Kuntosali ja painonpudotus

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja Rubbish, 22.08.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Rubbish

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2003
  Viestejä:
  3 855
  Olen tässä nyt jonkinaikaa jo pudottanut painoa ja tarkoitus on mennä salille hankkimaan vähän lihastakin.


  Tavoitteena:

  [​IMG]

  Onko siis painonpudotuksen aikana turha mennä salille vai onko siitä hyötyä jo pudottamis vaiheessa?
   
 2. radon-

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2009
  Viestejä:
  1 128
  Itselläni on ainakin pudonnut paino kun käynyt salilla. Lihaksista en itse voi puhua mutta jonkin verran ehkä sitäkin. Juokse vaikka juoksumatolla tai käy lenkillä ulkoilmassa niin laihdut, ei siitä lihaskuntoharjoittelusta pahaa sinulle koidu vaikka sitä samaan aikaan tekisitkin.
   
 3. Dome

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  2 681
  Sanotaan aluksi jo, että tuohonkin kuvan kuntoon pääseminen vaatii aikamoista vaivannäköä, eikä onnistu pikku painonpudotuksella ja parilla salikerralla.

  Painoa pudottaessa on hyvä käydä salilla, että ne vähätkin lihakset säilyy siellä ylimääräisten alla. Ne kun lähtevät hyvinkin helposti lätkimään ennen läskejä, jos ruokavalio on väärä eikä lihakset saa mitään treeniä. Lihakset eivät kuitenkaan kasva ilman plussakaloreilla olemista, joten laihdutus + lihasten kasvatus yhdellä kertaa ei ole mahdollista.

  Kaikkein tärkeintä on oikeanlainen ruokavalio ja se on isoin osa koko hommaa ja vaatii ison elämänmuutoksen. Pelkällä ruokavaliolla saat painon putoamaan salitreenin yhteydessä ilman mitään raskaampia aerobisia liikuntamuotoja. Niitäkään ei toki kannata unohtaa, että peruskunto pysyy jotenkuten kunnossa. Googlettele nyt ensimmäisenä tietoa erilaisista ruokavalioista ja selvitä oma energiankulutuksesi tämän hetkisillä mitoilla. Siitä lähdet maltillisesti pudottamaan päivän kalorimäärää kuitenkin pitämällä proteiinin saannin mahdollisimman korkealla ja hiilihydraatteja matalammalla.
   
 4. Rubbish

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2003
  Viestejä:
  3 855
  Tällä hetkellä olen syönyt -1000kcal. Ja kulutekseni on suhteellisen oikein laskettu tai ainakin graafinen käyrä niin väittää. H31 R30 P39 on tämän hetken suositus kalorilaskurin mukaan minulle. En tuota ole sen suuremmin seurannut olenko syönyt tismalleen tuon mukaan.

  Liikuntaa en ole harrastanut muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kokoaikana, mutta mietinkin tässä nyt että jos alkaisi käymään vaikka pari kertaa viikossa salilla (varmaan osaavat siellä sitten tarkemmin sanoa) sitten kun on paino ok alkaisi tuota salia harkitsemaan vakavammin.

  Eli salilla voisi käydä jo nyt vaikka pyrkimys on se 1000 alle.
   
 5. suatana

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2004
  Viestejä:
  751
  I Want To Look Like That Guy -dokumentti muuten on hyvä jos kiinnostaa nähdä miten liikuntaa harrastamaton perusjamppa treenaa itsensä kireään kilpabodarikuntoon. Pääperiaatteena tyyppi kasvatti lihasta ensin välittämättä erikoisemmin ravinnosta ja vasta lihaksiston rakennuksen jälkeen alkoi vähentää rasvaa viilaamalla ruokavalion kuntoon.
   
 6. Corex

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2001
  Viestejä:
  3 831
  Painon pudotus ja lihasten kasvatus ei sovi samaan lauseeseen. Tuntuu tulevan monelle yllätyksenä mutta lihakset ei kasva tyhjästä...plussakaloreilla sitä pitää olla jos pattia haluaa ja sillä selvä. Ja siinä ohessa tulee kaupan päälle vähän läskiä...

  Jos ei mikään mätisäkki ole niin ehkä kannattaisi ensin hankkia vähän lihasten kasvatusta ja sitten laihdutusta ettei tuloksena ole ns. "laihaläski"
   
 7. Ei ole turhaa ja on hyötyä.

  Kaikki tehty työ tarkoittaa kalorien kulutusta eli lisääntynyttä painonpudotusta. Miksi edes kysyt tällaista asiaa kun osaat laskea kaloreita? -1000kcal + salikulutus = isompi miinus, tai -1000kcal + salikulutus = saat syödä enemmän ja silti pysyy -1000kcal

  Opit tekemään liikkeet oikein, totut salilla käymiseen, yms yms yms. Sitten voitkin painonpudotuksen päättyessä alkaa reenaamaan heti massaa kunnolla, kun sali on tullut tutuksi. Lisäksi jos olet täysi aloittelija, niin luultavasti onnistut myös kasvattamaan lihaksia jonkin verran jo tuon -1000kcal aikana.

  Salin lisäksi ottaisin mukaan sen juoksulenkin ainakin kolmesti viikossa. Kunto kasvaa + kulutus kasvaa = paino putoaa nopeammin ja tulee parempi olo = win.

  Ei pidä paikkaansa. Tämä thread voi kuitenkin olla väärä paikka väittelylle. :)
   
 8. Salihiiri

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2010
  Viestejä:
  397
  Pieni askel kohti parempaan on hyvä rytmi. Muodosta pienillä muutoksilla parempi elämäntapa.
  Aluksi ruokavalio kuntoon, senkin voi syklittää vaikka aluksi kiellät karkit ym. paskan, töissä kieltäydyt kahvipullasta ja löytyyhän noita varmasti muitakin. Askel askeleelta kohti suunniteltua ruokavaliota josta pidät kiinni ilman että et sitä edes sen ihmeemmin mieti, eikä siinä mene edes kauaan kun huomaa ettei tee edes mieli mitään herkkuja.
  Alku se rankin on.
  Itsekkin olen aivan skeida ruokavaliosta siirtynyt siihen että ostan aamulla seuraavat 24h:n tarkat ruuat, ei tule sitten mitään ylimääräistä syötyä.

  Mutta tiivistetysti, aluksi kuntoon se, mitä laitat päivänmittaan ääntä kohti.
   
 9. Rubbish

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2003
  Viestejä:
  3 855
  Tämä ei tule onnistumaan. En tiedä mitään paskempaa hommaa kuin lenkkeily ulkona. Ehkä salin matolla voisi onnistuakin mutta muuten ei.

  Vai saako esim. squashista samaa hyötyä kuin lennkeilystä. Kyseessä kuitenkin erilainen suorite kuin pelkkä salitreeni.
   
 10. hkultala

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2001
  Viestejä:
  8 284
  Huoh, taasko tätä samaa soopaa jauhetaan.

  Tästä on kinattu jo selitetty jo ihan tarpeeksi aiemmissa säikeissä, luepas mitä asiasta on aiemmin sanottu.
   
 11. Aerobinen liikunta on kuntoa ja hapenottokykyä parantavaa liikuntaa. Se voi olla mitä tahansa reipasta liikuntaa: ripeää kävelyä, hölkkää, juoksua, sauvakävelyä, pyöräilyä, joukkuepelien pelaamista, tanssia, kuntolaitteilla harjoittelua, kuten soutulaite, crosstraining, stepperi yms. Aerobinen liikunta on syketasolla 70-80 maksimista tapahtuvaa liikuntaa. Sykemittaria ei kuitenkaan tarvitse hankkia, jollei se sitten lisää motivaatiota, vaan ohjeena voi pitää sitä, että liikunnan teho on sopiva, kun se on mahdollisimman reipasta, kuitenkin niin, että samalla pystyy vielä puhumaan.

  Kaikesta liikunnasta kuitenkin saa jo vähintään sen hyödyn että kuluttaa niitä kirottuja kaloreita.
   
 12. Myocyte

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2008
  Viestejä:
  574
  Kannattaa ehdottomasti ottaa lihaskuntoharjoittelu mukaan kuvioihin vaikka dieetillä oletkin. Kuten sanottu, se auttaa pitämään kiinni niistä vähistä lihoista mitä on jo tarttunut mukaan ja on hyvä mahdollisuus hioa treeniohjelma ja suoritustekniikat kuntoon mahdollista tulevaa (hidasta) plussakalorikautta varten.

  Ortonin kondikseen pääseminen vaatii jo jonkinnäköistä lihaspohjaa ennen kiristelyä, täysin liikuntaa harrastamaton kaveri 8% rasvoissa näyttää jo kovin laihalta.
   
 13. Dome

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  2 681
  Et sitten viittiny vaikka linkkiä heittää, tai kertoa että mitä siellä on puhuttu? Itseäkin kiinnostais tietää, mutta tuon tiedon etsimisen kiinnostus on nolla.

  Hauska kyllä kuulla, jos joku on erimieltä, kun ihan faktaahan täällä on nytkin kerrottu.
   
 14. Rubbish

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2003
  Viestejä:
  3 855
  Katsoin tuon dokumentin ja tuohan tappoi koko innostuksen.

  Toisaalta ei sitä tarvitse välttämättä noin äärinmäisyyksiin viedä.
   
 15. N.M.E

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2009
  Viestejä:
  144
  Mutta jos tuohon kuntoon päästäkseen täytyy hankkia lisää lihasmassaa, niin miksi ensin vedetään miinuskaloreilla?!? Ensin sitä lihasta ja kaloreita niin paljon, kunnes riittää ja sitten hiilarit minimiin ja kiristellään rasvat lihasten päältä.

  Eihän nyt ole mitään järkeä ensin pudottaa painoa, sitten vetää pluskaloreilla ja hommata sitä lihasta, jonka jälkeen taas laihdutetaan rasvat pois... Jos haluaa lihasmassaa, tulee lähes väkisinkin myös läskiä, kun vetelee isoilla kaloreilla.

  Rubbish: Mene mielummin pakkotoistosta lueskelemaan vinkkejä, et sä tolla tyylillä pääse kuvan kuntoon, ellet ole jo melko lähellä sitä. (isolla suodattimella!)

  Ekana treenivuotena voit saada n.2-4kg puhdasta lihasta ja sen jälkeisinä vuosina 3 kg on jo varmaan maksimi. Tämäkin säännöllisellä ja katkeamattomalla treenillä, oikealla ruokavaliolla, oikealla levolla ja vitullisella motivaatiolla!
   
 16. pehmis_71

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2007
  Viestejä:
  3 650
  Lihasmassan kasvattaminen miinuskaloreilla..Okei dudes..Herätys.
   
 17. Leppone

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2007
  Viestejä:
  310
  Laitin siihen toiseen threadiin tieteellisiin artikkeleihin viitteitä, joissa tämä asia on todistetusti onnistunut. En jaksa enää liittää niitä tähän, mutta artikkeli(e)n sisältö lyhyesti:

  Jos ei ole juuri yhtään harrastanut liikuntaa ja on selvästi ylipainoinen, voi korkeaproteiinisella alikalorisella dieetillä ja painoharjoittelulla sekä laihtua että kasvattaa lihasmassaa yhtäaikaisesti.
   
 18. pehmis_71

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2007
  Viestejä:
  3 650
  EDIT: Olkoot..ei jaksa..
   
 19. Kospi

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  1 038
  Kyllähän tuo - kaloreilla muskeleiden luominen onnistuu, ainakin alussa. Mutta pitemmällä tähtäimellä tuo on kyllä, jos nyt ei mahdotonta niin aivan helvetin työlästä. Suurin osa enemmän salijumppaa harrastavista syklittää omat treenit ja syömiset "massakauteen" ja kiristelyyn. Eikä massakausi tosiaan tarkoita sitä, että syödään ja juodaan itsensä ryhävalas kuntoon.

  T0mi varmaan osaa kertoa enemmänkin tästä aiheesta.
   
 20. pehmis_71

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2007
  Viestejä:
  3 650
  Pakkotoisto on paras foorumi tälle aiheelle...
   
 21. Rubbish

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2003
  Viestejä:
  3 855
  No sanotaan näin että tuon kuvan tavoite oli suhteellisen viitteellinen. Taidan vain käydä salilla ja katsoa miten kehittyy.
   
 22. Jorgos Skulas

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2010
  Viestejä:
  166
  Kyllä tollaseen kondikseen saa tehdä vitusti töitä. Sanotaan nyt 5-10 vuotta kovaa treeniä ja siltikää ei välttämättä näytä yhtään tolta.
   
  Viimeksi muokattu: 24.08.2010
 23. Meni muuten minuutti löytää kuvan kaverin reeniohjelma ruokavalioineen, kunhan sai nimen selville:


  How does Randy get his amazing physique? Here is his work out and diet that he uses to remain healthy.


  QUICK RUNDOWN: I try to do Cardio on the treadmill at a slight incline for 30 minutes, 3 times a week. I train abdominals 3-5 times a week. Chest, Shoulders, Back, Legs, once a week. I do Biceps and Triceps on the same day once a week. I try to work my neck 3 times a week, and my forearms the same. Stretching is very important to me. I stretch before and after I train.

  TIME BETWEEN SETS FOR ALL MOVEMENTS IS 30-45 SECONDS

  DAY 1: Legs
  superset Thigh Extensions w/ Leg Curls : 4 sets - 12-20 reps.
  Box Squats : 5 sets - 12 reps.
  Straight Leg DLs : 4 sets-10 reps.
  Calve Raises : 10 sets - 8 - 15 reps

  DAY 2: Chest
  Incline BB Bench : 3 sets - 20 reps.
  Incline DB Bench : 5 sets - 6 reps.
  Flat Bench : 4 sets 8 - 12 reps
  Cable Crossovers : 3 sets - 15 reps
  *every other week I do 10 sets of 10 pushups, with hands on a bench

  DAY 3: Back
  Pull downs : 3 sets - 20 reps
  Seated Cable Rows : 3 sets - 12 reps.
  T-Bar Rows : 3 sets - 10 reps
  Bent Over Rows : 3 sets - 20 reps
  Lower Back Ext. : 3 sets - 15 reps.
  *one set of pull-ups to failure*

  DAY 4 : Shoulders
  Side Laterals : 3 sets - 15 reps
  Front Laterals : 3 sets - 15 reps
  Rear Laterals : 3 sets - 15 reps
  Arnold Presses : 4 sets - 8 - 12 reps
  Upright Rows : 3 sets - 8 - 12 reps

  DAY 5 : Triceps + Biceps
  Pushdowns : 3 sets - 20 reps
  French Curls : 3 sets - 8-12 reps
  Overhead Tri Ext : 3 sets - 8-12 reps
  Close grip Pushdowns : 3 sets - 15 reps
  Alt. DB Curls : 3sets - 10reps
  Alt. DB Hammer Curls : 3 sets - 8 reps
  BB Curls : 3 sets - 8 reps
  Cable Curls : 3 sets - 8 reps

  DIET : My diet is actually fairly simple. I stay away from carbs after 8pm or so. And as far as carbs go, I eat a limited amount, usually from mostly potatoes, oatmeal, and pancakes. I try to eat 250 grams of protein a day. About 60% of my protein intake comes from supplements. I like Isopure Meal Replacements, and Protein Powder. Nitro Tech is good as well. I also eat protein bars from Lean Body. Most of the protein I eat from food I get out of egg whites, steak, fish, chicken, milk, and cottage cheese. Sushi I eat around 3 times a week. If I have a sugar tooth, I like ice cream. It is hard to eat good on the road, but you can do it. There is no excuse to eat junk!

   
 24. radon-

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2009
  Viestejä:
  1 128
  Ei välttämättä viisijakosta ohjelmaa kannata heti alkuun laittaa (paitsi jos nyt ihan välttämättä haluaa), joku 3-jakonen käy ihan hyvin (eipähä tarvii ravatakaan salilla niin usein ja siinä ennen tai jälkeen reenien voi vetää juoksumatolla tms sen lenkin jos haluaa).

  esim.
  Päivä 1: Selät, olkapäät
  Päivä 2: Rinta, kädet
  Päivä 3: Jalat
  ja vatsalihakset voi tehdä vaikka joka päivä oman mielen mukaan. Pakkotoistosta näitä vinkkejä löytyy varmasti enemmän kuin täältä, joten suosittelen sinne menoa.
   
 25. KillingInTheName

  Rekisteröitynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  300
  Sanoo jätkä joka vetää 60% protskuista purkista. No kai se on parempi syödä prodejauhoa kuin jotain mäkkisafkaa.

  Kaverilla on komea vartalo ja jos tollaiseen kuntoon haluaa tyyppi joka ei koskaan ole kunnolla harrastanut liikuntaa niin väitän, että projektista tulee ainakin helvetin pitkä (useampi vuosi) ja kurinalaisuutta pitää olla. Vanhemmalla iällä ei enää synny uutta lihasta niin helposti kuin nuorella, jos oletetaan ettei nuorena ole harrastanut liikuntaa. Joten mitä vanhempi ukko haluaa kondikseen niin lihaksen kasvattamisesta tulee vaikeampaa. Kuulin kaverilta tutkimuksesta, jossa päätelmä oli tämä.

  Itse olen sen verran onnellisessa asemassa että nuorella iällä on harrastettu fyysistä liikuntaa ja lihasta tuntuu tarttuvan aika vaivattomasti kroppaan, ainakin näin aluksi. Vyötärökin on kaventunut kesän aikana vaikka en ole juuri katsonut mitä suuhuni laitan. Tai no sen verran katsonut ettei mitään karkkia tms. paskaa tule syötyä liian usein ja mahdollisimman paljon proteiinia ja hyviä hiilareita. Viitaten kuvan kaverin 250 gramman proteiinimäärään, tuollainen määrä menee treenaamattomana läskiksi helposti, itse vedän ehkä 100g päivässä keskiarvolta.

  Nyt kesällä on tietysti tullut myös harrastettua normaalia enemmän aerobista liikuntaa, joten ei pelkällä syömisen tarkkailulla ole läskiä lähtenyt. Talvella kun synkkyys valtaa maan ja tuntuu luonnolliselta vetäytyä pimeisiin kellarihuoneisiin mäiskimään rautakiekkoja on aika ottaa massakausi taas. Sitten keväästä kesään harrastetaan enemmän aerobista kesäliikuntaa ja kirraillaan vyötäröä.

  Lihas ei kasva eikä läski lähde ilman kovaa työtä. Itseasiassa saa oikeastaan tehdä ihan helvetin kovaa työtä. Sen lisäksi pitää muistaa syödä oikein ja oikea määrä, sekä levätä tarpeeksi. Ei oo helppoo.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti