Kuvankäsittely

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja jmjh, 17.08.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. jmjh

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  2 836
  Kokeillaas avata oma säide kuvankäsittelylle. Eli tänne kuvankäsittelyyn liittyvät kysymykset, vihjeet ja muu asiaan liittyvä keskustelut. Valmiit kuvat sitten muiden ihasteltaviksi Valokuvat säikeeseen (tai http://murobbs.plaza.fi/yleista-keskustelua/444431-photoshop-iltapaiva-taiteellisuus-kunniaan.html).

  Jotta tämä avaus ei jäisi ihan tyngäksi, niin tähän nyt voisi kasata listan yleisimmistä kuvankäsittelyohjelmista:

  Varsinaiset kuvankäsittely/editointi ohjelmat:

  Photoshop (Win/Mac): Erittäin monipulinen ja laajassa kaupallisessa käytössä, mutta taitaa olla myös kallein vaihtoehto. Nykyään saatavilla vain kuukausimaksullisena.

  Paint Shop Pro (Win): Edullisempi kuvankäsittelyohjelma. Myös ladattavissa kokeiluversio.

  Gimp (Win/Mac/Linux): Ilmainen mutta kuitenkin monipuolinen kuvankäsittely ohjelma. Käyttöliittymä ei ole välttämättä niin niin mielyttävä, mutta useimmat toiminnot varmasti saa tehtyä jos jaksaa opetella käytön.

  Ensisijaisesti kuvien organisointiin (hakemistoihin sijoittelu, tagitus, jne..) tarkoitetut työkalut, mutta yleensä sisältää myös kohtuulliset työkalut (yleensä raw) kuvien käsittelyyn:

  Lightroom (Win/Mac): Enemmänkin tarkoitettu kuvien raw kuvien organisointiin kuin varsinainen kuvankäsittelyohjelma, mutta kuitenkin kuvankäsittelyominaisuudet on riittää useinpiin toimenpiteisiin. Suhteellisen edullinen ja ladattavissa myös 30 päivän kokeiluversio.

  Aperture (Mac): Applen vastine Lightroomille. Maksullinen.

  Aftershot Pro (Win/Mac/Linux): Corelin kilpailija Lightroomille. Maksullinen, mutta ladattavissa ilmainen kokeiluversio.

  Capture One (Win/Mac): Laadukas raw-työkalu. Saatavilla halvempi Express versio ja kalliinpi Pro versio.

  Picasa (Win/Mac/Linux?): Alunperin Picasaan (ja nykyääm myös Google+:aan) kuvien lataamiseen tarkoitettu ohjelma, mutta nykyään sisältää myös liudan toimintoja kuvankäsittelyyn ja voi myös käyttää muuhunkin kuin Picasan kuviin. Linuxille saatavilla Wineen perustuva versio, jonka kohitys kuitenkin lopetettu. Ilmainen.

  Darktable (Win/Mac/Linux): Lightroomin kaltainen ilmainen ohjelma Linuxille. Työkaluja kuvien järjestelemiseen ja hakemiseen sekä raw kuvien kehittämiseen.

  Rawstudio (Linux): Ilmainen Linuxille.

  RawTherapee (Win/Mac/Linux): Ilmainen raw kuvien käsittelyohjelma.

  Kuvien jakopalveluita:
  Flickr: 5 teraa ilmaista tilaa. Rahalla pääsee mainoksista eroon.
  Picasa/Google+: Googlen kuvapalvelu. Aiemmin Picasa (jota pystyy osittain käyttämään edelleen, mutta nykyään integroitu Google+:aan[/url].
  500px: Suosittu palvelu ammattilaisten keskuudessa. Ilmainen versio sallii 20:n kuvan lataamisen viikossa.
  Kuvat.fi: Suomalainen kokeilupalvelu, jota voi kokeilla ilmaiseksi.

  Muut voisi myös täydennellä ylläolevia listoja, minulla kuitenkin aika vaajaavaiset kokemukset kaikista.
   
  Viimeksi muokattu: 17.08.2013
 2. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 879
  Käytän noista yllä luetelluista ainoastaan Picasaa ja kommentoisin, ettei sitä ole tarkoitettu "Lähinnä Picasaan/Google+:aan kuvien lataamiseen tarkoitettu ohjelmaksi", vaan se on kuvankäsittelyohjelma siinä missä muutkin. Lataan kuvat Flickriin.

  Jottei menisi ihan vänkäämiseksi, niin lisättäköön tähän säikeeseen myös ilmaiset/edulliset kuvapalvelimet, jonne voi ladata kuviaan.

  Ylivoimaisesti paras (koska en edes ole kokeillut kuin tätä ja Picasaa) on FLICKR.

  Muut linkatkoon muita hyviä kuvapalvelimia, jos niitä on.
   
 3. jmjh

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  2 836
  Joo en ole pitkään aikaan Picasaa käyttänyt, niin en ihan tarkkaan tiedä mihin se nykyään kykenee. Mutta muokkasin tekstiä.

  Voin laittaa vähän myöhemmin noita kuvapalveluita. Omat kokemukset on flickristä, picasasta ja 500pxstä. Muita hyviä voi mainita.
   
 4. Sunar

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2012
  Viestejä:
  110
  Darktable on Lightroomin kaltainen ohjelma Linuxille. Työkaluja kuvien järjestelemiseen ja hakemiseen sekä raw kuvien kehittämiseen. En ole koskaan käyttänyt lightroomia, joten sen tarkempaa vertailua en osaa tehdä. Linuxin lisäksi sivuilta löytyy paketti myös Macille.

  RawTherapee on saatavilla (ilmaiseksi) Windowssille, Macille ja Linuxille.

  Picasan Linuxversion ylläpito on lopetettu reilu vuosi sitten. Natiivia versiota ei ole ollutkaan, vaan kyseessä oli wine-kirjastojen avulla Linuxille sovitettu Windowsohjelma.

  Kaupallisista tuotteista Corelin AfterShot Pro on saatavilla Windowssille, Macille ja Linuxille. Ei kokemusta, mutta näyttäisi olevan Lightroomin kilpailija.
   
 5. Lifeless

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2000
  Viestejä:
  4 708
  Parasta RAW kasittelya : Capture One Pro (win mac)

  Express 6 versioata jaettiin ilmaiseksi (norm. $99) joku aika sitten, kandee katsella jos viela saa. Tuon sai viel pienella kikkailulla paivitettya Pro 7ksi alle stakun hintaan (norm. $299).
   
  Viimeksi muokattu: 17.08.2013
 6. jmjh

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  2 836
  Eikös tuo softa ole nimeltään Capture One? Tuo lista rupeaa olemaan jo aika pitkä. Voisiko joku ohjelmien käyttäjä tiivistää että miksi käyttää juuri kyseistä ohjelmaa? Eli mikä ohjelmassa on hyvää muihin verrattuna. Se voisi helpottaa valintaa ainakin noiden kaupallisten ohjelmien yhteydessä.

  Lisäksi jos jollain on hyviä linkkejä eri kuvankäsittelyyn liittyviin sivuihin tai ohjeisiin, niin voisin koota tuohon myös niistä listaa.
   
 7. Lifeless

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2000
  Viestejä:
  4 708
  on :)

  mutta kun sormet ei tieda mita paa ajattelee :)


  Tossa listassa pitais eritella nyt ainakin ihan oikeat editorit (PS, PSP, Gimp, jne.) ja sit raw editorit (LR, Ap, AP, CO, jne.) .
   
 8. jmjh

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  2 836
  Juuh, yritin nyt orginisoida noita uudelleen. Lightroom ja muut taitaa olla varsinaisesti tarkoitettu kuvien organisointiin ja tagitukseen joten tein nyt tuon jaon sillä perusteella. Mutta onko tuossa listassa nyt jotain sellaisia mitkä on ihan puhtaasti raw editoreita ilman origanisointia?
   
 9. ivo

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2000
  Viestejä:
  400
  Jos RAW muodossa olevia kuvia joudutaan käsittelemään (valkotasapainot, värit, valotuksen korjaus, optiikkavirheiden korjaus, roskat, kohinan poisto jne.) niin Lightroomia tehokkaampaa työkalua ei omasta mielestä löydykään. Sitä käyttää huippukuvaajat ja ihan normijantterit. Oli pakko ostaa uusin versio kun aiemmin olen testaillut ja käyttänyt ja se 130e mitä nettisivuilla maksaa on naurettavan pieni raha tuosta softasta.

  Vastaavan rahan voi laittaa johonkin turhaan objektiiviin jota ei tarvitse (joku keskilaatuinen 70-300mm valovoimaton putkelo) tai Lightroomiin joten neuvon aina jokaista pikkuisenkin RAW:sta kiinnostunutta hankkimaan tuon softan. RAW:n käsittely on ihan hauskaa tuolla ja todella nopeaa.

  How To Make Your Photos Pop In Lightroom 4 In 5 Minutes - Lightroom Tutorial - YouTube
   
 10. Jäck

  Rekisteröitynyt:
  Viestejä:
  0
  Ite käytin Paint Shop Prota aikoinaan, kun piirtelin kaikenlaista, rasteria, vektoria ja sitten tietysti kuvien muokkaamiseen. Nyt latasin tuon uusimman PSP 5X version, 30 päivän kokeiluun, koska sillä voi raw kuviakin muokata ja täytyy ensi tilistä se ostaa omaksi kun sen verran hyvätä tuntuu. Tuohan on siis photarin pahin kilpailija, mutta hinnaltaan murto osa. Tietysti siihen ei aivan kaikkea pluggaria saa, mutta luulen että käyttäjältä loppuu taidot kesken, kuin ohjelmasta työkalut. Aikoinaan oli mainio PSP forum, mutta jostakin syystä sen ylläpitäjä heitti hanskat tiskiin.

  Photaria koitin jossakin välissä, mutta kun oli psp:n oppinut niin tuntui varsin työläältä opetella tapoja uusiksi, kun psp oli iskostunut selkärankaan. Gimppiä koitin töissä, ja se oli liian vajavainen silloiseen tuherrukseen.

  Nyt opettelen Raw kuvien käsittelyä, ja aika helpohkosti ne "palaneet" kohdat saa takaisin näkyviin. Mutta kysymys, onko tuo Raw kuvien käsittely nyt sitten sellaista että haljakkaan kuvaan väännetään värit ja kontrastit takaisin? Sitten se tallennetaan jpg/png muotoon? Mites keskeneräiset raw kuvat, mihin muotoon ne? Pspimage:ssa säilyy työvaiheet että sitä aattelin niissä käyttää..

  Kysyinkin siinä toisessa säikeessä että jos joku voisi tänne vääntää tutoriaalin miten eri valotuksen/suotimen kanssa otettu taivas ja maisema yhdistetään yhdeksi kuvaksi? Norjassa kattelin kun yks sankari otti maisemakuvia ja käytti linssin edessä lasilevyä mikä oli puoliksi harmaa, jolla sitten peitti puolet maisemasta. Liitteli kuvat myöhemmin yhdeksi. Mitä valokuvat säiettä seurannut, niin täälläkin pari konkaria näyttäisi tekevän samanlaisia kuvia.

  Ja oisko jollakin heittää ohjetta miten hdr kuvien rakentelu toimii? Näkyi sellainenkin olevan tässä PSP:ssä mutten ole kerennyt kaikkeen tutustua.

  Kysytääs sitten vielä sellainen että kuinka moni on käyttänyt spider prota näytön kalibrointiin?

  E: Tämä versio olisi tarkoitus siis ostaa digitaalisena. Mitenköhän jatkossa, saako sen sitten ladata aina tuolta jos uudelleen asentelee? Hinta ei tosiaan ole paha, vain 60USD. http://www.corel.com/corel/product/index.jsp?pid=prod4900069&cid=catalog20038&segid=8100006
   
  Viimeksi muokattu: 17.08.2013
 11. luiz

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2003
  Viestejä:
  4 599
  Lightroomia käyttäen alkuperäiseen kuvaan ei tehdä muutoksia, eikä välivaiheita tarvitse tallennella mihinkään muotoon. Alkuperäisestä RAW-kuvasta voi muokata useampia versioita rinnakkain (muokkaustiedot tallentuvat tietokantatiedostoon), ja kun kuvan on mielestään loppuun asti työstänyt, voi sen sitten exportata haluamaansa formaattiin.
   
 12. jmjh

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  2 836
  Niin itse ainakin säädän valotuksen kohdalleen (yleinen kirkkaus, tummat alueet, kirkkaat alueet), kontrastin ja myös tietysti valkotasapainon jos se pielessä. Itsekkin lightroomia pääsääntöisesti käytän joten periaatteessa se raw kuvien käsittely vastaa kuvien käsittelyä kokonaisuudessaan.

  Varmaankin noin psp:n tapauksessa. Photarissa ainakin ensin tehdään raw säädöt Adobe Camera Raw:ssa ja se säädetty kuva sitten avautuu sitten photariin uudeksi kuvaksi. Tallennus sitten johonkin kuvaformaattiin (yleensä photarin oma niin layerit säilyy). Kuvaeditoreiden (ainakin photoshop) tapauksessa on tietysti se ongelma, että nuo raw säädöt pitää tehdä kerralla kuntoon, koska muuten pitää sitten photoshopin editoinnit tehdä uudelleen. Noissa Lightroomissa ja muissa on sitten tuo luizin mainitesema hyöty, että kaikki editoinnit oikeastaan tehdään varsinaista tiedostoa muuttamatta ja vain työvaiheet tallennetaan.

  En osaa tarkemmin sanoa miten tuo nyt on toteutettu. Puoliharmaa filtteri tietysti on olemassa, mutta sen tarkoitus on enemmänkin tummentaa taivasta ja ei siinä yleensä kahta kuvaa synny.

  Minulla on Spyder 3 Pro. Ihan hyvin toimii.
   
 13. Lifeless

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2000
  Viestejä:
  4 708
  PSP tuli itsekin kaytettya pitkaan, koska se oli hyva jatko DeluxePaintille (Amiga). Rasteri grafiikassa ja pikselin piippauksessa viela tanakin paivana ihan ylivoimainen photariin nahden.

  Ikava kylla viimeinen kunnollinen versio on PSP9, eli viimeinen Jasc softwaren versio. Corel tapojensa mukaan ryssi kaiken...

  Omalta koneelta loytyy edelleen PSP9, koska vanhoja tiedostoja niin paljon joita silloin talloin tarvitsee (on kylla olemassa plugareita joilla noi voi avata PS, mutta ne ei toimi aivan sata rosenttisesti).

  PSP9 ei tosin ymmarra mitaan RAW filujen paalle, joten ei kannata harkita siihen paluuta. :)

  Siihen kylla tottuu, vaikka tietty aikaa ottaa. GIMP on huomattavasti PSP:ta edella (joskaan en nykyisin tieda miten se esim RAW kuvat hoitelee, jos hoitaa... olen LR+PS/CO linjalla itse nykyaan).

  Jos kaytat organisointi softaa kuten LR, niin silloin niita ei tallenneta mihinkaan (paitsi tietokantaa/side car fileen). Eli softa muistaa kylla mita ole tehnyt ja nayttaa tayden histoarian jossa voit menna edes taas ihan miten haluat. Ja voi olla monia eri versioita rinnan.

  Jos haluat tallentaa, niin esim PSD ja TIFF on aika turvalliset, kylla myos pspimage pitaisi homman hoitaa. Mutta se tallennettu tiedosto on joka tapauksessa eri kuin se alkuperainen, eli et meneta mitaan vaikka tallennatkin. Voi olla etta PSP X5 tekee jo side car filen, eli muistaa historian, jos avaat uudestaan sen saman RAW filen. Kannattaa vilkaista. Jos ei, niin sitten pitaa katsella jotain organisointi softaa à la Lightroom. (ilmaisiakin on)  Jos se kaytti kuvauksen yhteydessa nopsasti sita filtteria edessa, niin se editointi oli siina. Eli niinkuin vanhaan hyvaan aikaan.

  Nykyisin otetaan kaksi eri valotusta ja yhdistetaan ne (maskeja kayttamalla esim) toisiinsa photarissa (esim alpha channel PSP:ssa).

  Luultavasti valitset 2 tai enemman valotusta (kuvaa) samasta kohteesta ja lataat ne siella PSP:n dialogissa ja homma hoituu automaattisesti (paria slideria saatamalla).

  Siis periaattessa otat useamman kuin yksi kuvaa jotka on tasmalleen samat paitsi valotuksen puolesta ja yhdistat ne jotenkin (matematiikkaa tarvitsee kuvien ynnaamiseen, mutta sen hoitaa softa onneksi).

  Kannattaa ostaa/lainata fyysinen laita.

  Ei softa voi mitenkaan tietaa mita se ruutu nayttaa ulospain. (eika sinulla kuintenkaan ole niin tarkkaa silmaa etta voisit luotettavaa palautetta antaa sille softalle)

  Jos haluat tehda homman pelkan softan varassa (luottain omaan silmaan), niin netista varmasti loytyy ilmaisiakin vaihtoehtoja.
   
 14. Jäck

  Rekisteröitynyt:
  Viestejä:
  0
  Tosi hyviä vastauksia jo!

  PSP X5:ssä aukeaa myös ensin "Camera RAW Lab" jossa tehdään nuo perusjutut ja siinä saa myös kaivettua palaneista kohdista kuvaa esiin. Sitten se siirtyy normi muokkaustilaan. Sitä en tiedä tallentaako se RAW säädöt erilliseen tietueeseen.

  Mites kun RAW kuvaa tallennetaan jpg muotoon niin olin havaitsevani että värit muuttui.. Eli oisko png parempi?
   
 15. Jäck

  Rekisteröitynyt:
  Viestejä:
  0
  Joo iteltäkin löytyy koneelta PSP9, mutta ajattelin siirtyä RAW aikakauteen.

  Mites se Corel on pilannut? Se mitä hyvää tuossa X5:ssä, niin työkalut ja polut tuntuu olevan samassa paikkaa kuin ysissä + täällä on paljon uusia kikkoja käytettävänä :) Ainakaan omasta mielestä ei lainkaan paha uudistus.


  Mistäköhän tuon side car filen löytäis.. Mutta joo sama se kait on tallentaa kuva tiffinä ja pspimagena, niin on layerit sun muut muutokset tallessa.


  Sillä oli kamera kolmijalalla ja putken edessä teline mihin laittoi neliskulmaisen puoliksi maalatun levyn ja sitä käytti putken edessä eri päin. Eli otti useamman valotuksen ja ilmeisesti liiti kuvat yhteen. Täytyy kaivaa sen ukon sivut jostakin.

  E: ukon sivuilta löytyy vain ne lopputulokset http://www.flickr.com/photos/danandrephotography/sets/
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2013
 16. jmjh

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  2 836
  Millä tavalla muuttuu? Siis jos PSP:ssä tallentaa jpg:ksi ja avaa jossain muussa niin värit näyttää erilaisilta? Tuo ensimmäinen vaikuttaisi väriprofiilin muuttumiselta. Windowsissa pitää ohjelmien erikseen tukea väriprofiilia, joten tuetustta (mitä PSP todennäköisesti on) ja tukemattomassa värit voi näyttää erilaiselta. Voi myös johtua väriprofiilin muuttumista. Kokeile että löyty PSP:stä väriprofiilin vaihtamiseen valinta ja tarkista että sRGB käytössä (yleensä nettigrafiikassa).  Adoben puolella se sidecar tiedosto tallennetaan samaan hakemistoon, tiedostopääte on vain eri. Oletko tarkistanut että tallentuuko PSP:n raw työkalun säädöt, eli avaa jo käsitelty tiedosto ja tarkista onko säätimet niissä asetuksissa mihin jätit vai nollaantuneet?


  Kuulostaa omaan korvaan erikoiselta taktiikalta. Luulisin, että saman ajaisi jos ottaa usean kuvan eri valotuksilla ja sitten ne yhdistää photoshopiksi esim. hdr:nä tai ihan vain leikaamalla yhdestä kuvista taivaan ja toisesta muut. En nyt tiedä mitä levyllä peitto siihen kokonaiskuvaan tuo lisää, ehkä jotain kontrastia jos on liian kirkasta.
   
 17. Jäck

  Rekisteröitynyt:
  Viestejä:
  0
  Luulin että kyse on formaatista, mutta nyt kävi ilmi että se onkin kuvankatseluohjelmasta kiinni. Windowssin Picture viewer vetää tumman pään ihan tukkoon, verrattuna vaikka picasaan. Ihmettelin kun katselin työn tuloksia että "ei tää tältä psp:ssä näyttänyt..".
   
 18. empeh

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2002
  Viestejä:
  1 102
 19. Karvalisko

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2007
  Viestejä:
  345
  En ole koskaan ymmärtänyt Lightroomin kehumista yli kaiken muun. Omasta mielestä se on vain liian hidas käyttää, niin käyttöliittymän kuin pakollisen kuvien importtaamisenkin vuoksi. Tykkään järjestää itse natsimaisella tarkkuudella kuvien sijainnit kovalevyllä.

  Oma valinta lähes kaikkeen RAWien käsittelyyn on ACDSee Pro 6. Halpa hinta & nopea käyttää. Ilmaisista Rawtherapee on ihan mielenkiintoinen. Picasa puolustaa olemassaoloansa jpeggien kanssa + naamantunnistus.
   
 20. ivo

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2000
  Viestejä:
  400
  Rawtherapee ainakin omilla Nikon D600:n RAW:lla kaatuillut tolkuttomasti. Jäi kehno maku siitä.

  Macilla tuli aikoinaan testailtua Aperture, Capture One on tuttu, mutta pakko myöntää että en tuota ACDSeeta ole testannut aikoihin.

  Lightroom on ainoa joka on suht ripeätoiminen, jos se tuntuu hitaalta niin en pysty sanomaan kyllä että mitä sen kanssa teet väärin :)

  Ja kuvia ei ole käsittääkseni pakko importata Lightroomiin (import-paikassa on copy, add ja move vaihtoehdot, eli voi vain lisätä filut sieltä haluamastasi paikasta kirjastoon). Toki jos vaan asettaa kerran asetukset kunnolla ja antaa LR:n järkätä ne vaikkapa päivämäärän mukaan kansioihin niin se on se nopein tapa hallita tiedostoja. Säästyy räpeltämiseltä.
   
 21. Karvalisko

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2007
  Viestejä:
  345
  Tässähän se taas. Kun en halua minkään ohjelman järjestelevän tiedostojani oman päänsä mukaan. Varmasti jos käyttäisin vain Lightroomia olisin semityytyväinen. Ainakin joskus testatessa tuotti suuria ongelmia eri ohjelmia käyttäessä, kun lightroom-katalogimikälie olisi pitänyt joka välissä päivittää tjms.

  Mutta... tästä ketjusta innostuneena pistin juuri lataukseen Lightroom5-trial version. Ehkä tämä tällä kertaa yllättää iloisesti. :rolleyes:
   
 22. Viliz03

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2007
  Viestejä:
  973
  En kyllä käsitä ongelmaa. Itse lisään aina kansion missä kuvat on. Eikä lightroom tee mitään omia kansiorakenteita.
  [​IMG]
   
 23. Karvalisko

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2007
  Viestejä:
  345
  Ja entäs jos jollain muulla ohjelmalla poistat ja/tai lisäät kansioon kuvia? Tai siirrät kansion toiseen paikkaan kovalevyllä? Kenties pitää synkronoida manuaalisesti kansio? :think:

  Valokuvista saa kyllä pienellä vaivalla ihan siistejä, mutta niin saa muillakin työkaluilla. Ihan kelpo ohjelma olisi ilman import-nappia.
   
 24. jmjh

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  2 836
  No sitten valikosta syncronize tai hävyksiyksissä olevien kuvien tapauksessa Locate missing file tjsp. Mutta tietysti jos välttämättä haluat kokoajan itse siirrellä tiedostoja niin tietysti sitten helpompi pysytellä pelkissä editoreissa.
   
 25. emerik

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  6 796
  Se menee varmasti hirveäksi säätämiseksi jos rupeat useammalla raw ohjelmalla käsittelemään. Lightroom ei kuitenkaan mitään jpg tai tiff tiedostoja käsitellä, joten ne kannattaa pitää erillään raw tiedostoista.

  Muutenkin on tärkeää että tekee selväksi itselle tuon tiedoston hallinnan ettei tule tuollaista sotkua kuten esitit. Hyvin suunniteltu kannattaa siis.

  Lightroom toki osaa jakaa kuvat exif tietojen perusteella omiin kansiohin ja nimetä uudelleen. Eli tällä tavalla saa arkistot kyllä kuntoon tiedostonhallinankin suhteen. Jos nyt vaikka on sattunut hoitamaan leväperäisesti aikaisemmin tämän asian.

  Raw ohjelman suhteen kannattaa testailla eri ohjelmat rauhassa. Selviää aiankin se käytettävyys ja kuvanlaatu parhaiten.

  ~x~

  Kuvankäsittelyn suhteen niin suosittelen tutustumaan tuohon Nik ohjelmaan.

  Nik Collection

  Itse olen tuolla mustavalkoisia kuvia tykännyt tehdä. Ja jonkun verran myös terävöitystä sekä värikuvia väsäillyt. Käyttöliittymä ei ole ihan paras, mutta sen antaa anteeksi kuitenkin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti