejä arvauksia ennenkuin pistän parin sadan euron osan tilaukseen. Akku noin 3v vanha. Vai akku vaihtoon tai lataukseen?

  Lisäyksenä vielä, edellis talvena eli noin 6kk sitten kovilla pakkasilla laturi piti samallaista ääntä päivän verran ja häipyi kunnes palasi eilen taas.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti