Kysymyksiä Mini-ITX-koneen jäähdytyksestä

Viestiketju alueella 'Jäähdytys' , aloittaja villevee_1, 24.03.2019.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. villevee_1

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2012
  Viestejä:
  20
  Tarkoitus olisi rakentaa Mini-ITX-kone. Edellisestä koneen rakentamisesta on kulunut 15 vuotta, joten vähän lisätietoja tarvitsen nykyisistä komponenteista.

  Miten nykyiset näytönohjaimet jäähdytetään? Mistä tuulettimet ottavat ilmansa ja mihin se puhalletaan? Näytönohjainten takana olevilla aukoilla on ilmeisesti tässä joku rooli. Jos mallilla on merkitystä, niin mielessä on joku halpa 4 GB Radeon, jossa on yksi tuuletin.

  Thermaltake Core V1 -kotelossa näytönohjaimen tuulettimet tulevat ilmeisesti kotelon reikiä vasten. Onko tällaisessa kotelossa jotakin merkitystä sillä, millainen näytönohjain on? Mini-ITX-koteloonhan ei mahdu paljon tuulettimia, joten varmaan tämä rei'itys auttaa jäähdytyksessä. Raijintek Metis Plus -kotelossa on reikiä näytönohjaimen kohdalla, mutta osuvatko nämä reiät minkään näytönohjaimen tuulettimeen?

  Mini-ITX-koteloissa on myös reikiä prosessorin kohdalla kyljessä tai takana. Jos ostaa juuri sopivan ison jäähdytyslevyn, niin ilmeisesti prosessorin lämpö saadaan puhallettua näistä rei'istä suoraan ulos? Tarvitaanko tällöin erillistä kotelotuuletinta lainkaan?
   
 2. H-K_Blu

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2016
  Viestejä:
  1 028
  Tuossa Thermaltakessa näyttis tosiaan tulee ihan tuota sivupeltiä vasten; https://www.thermaltake.com/chassis/mini_case_/core/c_00002373/core_v1/design.htm veikkaan että todella äänekäs rasituksen alla. Metiksessä taitaa jäädä vähän enempi tilaa kortille, mutta ei juuri ilma vaihdu. Tuo melu ja lämpö on tosiaan ITX:ssä se tekijä joka aiheuttaa vähän enempi puuhaa ( nestemetallit tullut vaihdettua ja alivoltteja kehiin jne. ). Itse hakisin koppaa, jossa ei näyttis ihan tuohon kylkeä vasten tulisi. Tämänhetkinen oma on tuo CM110, siinä sentään muutama sentti tuon kyljen ja näyttiksen välissä; http://www.coolermaster.com/case/mini-itx/elite110/ Tuo satellite vähän samanlainen, mutta vetää jopa M-ATX emon; https://www.overclockers.co.uk/kolink-satellite-micro-atx-cube-case-black-ca-005-kk.html

  Blower näyttis olisi omasta mielestäni parempi ( poistaa sen lämmön kopasta ), mutta on tuossa pari normaalia tupla-tuuletin näyttistäkin ollut kiinni ( parempi kortin jäähdytys, mutta lämmöt roiskitaan koppaan ). Kotelotuulettimen laitoin prossulle päin hönkimään, kun vesijäähy itselläni on ( vähän prossun virransyöttöä viilentämään ), mutta varsinen poisto menee vain virtalähteen läpi.

  // Kiinnosti tuo Metiksen näyttisratkaisu katossa. Näköjään Tompan testissä paras jäähdytys, mutta myös meluisin noista kopista; https://www.tomshardware.com/reviews/raijintek-metis-plus-mini-itx-case,5398-3.html
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2019
 3. villevee_1

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2012
  Viestejä:
  20
  Kiitos hienosta vastauksesta. Tämä ei vielä vastannut kysymykseeni, että miten näytönohjaimen tuulettimet nykyisin toimivat? Vastauksestasi päätellen on olemassa sellaisia näytönohjaimia, jotka puhaltavat lämmön kotelosta. Ilmeisesti se sitten menee koneen taakse? Mitkä tällaisia näytönohjaimia ovat? Olisiko esim. Radeon 570-sarjassa näitä?

  Kiitos, kun muistutit, että tiivit koneet ovat äänekkäitä. Ehkä mietin sittenkin isompaa konetta. Tai ehkä ostan vain prosessorin integroidulla näytönohjaimella.
   
 4. H-K_Blu

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2016
  Viestejä:
  1 028
  https://www.howtogeek.com/365215/what’s-the-difference-between-a-blower-and-an-open-air-gpu-cooler/
  Tuossa nuo kaksi perusmallia. ITX:lle on yleensä vielä omat lyhyemmät korttinsa, jotta mahtuu koppaan ( muuten koolla ei väliä ). Radeon 570 sarjassa esim; https://www.kitguru.net/components/...ass/sapphire-rx-570-pulse-itx-sff-gpu-review/

  // tietysti jos ei raskasta käyttöä ole, niin vielä on passiivisiakin; https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...msi-geforce-gt-1030-oc-naytonohjain-2gb-gddr5 Moisen hankinta kyllä näköjään sitten melkolailla tarpeeton; https://www.techspot.com/review/1658-geforce-gt-1030-abomination/

  /// Tuolla jo varmaan jotain tekeekin; https://www.quietpc.com/palit-ne5105t018g1-1070h
   
  Viimeksi muokattu: 07.04.2019

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti