Kysymyksiä&Vastauksia

Viestiketju alueella 'Autot ja muut moottoriajoneuvot' , aloittaja MattiAP, 02.07.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Shadow08

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2013
  Viestejä:
  463
  Selvä, pitää kokeilla eri levyjä
   
 2. Jonzu121

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2012
  Viestejä:
  447
  Olisi ihan kohta auton katsastus edessä niin mites noitten jarrukilpien kanssa kun omassa almerassa (N16) takajarrukilvet ovat siinä kunnossa että varmasti sanomista tulee.

  Saakos ne ottaa pois ilman että siitä tulisi korjauskehotus/hylky? Tai jos ne täytyy olla niin pitää varmaan käydä sitten merkiltä hakemassa. Kun ei paikallisessa motonetissä näyttänyt olevan.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. agreskap

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2011
  Viestejä:
  62
  Jarrukilvet ei ole pakolliset, mutta jos ne on niin oltava ehjät.
   
 5. konvehteja

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2012
  Viestejä:
  4 165
  Vetäise kemiallista metallia tms. siihen jotta reiät saa umpeen. Eräs tuttu aikoinaan korvasi ne leikellyillä ämpärinkansilla, eikä katsurimulkku siitä mitään sanonut.
   
 6. Myrkkynen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  2 884
  Selvishän tämä aamulla. Vaimo ehti jo laittamaan viestiä, tai chattia tms. trafiin. Ja sieltä ohjeet että soitan trafiin - näin tein ja sain hieman kryptisen @osoitteen mihin kirjoittelin selvitystä mitä oli päässyt käymään. Numero oli joku virhetilanteet tjn, sieltä tuli nopsaan vastaus että asia korjattu, ja hetken päästä auto tuli omiin ajoneuvoihin takaisin.
  Eilen kun omia tietoja katselin, niin eipä siellä paljoa ollut. Sposti osoitteen lisäsin sinne, varmaan sekin nopeutti tämän aamuista asiointia.

  Ihan mielenkiinnosta, ketkä kauppaa ovat tehneet sähköisesti, niin sitten kun tuon luovutuksen tekee ja tulee mahdollisuus printata pdf, niin onko se samanlainen kuin normi luovari. Siis kaikki tiedot tulee automaagisesti paperille, ja allekirjoitukset perään? Joku paperihan on syytä kuitenkin aina tehdä.

  Noista vakuutuksista vielä, kävin vakuutusyhtiössä tarkistamassa onko kaikki kuten ennenkin, ja on. Ellei sitten jostain viiveestä johtuen jotain muutu, siitä tulee sitten kirjallista tietoa, että sen suhteen vähän kiikun kaakun toistaiseksi kun auto kävi tuollaisen limbon läpi.
   
 7. Jos sen tekee samalla tavalla kuin itse teit eilen, niin ei siitä tule mitään kunnollista printattavaa paperia. Ilmeisesti siksi että tiedot menee sähköisesti. Ensinhän voi ottaa sen varmenteen ja tehdä kaupat sillä ja maksaa rahat. Ja lopuksi tehdä vielä tuo luovutusilmoitus, mutta siihen ei tarvitse edes olla sitä varmennetta.

  Itselle ei jäänyt sähköpostiin muuta ilmoitusta myynnistä kuin tuo pdf tiedosto:

   
 8. Tuohan oli hyvä tieto jos jarrukilpi on "turha". Jostain Citroenistä revin käsin takaa toisen harrukilven irti, kun se oli niin hapero. Sama juttu peugeot 406:ssa että siitä puuttuu nyt toinen jarrukilpi takaa. Ja aika paljon joutuisi purkaa että siihen saisi vaihdettua uuden jarrukilven.

  edit: googletin ja ehkä pitää repiä myös toiselta puolelta pois. Voi olla vaan tiukassa tai vaihdettu :D
   
 9. PartII

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2013
  Viestejä:
  2 357
  Juuri tuossa tutun autoon tilasin jarrukilvet kun puuttuu toiselta puolen ja katsastuksessa tuli korjauskehotus
   
 10. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 469
  jep, olisi kannattanut repiä toiseltakin puolelta pois niin ei olisi tullut kehotusta.
   
 11. Myrkkynen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  2 884
  Jes, kiitoksia. Tätä tietoa kaipailinkin. Olisi muuten mukavaa jos ja kun niillä on kaikki tiedot valmiina, niin voisi sen luovarin tehdä ihan rekkarilla ja sotuilla, jotenkin noin. Siis trafissa. Vittumaista väkerrellä noita luovareita. No pieni vaiva se on, myönnetään... ja harvoinpa joutuu nykyään tekemään. Tai tarviiko oikeastaan edes tehdä erillistä luovaria. Ellei nyt joku poikkeustapaus jolla ei ole pankkitunnareita, hmm.
   
 12. Nyt noita ohjeita vilkaisin, niin jonkunlaisen luovutuskirjan sieltä saa tulostettua jos vain omistaa tulostimen :)
  Itsellä jäi tuo vaihe kokonaan tekemättä. Ostajalla oli oma kannettava mukana ja siinä ei tietenkään sitä tulostinta ollut. Eli en luonut sitä varmennettakaan. Ensin vain otin auton liikennekäytöstä poistosta takaisin ajoon ja sitten tuo "Myyjä: Tee luovutusilmoitus". En muista sitten tehtiinkö vielä käsin täytetty luovutuskija joka jäi itselle.

   
 13. Myrkkynen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  2 884
  Sittenhän homma on aika helppoa:) Yhden auton oon ostanut tänä vuonna, ja sen rekisteröinti meni sen verran omituiseksi etten edes jaksa alkaa selvittämään. Papereilla yritettiin perinteiseen tapaan. Lopulta myyjä joutui opettelemaan tuon trafin jutun, ja itse hoidin konttorilla asian. Siksi olen vähän ulkona näistä systeemeistä, no nythän tiedän. Jos vaikka yrittäis myydä jonkun auton, niin pääsis kokeilemaan prosessin alusta loppuun sähköisesti, ja tulostinkin löytyy:)
   
 14. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Mulle on pari kertaa sanottu kilvistä suullisesti. Jos ois merkintöjä pistäny, luultavasti asema olisi vaihtunut.
   
 15. en oo ilmottamassa Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2006
  Viestejä:
  3 385
  ...
   
  Viimeksi muokattu: 07.10.2016
 16. Ai niin joo.
  Käsijarrussa oli jotain pahanlaatuista jäätymisvikaa ja ei siellä ole enää käsijarrukengät paikallaan oikealla puolella. Eli kengät ja hilppeet on paketissa. Eli ei toimi käsijarru nyt ollenkaan. Täytyyhän siihen tosiaan uusi jarrukilpi laittaa että saa käsijarrun taas kasattua paikoilleen. Katsastus on varmaan joulukuun alussa. Eikä ole koko autokaan tällä hetkellä ajossa.

  Ehkä se käsijarrukin jumitti vain sen takia että se jarrukilpi oli ruostunut irti. Eli jarrukenkien ruuvit piti jarrukilven paikoillaan. Eipä sitä hoksannut silloin ja auto oli pakko saada ajoon. Ja ei ole käsijarru jäätynyt koskaan aikaisempina parina talvena.
   
 17. samunoz

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2010
  Viestejä:
  1 321
  Ei onnistunut luovarin teko tuolla trafin sivuilla padin kanssa. No varmenne on ostajalla ja rahat mulla joten eiköhän kaikki mee hyvin ilman sitäkin.
   
 18. chromic

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2013
  Viestejä:
  1 129
  Ongelma olis tällänen, Opel astra G (farkku) -03 moottorin vikavalo palaa, koodit luettu & ilmoitti, että EGR:ssä vikaa.

  Nykii tasa/pintakaasulla & välillä myös pelkästään vaihteella "rullaamalla".
  Kiihdyttäessä tätä ei tapahdu.

  Tukkimalla saisi kuulemma pois?
  Mutta mites tuo käytännössä menee

  Edit: Lisättäköön vielä 1.6 16v bensakoneella
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2016
 19. Jonzu121

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2012
  Viestejä:
  447
  Ootko puhdistanut EGR:ää? Onko mikä kone tyyppi? x16xel?
   
 20. _TecH_

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2009
  Viestejä:
  1 573
 21. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 434
  Jos on käytetty hyviä öljyjä ja muutenkin huollettuja kunnolla, uskaltaisin aika varmasti ostaa. Mutta jos kumpikaan on ollut "teinin" käytössä, niin pikkuisella varauksella.
   
 22. Sgt Nicolai

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2003
  Viestejä:
  1 036
  Vuosi sitten kausihuollossa todettiin että A/C kompressori oli läpimärkä, rikki ja vuosi, korjaus (eli koko paskan vaihtaminen ja jotain muita osia samalla, kuivain?) kaikkineen n. 1000 eur. Totesin että en lähde korjauttamaan. Tänä vuonna vein samaan paikkaan uuteen kausihuoltoon, ja nyt kompressori olikin täysin kunnossa eikä vuotanut yhtään. Oletan että kompressori ei voi itsestään muuttua takaisin tiiviiksi, vaan tässä on nyt käynyt joku moka vuosi sitten, tai koitettu rahastaa?
   
 23. DocWeird

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  5 702
  Tästä nyt ei käy selväksi toimiiko tuo ilmastointi tai hävittääkö se nesteitä?

  Jos nestekato ei ole suuri (<25g/vuosi, tms), niin tuskin tuo kompura rikki on. Eli on voinut olla ihan rahastusyritys. Jos ilmastointi taas ei (edelleenkään toimi), niin sitten vain jäänyt tarkistamatta tänä vuonna (merkintä viime vuodelta "kompura rikki, ei korjata"? ;) ).
   
 24. Sgt Nicolai

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2003
  Viestejä:
  1 036
  Kyllä sieltä nyt kylmää tulee, mutta vuoteen ei tullut. Viimeksi sanottiin, ettei ole yhtään nestettä sisällä.
   
 25. adahlm

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2003
  Viestejä:
  110
  Etuiskarit pitäisi vaihtaa mutta varaosaliikkeiden taulukoissa on ko. iskareille maininta "ei xenon valoilla". Miten tämä "xenon-iskari" poikkeaa normaalista? Vai onko koko etupään rakenne erilainen kun on erityyppiset valot? Kuullostaa aika kummalta että valotyyppi vaikuttaisi tähän...
   
 26. onkimato

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2016
  Viestejä:
  815
  Siinä voi olla taustalla sellanen että tietyn vuosimallin jälkeen tullut ksenonit. Tai sitten ksenon ballastit kiinnittyy iskarin yläpäähän/sen viereen niin että pientä eroavuutta on.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti