Kyselyä muutamien ohjelmien toimivuudesta iPad-laitteilla

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja Tapio Huuhaa, 26.03.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Tapio Huuhaa

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  Viestejä:
  40
  Minulla on Android-tabletti, mutta olen erittäin kiinnostunut iPad-laitteista. Niihin liittyen kysyn esiintyykö iPad-sovellusten kanssa samoja ongelmia kuin mitä olen Android-sovellusten kanssa kokenut.

  1. En saanut Android-laitteellani toimimaan sellaista kuvankaappausohjelmaa, jolla kuvakaappauksen saisi vyörytettyä PDF-dokumentissa ruudussa näkyvän kuva-alueen ulkopuolelle. Miten asian laita on iPad/iPhone-laitteissa?
  2. Toimiiko iPad-laitteissa Adobe Acrobat DC, siis ammattitasoinen PDF-dokumenttien, jollainen saatavissa Mac ja Windows-koneisiin? Sain käsityksen, että DC-versio olisi saatavana eikä vain Reader.
  3. Miten toimii Flash iPad/iPhone-laitteissa? Itselläni on ongelma Ristikkorenki.net 1.0 kanssa. Kyse on siitä, että kun käynnistää sovelluksen, ohjelman kaipaama näppäimistö ei tule automaattisesti käyttöön. Android-laitteilla ongelman saa kohtalaisen hyvin ratkaistua FlashFox-selaimella. Onko sama ongelma iPad-laitteissa? Onko sille mitään ratkaisukeinoa.
   
  Viimeksi muokattu: 28.03.2018
 2. etrade

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2012
  Viestejä:
  442
  Miksi tapella lelujen kanssa? Osta Windows tabletti, niin kaikki toimii.
   
 3. Tapio Huuhaa

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  Viestejä:
  40
  Ensisijainen aikomukseni on ostaa nykyisen tabletin jälkeen iPad -tabletti, joko tavallinen tai Pro (Pro siinä tapauksessa, että pöytätietokoneen emolevy hajoaa, jolloin ostaisin tablettiin myös näppiksen, jolloin iPad Pro korvaisi tavanomaisen tietokoneen). Tiedän, että Microsoft Surface Pro 5 on hyvä, mutta se on kalliimpi kuin saman kokoinen iPad Pro. Minusta hinta/laatusuhde on iPad prossa hieman parempi kuin Microsoft Surface Pro:ssa. Tosin hinta-laatu-suhteessa ei ole järkyttävän suuri ero. Microsoft Surface on kyllä minulla ollut harkinnan arvoisena vaihtoehtona, joten ehdotuksesi oli kyllä hyvä. Mutta niin kauan kuin nykyinen Android-tablettini tai nykyinen pöytätietokoneeni pysyy käyttökunnossa, en uutta iPad, iPad Pro tai Microsoft Surface (Pro 5) tablettia osta.

  Minulla on Windows 10 -tietokone. Ymmärtääkseni Microsoft Surface Pro 5 on sama käyttis kuin siinä. Mutta myös Windows 10 kanssa minulla on samoja ongelmia kohdassa 1. Kohdissa 2-3 Windows Surface -tablettien kanssa tuskin olisi mitään ongelmia. Jos sinulla on Windows-tabletti, voinet vastata kohtaan 1.

  Koska en ole milloinkaan käyttänyt iPad-laitteita, en tiedä, mikä niissä on tilanne kohtien 1-3 suhteen. Tästä syystä kysely koskee ensisijaisesti iPad-laitteita.

  Vaikka keskustelun aihe liittyy iPad-laitteisiin, kun minulla vielä toistaiseksi on käytössä Android-tabletti, jos joku tietää, kai tässä säikeessä voi kysyä myös noita kolmea kysymystä myös Android-laitteiden suhteen.

  Minulle sinänsä ei ole merkitystä, onko laite Android, iPad vai Microsoft Surface kunhan vain laitteen hinta/laatu-suhde on kohdallaan ja laite soveltuu parhaiten siihen käyttötarkoitukseen kuin haluan sitä ensisijaisesti käyttää. Ensisijaiset käyttötarkoitukset ovat viestien kirjoittaminen, valokuvien pienimuotoinen käsittely, piirtäminen ja piirrosohjelmalla ristikoiden ratkonta. Mikäli tableettiin hankkisin näppiksen, käyttäisin sitä myös pitkien artikkelien kirjoittamiseen pöytätiekoneen asemasta.
   
  Viimeksi muokattu: 27.03.2018
 4. sohvaperunaa

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2008
  Viestejä:
  1 094
  Tarkoitatko tuolla ykköskohdalla siis sitä, että voisit ottaa "korkean" / "pitkän" screenshotin esim juurikin pdf tiedostosta ilman, että vierität sivua vähän kerrallaan ja otat monta screenshottia ja niitä sitten yhdistelisit ?

  Jos tarkoitat niin kyllähän tuollaiset onnistuu androidilla. Tuossa yksi esimerkki, jonka juuri nappasin. https://www.dropbox.com/s/wenvl9y21qjowf9/Screenshot_20180327-155411.jpg?dl=0
   
 5. Tapio Huuhaa

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  Viestejä:
  40
  Jotain tuon kaltaista. Kyse on siitä, että voisi vierittää kuvakaappauksen suuremmalle alueelle kuin mitä näkyy kuvaruudulla. Kuten kerroin Windows 10 kanssa se ei onnistunut PDF-tiedostojen kanssa. Sivu ei vyörynyt sen paremmin vaakatasossa kuin pystytasossakaan.

  Esittämäsi kaltaisesta kuvaruutukaappauksesta juurikin kyse paitsi että haluaisin toisinaan levittää kuvaa myös vaakasuuntaan, että saisin sekä pysty- että vaakasuunnassa kuvaruutua suuremman kuvan napattua kuvakaappaukseen. Oletan, että myös vaakasuuntainen vyörytys onnistuu.

  Asensin Dropbox-ohjelman, mutten vielä ole löytänyt kohtaa, jossa dokumentista saisi vyörytettävän kuvakaappauksen. En vieläkään oppinut käyttämään, mutta tämä on saatavilla myös Windows ja Mac-laitteille. Windows 10 & Firefox olen oppinut vierittävää kuvakaappausta käyttämään ja saa riittää tällä hetkellä, jotta Windows-ympäristössä en Dropbox-ohjelmalla vyöryttävää kuvakaappausta edes kaipaa. PDF-dokumenttien suhteen se ei ole ensisijaisen tärkeää. Tällä hetkellä pöytätietokoneen käyttö kuvakaappauksiin on järkevin vaihtoehto. iPadista ei tietenkään tietoakaan.
   
  Viimeksi muokattu: 28.03.2018
 6. etrade

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2012
  Viestejä:
  442
  Eikö löydy tuttavapiiristä iPad laitteen omistajaa, mitä voisit kunnolla testata?

  PDF kuvakaappausta vaikea ymmärtää, kun siitä tulee aina kuvatiedosto mikä on suuri tiedosto, verrattuna alkuperäiseen PDF documettiin, vai tarviiko nuo laittaa johonkin nettisivulle kuvana?
  Onko tuttuja "pdfjoin", ja monet muut PDF documenttien pilkkomis / yhdistely mahdollisuudet netissä?
  Laita joku linkki tai kuvakaappaus, mitä tarkoitat, niin tyhmempikin ymmärtää :)

  MS Surface ei todellakaan ollut mielessä, kun kehotin ostamaan Win tabletin.
  Onhan noita muitakin, jotka toimii kuin junan vessa entisaikaan.
   
 7. Tapio Huuhaa

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  Viestejä:
  40
  En saa mistään iPad-laitetta käsiini. Liikkeessä asiaa en voi kokeilla, kun ne on demoversiota eikä myyjät anna niitäkään paljon hipelöidä.

  Tarkoituksenani ei ole aina käyttää PDF-dokumenttia. Etsin ensisijaisesti selainta IS Extra-palvelun käyttöön. Tarkoituksenani on löytää sellainen lisäohjelma, jossa IS Extra -digipalvelun kautta selattavista lehdistä saa halutun kokoisen kuvakaappauksen Androidille.

  Otetaan esimerkki. Minulla on 1280x800 pikselin näytön omaava Huawei-tabletti, jolla haluan IS Extrasta kautta selaamastani IS-digilehdestä saumattoman, yhtenäisen kuvakaappauksen, jonka koko olisi 2000x1500 pikseliä. Yritin Androidin Firefoxille ja FlashFoxille, mutten saanut sitä toimimaan. Kyseessä oli Nimbus Screen Capture.

  Saan vyöryvän kuvakaappausen Windows 10:llä helposti tavanomaisista nettisivuista. Vyöryvä kuvakaappaus olisi kuitenkin monin verroin mukavampi ottaa Android-tabletilla. Windows 10:n Firefox selain tallentaa kuvakaappauksen Firefoxin palvelimelle ja antaa linkin, joka pitää liittää jonnekin. Sen voi liittää välittömästi selaimen uuteen välilehteen. Kuvakaappauksille voi laittaa oman kirjanmerkkikansion, jonka kautta sitten voi hakea kuvat Firefoxin tarjoamalta palvelimelta. Jos synkronoi Androidin ja Windows 10 Firefox-selaimet keskenään. Kyllähän se noinkin toimii. Siinä mielessä erinomaisesti, että kuvia ei tarvitse tallentaa laitteen omalle tallennustilalle ja onhan kuvat helposti Androidillakin käytettävissä. Ainoa ikävä puoli tuossa on se, että kaikki kuvakaappausmateriaali pitäisi tehdä Windows 10 koneella. Androdissa käyttämääni piirrosohjelmaan sitä en saa suoraan, sillä se tukee vain Google Drive -pilvipalvelua. Ylimääräistä mutkaa tulee joka tapauksessa.

  Lisäksi haluaisin PDF-dokumenteista vyöryvän kuvakaappauksen. Oletetaan jälleen, että haluan 2000x1500 pikselin suuruisen kuvakaappauksen PDF-dokumentista. Näin siksi, että joskus PDF-dokumenttiin tallennettuja kuvia tulee vastaan irtotavarana.

  Windows 10:llä saan PDF-dokumentista vyöryvän kuvakaappauksen vain Adobe Acrobat DC-ohjelmalla. Windowsilla haluamani kuvakaappaus edellyttäisi sitä, että tallennan PDF-dokumentin, jonka sitten avaanAdobe Acrobat DC -ohjelmalla. Tämän lisämutkan ohella arsyttävää Windowsissa on se, että kuvakaappaus ei tee automaatiisesti tiedostoa laitteelle kuten Android-tablettini. Automaattinen tiedostonluonti on todella kiva ominaisuus, minkä vuosi olisi kiva, jos kaikki haluamani kuvakaappaukset saisi Windows 10 -koneen sijasta Android-tabletillani.

  Ehkä Windows -tabletti olisi minulle paras, sillä jos siinä on käytettävissä sama Firefox kuin minun pöytäkoneellakin, voin Firefoxin avulla luoda pilvipalveluun kuvakaappauskansion. Surface on kallis, mutta en tiedä kävisikö mikään muu Windows-tabletti minulle käyttötarkoitukseeni. Haluan piirtää korkeatasoisella kynällä niin, että voin pitää kämmenen tabletin näyttöruudun päällä.

  PS. Olen saanut usein palautetta huonosta asian esittämisestä. Onneksi täällä voi esitystapaa jälkikäteen korjailla. Pahoittelen.
   
  Viimeksi muokattu: 28.03.2018
 8. inffy

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2000
  Viestejä:
  6 635
  Voit käydä sen iPadin hakemassa vaikka Gigantissa. Siellä on 30päivän palautusoikeus vaikka olisit laitetta testannut ja käyttänytkin normaalisti.
   
 9. Tapio Huuhaa

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  Viestejä:
  40
  Kiitos tiedosta. En usko, että olisivat kuitenkaan mielissään, jos asentelisin uusia ohjelmia. PDF-ohjelmaa lähinnä kiinnostaisi testata.

  Kuvakaappauksessa selainta käyttäen ei kuitenkaan ole todennäköisesti olemassa minua tyydyttävää ratkaisua. Kokeilin kuvakaappausta IS Extra -palvelusta Windows Firefoxilla. Palvelu käyttää lisäohjelmaa. Tällaisessa tilanteessa kuvakaappaus pysähtyy vasempaan alareunaan, eikä vyöry sen yli sen paremmin oikealle kuin alaspäinkään. Tilanne ihan sama kuin PDF-dokumenttien kanssa. Vain osa kuvakaappauksista on käyttökelpoisia.

  Androidissa tilanne todennäköisesti ihan sama, vaikka kaikkia vaihtoehtoja en ole käynyt lävitse.

  En usko, että sen paremmin Mac- kuin iPad-laitteissa ongelmaa on sen paremmin ratkaistu. iPad toki tarjoasi kaikin puolin paremman toimivuuden. Sillä saisi kohtalaisen hyviä peruskuvakaappauksia, joten siinä suhteessa se olisi paljon nykylaitettani parempi.

  Olisi tarvinnut toimintoja IS Extra -palvelun hyödyntämiseen. Epäonnistuin kaikilla kokeilemillani selaimilla tulostamisen PDF-dokkareiksi, joten sekään tie pelittänyt. Irtisanoin IS Extra -nettipalvelun käytön, koska millään menettelytavalla en saanut riittävän hyvää toimivuutta. Kohta 1 taitaa olla loppuun käsitelty.

  Toivoisin muihin kohtiin vielä palautetta.
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2018
 10. Tapio Huuhaa

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  Viestejä:
  40
  Kohtaan 1. liittyen. Kuvakaappauksia sivuaa myös se, että Firefoxilla rajaavan kuvaruutukaappauksen käynnistämiseen voisi löytyä näppäinkomento, jolloin toiminnon voisi käynnistää kokoruututilassa. En Firefoxin tukisivuilta löytänyt kuitenkaan ohjetta näppäistön käyttöön.

  Lisäksi kaksi uutta kysymystä.

  4) Saisiko lataushakemiston Android- tai iPad-selaimissa välilehteen Windows-selainten tapaan ( file:///C:/Users/Käyttäjän_nimi/Downloads/)? Tällä tavoin lataushakemistoon tallentuneet tiedostot voisi saman tien tulostaa selaimella. Vastaavaa menettelyä olen käyttänyt Windows 10:ssä joillakin muilla hakemistoilla. Ihan mielenkiinnosta haluaisin tietää, miten onnistuu iPadilla, koska saattaisin tulevaisuudessa ostaa iPad tai MS Surface laitteen.

  5) Miten hyvin MS Surfacessa toimii Android- tai iOS-emulaattori ja mikä mahdollisista emulaattoreista olisi paras? Haluaisin käyttääMS Surfacenkin kanssa vain Android- tai iPad-laitteille suunnitellun piirrosohjelman, koska se on käyttötarkoitukseeni paras mahdollinen.
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2018
 11. Tapio Huuhaa

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  Viestejä:
  40
  Poistin sisällön - sain ratkaisun muualta. Sain ratkaistua ongelmat.

  1. Asiaa ei voi ratkaista tyydyttävällä tavalla.
  2. Toimiiko iPad-laitteissa Adobe Acrobat DC - ei toimi.
  3. Miten toimii Flash iPad/iPhone-laitteissa? - toimii Puffin-selaimella
  4. Saisiko lataushakemiston Android- tai iPad-selaimissa välilehteen Windows-selainten tapaan ( file:///C:/Users/Käyttäjän_nimi/Downloads/)? - tuskin saa
  5. Miten hyvin MS Surfacessa toimii Android- tai iOS-emulaattori? - en saanut tähän mistään foorumista kunnon vastausta, mutta MS Surface on käyttööni liian kallis, joten tämä asia ratkesi hintakysymykseen.
   
  Viimeksi muokattu: 02.05.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti