Kulttuurin rikastuminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja cam70, 18.06.2007.

 1. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Tämän oli aikamoinen aivopieru. Se syntyykö ihminen muslimiksi vai ei määritä hänen pelkotiloja. Kyseinen henkilö voi olla tai olla olematta foobikko, riippuu ihan siitä miten ihminen pystyy käsittelemään ja peilaamaan pelkojaan.
   
 2. innos

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2001
  Viestejä:
  3 199
  "
  Fobia on tiettyihin tilanteisiin tai kohteisiin liittyvä todellisen uhkan olemassaoloon perustumaton pelko (kammo tai kauhu), jonka ahdistuneisuusoireita henkilö ei pysty hallitsemaan. Vastenmielisyys esimerkiksi jotain eläinlajia kohtaan ei ole vielä fobia.
  "

  Viimeisen kerran: Kusislam on todellinen uhka. Kaikkialla mihin se rantautuu ja missä sen annetaan vapaasti vaikuttaa. Vastenmielisyys vihauskontoa kohtaan ei ole fobiaa.

  Islamofiileillä on selvästikin realismifobia.
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2019
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  2 057
  Tässä keskustelussa taitaa olla muutama rasismifoobikko. Eli siis pelkäävät rasismia enemmän kuin olisi rationaalisesti järkevää.
   
  PalleX tykkää tästä.
 5. Jexter

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2010
  Viestejä:
  57
  Tuohan on fakta. Islam on sekä uskonnollinen, kultuurillinen sekä poliittinen järjestelmä. Niissä maissa missä Sharia-laki on voimassa, Islam muodostaa totalitaarisen ideologian, jota ei voi yleisesti kyseenalaistaa eikä edes kritisoida. Ymmärrän toki, että eroja on siinä miten Islamia tulkitaan ja miten syvällisesti se on sulautettu yhteiskuntaan. Onhan kyseessä maailman levinnein uskonnollinen ideologia, joka on haarautunut merkittavästi vuosisatojen aikana.

  Jopa tietyissä Euroopan maissa, muslimeilla on omia hallinnollisia elimiä, jotka muun muassa ohittavat kyseessä olevan maan omat perustuslailliset oikeusjärjestelmät. Lisäksi tiedämme, että esimerkiksi Englannissa, muslimeista merkittävä osa tukee Sharia-lakien käyttöönottoa ainakin osittain. Kun Suomessa muslimien yhteisö kasvaa niin olen varma, että he tulevat vaatimaan samaa. Tämä ei tule ainoastaan muuttamaan meidän kulttuuria vaan myös lakeja.

  Pitää myös muistaa, että islamilaiset valtiot eivät tue YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallista julistusta vaan tekivät oman sellaisen, jossa heidän uskonto ajaa ihmisoikeuksien edelle.

  Islamia voi toki harjoittaa vain pelkkänä uskontona, jolloin jätetään pois niin poliittiset kun osat kulttuurillisista elementeistä. Länsimaissa muslimit ovat joutuneet mukautumaan maan tapoihin. Pitää kuintenkin muistaa, että suurin osa maailman muslimeista ei kuulu näihin ns. länsimaistuneisiin muslimeihin eivätkä jaa länsimaisen liberaalisen demokratian arvoja.
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2019
  julla tykkää tästä.
 6. Leimu

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2013
  Viestejä:
  262
  Jannut unohtaa tässä keksustelussa sen, että islamhan ei siis ole totta, se on satua johon jotkin uskoo.
   
 7. Leimu

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2013
  Viestejä:
  262
  Siitä keskustelu on vähän absurdia, kun menenkö mä nyt jehovan todistajallekaan sanoss, että nyt olet vähän väärinjohdettu. Että kamoon.. ota pää pois perseestä. Jos se vasta argumentti on se, on se totta niin ahaa okei? vai niin vai niin, miten sen kanssa keskustelee? Et tavallaan pysty järkiargumentin voittamaan ihmistä jos sen mielipide on ei järellinen.
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2019
 8. juujuunaas

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  448
  Erikoista leimata länkkärilta foobikoksi ihminen jonka kokemukset kumpuaa elämästä islamin uskonnon parissa ja islamilaisessa maassa (Somalia).
   
 9. Leimu

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2013
  Viestejä:
  262
  Että jos joku muslimi tulee vaahtoomaan mulle, niin mietin että vaahtoo vaan itekseen. Vaahtoonko mäkään sille?
   
 10. juujuunaas

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  448
  Kerro nyt Juho mikä tuossa Waltterin sanominen linkkaamassasi jutussa on fobiaa ja epätosi:

  "“Muslimit ja poliitikkomme sanovat, että islam on rauhan uskonto. Se on vale. Se on vale, jota meille syötetään. Islam ei ole uskonto, se on totalitaarinen ideologia. Ideologia, joka vastustaa demokratiaa, ihmisoikeuksia, miesten ja naisten välistä tasa-arvoa. Se on fasistinen ideologia”."
   
 11. Leimu

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2013
  Viestejä:
  262
  Multa kysytiin sitä kerran että miksi en usko allahiin, niin sanoin että mun ei ole pakko
   
 12. Leimu

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2013
  Viestejä:
  262
  Että kannattaa muistaa ylipäätään mistä puhutte kun alatte vahtoomaan. Islamhan ei siis ole totta, se on satua.
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2019
 13. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 579
  Kiitos hyvästä viestistä, minun piti kirjoittaa juuri tästä myös, mutta unohtui.
  Yhden sanan tosiaan lisäisin tuohon Walterin sitaattiin: Islam ei ole *pelkästään* uskonto..

  Näillä juhog81:lla sun muilla vesoilla ja vasureilla ei näytä olevan alkeellisimpiakaan tietoja islamista. Mitään omaa kuplaa järkyttäviä dokumenttejakaan tuskin katsovat, vaikka hyvin aiheellista olisi.
  Sitten kauhistellaan jotain, koska se ei ole sen oman viiteryhmän narratiivin mukaista.

  Argumentointi vihevassareilla perustuu suunnilleen tällaiselle faktalevelille: "tunnen pari muslimia ja ne on ihan ok tyyppejä".

  Ei hyvää päivää.
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2019
 14. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  Fobiat ovat jo psykoositasolla näillä, jotka näkevät rasisteja kaikkialla.

  Tosin ihmekös tuo, kun rasismi on ikäviä katseita, sitsilauluja ja sitä, kun yliopiston henkilökunnassa ei ole tarpeeksi mamuja.

  Tosielämän rassismista meille kertoo Özan Yanarin eduskunta-avustaja:

  https://www.hs.fi/elama/art-2000006018144.html

  Krasniqi täsmentää, että häneen on yliopistossa kohdistunut hyvin vähän ”brutaalia suoranaista rasismia”. Häntä ei esimerkiksi ole haukuttu.

  RASISMI on ollut arkipäiväisempää: Häneltä on esimerkiksi kyselty kaikenlaista sillä oletuksella, että hän edustaa muslimeja ja että kaikki muslimit ajattelevat samalla tavalla

  Tällainen arkipäivän rasismi läpäisee hänestä koko yliopiston. Se näkyy esimerkiksi monissa perinteissä, vaikkapa joissain sitsilauluissa, joissa nauretaan stereotypioille vähemmistöistä.

  (Birgita) KRASNIQI myös törmää jatkuvasti oletukseen, että hän ei ole suomalainen. Hänelle esimerkiksi puhutaan usein englantia, koska nimen tai ulkonäön perusteella ajatellaan, että hän on vaihto-oppilas.

  Krasniqi toteaa, että tällainen nimen tai ulkonäön perusteella suomalaisuuden ulkopuolelle rajaaminen on rasistista.

  Yms. yms. kannattaa lukea. Ainakin minulla tälläiset jutut vaikuttavat siten, että rasismi ongelmana alkaa vaikuttaa aina vain pienemmälle ongelmalle. Aiempia vastaavia tapauksia oli Valtterin bussiseikkailut ja Mustan Barbaarin äidin kohtaama vääryys. Birgita on ihminen, etsimällä etsii rasismia, eikä löydä tämän kummempaa.

  Rasismia on Birgitan mukaan myös, että ei ole positiivista syrjintää:

  Tampereen yliopistossa Krasniqi olikin yhtäkkiä ympäristössä, joka oli hyvin valkoinen. Luennolla saattoi olla parisataa opiskelijaa, joista vain muutama kuului johonkin etniseen vähemmistöön. Hän oli yksi heistä.

  Päättävällä tasolla – niin yliopiston hallinnossa kuin esimerkiksi ylioppilaskunnissa – pitäisi olla enemmän monikulttuurisia ihmisiä.
   
 15. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 579
  Miten näin kauheaa rasismia voi olla Suomessa vuonna 2019? Soittakaa nyt joku äkkiä vihapuhepoliisi paikalle puuttumaan tähän kauheuteen yliopistoissamme!

   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2019
 16. innos

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2001
  Viestejä:
  3 199
  Heh, miten eri kulttuurin edustaja tai eri värinen tyyppi on automaattisesti "monikulttuurinen ihminen".. Ja mikä ihmeen itseisarvo se on, että enemmän on paremmin, ja ihan kuin monikultturelleja oppilaita tulisi lisää sitä myötä mitä enemmän on monikultturelleja hallinnossa. Tai että monikulttuuriopiskelijoilla menisi automaattisesti paremmin vasta kun on omia hallinnossa pitämässä puolia.

  Ja onko se oikeasti kaikkein muiden syytä kuin niiden, joita ei ole tarpeeksi hakeutumaan ja pätevöitymään kyseisiin hommiin..
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2019
 17. juujuunaas

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  448
  Kertokaa nyt Juho,Splice, numerojäbä: Miksi suomalaisten pitäisi maksaa (rikosten uhreina ja euroina) päähänpinttymistänne kehitysmaiden väestösiirrosta Pohjolaan? Siitä kärsii sitä paitsi kaikki maapallon asukkaat saastumisen ja ilmaston lämpenemisen johdosta.
   
  Dreama ja Stoker tykkäävät tästä.
 18. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  Tällaisia tilanteita varten tarvittaisiin monikulttuurisia kouluttajia.

  Eikä tuo ollut vain huumoria, valitettavasti:

  Vähemmistötutkimuksen apulaisprofessori Emmanuel Acquah Åbo Akademista tunnistaa Krasniqin kuvaileman oletuksen siitä, että vain tietynnäköinen ihminen on suomalainen.

  ”Emme voi olettaa, että ihmiset ymmärtävät nämä asiat ilman koulutusta”, Acquah sanoo.

  Hän kouluttaa työssään opettajia ja opettajaharjoittelijoita työskentelemään monikulttuuristen ja monikielisten oppijoiden kanssa.
   
 19. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  Lisää rasismisekoilua:

  https://www.suomenuutiset.fi/turun-...stista-gangsterismia-ajallista-rotuerottelua/

  Sahwira Africa Internationalin tykistön sulkutuli kohdistuu pääosin Åbo Akademiin ja siellä sukupuolen tutkimuksen laitokseen. Laitoksella on tutkija Mkweshan mielestä syrjitty mustaa naista. Tutkimuskäytännöt ovat nekin olleet epäeettisiä. Laitoksella on väitteen mukaan harrastettu myös ”ajallista rotuerottelua” (engl: racial separation of time).

  Erityisesti perinteiset suomalaiset pikkujoulut kärjistivät tilannetta entisestään reilu vuosi sitten, kun eräs transhenkilö oli pyytänyt Mkweshaa tunnustamaan pronominia. Luitte aivan oikein. Mkweshan piti määritellä bileissä käyttääkö hän itsestään pronominia he/she/they. Tästä Mkwesha järkyttyi, koska valkoiselta tohtoriopiskelijalta ei pronominia tivattu. Niinpä Mkwesha totesi olevansa postkolonialistinen feministi, joka ei tunnusta pronominia kielellä, joka on tuotu hänen maahansa väkivalloin. Tämä taas haiskahti muun porukan mielestä transfobiselta mutta Mkweshan mielestä taas valkoisten keskinäiseltä solidaarisuudelta sekä homonationalistiselta gangsterismilta..”
   
 20. innos

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2001
  Viestejä:
  3 199
  Kannattaa markkinoida idea myös kiinalaisille, jotka olettavat, että tietynnäköinen ihminen on kiinalainen ja ei ole. Toki _voi_ olla kiinalainen, mutta mitä ihmeen konkreettista haittaa moisesta tilastoturvallisesta oletuksesta edes on. Sitten tietysti, jos voimassa on lait, joilla tietynnäköisillä on eriarvoinen laillinen asema.
   
 21. Leimu

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2013
  Viestejä:
  262
  Ainoat jotka sitä monikulttuurisuusopetusta tarvitsevat, niin on muslimit itse. Joku Husu esim keskusteluissa, niin mietin että vittu mikä rasisti. Pitäs kai listata kun se haukkuu suomalaisia. Menin sekasin jonkun 500 kohdalla. Suomalaiset ei siis ole etninen vähemmistö. Koko pallon kaavassa siis.
   
  Peedro14 tykkää tästä.
 22. Leimu

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2013
  Viestejä:
  262
  Kai siitä pitäs olla ylpeekin jollakin tasolla, kun Husu väittää meidän olevan vallottajia. Me suomalaiset siis. Ollaan vallattu niin monta maata ja orjuutettu ne.
   
 23. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  Viimeksi muokattu: 03.03.2019
 24. Annihilaattori

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2016
  Viestejä:
  75
  Ai jumalauta kun tuli naurettua vedet silmissä! :rofl:
   
 25. Lordjw

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2008
  Viestejä:
  184
  Ruootsi taas mainittu. Siellähän koulut tuppaavat leimahdella liekkeihin. Lieneekö tämäkin palo "yksittäistapaus". https://www.expressen.se/kvallsposten/brand-pa-forskola-kraftiga-lagor/

  Kuinkakohan monta koulua Svedoniassa on yritetty polttaa tahi jo poltettu. Tietenkään millään ei ole yhteyttä mihinkään ja täällä ei ole mitään nähtävää, hajaantukaa!
   
  rane58 tykkää tästä.
 26. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 122
  [​IMG]

  Ei kovin huonosti Halla-ahon lampaita paimentavalta.
   
  juhog81 tykkää tästä.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti