Kulttuurin rikastuminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja cam70, 18.06.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 406
  Matemaattisesti ajatteleva vuokranantaja ei perusta päätöksiään ennakkoluuloille. Hän yrittää maksimoida voiton ja tehdä sen mahdollisimman pienellä vaivalla. Siinä prosessissa kannattaa karsia todistetut tilastolliset riskit pois. Eikä todellakaan tehdä päätöksiä tunteiden perusteella.

  Sinä et nyt ymmärrä ettei matemaattisesti ajattelevaa ihmistä kiinnosta onko ihminen valkoinen, musta, vihreä tai romani. Ihminen kuin ihminen. Mutta samaan aikaan pitää olla fiksu kun puhutaan rahasta ja omasta turvallisuudesta.

  Ihan samoin Suomen valtio tekee etnisen profiloinnin päästäessään ihmisiä maahan. Koreasta kelpaa kaikki. Etiopiasta syynätään taustat.
   
  Router ja siperiankuu tykkäävät tästä.
 2. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 226
  Myös muut kuin etnisesti korealaiset pääsevät Suomeen Korean passilla. Joten ei profilointia tehdä etnisin perustein, vaan valtioiden välisiin sopimuksiin perustuen.

  "Matemaattisesti ajatteleva" osaa myös erottaa tilastolliset riskit omista ennakkoluuloistaan. Todennäköisyys sille, että kukaan vuokralainen tulee ja murhaa vuokranantajansa on niin häviävän pieni, että melkein mikä tahansa muu tekijä ajaa sen yli. Siitäkin huolimatta, että todennäköisyys olisi jonkin vuokralaisehdokkaan kohdalla 20-kertainen.

  Sinun logiikallasi, "matemaattisesti ajatteleva" ihminen vaihtaa aina tien toiselle puolelle jos vastaan tulee romani, koska tilastollisesti on 20-kertainen todennäköisyys että vastaantulija murhaa hänet.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 511
  Itse olisin ennemmin huolissani huoneiston tärvelemisestä kuin murhatuksi tulemisesta. :rolleyes:
   
  abneri tykkää tästä.
 5. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 406
  On normaalille ihmiselle päivän selvää että 20x henkirikos yliedustus on indikaatio yliedustukselle monessa muussakin asiassa jotka ovat vuokraisännälle riskejä. Mutta näiden juhojen ja valtakunnansyyttäjien kanssa kommunikoidessa pitää olla kieli keskellä suuta, ja vain virallisiin tilastoihin lyhyesti referoiden, tai löytää itsensä kilometrin lapsellisesta vänkäysketjusta tai pahimmillaan lakituvalta.
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2021
 6. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 406
  Ei Suomeen maahantulo ole valtioiden välinen sopimus vaan Suomen päätös. On aivan lapsellista väittää etteikö olisi puhdasta etnistä profilointia että Etiopiasta syynätään taustat ja Koreasta pääsee kaikki. Muiden etiopialaisten perseilyn taki myös viaton etiopialainen syynätään.

  onko tämä sinusta oikein?
   
 7. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 226
  No kun sellaista etnistä profilointia ei ole. Pohjois-Koreasta ei tulla suomeen sen maan passilla, vaikka henkilö olisi kuinka etnisesti korealainen. Ja toisaalta Etelä-Korean passilla voi tulla maahan vaikka olisi etniseltä taustaltaan vaikkapa etiopialainen. Maahan pääsy ei riipu etnisyydestä, vaan siitä onko paperit kunnossa.

  Eikä etiopialaisilta vaadita viisumia siksi että jotkut heistä olisivat perseilleet. Se vaan on se perusasetus, jos valtio ei ole sopimusta Suomen tai EU:n kanssa tehnyt viisumivapaudesta.
   
 8. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 226
  Mitäpä tuohon enää lisäisi. Rasistinen vuokraisäntä keksii selityksen rasismilleen vaikka mistä. Sillä ei kuitenkaan ole pätkääkään tekemistä matemaattisen ajattelun tai tilastojen kanssa, vaan ennakkoluuloista.
   
 9. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 406
  jos marinin hallitus ei vaadi etiopialaisilta viisumia siksi että osa heistä on perseillyt. Niin miksi sitä vaaditaan? Puhdasta rasismia? Ei tykätä etiopialaisista?
   
 10. Leimu

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2013
  Viestejä:
  262
  On rasismusta valita vuokralainen.

  Muutin tähän nykyiseen asuntooni, niin vuokrasetä sano kättelyssä - Luojan kiitos että et ole arabi. - Mietin sitä että mitä helvettiä? (JA ETTÄ toihan on aika rasistista) Tajusin sen kun naapuriin muutti arabeita, kun jampat osaa viedä edes roskapussia roskikseen ja viettävät jotakin jetset allahin huutamisbileitä.

  Yhdestä Turkulaisesta kaverista pamahti persu, kun sen asuntoalue alko täyttyys arabeista ja sen ala-aste ikäsen tytön jo pelkkä hiekkalaatikolla leikkiminen alkoi muuttua tukalaksi. Se muutti aika nopeesti vittuun sieltä. Koomista sinällään, kun se oli juuri kovaan ääneen niissä EI NATSEJA minnekkään miekkareissa mukana. Fb oli pelkkää paatosta täynnä.

  Eihän sille sais nauraa, mutta... ilmeisesti karma toimii.

  (Olen käynyt Turussa viimeksi joskus kun olin 5 vee, joten SINÄLLÄÄN en tiedä mitä siellä oikein tapahtuu)
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2021
 11. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 511
  Hyvin harvoin ihmiset muuttavat mielipiteitänsä yleensäkään, saati noin radikaalisti. Yleensä näin voi tapahtua vasta tällaisten kiistämättömien tapahtumien johdosta jossa asia koskettaa esim. omaa perhettä. Yleensä vasta sitten on mahdollista että lähtee ne lala-landian lasit vaihtoon.

  Sitten osa taas näistä "hyvistä ihmisistä" on näitä jotka asuvat ihan omilla hyvillä alueillaan kaukana tällaisista asuinalueista jotka ovat muuttuneet "varissuoksi" samalla kuitenkin hakien hyvepisteitä itselleen esittämällä niin suvaitsevaista ja hyvää ihmistä julkisesti. :D
   
 12. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 226
  Suomi noudattaa Schengen-sopimusta viisumiasioissa. Etiopialla ei ole viisumivapaussopimusta EU:n kanssa, kuten ei ole suurimmalla osalla maailman valtioita. Tietääkseni etiopialaisen ei ole sen vaikeampi saada viisumia Suomeen kuin venäläisen tai kiinalaisenkaan (poislukien Hong Kong ja Taiwan), joten ei sillä ole mitään tekemistä sen kanssa että etiopialaisista ei tykättäisi. Sieltä nyt ei vaan ole niin paljon esimerkiksi turisteja tai liikematkailijoita tulossa eikä Euroopasta vastaavasti Etiopiaan menijöitä, että sopimusta olisi (vielä) kannattanut tehdä.
   
 13. The Grenadier

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  638
  Ennakkoluulot ovat normaalia käytöstä ihmiselle joka on edes vähän elämää nähnyt. Kantasuomalainen menisi mustalaisen edelle minun vuokraamassani kämpässä. Jos ennakkotietona ei ole muu kuin kantasuomalaisuus ja mustalaisuus, ei sotketa muita tekijöitä. Jep, syrjintää, byhyy.
   
 14. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 195
  Joo ja sitten kun on edes vähän nähnyt maailmaa, niin sitten on normaalia että niistä ennakkoluuloista pääsee eroon.

  Eipä siinä, hienoa että edes joku sentään rehellisesti tunnustautuu etnistä syrjintää harjoittavaksi henkilöksi, eli tuttavallisemmin ihan aidoksi ns. rasistipaskaksi.

  :)
   
 15. Rumsfeld

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2016
  Viestejä:
  166
  Se että on kiertänyt ympäri maapallon ja asunut eri kulttuureissa ei tarkoita että ennakkoluulot kaikkoaa.

  Millä nimellä kutsuisit tummaihoista joka vuokraa asuntoa ja sähköpostissa on kaksi vuokralaishakemusta. Toinen on esim. Juha Virtanen ja toinen Kyösti Allan Rikhard Svarts, niin vuokraisäntä valitsee Juha nimisen koska hänellä on ennakkoluuloja romaneista. Onko hän rasisti?
   
 16. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 511
  Kyllä se on kuule aivan tapauksesta riippuvainen. Niin paljon lukenut ihmisiltä jotka eläneet esim. lähi-Idän maissa pidempään, ei siinä ainakaan ennakkoluulot karise..
   
 17. The Grenadier

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  638
  Mitä enemmän matkustellut maailmalla, sitä enemmän arvostaa kotimaataan ja on tyytyväinen ettei oma maa ole samanlainen persläpi kuin monet paikat missä käynyt.

  Ja totta, kaikki eivät ole saman arvoisia.
   
 18. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 307
  Osaako joku ranskantaitoinen kertoa, että todellako tässä Natsi-Marie on ministerin grillattavana islamin puolustamisesta? Le pen näyttäytyy tässä valossa ihan erilaisena kun olemme tottuneet hänet suomalaisessa luotettavassa mediassa näkemään.

   
 19. Router

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  884
  Viimeksi muokattu: 22.02.2021
 20. leecher

  Rekisteröitynyt:
  29.06.2008
  Viestejä:
  91
  Se on kuule juurikin toisinpäin. Kun olet reissannut riittävästi ja asunut ulkomailla niin ymmärtää miksi se asunto kannatta ensisijaisesti vuokrata kantikselle. Sillä ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa.
   
 21. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 245
  Vantaan Pesis-Somalit

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...ta-uhria-pesapallomailoilla/8104354#gs.xn2ca5


  Kymmentä ulkomaalaistaustaista miestä epäillään rajusta väkivaltarikoksesta ja ryöstöstä – kahta nuorta uhria hakattiin pesäpallomailalla ja puukotettiin

  Kymmenen noin 20–25-vuotiasta ulkomaalaistaustaista miestä on tänään vangittu lukuisista rikoksista epäiltyinä, Helsingin poliisi kertoo.

  Miesjoukkoa epäillään törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä ryöstöstä. Viittä miestä epäillään myös ampuma-aserikoksesta. Rikoksesta epäillyt vangittiin tänään todennäköisin syin kyseisistä teoista epäiltyinä.

  Helsingin käräjäoikeuden pakkokeinolistalta selviää, että kaikki epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä. Suurin osa heistä on nimien perusteella somalitaustaisia.

  Tutkinnassa on selvinnyt, että miesjoukko lähti lauantaina liikkeelle Vantaalta, mistä he olivat ostaneet useita pesäpallomailoja.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti