Kysymyksiä&Vastauksia (Pieniä kysymyksiä aiheesta kuin aiheesta) II

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja CP-Geek, 13.05.2005.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Lähinnä huvittaa tämä äitien tapa lyödä lapsilleen aurinkolasit päähän koska media rummuttaa että silmät pitäs jotenkin "suojata" auringolta. Optikkoliikkeet ovat täysillä mukana juonessa. Kyseessä on valtava bisnes tyhjän takia.

  No varmaan samat äidit lyövät lastensa ihon täyteen valkoista tahmaavaa aurinkorasvaa koska niin opetetaan. Kannattaa lukea kirja Timeless secrets of health and juvenation. Siinä kerrotaan totuus miten nämä "suojaavat" rasvat imeytyvät verenkiertoon ja aiheuttavat syöpiä. Aurinkorasvojen käytön ja ihosyövän käyrät menee käsi kädessä. Sen sijaan Afrikan heimot jotka ei rasvoja käytä ja jotka ovat päiväntasaajalla heillä ihosyöpä on tuntematon käsite. Jokainen oaaa laskea 1+1? Rasvabisneksen totuuden paljastuminen tulee olemaan talidomidiin verrattava kohu jota 2030 luvulla ihmetellään miten vielä 2000-luvulla käytettiin syöpäaineita suositeltuina viranomaistaholta.
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2019
 2. ojisama

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  5 078
  Lasten silmät suodattaa huonommin uv-säteilyä, ts. sitä pääsee verkkokalvoille. Ihan hyvin mahdollista, että vaikuttaa kaihin syntyyn vanhemmalla iällä.

  Ei opeteta ainakaan ihan pienille, vaan suositellaan fyysistä suojausta.

  Aurinkorasvojen käyttö, aine jota suomalaiset tutkitusti laittaa liian ohuen kerroksen, ja siksi suositellaan älyttömiä kerroksia, kulkee käsi kädessä auringossaolon määrän kanssa. Etelään mennessä voi myös olla jotain pigmenttieroja, en tiedä vaikuttaako esim. se päiväntasaaja asiaan.

  Mutta joo, varmaan parempi ilman rasvoja JA ilman palamista...
   
 3. Marshal

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 389
  Jos vaihtaa uuteen kämppään vanhat ADSL vermeet, Elisan ohjeen mukaan ne laitteet pitää laittaa päälle kun Elisa tekee yhteyden muutoksen uuteen kämppään.

  Pitääkö siinä kytkimen näköisessä purkissa (ADSL modeemi?) olla tietsikka kytkettynä ja virrat päällä tietsikassa, vai riittääkö että se pelkkä ADSL motu on päällä ja kytketty puhelinpistokkeeseen?
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2019
 4. Josef

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2009
  Viestejä:
  200
  Kannattaa myös katsoa tuon kirjan kirjoittaneen valopään video siitä miten voi suojautua Chemtrail:eilta ja sit miettiä uudestaan kannattaako lukea tuon jo kuolleen gurun juttuja.
   
 5. ojisama

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  5 078
  ADSL riittää
   
 6. johemi

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  44
  Onko kenelläkään kokemuksia Holiday Clubin tutustumislomista? https://www.holidayclubresorts.com/fi/tarjoukset/tutustumislomat/

  Tuolla ehdoissa näkyy, että pitäisi osallistua puolison kanssa jos on parisuhteessa, mutta onko tuo oikeasti kuinka tarkkaa? Nimittäin itse ajattelin käydä tuon kuuntelemassa ja puoliso jää sillä välin lasten kanssa hotelliin. Kuitenkin tuolla kun varauksen tekee niin siellä pyydetään laittamaan osallistujien nimet ja mikäli ei osallistu niin holiday club voi periä 500€. Nimilistaan laitoin vain oman nimeni.
   
  Viimeksi muokattu: 04.06.2019
 7. Reivn

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2004
  Viestejä:
  65
  Kuntosalilla ilmottivat, että alkavat kuvata jokaisen jäsenen naamavärkin rekisteriin jotta pystyvät jatkossa todentamaan tarpeen vaatiessa jäsenet helpommin ja vaikkapa väärinkäyttö- tai varkaustilanteissa setvimään asiaa nopeammin. Kuitenkin salille mennessä jäsenyys pitää edelleen todentaa kortilla lukijan kautta. Näinköhän tuo nyt on ihan sen uudehkon gdpr-asetuksen mukasta toimintaa kun kyse kuitenni yhellä paikkakunnalla pelaavasta kuntosalipuljusta?
   
  TeknoR tykkää tästä.
 8. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 895
  Ihan mutuillen, kyse kai enemmänkin siitä miten hoitavat asian, eli oliko reksiteriseloste tuohon sopiva ennestään (olet hyväksynyt että henkilöreksiterissä on sinun kuvasi ja sen mihin rekisteriä käytetään ja se että sinua ja muita paikanpäällä käyviä kuvataan sillä tavalla kun nyt aikovat tehdä) ja jos ei ollut, niin miten sen muutoksen hoitavat ja millaisen siitä toteuttavat. Jos ehtoihin tulee muutoksia, niin on paikka äänestää jaloilla jos ei palvelu miellytä.

  Tuo varkaustapausten selvittäminen, tuo vähän mieleen että kameroita ovat lisäämässä ja materiaali tallentamista, kameroita ei voi ihan mihin vain pistää, ja se miten reksiterin tietoturva on hanskassa, kenellä pääsy reksiteriin (sis tallenteet) ja missä tapauksissa mahdollisesti luovuttavat eteenpäin. Jos ei ketju paikka niin ei ehkä ylempää tullutta osaamista apuna.

  Tässä oletus että väärinkäytöksiä on sen verran että jotain tarvii tehdä, ja selkeitä varkauksiakin ilmennyt, etteivät ihan huvinvuoksi tuota tee. Hyvin hoidettuna asiakkaillekkin siitä etua. Saahan sitä sitten pyytää itsestään tietoja määräajoin, jos on kiinnostunut omista toimistaan. Puljun kannattaa toki muistaa että kaikki eivät halua että omia kuntoiluja lokitetaan varsinkin kun se lisää riskiä että ne lokit voi joutua muiden nähtäväksi. Ilmeisesti nykyisinkin lokittavat sen kortin käytön, eli käyntikerrat on tallella.
   
 9. MadFin

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2001
  Viestejä:
  200
  Olisi pienoinen pohdinta tunteita herättävästä paheesta, eli parveketupakoinnista. Tässä taloyhtiössä on 32 asuntoa, joista osassa asuu osakkeenomistajat, osassa vuokralaiset kuten minäkin. Reuna-asuntojen parvekkeet ovat hieman enemmän omassa rauhassa, vain päälekkkäin, kun taasen osa parvekkeista täällä keskellä ovat vierekkäin.

  Kun muutin tähän asuntoon nelisen vuotta sitten, en tiennyt parveketupakointikiellosta mitään. Mutta jo ekana päivänä sain tämän naapurin huutaraivojen kautta tietää, joten siitä lähtien olen kuuliaisesti käynyt pihalla tupakkipaikalla tätä typerää tapaani harrastamassa.

  Kyllähän jo varsin nopeaa selvisi, että ei tässä mitään virallista tupakointikieltoa ole (ei edes laki ollut silloin voimassa), mutta naapurisovun vuoksi olen pihalla rampannut.

  Tupakointikiellosta olen tiedustellut mm. taloyhtiön puheenjohtajalta, jolta en ole kovinkaan selvää vastausta saanut. Enemmänkin vain, että eihän se hyvä tapa ole. No ei ole, mutta voisi hänkin hieman paremmin ja virallisemmin asian ilmaista. Taloyhtiön tuoreimmat järjestyssäännöt ovat vuodelta 2011, joissa ei ole mainintaakaan parveketupakointikiellosta.

  Pohdintaa kumminkin herättää se, että kyllä täällä muissa asunnoissa väki käy parvekkeillansa röökillä ilman ongelmia. Useampien naapurien kanssa olen asiasta keskustellut, eivätkä he ole kuulleetkaan kiellosta - tosin he kaikki ovat asuneet juurikin reuna-asunnoissa.

  Eli kysymykseni onkin kait se, että eihän nyt tosiaan ole mahdollista, että parveketupakointikielto koskee vain osaa asuntoja osan ollessa kiellon ulkopuolella - jos sellaista kieltoa edes on. Käsittääkseni kaikkia pitäisi kohdella tasapuoleisesti. Joko kielto koskee koko taloa, tai sitten kieltoa ei ole.

  Jatkukysymys koskee myös kiellon ilmoittamistapaa. Eli pitääkö kielto ilmoittaa järjestyssäännöissä vai riittääkö se, että taloyhtiön hallitus tekee omassa pienesssä piirissään päätökset tiedottamatta siitä muita asukkaita. Sen olen vuosien aikana huomannut, että me vuokralaiset olemme toisen luokan kansalaisia verrattuna osakkeenomistajiin emmekä tiedä juuri mitään talon asioista. Useimmista talon tavoista on tullut tieto ihan vain sen kautta, että olen naapureiden kanssa jutellut.

  Täällä ei tosiaan tuo taloyhtiön hallitus eikä isännöitsijä aina hoida asioitaan kovinkaan tehokkaasti, joten näin yleisluonteisia vastauksia kysymyksiini kaipaisisin. Järjestyssääntöjäkin jouduin ruinaamaan isännöitsijältä liki vuoden niitä saamatta. Vasta kun pääkallonpaikalle isännöintiyhtiöön lähetin viestiä, niin johan tuli jo seuraavana päivänä nämä säännöt.
   
 10. Marshal

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 389
  Asumme omakotialueella kaupungissa jossa on keskikokoiset takapihat, aita siellä aita täällä erottaatakapihoja. Naapurilla on takapihallaan jättikokoinen taistelukoira , leppoisan näköinen vähän karhua muistuttava, aina vapaana. Saako näin todellakin tehdä? Itse en tunne oloani turvalliseksi pihallani ja harmittaa jos joku ei ymmärrä sääntöjä.
   
 11. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 536
  Järjestyslain 4 Luvun 14§ (koirakuri) mukaan koira saa olla irti omalla pihalla, kunhan koira ei pääse omin keinoin pihalta poistumaan ja on silloinkin omistajansa/haltijansa valvonnassa. Tuolla jälkimmäistä kohtaa tulkitaan ymmärtääkseni siten, että kunhan joku on kotona, niin se katsotaan valvonnaksi - eli omistaja saa esimerkiksi istua sisällä katselemassa telkkaria, ei tarvitse olla itse pihalla seuraamassa koiran touhuja. (Tai no, en tiedä onko tuo lain kirjaimellinen tarkoitus, mutta käytännön tapauksissa usein riittää, koska harvoin on keinoja todistaa, ettei ole esimerkiksi vain "poikennut hetkeksi sisälle", jne.)

  Eli jos piha on täysin aidattu, aita riittävän korkea ettei koira pääse siitä yli (eikä ali), ja koiraa pidetään vapaana vain jonkun ollessa kotosalla, niin sitten asia on lain puolesta OK. Jos noista määreistä poiketaan, niin sitten pitäisi käydä omistajaa takomassa lakikirjalla päähän, viime kädessä poliisin toimesta jos ei muuten mene perille. Se on sitten asia erikseen, huvittaako virkavaltaa käytännössä hommaan puuttua - ainakaan ennen kuin käy mitään vakavampaa.

  Juoksunaru voisi olla sellainen kaikille mukava kompromissiratkaisu, jota voisi naapurille ehdottaa tilanteessa jossa lain kirjain ei täyty. Vaikka kuinka luottaisi lemmikkiinsä, niin mahdollisen vahingon sattuessa uhrilla ei ole mitään vastuuta, jos koira on ollut haverin aikaan oman piha-alueen ulkopuolella - ja seuraus on usein koiran kannalta se kaikkein ikävin, eli piikki niskaan.
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2019
 12. Josef

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2009
  Viestejä:
  200
  Nytpä kiinnostais ihan sivujuonteena että minkä rotuinen koira on kyseessä?
   
 13. wildcockis

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  276
  25 °852456' <-mikä koordinaattijärjestelmä tämä on? Kiitos jo etukäteen, meinaa hermot mennä!

  edit: löytyi EPSG:4326
   
  Viimeksi muokattu: 14.06.2019
 14. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 173
  Hmm.. 25 astetta ja 852456 minuuttia.. Tuossa ei ole juurikaan järkeä, kun asteessa on 60 minuuttia, niin asteen jälkeen tulevat minuutit pitäisi olla aina [0,60[ välillä.

  Lähinnä tulisi mieleen, että tuosta puuttuisi desimaalipilkku välistä, eli tyyliin 25° 8,52456'
   
 15. Rockbear

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2012
  Viestejä:
  1 020
  Heippa,

  Tota semmoista vaan ajattelin kysyä, että tuleeko mun IRC ja Forum nickit, biometriseen tunnistukseen esim jos tulen kaupasta tai käyn syömässä...
   
 16. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 181
  Eivät tule.
   
 17. PerCinG

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2003
  Viestejä:
  141
  Mulla on pihalla koivupöllejä, jotka ollu siellä niin pitkään, että lahonneet. Pituudet jotain 20cm-100cm ja paksuus ison koivun verran. Miten tommosista kannattaa hankkiutua eroon?
   
 18. trotor

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  880
  Ainakin kuopion suunnalla on maankaatopaikkoja ja taitaa tuo jätekukon kaatopaikkakin ottaa kotitalouksien puutarha/puujätettä poltettavaksi ilmaiseksi.
   
 19. Farnsworth

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2017
  Viestejä:
  45
  Kaksi tablettia:

  - iPad Air 2013
  - Perusversio iPad 2018


  Kaksi laturia:

  - A1357 10W
  - A1401 12W


  Osaako joku sanoa kumpi kuuluu alunperin kumpaan? Tiedän että molemmat varmaan sopivat, mutta pitäisi tietää kummalla laturilla tuo iPad Air 2013 versio alunperin myytiin.  Edit: Asia ratkaistu. Löysin sen vihdoin, Air myytiin 10W laturilla.
   
  Viimeksi muokattu: 12.07.2019
 20. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  231
  Vessassa alkoi pyykinpesukoneen putki vuotamaan vettä lattialle. Soitin eilen kiinteistöhuollon paikalle ja he päättivät että asia kuuluu putkimiehelle ja tilasivat sen tälle päivälle. Kummalle tästä kuuluu kustannukset, taloyhtiölle vai asukkaalle/omistajalle? Vuoto on putken vesiliittimessä, hieman ennen varsinaista hanaosaa.

  Katsoin taloyhtiön vastuunjakotaulukosta niin siellä lukee että a) hana kuuluu asukkaalle, b)kiinteät kalusteet taloyhtiölle.. mutta ei sen tarkemmin ollut tähän mitään ohjetta.
  [​IMG]

  Vuoto valuu pitkin tuota valkoista putkea, ja nähtävästi tulee tuolta seinässä kiinni olevan pyörylän sisältä.
   
 21. tommij

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2014
  Viestejä:
  403
  Taloyhtiölle kuuluu. Jos tuo harmaa letku vuotaisi niin se kuuluisi sulle.
   
 22. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  231
  Kiitos, itse jäin miettimään tuossa että lasketaanko tuo seinän pyörylä osaksi hanaa. Jos se olisi mennyt omaan laskuuni niin oisi kai siinä voinut itse vaikuttaa siihen että mistä tuon putkimiehen tilaa paikalle? Vai onko se tavallinen käytäntö että kiinteistöhuolto soittaa ammattilaiset itse paikalle siinäkin tapauksessa vaikka kustannukset tulisivat asukkaalle.
   
 23. PerCinG

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2003
  Viestejä:
  141
  Missä laulussa laulellaan: tuula tuula mulla sekaisin on kuula?

  Edit:
  Soinut pari kertaa aamupäivän aikana Pispalan Radiosta tänään. Viimeksi juuri äsken suunnilleen 11:09
   
  Viimeksi muokattu: 01.08.2019
 24. Azaloom

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  2 166
  Onko Sugrulle jotain mielellään edullisempaa vaihtoehtoa? Pitäisi saada pieni palanen mustaa kovettuvaa ja useimpiin muoveihinkin hyvin tarttuvaa massaa. Saa olla hieman Sugrua kovempaa, muttei mielellään kovettua ihan posliininkovaksi. Tuon Sugrunkin saatavuus näyttää aika heikolta. Verkkiksessä poistotuotteena, eikä enää Hesassa jäljellä.
   
  Viimeksi muokattu: 01.08.2019
 25. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 309
  Kintsuglue ainakin taitaa olla vastaava tuote.
  Käytännön kokemuksia ei ole.
   
  ujospagetti tykkää tästä.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti