Kulttuurin rikastuminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja cam70, 18.06.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 076
  Tarina ei nyt kertonut onko tuossa ollut rasismia (no ottamatta kantaan onko tarina itsessään rasistinen). Se että joku alkoi syytteleen rasistiksi ei nyt suoraan kerro onko tilanne ollut sellainen.
  Tässä vähän sama juttu. Tarina sinänsä keskitty ihonväriin, joten en sitä ihan poissulje. Ja tarina ei kertonut syytä miksi ei palveltu.

  Jos kummassakaan tapauksessa ei ole ollut asiakaspalvelijoilla mitään rasistista, ei edes tiedostamatonta, niin amattitaitoon kuuluu myös se ettei anna vääristävien rasistisyytösten vaikuttaa negatiivisesti työn hoitamiseen, jotkut vetää sen kortin esiin selvitäkseen tilanteesta (jos sellainen kortti on käytettävissä). Sellainen toiminta tuskin auttaa rasismin vähentämis pyrkimyksissä.
   
 2. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 076
  En nyt tiedä missä kuplassa olet, vai onko kyse "sokeudesta".
   
  juhog81 tykkää tästä.
 3. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 076
  Tässä lainaan ihan asiayhteydestä irtiotettua tekstinpätkää, eli en kommentoi ko viestä, vaan rakentelen aasinsiltaa.

  Ihmisille, mukaanlukien viranomaisille syntyy hyvin vaikeaita tilanteita, rasistisesti, etnisesti yms. profiloimalla voi päästä ihan hyviin tuloksiin, jos kauppiaan asiakas kunnassa on johonkin etniseen ryhmään kuuluvia ongelma asiakkaita, niin se voi olle helppo tie kohdistaa toimet koko etnistä ryhmää kohtaa. Ihan umpi rasistisesti, houkuttelevaa ja tehokasta ja lyhyellä tähtäimella haitat voi olla pieniä.
  Poliiseilla on sama tilanne, viranomaisilla on täysi työ olla yleistämättä, varsinkin jos jonkin etnisen (ym) ryhmän jäsenistä prosenttuaalsiesti tavallista isompi osa tekee esim. jotain rikoksia, niin miten olla olematta rasisti ja yleistää koko ryhmää koskevaksi. Samaan aikaan pitää kuitekin säilyttää kyky toimi mahdollisimman tehokkaasti. Yleistäminen ja myös silmiensulkeminen (avuttomuutta/osaamattomuutta) herkästi vain pahentaa tilannetta.

  Meilla on ollut vähemmistöryhmiä joiden kohdalla jotkin tilastot on pitkää olleet korkealla ja koko ryhmä siitä leimaantunut, voi ajatella että ryhmä itsessään voisi nousta, mutta taasen rasismi ei siinä ainakaan auta.
   
  juhog81 tykkää tästä.
 4. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  486
  Elikkä kun tuohon lähikauppaan menee oma kassi mukana ,niin kun saapuu kassalle pyydetään näyttämään se oma kassi (pyydetään minultakin) että siellä ei ole mitään, tämä on ok siihen saakka kunnes sama tilanne tapahtuu vähemmistön edustajalle, silloin se on rasismia.
  Sama tilanne pubissa, jos känninen ja metelöivä kaksikko on kantasuomalaisia ja heiltä evätään tarjoilu niin se on ok, mutta jos he on vähemmistöä se on rasismia.

  Tuo asiayhteydestä irroitettu tekstinpätkä, liitän nyt sen asian

  ja viranomaiset pelkäävät rasisti-leimaa
  Suomessa on tällä hetkellä yli 3 000 tyttöä, joilla on riski joutua sukupuolielinten silpomisen kohteeksi, kertoo Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) julkaisema tuore tutkimus.

  Yli kolmestatuhannesta lapsesta kyse ja viranomaiset ei uskalla toimia rasismi syytösten pelosta, ei hyvä.
   
  rane58 tykkää tästä.
 5. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 661
  Eräs tällainen väestöryhmä on yrittänyt firman kohdalla tehdä petosta kahdesti vai kolmesti, ulkomaalainen väestöryhmä kerran ja kotimainen kerran. Ensimmäisiä on vakituisina asiakkaina nolla, mutta toisia ja kolmansia about 30/70. Tästä voi sitten lähteä ynnäilemään todennäköisyyksiä, kun lisäksi huomioi väestöryhmien koot.
   
 6. The Grenadier

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  581
  Ennakkoluulot on ihan tervettä järjen käyttöä. Voi voi, kaikki ihmiset ovat rasisteja tilanteesta riippuen.
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2019
 7. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  6 954
  Vasemmistolaista yltiösuvaitsevaista ideologiaa tuputtavat ovat käytännössä suoraan syyllisiä tähän että viranomaiset pelkäävät rasisti-leimaa. Näitä terveen järjen vastaista yltiösuvaitsevaisuutta ajavia vihervasemmistolaisia on varsinkin yliopistomaailmassa tutkijoina ja professoreina nykyään valitettavasti liian paljon.

  Kärsijöinä taas hyvin nuoret tytöt.

  Mutta eihän se taaskaan haittaa. Pääasia ettei bussi aja ainakaan Valtterin ohi, koska silloin se on rasismia.
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2019
  juhog81 ja rane58 tykkäävät tästä.
 8. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 076
  Jos kuvaus on tuo, niin miten ihmeessä tuosta saat väännettyä rasismia ?
   
 9. The Grenadier

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  581
  Näistähän sitä itketään, kun nähdään rasismia kaikkialla.
   
  juhog81 ja rane58 tykkäävät tästä.
 10. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 076
  Jos puhutaan epäsuorasti samasta ryhmästä, niin on tavallaan ihan hyvä esimerkki, ja alkaa siinä rasismin piirteitä olemaan jos leimaa koko ryhmän. On totta että helppo kohdistaa koko ryhmään syrjiviä toimia, a koska se ei ole merkittävä asiakkaan, josta kananttaisi pitää kiinni, ja ryhmä yleensä suht helposti tunnistettava. onko se oikein, onko se rasismia ? Ainakin se on helpon tien valitseminen. On myös ei rasistisia vaihtoehtoja, tai ainakin vähemmän rasistisia vaihtoehtoja.
   
 11. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  486
  Niin sitä itsekkin ihmettelen, mutta kyllä siitä jotkut rasimismiä löytää, kuten alkuperäisessä viestissä kirjoitin.

  " niin kassa pyysi seuraavan asiakaan näyttämään kassinsa, tyyppi hiukan tummemman näköinen, siinä sitten alkoi rasismi syytökset.
  Poistuin paikalta, en tiedä miten jatko meni."
   
  juhog81 ja rane58 tykkäävät tästä.
 12. The Grenadier

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  581
  Juu, hyväuskoisuudesta sakotetaan. Tai sitten voi käyttää järkeä ja miettiä todennäköisyyksiä. Nyyh, rasismi taas nostaa päätään, elämä jatkuu. Eräskin väestöryhmä eli mustalaisethan ne vasta rasistisia ovatkin, tosin ei siitä kukaan ole itkemässä, koska vähemmistö.
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2019
 13. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 020
  • 1.1 Keskustele asioista, älä toisista käyttäjistä.
  Ymmärrä, että sinä ja mm. nimimerki Stoker olette osa ongelmaa. Teidän viesteistänne jää sellainen kuva, että haluatte vähätellä rasismia, koska jotkut tahot sitä liioittelevat. Ihan hemmetin noloa ja edesvastuutonta. Hyh.

  Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, mistä koko homma saa alkunsa? Mikä on lähtöasema ja pysähdyspaikat sillä junalla, joka päätyy vaikkapa nyt tuohon että viranomainen ei tee tehtäväänsä koska pelkää rasisti-leimaa?

  Niinpä, ei ole tainnut tuollaisia ajatuksia koskaan liikkua päässä. Syytä olisi.
   
 14. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 107
  Onhan se outoa että nk rasismi toimii vain toiseen suuntaan. Eli kantasuomalanen kun tekee/sanoo jotain se on rasismia mutta kunvähemmistö toimii samoin kantaväestöä kohtaan niin silloin se ei ole rasismia.
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2019
  juhog81 ja rane58 tykkäävät tästä.
 15. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  973
  En vain pidä kantasuomalaisia merkittävän rasistisina, päinvastoin. Jos suomalaiset ovat muka rasistisia, niin kuinka ultrarasistisia maahanmuuttajat sitten ovat (kts. alla)? Lisäksi haluan kirjoituksillani tuoda esille, mitä kaikkia maahanmuuttajien kohtaamia ongelmia rasismilla koitetaan selittää. Jatkuva rasismista lässyttäminen saa myös maahanmuuttajat näkemään rasismia kaikkialla, sielläkin missä sitä ei ole. Osa maahanmuuttajista tuntuu ajattelevan kaikkien elämän vastoinkäymisten johtuvan rasismista. Esim. jos bussi jättää asemalle, baarimikko ei tarjoile, nainen ei lähde jatkoille ja niin edelleen.

  Olen aika lailla samaa mieltä asiassa kuin Morgan Freeman.

  How are we going to get rid of racism?

  - Stop talking about it!

  Vähintäänkin rasismin merkityksen liioittelua pitäisi vähentää. Se ei palvele ketään. Paitsi ehkä niitä forumkirjoittelijoita ja toimittajia, jotka tykkäävät jostain syystä jatkuvasti aiheesta lässyttää.

  Niinpä. Onneksi suomalaiset syyllistyvät rasistisiin viharikoksiin kuitenkin todella harvoin. Esimerkiksi somalit syyllistyvät näihin rikoksiin suhteellisesti paljon useammin, jopa 30-40 kertaisesti (lähde: Poliisin tietoon tullut viharikollisuus tutkimukset).

  Suomen ensimmäisessä, ja käsittääkseni ainoassa, rasistiseen vihamotiiviin liittyvässä henkirikoksessa tekijänä oli etniseen vähemmistöön kuuluva henkilö ja uhrina kantaväestöön kuuluva henkilö.

  Kunpa maahanmuuttajat syyllistyisivät rasistisiin viharikoksiin yhtä harvoin kuin suomalaiset, niin näitä rikoksia olisi paljon vähemmän. Maahanmuuttajien määrän kasvun myötä ei mene pitkään, kun maahanmuuttajien tekemien rasististen rikoksien absoluuttinen lukumääräkin ylittää suomalaisten tekemien rikosten määrän. Näinhän kävi jo raiskauksien osalta Helsingissä.
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2019
  juhog81, Fopp ja rane58 tykkäävät tästä.
 16. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 020
  Nimimerkillä Stoker on ihan hupaisat jutut. Palataanpa taas kuitenkin todellisuuden puolelle:

  Rasismi räiskähti vuonna 2015 – Suomen viharikoksissa 53% kasvu (YLE)

  Tyypillinen viharikos on julkisella paikalla tapahtunut pahoinpitely. Rikoksista epäillyt taas ovat useimmiten nuoria kantasuomalaisia miehiä. Myös uhreista enemmistö on suomen kansalaisia, mutta he edustavat jotakin etnistä vähemmistöä. Viharikoksen yleisin motiivi onkin uhrin etninen tausta.​

  Puhutaan toisen tai kolmannen polven suomalaisista. Kohde on jollakin tavalla erottuva tästä kantasuomalaisesta (valkoihoinen, Suomessa syntynyt Suomen kansalainen). Mielletään, että ei kuulu Suomeen, poliisihallituksen poliisitarkastaja Måns Enqvist kuvailee.

  Noh, tottahan toki maahanmuuttokriittisen keskustelupalstan reipas pikku asiantuntijamme nimimerkki Stoker tietää nämä asiat paremmin kuin joku "poliisihallituksen" "poliisitarkastaja".
   
 17. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  973
  Valitettavasti jouduin editoimaan yllä olevaa viestiä, koska lähetin sen vahingossa liian aikaisin. Mielelläni kuulisin vastauksesi tuohon maahanmuuttajataustaisten järkyttävään yliedustukseen viharikoksissa. Kyllähän tuosta asiasta jo nähdään, että eivät suomalaiset ole niin rasistisia mitä annat ymmärtää. Paitsi jos nämä tietyt maahanmuuttajaryhmät ovat ihan älyttömän rasistisia.

  Onko tämä sitten esimerkki asiallisesta kommentista? Jos viestini eivät olet tästä todellisuudesta, niin aika erikoista, että et ole onnistunut osoittamaan niissä yhtään virhettä..
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2019
  juhog81 ja rane58 tykkäävät tästä.
 18. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 076
  Tässä kulttuuri ketjussa on paljon rasismia, mutta tuosta kuvailemasti tapahtumasta sitä on vaikea löytää . (ottamatta kantaa onko kuvaus itsessään selalinen)

  No puhuisin helpon tien valitsemisesta, laiskuudesta, enkä hyväuskoisuudesta.

  Tyhmyyttä voi olla se, että myymälään tulee tarinasi mustalaisia ja rasistinen henkilökunta menee johokin rasisti pelko paniikkiin ja suhtautuu tuohon etniseen ryhmään niin että kaikki ovat jotain 100% rehtejä, langeten tilaan jossa luotan kaikiin tuossa etnisessä ryhmässä.

  Eihän tuo ole kuin täyttä osaamattomuutta joka vielä korostuu sillä että yrittää peitellä omaa rasistisuutta.
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2019
 19. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  973
  Taas asuinrakennukseen kohdistunut räjähdys Rosengårdissa. Kolme pommia kahden päivän sisään Malmössä. Ja viisi päivää Linköpingin räjähdyksestä.

  https://www.verkkouutiset.fi/ruotsin-malmossa-rajahti-taas/
   
  juhog81 ja rane58 tykkäävät tästä.
 20. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  973
  Taas tällainen tapaus :( Tällaiset raiskaukset johtavat siihen, että naiset pelkäävät liikkua yksin ulkona. Puhutaan mamuttajien aiheuttamasta vakavasta yksilönvapauden rajoitteesta. Ja feministit ovat hiljaa - haistakaa vittu, olette pettäneet nykyiset ja tulevien sukupolvien naiset.

  https://www.aamulehti.fi/a/b0cfe888-f505-4802-aff6-6ca1ee1531bb

  Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1987 syntyneen miehen 4,5 vuoden ehdottomaan vankeuteen Tampereella maaliskuussa tapahtuneesta törkeästä raiskauksesta. Naveen Kumar syyllistyi rikokseen ehdonalaisen vapauden koeajalla. Hän oli vapautunut ehdonalaiseen lokakuussa 2018. Hän oli saanut vuonna 2015 tehdystä raiskauksesta 2 vuoden ja 2 kuukauden vankeusrangaistuksen.

  Syytteen mukaan mies oli seurannut maaliskuussa 2019 ravintolasta kotiin palannutta naista tämän kerrostaloasunnon rapun alaovelle. Siellä mies oli tarttunut kiinni naiseen, laittanut kätensä tämän suun eteen ja pakottanut naisen asuntoonsa. Asunnossa mies oli raiskannut naisen sängyllä ilman kondomia.

  Nainen oli yrittänyt vastustaa tekoa rimpuilemalla ja yrittämällä lyödä miestä. Nainen yritti myös huutaa, mutta mies oli noin 3–4 kertaa painanut kättään tämän suun eteen aiheuttaen siten naiselle hengitysvaikeuksia.

  Lisäksi mies oli useasti uhannut tappaa asianomistajan, jos tämä huutaisi. Nainen on kertonut, että viimeisellä tukehduttamiskerralla hänen silmissään oli sumentunut.

  Tämän jälkeen mies vei naisen suihkuun, jossa hän raiskasi naisen uudelleen. Tekonsa jälkeen mies pesi sekä naisen että itsensä. Hän vei asunnosta lähtiessään mukanaan päiväpeiton.
   
  juhog81 ja rane58 tykkäävät tästä.
 21. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  6 954
  Säpon mukaan Ruotsissa on radikaali islam lisääntynyt voimakkaasti.

  Kukapa olisi arvannut. :facepalm::facepalm::facepalm:

  Ruotsi karkottaa kaksi imaamia, turvallisuuspoliisi Säpo arvioi radikalismin lisääntyneen voimakkaasti
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006140713.html


  Ruotsi on päättänyt karkottaa ainakin kaksi imaamia, joita epäillään radikaalista islamismista ja radikalismin levittämisestä.

  Asiasta kertoivat muun muassa uutistoimisto AFP sekä Ruotsin tv, joka oli saanut tietonsa maahanmuuttovirastolta.

  Turvallisuuspoliisi Säpo otti huhtikuussa säilöön ainakin kuusi ihmistä, joita se epäilee terrorismin edistämisestä. Joukossa oli ainakin uumajalainen ja gävleläinen imaami, jotka on nyt päätetty karkottaa.

  ”Viime vuosina ääriliikkeet ovat kasvaneet merkittävästi. Väkivaltaisissa ääriliikkeissä toimivien ihmisten määrä on kasvanut sadoista tuhansiin”, Säpo kertoo nettisivuillaan.
   
  rane58 tykkää tästä.
 22. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 265
  Ruotsin islamistien aiheuttama uhka varmaan romahtaa noin tehokkailla poliisitoimilla -poistetaanhan sitä maasta jopa muutamia kymmeniä islamisteja vuodessa! Ei jää enää kuin ~kymmenen tuhatta jäljelle.

  Selvästi on tavoitteena lähinnä tyynnyttää ruotsalaisia etteivät panikoisi. Itse ripulin annetaan tulla hiljaa housuun ja sieltä se valuu alaspäin kaikkien haistettavaksi.
   
  rane58 tykkää tästä.
 23. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 661
  Suomessa varmaan otettaisiin kommentti Martin Scheinilta, että perustuslaki ja ihmisoikeussopimukset kieltävät radikaalien imaamien karkottamisen.
   
  rane58 ja Fopp tykkäävät tästä.
 24. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 264
  rane58 tykkää tästä.
 25. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  973
  Jaa, mm. raiskaa alaikäisen perseeseen, ja saa ehdollista.. Taisi tuomari olla ymmärtäväinen kulttuurieroja kohtaan.
   
  rane58 ja Fopp tykkäävät tästä.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti