kunnia.fi - laillisesti eroon velkaisesta firmasta?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja @--, 06.04.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. @--

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2013
  Viestejä:
  22
  ...
   
  Viimeksi muokattu: 18.02.2017
 2. ilkka99

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2001
  Viestejä:
  2 196
  Itselle tulee mieleen että yritykset siirretään pulsujen nimiin,
   
 3. shaminy

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  8 217
  Tämä tuli itsellekkin ekana mieleen.
   
 4. ormus_cama

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2007
  Viestejä:
  599
  Voihan tuo olla ihan lakikirjaimen mukaista, vaikka yhteiskunnan kannalta vähän epäeettistä toimintaa. Firma ei varmastikkaan yrityksiä osta, vaan etsii niille ostajan. Jonkun alkoholiongelmaisen ressukan, joka lahjotaan viinapullolla.

  Näin pikaisella mietinnällä en kyllä näe toiminnassa ongelmaa lain kannalta. Mutta eiköhän viranomaiset jonkun keinon keksi, millä tuo pulju saadaan laitettua kiinni :)
   
 5. seatech

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  355
  Ei kai sen tarvitse olla pakosti deeku. Riittää että on ennestään velkaa ja ehkä velkajärjestelyitäkin takana niin paljon että ei ole muuta vaihtoehtoa kuin elää koko jäljellä oleva työikä veloissa. Eihän siinä enää lisävelka missään tunnu.
   
 6. masterBaitor

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2013
  Viestejä:
  12
  Yritetään siirtää velkoja niille ketkä ei pysty maksamaan niitä, seems legit.....
   
 7. Peridermal Jesus

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2009
  Viestejä:
  2 809
  Voidaanko tässä soveltaa velallisen epärehellisyyttä koskevia pykäliä?
   
 8. vgran

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2004
  Viestejä:
  736
  Tämä on se mikä oikeussali aikanaan tulee miettimään. Sinänsä tappiollinen firman myynti ei ole mikään rikos(sukulainen on tietoisesti ostanut tappiollisen firman omaan nimeensä täysillä vastuuilla), mutta olisiko myyjänä pitänyt ymmärtää, ettei tuollainen konsulttifirma itse oikeasti tappiollista firmaa osta vaan vastuu siirtyi jollekin joka selvästi ei pysty ottaa todellista vastuuta?
   
 9. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Tuohan on perinteinen bulvaani-firma. Eli kun joku yritys on kussut hommat esimerkiksi talousrikoksen seurauksena tai muuten, niin se firma siirretään sitten bulvaanille jolla maksetaan siitä korvaus. Tämän jälkeen firma pistetään jonkun rahattoman bulvaanin nimiin ja pumpataan firmasta kaikki rahat ulos mitä lähtee ja otetaan vielä velkaa ja laskulle niin paljon kuin saa. Tämän jälkeen edessä on sitten konkurssi joka raukeaa varojen puutteessa. "Saattohoitoon" menevä firma ehtii ennen konkurssia toimia vielä kuukaudesta vuoteenkin ja saattaa tarjota vuodeksi sille "saattohoitajalle" suhteellisen hyvän elintason.

  Talousrikoksestahan se saattohoitajan bulvaani joutuu aikanaan käräjille, mutta kun kyseessä on joku siltojen alusten mies niin siinähän usein pääsee ehdollisella vaikka kymmenkunta firmaakin olisi bulvaanina hoidellut. Ovelimmat ketut, jotka toimivat saattohoitajina, saattavat itse tekeytyä oikeudenkäyntiin siltojen alusten rapajuopoksi. Paljon pienempi panelttihan se tulee oikeudessa sille joka nimmarin pistänyt bulvaanina paperiin kuin sille joka on oikasti on hoitanut sen firman putsaamisen ja saattohoidon.

  Perinteinen tapahan on tuollaisessa että se firman alkuperäinen omistaja polttaa kirjanpidot vaikka saunanpesessä kun firman pistää saattohoitoon ja/tai sovitaan jonkinlainen murtokeikka kotiin jossa "rosvo" murtautuu kotiin ja vie muka sen kirjanpidon samalla kassakaapista. Silloinhan se firman alkuperäinen omistajana ollut rötöstelijä saattaa päästä siitä kuin koiraveräjästä ja säilyttää jossain perähikiälän kunnassa jonkun rotary- tai lions-kerhon jäsenyyden ja "arvostetun asemansa" perähikiälän kunnan yhteisössä. Saattohoitoon päätyvän firman kotipaikkakin usein vaihdetaan ettei juttu pompsahda konkurssin yhteydessä esiin sen entisen omistajan kotipaikkakunnan käräjäoikeudessa. Tuo "Kunnia Finans Oy" nimi viittaa juuri tuohon ja tuollaiseen motivaatioon "asiakkaiden" suunnalta.
   
 10. piisamirotta

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2013
  Viestejä:
  423
  Mites muuten näissä keisseissä menetellään, jos tämä saattohoitofirma Kunnia Finans oy hoitaa jonkin konkurssikypsän velkaisen firman jonkun piakkoin kuolevan tyypin nimiin, niin että kuoleva tyyppi saa jonkin sortin korvauksen tästä ja antaa sen lähimmäisellensä? esim. joku syöpäpotilas, vanhus tai muu vastaava joka tietää noutajan olevan tulossa suht pian.

  Käsittääkseni yrityksen velat ja yrityksen omistajan velat eivät periydy, joten tässä tapauksessa lainanantajat/velkojat tekevät persneton.
   
 11. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 167
  Siis eihän OY:n omistaja ole vastuussa OY:n veloista (ellei ole mennyt takaamaan lainoja) joten ihan hyvin joku firma voisi ostaa yrityksiä omiin nimiinsä ja ajaa ne vaikka normaalisti konkurssiin. Ei siihen mitään pulsua omistajaksi tarvita. Idea kai lähinnä että firmasta eroon hankkiutunut ei saa mainetta konkurssista.

  Koko sivu vaikuttaa kovin kummalliselta. Väitettiin mm, että jos on hallituksen jäsenenä konkurssiin menevässä yrityksessä niin luottotiedot menee automaattisesti. Onko kellään mitään lähdettä että näin oikeasti kävisi?
   
 12. Calle

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2003
  Viestejä:
  1 876
  Yleensähän tai käytännössä aina yhtään isommille veloille on kyllä vaadittu vakuudet tai henkilötakaus. Eli pk-yrittäjällä yleisesti on firman velkojen panttina oma talo/kesämökki/perintömetsät jne. ei se firma ole mikään taikakeino saada velkaa loputtomiin. Firman myynnillä taas nuo takaukset eivät poistu, ellei velkoja tähän suostu.

  Ehkä jostain sähkölaskusta, tilitoimiston laskusta, tukkuliikkeen laskusta tjsp. voi päästä eroon jollain tämän tyylisellä järjestelyllä, jos se firma olisi kaatumassa joka tapauksessa, vai..?
   
 13. Tavoteilluin poikamies

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2009
  Viestejä:
  1 462
  Idea tässä on saada pidettyä oma "taustakysely" puhtaana. Yrityksen luottoluokitukseen vaikuttaa aikaisempien yritysten maksuhäiriöt ja konkurssit negatiivisesti.
   
 14. Myrkkynen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  2 884
  No jaa. Tiedän tapauksen jossa joku on ottanut luottokelvottonoma ottanut nimiinsä omaisuutta, josta sitten toinen vetänyt fyrkat. Varmasti provikka välistä. Eipä veroja mennyt ainakaan. Ei mikään yllätys. Mitä katoin niin ei tyyppi mitään bisnestä enään tee.
   
 15. SheikYerbouti

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2003
  Viestejä:
  4 626
  Hoidin konkursseja pari vuotta, eikä kertaakaan tällaista vastaan tullut kuin urbaaneissa legendoissa. Käytännössä aina kirjanpito oli saatavissa, joskin välillä puutteellisena. Puutteelliset osat saatiin sitten jäljitettyä pankkitietojen ym kautta kasaan.

  Muuten ammattimaisia bulvaaneja tuli kyllä vastaan aina välillä, harvoin tosin niitäkin. Valtaosan konkursseista yrittäjät itse ratsasti kunnialla läpi.
   
 16. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Tiedä sitten miten yleistä esimerkiksi saunan lämmittäminen saattohoitoon viedyn firman kirjanpidolla on, mutta onhan noita muuallakin kuin legendoissa:


  FINLEX ® - Korkeimman oikeuden ennakkopäätökset: KKO:2000:86

  FINLEX ® - Korkeimman oikeuden ennakkopäätökset: KKO:1998:39

  Tuo seuraava lienee taatusti tuttua asiaa sinulle jos konkursseja olet hoitanut, mutta muille saattaa olla uutta että kirjanpidon hävittäminen on tuosta syystä erikseen kriminalisoitu:

  Kirjanpitorikokset - Talousrikos.fi

  "Kirjanpitorikos edellyttää, että edellä mainituilla toimilla kirjanpitovelvollinen vaikeuttaa oikean ja riittävän kuvan saamista kirjanpitovelvollisen toiminnan tuloksesta ja taloudellisesta asemasta.

  Kirjanpidon kirjausten laiminlyönti ilmenee kirjausten puuttumisena joko kokonaan tai osittain. Tämän seurauksena kirjanpidosta ei saada oikeaa ja riittävää kuvaa kirjanpitovelvollisen toiminnan tuloksesta ja taloudellisesta asemasta. Kirjausten laiminlyöntiä ilmenee usein taloudelliseen kriisiin ajautuneissa yrityksissä. Yrittäjä voi esimerkiksi pyrkiä vääristämään tasetta kriisin piilottamiseksi, tai pyrkiä pienentämään yhtiön veroja tulosta vääristämällä."
   
 17. SheikYerbouti

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2003
  Viestejä:
  4 626
  Seison korjattuna sen kommentin suhteen siis, näköjään historiasta löytyy ihan aitoja tulitikkumiehiäkin. Eivät kyllä mitenkään yleisiä tosiaan ole.

  EDIT: Noita "jos mä vähän kaunistelen tai tän yhden kuitin piilotan"-miehiä tosiaan välillä oli, mutta kaikkien kohdalla saatiin totuus aika helposti metsästettyä esiin.
   
 18. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Tiedä sitten onko tuollainen lainkaan yleistä. Joskus näin telkkarista jonkun suomalaisen dokumentin jossa haastateltiin saattohoitajana toiminutta "Ranea". Oli kuulemma sellainen sanontakin siellä piireissä, että "Rane lähtee mökille saunomaan". Sillä tarkoitettiin sitä että saattohoitoon otetun firman vanha kirjanpito kirjaimellisesti poltettiin "Ranen" saunakiukaassa mökillä kun korvauksesta päästiin sopimukseen. Dokumentissa kasvot piilossa haastateltu "Rane" kertoi että palveluun kuuluu myös se, että entisen yrittäjän kotiin järjestetään murto sopivalla korvauksella jossa yhteydessä se kirjanpitoarkisto on myös "hävinnyt". Sellainen mielikuva jäänyt että tämän murtopalvelun hinta olisi ollut vuosituhannen taitteessa noin 15.000-20.000 markkaa ja homma hoidettiin silloin kun asukkaat olivat sovitusti vaikka Kanarialla lomalla. Tästä en ole ihan varma muistanko tätä hintaa nyt oikein tälle lisäpalvelulle.

  Oikeudenkäynteihin "Rane" kertoi valmistautuvansa pienellä juhlimisella ja sillä että haiseekin taatusti vanhalle viinalle oikeudessa. Dokumentissa "Rane" kertoi, että useamman kerran oli oikeudessa uskottu että hän on vain joku siltojen aluskaveri joka on pistänyt nimensä papereihin jollakin viinapullolla ja todellinen rosvo olisi joku muu ja olisi selvinnyt jollakin ehdonalaisella tai muulla pikkusakolla. Todellisuudessahan se "Rane" oli itse se tekijämies. "Rane" kertoi myös dokumentissa, että sillä saattohoitoon otettavalla firmalla elelee suhteellisen leveästi sen vuoden mitä se saattohoito yleensä kestää.

  Siitä en osaa sanoa oliko "Rane" oikea henkilö vai joku dokumentin tekijän palkkaama näyttelijä. "Rane" kuulosti ainakin itsestä uskottavalta.
   
 19. SheikYerbouti

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2003
  Viestejä:
  4 626
  Kuten jo sanoinkin, niin näitä tarinoita ihmisillä kyllä riitti. Kovasti. Siinä velallisselvitystä esitellessä kuuli kaikki ihmisten mielipiteet, huhut, kokemukset ja veikkaukset konkursseista ja niiden ääressä pyörivistä ihmisistä. Mutta saattaa toki olla, että "Raneja" on Suomi pullollaan. Minulle niitä ei tullut vastaan, vaikka noin 90 konkurssissa tuli siinä parin vuoden aikana oltua osallisena.
   
 20. Keo

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2013
  Viestejä:
  39
  Domainin omistaa Ficoran mukaan "Tapani Parviainen". Ilmeisesti kyseessä on toiminimi, sillä Ficora antaa y-tunnuksenkin "17046013". Kyseisellä y-tunnuksella löytyykin toiminimi YTJ:stä: YTJ - Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä — Etusivu

  Mutta eikös tämä kaveri ole legendaarinen vessis vai sekotanko nyt johonkin toiseen Parviaiseen?

  Mutta hetkinen kotisivulla väitetään, että kyseessä on osakeyhtiö, kun taas domainnimen omistaa toimini. Onkohan firma yhtäaikaa toiminimi ja osakeyhtiö kuten "Toiminimi Rattopojat Oy": Kummeli Rattopojat - YouTube Just saying. :S
   
 21. suppah

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2002
  Viestejä:
  397
  Kyllä noissa bulvaanitapauksissa se todellinen toimija saadaan yleensä selville viimeistään rikostutkinnassa. Se toki on aika perustilanne, että yhtiö on jonkun "arskan" tai muun täysin ulkopuolisen bulvaanin nimissä ja hänen tehtävänä on vain laittaa nimiä paperiin ja nostaa pankista käteistä, jotka hän toimittaa välittömästi todelliselle toimijalle. Todellinen toimija on sitten joku pitkän linjan talousrikollinen, joka käyttää yhtiötä eri tarkoituksiin.
   
 22. @~~

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2013
  Viestejä:
  1
 23. Tunkkix

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2013
  Viestejä:
  1 513
  Kokemuksia jos näille tai muualle myis golfosakkeen?

  Mikä taho ostaa halvimmalla?
   
 24. Pärre Guudman

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2014
  Viestejä:
  842
  Mikä idea siinä on?
   
 25. Tunkkix

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2013
  Viestejä:
  1 513
  Googlaa. Golf osake pelkkää kulua. Vaikea päästä eroon.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti