Kun kiersin veroja

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Tomix, 16.12.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Tomix

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2005
  Viestejä:
  896
  Suomen nykytilanteessa katson tällaisen ketjun suotavaksi perustaa. Moderaattorit olkoon toista mieltä jos niin on.

  Yleistä keskustelua kansalaistottelemattomuudesta aka veronkierrosta. Postaa siis silloin kun olit kansalaistottelematon. Kiersit veroja tai yritit sitä ja olet ylpeä siitä.

  Tänään oli kova yritys kiertää veroja. Tilasin taksin ja räpylässä oli 250€. Tarve oli loman ja pirskeiden kunniaksi putelisetille alkosta sekä jokunen mehulitra huoltoasemalta lantringiksi. Yritin ehdottaa kuskille kun pihaan saapui, että jos kävisi asioilla remmin puolesta, 90€ jää vaivanpalkkaa summasta. Tämän olin laskenut jo etukäteen. Setelitkin laskin jo kouraan Volvon liukuessa pihaan. Ideana oli, ettei kukaan halua liikkua pirskeistä pois tunniksi-puoleksitoista mihinkään jos ei ole aivan pakko.

  Ei käynyt päinsä, vaan piti lähteä mukaan. No ei kun kyytiin ja tietysti moinen jäykkyyys jäi vituttamaan, näin ollen maksu mittarin mukaan sen myötä. Taksimittarin laskulukema n.60€ tästä reissusta, sisältäen alvit yms. Kyllä kannatti renkireen isännälle, joka oli itse puikoissa. Noh, kai se oli periaatteen mies ja kelpas 20€ nettopalkka 90€ sijaan. Jos siis multa kysytään, niin idiootti se oli.

  Tästä tähän ja lisää veroja kiertämään :)
   
 2. SmeO

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2005
  Viestejä:
  120
  No olipas jäykkää toimintaa. Ja ei kai avokätinen tippi ole mitään veronkiertoa?
   
 3. Tomix

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2005
  Viestejä:
  896
  Joo tuossa naureskeltiin porukalla, että ollaan mekin sakkia kun ei pieni veronkierto onnistu edes kännissä. Mut eipähän se passanu tosiaan tälle sankarille. Itse olisin sammuttanut mittarin portin ulkopuolella ja vetäissyt "lounaalle" niillä muutamilla hassuilla kilometreillä, mitä lasiin tuli.

  Ei tuo nyt ainakaan viinalta haisevaa punakkaa läskimahaa minään valvontaviranomaisen mysteryshoppaajanakaan voinut pitää :D
   
 4. pog

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  851
  Omasta mielestä sinä tuossa ainoalta idiootilta vaikutit.

  En itsekään juopoille mitään lantrinkia ja kirkasta lähtisi hakemaan. Ensinnäkin viinan jobbaus kakaroille on laitonta (Et taida olla juttujesi perusteella yli 18-vuotias?) Olitko itse niin kännissä ettei sinulle olisi myyty?

  Kännisten laskupäät myös tiedetään. Usein velat muuttuu saataviksi jne...

  Itse olisin ottanut rahat ja jättänyt viinat tuomatta. Vai eikö lainsuojattomuus toimi molemminpuolisesti?

  Lisäksi ei kukaan täysjärkinen minkään parinkympin "lahjuksen" takia ota sinetöityä mittaria pois päältä ja työpaikkansa uhalla rupea juoppojen "veronkierto" ideoita toteuttamaan.
   
 5. Ad_Astra

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2002
  Viestejä:
  2 501
  Eikös täällä ole jo yrittäjyys-triidi olemassa? :D
   
 6. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 374
  Olisit ottanu pimeä taksin jos veronkierto oli jo heti alussa mielessä?.
   
 7. pog

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  851
  Että töttöröö vaan...
   
 8. Tomix

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2005
  Viestejä:
  896
  Kaikkea paskaa sitä päissään suoltaakin. Ihan jäänyt tämäkin triidi pimentoon ko. päivän osalta. Ei mitään, idea vilpitön ja näillä mennään. Kiertäkää ees joku niitä veroja kun ei itte näköjään sooseissa ees osaa :)

  Yllättävän hyvää suomea sitä silti pikkusissa seitinohuissa näköjään tulee aikaan :)

  No voi vittu nyyh. Tässä lista, ketä kiinnostaa:

  -
  -
  -

  ja:

  -
  -
  -

  Imaseppa lerssiä :facepalm:
   
 9. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  4 255
  Olet tainnut vähän käsittää väärin. Kaveri ei yksinkertaisesti uskaltanut ja/tai halunnut ryhtyä tekemään tuon tason rikoksia 90 euron korvausta vastaan. Alkoholin välittäminen on aika paljon vakavampi asia kuin joku yhden kyydin pimeänä ajaminen, mikä sekin alkaa nykyään olla aika paha. Vieläpä kiinnijääminen olisi paljon helpompaa ja todisteetkin olisi ihan fyysisinä. Alkoholin välittäminen on siis taksareilta ihan erikseenkin kielletty, vaikka se olisi valmiiksi laitonta kenen tahansa tekemänä. Sitä narahtamisesta seuraavaa paskavuorta ei kukaan haluaisi niskaansa. Kysymys ei ole pelkästään mojovista sakoista, vaan siinä voi lähteä firmalta liikennelupa(ei elinkeinoa) tai kuskilta ammattilappu(ei duunia).

  Otsikkosi viittaa veronkiertoon. Sinä taas halusit nimenomaan maksaa kyydistä rehellisesti verot, koska yrittäjä ei suostunut tekemään muita rikoksia. Eikö tämä ole vähän ristiriitaista? :smoke:

  Joo, kännissä kirjoitettu. Kirjoitusasusta kunniamaininta, etenkin verrattuna tajunnanvirran älyttömyyteen.
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2015
 10. Bitutus

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2014
  Viestejä:
  588
  Ei helvetti mikä pelle :D
   
 11. Stfu

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  539
  Yyberillä varmaan olis onnistunut :)
   
 12. jinx1980

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  1 629
  Mikä välittämäminen? Tuossahan viinat olisi ostettu kaverin rahoilla, toisin sanoen tuo vastaa suunnilleen käytännössä sitä että käyt kaverin (X) kanssa kaupassa ja otat hänen maksamat juomat kantoon ja viet ne henkilön Y asunnolle kaikkien juotavaksi. Välittämisellä tarkoitetaan ainakin puhekielessä joko alaikäiselle hommaamista tai kossupullon myyntiä 2x hintaa aamuyöllä. Tuo ei nyt mitenkään voi olla laitonta (ainakaan moraalisesti) että käyt kaverin tyköä hakemassa rahat ja haet hänelle mäyriksen ja purkin maitoa, tässä oli käytännössä tämmöisestä tapauksesta kysymys, 90e oli hakupalkkaa ei ylihintaa viinasta se olisi mennyt 1:1 ja lisäksi taksikuskia ei kukaan pakottanut ottaa tuota 90e:tä pimeästi kassaan, sen olisi voinut halutessaan sinne lyödä...

  Miten noin niin kuin omasta mielestä tuo tilanne nyt radikaalisti muuttui siitä että kämpästä lähti joku istumaan autoon ja ostamaan ne viinat? Käytännön tasolla ei mitään, jamppa tosin joutui autossa kiskomaan yksin juomaa matkan ajan kun muuten olisi ollut kaverien kanssa kiskomassa.

  Saahan sitä viinaakin ostaa nykyään "tilausalkoonkin", aika lähellä tuota jos taksikuski olisi katsonut että kaikki sen ikäisiä että viinaa saavat ostaa. Vähän olisi byrokratiatalkoita tämänkin osalta jos tuon nyt yksiselitteisesti joku laki kieltää...
   
 13. Manakuski

  Rekisteröitynyt:
  22.05.2004
  Viestejä:
  2 345
  Taksinkuljettaja ei saa hakea viinaa kellekkään, pitää olla asiakkaan mukana. Näin sannoopi laki... Kuski/autoilija teki ihan oikein. En itsekkään olisi lähtenyt. Ainoa poikkeus on se, että jos asiakas on liikuntakyvytön. Silloin pyydetään alkon kassa käväseen toteamassa asiakkaan riittävä selväpäisyys viinan myymistä varten, eli silloinkin asiakas on taksissa mukana vähintään.

  Siinä syy, miksei tämä taksi sinulle lähtenyt viinaa hakemaan.

  Siinä nimittäin myös voi kärsiä ammattiajoluvat, jos tollasesta jää kiinni. Voi mennä koko yritys alta pahimmassa tapauksessa.
   
 14. jinx1980

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  1 629
  Tyhmiä kysymyksiä:
  - saako taksi hakea tupakkia asiakkaalle
  - Jos yllä ei, niin entäs maitoa? Jos taas yllä kyllä niin miten tupakki ja viina eroaa toisistaan
  - entäpä ottaa 'ilmiselvästi kilisevä' pahvilaatikko pisteestä A ja luovutus vaikka 15v:lle pisteessä B
  - mitä jos tuo pahvilaatikko ei 'kilisekään' vaikka samaa tavaraa olisikin sisällä
  - mitä muuta sellaista on kielletty jota ei osaisi edes ajatella kun puhutaan palvelusta jonka tarkoituksena on rouhata tavaraa/ihmisiä pisteestä A pisteeseen B
  - viinan juonti taksissa, onko se nyt oikeasti "joukkoliikenneväline" vai just sillä hetkellä yksityiseen käyttöön "vuokrattu" vempele kun asiakas on kyydissä (kuskihan voi juonnin kieltää, mutta jos tuo on joukkoliikkenne väline niin juoja saisi sakot vaikka kuskin puolesta juonti olisi ok, toisaalta jos tuo on joukkoliikenneväline niin kuski ei saa antaa juoda...)

  About kaikkea mahdollista on nähnyt ja loput kuullut tapahtuvan, mutta ihan hyvin iso osa voi olla oikeasti laitonta vaikka siitä ei käytännössä mitenkään voi jäädä kiinni. Eihän tuosta viinan haustakaan nyt mitenkään voi oikeasti narahtaa kun käytännössä voi sanoa että ne on omia, ainoa tapa narahtaa olisi joko että joku seuraa alkosta asiakkaalle (ei tule tapahtumaan) tai että asiakas kantelee asiasta (tuskin jos kerran sai viinansa).
   
 15. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Jos tuntemattomilta tulee tällaista pyyntöä niin varmaan sitä puntaroi myös jonkinlaista vedätyksen mahdollisuutta. Ystävällisenä miehenä auttaa miehiä mäessä ja ottaa pienen korvauksen, sitten alkaakin uhkailut someen ilmoittamisesta jne ellet palauta rahoja. Toki se on sitten sana sanaa vastaan, mutta kaikenlaistahan tuosta voi seurata.
   
 16. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Muistan miten taksissa tuli näitä veronkiertoa yrittäviä älykköjä aina välillä. Yhdelle oli mahdottomuus ymmärtää, miksen renkinä voi lähteä mittari kiinni vkl-aamuyönä ajamaan paluineen n. 100km kyytiä viidelläkympillä. "sähän tienaisiti paremmin sillä itse, mikä vittu sul on??" Sit on näitä mitkä keksii "käteisdiilin" kesken matkan, kun mittariin on jo pyörinyt sievoinen summa. Se mikä mittarissa on, se on siellä, eikä sitä saa pois siinä vaiheessa epäilyksiä herättämättä.
   
 17. pog

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  851
  Justiinsa
   
 18. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Olen tilannut taksilla viinaa kerran ja tupakkaa kahdesti. Hyvin onnistui kun jutteli taksarin kanssa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti