kunnia.fi - laillisesti eroon velkaisesta firmasta?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja @--, 06.04.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Pärre Guudman

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2014
  Viestejä:
  842
  No osakkeen voi jättää vain sillensä. Ei osakkeenomistajalta voi vaatia kuin vastiketta ja jos sitä ei maksa niin osake otetaan haltuun. Vai kuvittelenko omiani.
   
 2. Pärre Guudman

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2014
  Viestejä:
  842
  Taisin olla väärässä :(
   
 3. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Ne huonojen golf-kenttien osakkeet ovat muuttuneet nykyään ongelmajätteeksi. Sellaisen omistava joutuu maksamaan joka vuosi neljä numeroisen summan euroja golf osakeyhtiölle pelasipa sitten itse tai ei. Vaikka itse pelaisi niin silti voi tulla paljon halvemmaksi olla ilman osaketta ja vuokrata pelioikeus.

  Noiden syiden vuoksi kukaan ei ole kiinnostunut ostamaan niitä kyseisiä osakkeita edes yhden sentin hintaan. Ainoa tapa päästä eroon niistä ja niiden aiheuttamista maksuista on siinä että maksaa jollekkin bulvaanille esimerkiksi 1000 euroa siitä hyvästä että suostuu ottamaan kyseisen ongelmajäteosakkeen vastaan ja suostuu vastaamaan sen kuluista jatkossa.

  "Yllättäen" se siltojen alla asuva bulvaanireiska ei maksa ikinä penninjeniä niitä vastikkeita vaan sinne ne menevät Reiskan muiden ulosottosaatavien perään ja Reiska käyttää sen golf-osakkeen ottamisesta saamansa tuhat euroa esimerkiksi virvokkeiden ostoon itselleen. Sama periaate koskee niitä veroparatiisissa toimivia bulvaanifirmoja.

  Toki eivät kaikki golf-osakkeet mitään arvottomia ole. Luultavasti hyvällä hinnalla saisi kaupaksi milloin tahansa jonkun Helsingin Golfklubin osakkeen jolla saa pelioikeuden Talin kentälle.
   
  Viimeksi muokattu: 07.04.2017
 4. kilroy1

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2001
  Viestejä:
  1 307
  edit, edellinen vastasi jo samalla tavalla..
   
  Viimeksi muokattu: 07.04.2017
 5. Buick

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2016
  Viestejä:
  272
  On se kyllä omituista ettei Suomesta ihmiset löydä varattomia ihmisiä joille tuollaisen golf-osakkeen voisi luovuttaa eteenpäin.

  Tavalliset yhtiöt ja niiden velat ja muut toiminta on ihan eri asia.
   
 6. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Mulla on luottotiedot kustu ja ulosotossa nytkin vajaa tonni mutta toisaalta haluan silti pitää summan mahdollisimman pienenä siksi että jos/kun haluan palata palkkatyön pariin niin se ei kaadu ainakaan siihen. Jos olisin kussut UO:n jollakin kirkonpoltolla niin voisin mielihyvin ottaa vastaan ihan minkä tahansa konkurssiosakkeen hyvää korvausta vastaan, no questions asked. :p
   
 7. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 158
  Mun mielestä on josain määrin omituista, että sille on edes tarvetta. Osakeyhtiölaissa voisi ihan hyvin olla kohta, että minkä tahansa osakkeen omistaja voi milloin tahansa luopua omistuksestaan jolloin myös velvoitteet loppuisivat. Eli käytännössä osake mitätöitäisiin tai palautuisi yhtiön omistukseen. Tämä poistaisi tarpeen tuollaiselle kikkailulle ja lähinnä estäisi enemmistöä kustantamaan omia huvejaan vähemmistöllä.
   
 8. Välihessu

  Rekisteröitynyt:
  28.05.2016
  Viestejä:
  222
  Asiasta kukkaruukkuun ihan mielenkiinnosta kuinka yleistä on sellainen, että bulvaanin avulla perustetaan kilpaileva firma? Eli esimerkiksi pienestä firmasta ja/tai alalta lähtee avainhenkilö pois ja perustaa bulvaanikaverinsa kanssa kilpailevan firman firman asiakatietojen avulla? Onko tämä rikollista vai vaan hyvien tapojen vastaista?
   
 9. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 158
  Rikollista, mutta saattaa olla vaikea todistaa.
   
  Viimeksi muokattu: 09.04.2017
 10. Kala-Kalle

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2016
  Viestejä:
  1 624
  Pientä tarkennusta: Helsingin Golfklubi on yhdistys eli osakkeita ostettavaksi tai myytäväksi ei ole ja pelioikeuden saa, jos liittyy/pääsee jäseneksi ja maksaa monen tonnin liittymismaksun, jäsenmaksun + muita maksuja.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti