Kuulokkeita / Headsettiä pelaamiseen?

Viestiketju alueella 'Rauta' , aloittaja Heikki Cur, 28.09.2010.

 1. Arsq

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  4
  Osaisikohan murot suositella seuraajaa Siberia V2:sille? Nykyiset nyt kolmatta vuotta päässä, joten SteelSeriesin tuntien katoaa ääni toisesta kupista ennemmin tai myöhemmin. Hakusessa siis headsetti mielellään mahdollisimman hyvällä audiolla, ei tarvitse olla mikään pelaamiselle optimoitu härpäke (mieluusti mahdollisimman 'hyvä' ääni). Aikoinaan oli SS:n 5Hv2 käytössä, ja joo, tarkasti kuului peliäänet, mutta bassoa ei kyllä ollut nimeksikään minkä kyllä huomasi, kun vaihtoi siberia v2:siin. Budjettina ~130€ tai alle, ja mikrofoni tosiaan mielellään kuulokkeisiin liitettynä. Käyttötarkoituksena lähinnä musiikki/elokuvat/kasuaali pelaaminen.

  Seuraavia olen itse katsellut ja arvosteluita lukenut, mutta kovin tuntuu mielipiteet vaihtelevan. Yhdessä arvostelussa bassoa on riittävästi, seuraavassa se sitten onkin olematon.

  https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...ud-revolver-pelikuulokkeet-mikrofonilla-musta
  https://www.jimms.fi/fi/Product/Show/109879/khx-hscp-gm/kingston-hyperx-cloud-ii-headset-gun-metal
  https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...es-arctis-5-pelikuulokkeet-mikrofonilla-musta
  https://www.jimms.fi/fi/Product/Show/111124/roc-14-900/roccat-kave-xtd-5-1-analog-tarjous

  Joten, jos on kokemuksia Siberia V2 äänimaailmasta ja kenties joistain edellämainituista, niin kertokaa ihmeessä, tai ehdottakaa muita. Huonompaan ei viitsisi vaihtaa, varsinkaan äänenlaadulta, mutta toisaalta SS:n Siberia-jatkineet eivät ole vakuuttaneet. Tarjouksessa olevat Kavet vaikuttavat arvioiden perusteella ihan hyvältä vaihtoehdolta omiin tarkoituksiini.
   
 2. Japi95

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2012
  Viestejä:
  1 111
  Kannattaa mennä kattomaan citymarketista olisko siellä vie jäljellä noita kingston hyperx cloud coreja 45€ hintaan, en oo kyl yhtään varma onko noi tarjouksessa enään kun eile loppu noitten tarjousten voimassaolo.
   
 3. L4re111

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2011
  Viestejä:
  747
  Itse päivitin Steelseries Siberia V3 -> HyperX Cloud Core ja nyt Cloud 2, kun sai todella hyvään hintaan.

  Cloud 2:ssa ja Coressa en juurikaan huomannut eroa äänenlaadussa tai mukavuudessa. Cloud 2:ssa tuli vain mukana enemmän krääsää ja mikki on vähän parempi.

  Nuo cloudit ovat kyllä valtavasti edellä äänenlaadussa verratuna Siberia v3:een. Paljon kirkkaampi ja tasapainoisempi ääni ja basso huomattavasti jykevämpi ja tarkempi. Myös rakenne tuntuu jämäkämmältä ja ääntä ne eristävät paremmin.

  Tuohon 45€ hintaan Coret ovat kyllä todella hyvä ostos.
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2017
 4. Kelkkajengi

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2010
  Viestejä:
  759
  Tähän tosiaan mielellään kuulisin muitenkin kokemuksia. "Ei" on kanssa hyvä vastaus niin tiedän että tämä ei ole normaalia. :)
   
 5. Fozyzy

  Rekisteröitynyt:
  17.02.2016
  Viestejä:
  129
  Ei ole ongelmaa ainakaan itsellä, tosin vasta jouluaatosta olleet käytössä, mutta hyvin on tuo pehmuste kiinni. Punotulla kaapelilla täällä, on aivan saatanan pitkä tuo latausjohto :D
   
 6. Arsq

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  4
  Tähän sen verran päivitystä, että päädyin noihin HyperX Cloud II:iin. Ensivaikutelmat ihan positiiviset, passiivinen äänenvaimennus (tekonahkareunuksilla) ainakin parempaa tasoa kuin vanhoissa Siberia V2:ssa. Nopeasti kuunneltuna bassontoisto kuulostaa rikkaammalta, esim. hieman bassoboostattua basshunteria (koska miksi ei :D) kuunnellessa jää Siberioilla jytke hieman latteaksi kun taas verrattaen Cloud II:t suoriutuvat omaan korvaan ainakin huomattavasti paremmin. Lisäksi voisi mainita että melkoisen äänekkäät kuulokkeet ovat, 20% voimakkuudella oli äänet jo todella kovalla voluumilla, vastaten miltei siberioiden 80% ääntä. Windowsin omat äänet (kuulokkeissa ei omaa äänensäätöä, vaan menee äänikortin kautta kaikki) jouduin laskemaan minimiin. PC-käytössä on muutenkin miltei pakko käyttää mukana tullutta äänikorttia (kuulokkeista lähtee yksi lyhyehkö piuha minkä kautta menee mikrofonin ja kuulokkeiden äänet), eikä säätöjä sen suhteen tunnu olevan, joten miltei pakko luottaa että Kingston on saanut sen suhteen äänet oikein.

  Mikrofonia en ole vielä päässyt kokeilemaan, joten siitä en osaa juuta tahi jaata. Mumblen setupissa vaikutti tosin ihan pätevältä omaan korvaan.

  Mukavuudesta vaikea sanoa vielä mitään, nahkapadit ovat kovat verrattuna sisäänajettuihin siberioihin, mutta nämä pehmennee ajan kanssa. Samalta ne siberiat muistaakseni aikoinaan tuntuivat uusina. Mikään ei kuitenkaan hankaa, ja muutenkin istuu omaan päähän ihan passelisti.

  Mutta, loppupeleissä ensivaikutelmaltaan oikein passelit vehkeet. Suosittelen ainakin äänentoiston puolesta, jos joku vanha Siberia V2-käyttäjä empii.

  EDIT: Linkki poistettu.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2017
 7. Zen0m

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2008
  Viestejä:
  413
  En mikään hifistelijä ole, mut toisen kerran kun muksut rullaili tuolilla ja johto napsui poikki ollessaan väärässä paikassa niin ostin nämä Asus ROG Strixit langattomana. Ja on kyllä peruspelaamiseen hyvät. Hankinnam taustalla oli myös PS4 yhteensopivuus jota en ole vielä päässyt testaamaan.

  Pieni miinus on pakko antaa, vaikkei kuulokkeet ole päällä mutta vastaanotin on kiinni usb portissa ei kone ymmärrä soittaa musiikkia suoraan kajareista.

  Edelliset Razerin Krakenit ja niihin nähden laput korvilla huomattavasti mukavemmat muotoilusta johtuen.

  Polttakaa mut roviolla, jos avasin suuni väärässä paikassa tai väärään aikaan.
   
 8. BFWaldo

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2012
  Viestejä:
  1 738
  Ei ole samat kuulokkeet kuin sinulla vaan Corsair VOID 7.1 langattomana. Ja kysymys onkin että oletko määrittänyt oletetuksi äänentoistolaitteeksi kaiuttimet asetuksista? (Winukasta kaiuttimen kuvasta oikealla klik ja "Playback devices / Äänentoistolaitteet ". Itse kun laitan kuulokkeen usb tikun kiinni koneeseen niin kone määrittää kuulokkeet oletuslaitteeksi automaattisesti vaikka aikaisemmin olisikin kaiuttimet oletuksena.
   
 9. Zen0m

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2008
  Viestejä:
  413
  Joo siis juuri näin se toimii mullakin. Pointti oli nimenomaan se, ettei kuulokkeet ole päällä mutta tikku koneessa kiinni ja ei osaa itse vaihtaa ääntä kajareihin vaan tikku pitää poistaa koneesta. Näppiksessä onneksi usb portti ni ei kovin vaikea toimenpide ole.

  Edit. Lukemisen ymmärätäminen, koitan kikkailla.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2017
 10. Jabsss

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2016
  Viestejä:
  26
  Onko ollut minkälaiset kuulokkeet reenatessa? Siis esim. mitä nahka tykkää hikoilusta tai pysyykö päässä hyvin lenkillä?
   
 11. Loopitus

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2015
  Viestejä:
  2
  Itse en kyllä enää langallisia kuulokkeita hommaa näiden jälkeen reenaamiseen, sen verta mukavampaa kun ei ole se johto tiellä. Jämäkästi pysyy salilla päässä noin muuten mutta esim selällään (penkkiä) jos tekee niin siinä ei tahdo oikeen pysyä päässä, lähtee valumaan pään yli sanka. Uskon että lenkillä ei mitään ongelmaa päässä pysyvyyden kanssa, itse en käy lenkillä :D. Noissahan tosiaan tuo korvan ympärys on nahkaa ja tuossa sangassa pään yli menevä osa on jotain kangasta. Tuo nahka vaikuttaa laadukkaalta eikä siihen ole vielä tullut mitään jälkiä/kulumaa. Itseä enempi huoletti tuo kangas että kuinka se imee hien itseensä ja alkaisi haisemaan nuo heti, mutta ei vielä haise eikä se kangas ole ottanut semmosta läikkää mitä odotin.

  Tuli kokeiltua näitä myös töissä rakennuksella missä lähinnä maalasimme/tasoitimme seiniä. Oli yllätys kuinka hyvin nuo eristi työkoneiden äänen ja meni melkein normi peltoreista, plussana sai kuunnella musiikkia kunnolla. Ainut että työkaverit sai huutaa/käydä tökkäämässä että saivat meikän huomion :D
   
 12. Plegu

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2014
  Viestejä:
  67
  Oon tässä jonkin aikaa pyöritellyt kuulokkeita käsissäni ja miettinyt vakavasti hankkivani Beyerdynamic Custom One Pro Plus kuulokkeet ja niihin sen puomimikin. Hintaa näille tulisi n.200e, mutta haluaisin kysyä kanssa murottajilta mielipiteitä.

  Voisinko saada edukkaammalla tai samalla hinnalla jotain parempaa? Johdollinen tai johdoton kelpaavat, koen kuitenkin johdollisen version olevani omiin tarkoituksiini parempi vaihtoehto. Tarkoituksena olisi pelailla ps4:lla, tietokoneella ja kuunnella musaakkia puhelimella. Pidin kovasti niiden äänimaailmasta ja sekä bassosäädöstä. Ne kaksi voimakkainta korostusta oli hieman liian voimakkaita omaan makuun. Verkkiksen sivuilla oli myös jokunen negatiivinen kommentti kyseisen kuulokemallin johdoista että eivät olisi kovin laadukkaita ja kestäviä.
   
 13. Jabsss

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2016
  Viestejä:
  26
 14. Sturmer

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2004
  Viestejä:
  1 027
  Tere.
  Tulevassa emolevyssä on ihan tasokas äänipiiri joten ajattelin kokeilla taas vaihteeksi langallisia headsettiä.

  Eli mitä vaihtoehtoja löytyy 5.1 analoogisella liitännällä?
  Ainakin Roccat kave xdt 5.1 analog onko mistään kotosin?
   
 15. Dargol

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2011
  Viestejä:
  900
  Mikä emolevy?
   
 16. Sturmer

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2004
  Viestejä:
  1 027
  Mikä nyt sitten tulee olemaan AM4 X370 tai B350 Asus Strix sarjalainen. Ilmeisesti joku SupremeFX äänipiiri...
   
 17. Jote

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2002
  Viestejä:
  11 737
  Ei taida markkinoilla olla vielä yksiäkään laadukkaita surroundkuulekkeita, joten ei ainakaan jää kiinni äänikortin laadusta.
   
 18. Sturmer

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2004
  Viestejä:
  1 027
  Hassua että pelaajille myydään emolevyjä juurikin ääniominaisuuksia korostaen, mutta saman valmistajan valikoimasta ei taida edes löytyä analoogista 5.1 kuulokkeita, joilla hyötyisi niistä.
  Jotenki kieroutunut tuo pelitarvike markkinat
   
 19. Olav

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  959
  Vähän offtopic, mutta osaisiko joku suositella simppeliä audiohubia, johon saisi liitettyä kuulokkeet ja mikin?

  Ei siis mitään usb-härpäkettä tai äänikorttia, vaan ihan vaan joku jatkoboksi 3,5mm liitennöillä.

  Edit. Joku tämän tapainen, mutta sellainen jonka kehtaisi sijoittaa näkyvälle paikalle:
  https://www.amazon.com/Speaker-Headset-Switching-Manhattan-172851/dp/B000K8PH8C/
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017
 20. Tiihokatti

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  3 580
  Yleinen mielipide (==kukaan kenellä on muutakin kuin ilmaa päässä) on että surround-kuulokkeet ovat täysiä leluja jotka myydään tyhmille. Laatu pelaamiseen saadaan hyvällä äänilähteellä (==DAC ja vahvistin) sekä hyvillä kuulokkeilla (Philips Fidelio X2, AKG Q701, ATH-AD700X, jne.). Päälle sitten tarvittaessa virtuaalinen kuuloke-surround (Razer Surround, Dolby Headphones, Creativen toteutukset, jne.) jos pelin sisäinen audiototeutus on persiistä kuulokkeita ajatellen.

  Ja noissa pelilankuissa tuo hyvä äänentoisto on juuri toteutettu käyttämällä jotain mukiinmenevää DAC-piiriä ja vahvistin-piiriä. Ja useimmiten se kuulokevahvistin-piiri on vain etu-paneelissa (useimmissa koteloissa hanurista olevat johdotukset jotka tuottavat EMI-häiriötä) koska sinne ne kuulokkeet useimmiten törkätään.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017
 21. Sturmer

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2004
  Viestejä:
  1 027
  Itse lähden aina siitä oletuksesta että pelien äänimaailma toimii juurikin vain noilla analoogisilla 5.1 / 7.1 lähdöillä.
  En nyt tarkkaa ole seurannut mutta vähemmän niitä dolby surround tukia löytyy peleistä, puhumattakaan että ne olis toimivasti toteutettu.

  Se nyt on tuulimyllyjä vastaan taistelua jos haluaa kaikkiin peleihin todellisia dolby tukea. Mielummin hakee muita ratkaisuja.
   
 22. Dargol

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2011
  Viestejä:
  900
  Itselläni on äänikorttina Asus Xonar Essence STX II 7.1, jonka hankin tulevaa kotiteatteripäivitystä varten. Tarkoitus on kytkeä 7.1-systeemi äänikorttiin analogisesti. Toki tuosta kortista löytyy myös optinen lähtö, johon olen liittänyt Astro A50 7.1-kuulokkeet. Eihän noiden surround-efekti nykyistä 5.1-kotiteatteria päihitä, mutta ajaa ihan hyvin asiansa: äänet tuntuvat kuuluvan kauempaa kuin korvilla olevista kaiuttimista ja viholliset pystyy paikantamaan helposti esim. Rainbow Six Siegessä. Ja itselläni Dolby Digital on toiminut kaikissa peleissä mitä olen pelannut.
   
 23. Tiihokatti

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  3 580
  :rolleyes:
  Huoh... Taas kerran ollaan liikkeellä äärimmäisen vajailla tiedoilla jotka eivät voi enempää olla päin mäntyä.
  Äänikorttien ja kuulokepelaamisen infoketju. (lue alku)

  Jos pelin 5.1/7.1 toteutus surround-kajareilla toimii hyvin, niin virtuaali-surround (==HRTF) stereo-kuulokkeilla toimii myös hyvin. Lisäksi esimerkiksi alkuperäisissä Metroissa ei 5.1/7.1 toiminut oikein ollenkaan (==rikki), mutta perus stereo ilman virtualisointeja toimi oikein hyvin.
  Itsellä on myös tuossa kaapissa satkun "oikeat" analogiset 5.1 kuulokkeet. Aivan hirveää kuraa verrattuna virtuaali-surround toteutukseen kunnon stereo-kuulokkeilla.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2017
 24. Gukkuu

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  230
  Itse hommasin nämä kuulokkeet tuossa muutamia kuukausia sitten. Mikki ilmeisesti sanoi itsensä irti noin kuukausi sitten mutta verkkokaupasta kävin takuuseen hakemassa uuden. Olen itsekkin lueskellut, että johdoissa voisi olla ongelmia, mutta toistaiseksi minulla toiminut. Kuulokkeet on laadukkaan tuntuiset ja verrattuna vanhoihin "pelikuulokkeisiin" on kyllä hyvät päässä. Ei taida tähän talouteen enään muovisia pelihärpättimiä tulla.
   
 25. Plegu

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2014
  Viestejä:
  67
  Kiitos vinkistä. Pahin ostohimo on mennyt ohi. Sain tyydytetyä tarpeeni jollain 30e turtle beach pelimuovi hirvityksellä. Pitää vielä tutkailla vaihtoehtoja ko. Beyernit jäävät vielä toistaiseksi kauppaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti