Kulttuurin rikastuminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja cam70, 18.06.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Olihan romaneille omakin ketju, mutta kyllä mun mielestä manneista voi myös tässä ketjussa puhua jos tarve on:

  Tässä hyvä muistutus millaista romanikulttuuri voi olla:

  05.02.2019 klo 12.16Helsinki


  Helsingin poliisi on yhdessä Itä-Uudenmaan poliisin kanssa selvittänyt kolme törkeää ryöstöä, jotka tapahtuivat noin viikon kuluessa marraskuussa 2018. Ryöstöistä kaksi tapahtui Vantaalla ja kolmas Helsingissä.

  – Yhteistä kaikissa kolmessa tapauksessa on, että uhreihin kohdistettiin voimakasta ja pitkäkestoista väkivaltaa heidän omissa asunnoissaan. Lisäksi uhreja uhattiin teräaseella. Poliisin tietojen mukaan kukaan uhreista ei kuitenkaan saanut pysyviä fyysisiä vammoja. Toinen yhdistävä seikka oli se, että uhrit pakotettiin kertomaan pankkitunnuksensa ja sen jälkeen uhrien tilit tyhjennettiin, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Halme Helsingin poliisilaitokselta.

  – Epäillyt käyttivät saamiaan verkkopankkitunnuksia tilien nostorajojen korottamiseen, jotta pankkiautomaatilta voitiin nostaa tilit tyhjäksi. Asunnoista anastettiin myös muuta omaisuutta, Halme lisää.

  Ensimmäistä tekoa edelsi suusanallinen riita ravintolassa

  Ensimmäinen törkeistä ryöstöistä tapahtui Vantaalla aamuyöstä 5.11.2018. Entuudestaan tuntemattomien henkilöiden välille syntyi suusanallista riitaa Tikkurilassa sijaitsevassa ravintolassa. Ravintolan sulkeuduttua seurueet poistuivat paikalta, mutta jonkin ajan kuluttua vuonna 1996 syntynyt mies päätti etsiä vastapuolen käsiinsä kostaakseen tälle loukkaavana pitämänsä puheet. Hänen mukaansa lähti vuonna 1995 syntynyt mies.

  Miehet tavoittivat hetken kuluttua ravintolassa tapaamansa miehen tämän asuinkerrostalon ulko-ovella. Paikalla oli myös kaikille osapuolille entuudestaan tuntematon vuonna 1997 syntynyt mies, jonka kanssa talossa asuvan miehen oli tarkoitus mennä asuntoon juomaan alkoholia. Suusanallinen väittely jatkui alaovella, mutta tästä huolimatta talossa asuva mies pyysi kaikki itselleen tuntemattomat kolme miestä sisälle asuntoon nauttimaan alkoholia ja selvittämään asiat.

  Asunnossa juotiin ensin alkoholia, mutta pian kostamaan lähtenyt mies ryhtyi pahoinpitelemään asunnon haltijaa. Tämän jälkeen kaikki kolme miestä pahoinpitelivät uhria. Uhrilta vaadittiin pankkitunnuksia, jotka hän kertoi voimakkaan väkivallan pakottamana. Kaksi miehistä kävi nostamassa läheiseltä pankkiautomaatilta rahoja kolmannen miehen jäädessä asuntoon vahtimaan uhria. Pankkitunnusten avulla uhrin tililtä saatiin nostettua useita tuhansia euroja.

  Miehet viipyivät asunnossa useita tunteja ja anastivat poistuessaan sieltä irtainta omaisuutta. Kaikille osapuolille entuudestaan tuntematon mies sai rahallisen korvauksen osallistumisestaan tekoon. Tämän jälkeen hän poistui omille teilleen.

  Kaksikko käytti aamupäivän aikana uhrin pankkitunnuksia useiden pikavippien hankkimiseen ja sai sitä kautta uhrin tilille vielä lisää rahaa yhteensä 12 000 euroa. Nämä rahat siirrettiin kaksikon Itäkeskuksessa tapaaman heille entuudestaan tuntemattoman naisen tilille. Nainen suostui palkkiota vastaan rahojen vastaanottajaksi. Nainen nosti suurimman osan varoista käteisenä pankkiautomaatilta. Kun nostoraja tuli vastaan, loput naisen tilillä olleet varat käytettiin matkapuhelimen ostamiseen. Matkapuhelimet miehet myivät edelleen.

  – Poliisille tehtiin tapahtuneesta ilmoitus vasta iltapäivällä, kun uhri oli toipunut vammoistaan sen verran, että pystyi olemaan yhteydessä läheisiinsä, jotka hälyttivät viranomaiset.

  Kahteen uhriin saatiin yhteys tekstitelevision seuranhakupalstan kautta

  Toinen törkeä ryöstö tapahtui Vantaalla Rajakylässä aamuyöstä 8.11.2018. Ensimmäisessä ryöstössä mukana ollut vuonna 1996 syntynyt mies suunnitteli yhdessä vuonna 1999 syntyneen miehen kanssa, että he tutustuvat tekstitelevision seuranhakupalstan kautta mieheen, jonka he sitten ryöstävät.

  Toinen epäillystä meni ensin uhrin asunnolle yksin. Jonkin ajan kuluttua paikalle haettiin kaksikon toinen mies. Asunnossa nautittiin alkoholia, minkä seurauksena asunnon haltija väsähti. Kaksikko löysi miehen pankkikortin ja yritti nostaa sillä läheiseltä pankkiautomaatilta rahaa. Kun tämä ei onnistunut, miehet palasivat takaisin asuntoon.

  Asunnossa miehet alkoivat pahoinpidellä asunnon haltijaa ja vaativat häneltä teräaseella uhaten pankkikorttien tunnuslukuja. Kun miehet saivat tunnusluvut, he kirjautuivat verkkopankkiin ja yrittivät hakea pikavippejä uhrin nimissä. Tämä ei kuitenkaan onnistunut.

  Kaksikko poistui asunnosta vasta useiden tuntien jälkeen. Lähtiessään he jättivät asunnon haltijan sidottuna asuntoon. Tämän jälkeen he nostivat pankkiautomaateista uhrin tililtä useita tuhansia euroja rahaa.

  – Asunnon haltija vapautui jossain vaiheessa itse siteistä, mutta hän hakeutui sairaalahoitoon vasta noin puolentoista vuorokauden kuluttua. Poliisille hän ilmoitti asiasta, kun hän pääsi sairaalasta 11.11.2018 illalla.

  Kaikkiin kolmeen tapaukseen liittyy alkoholi

  Sama kaksikko hankki myös seuraavan uhrinsa tekstitelevision seuranhakupalstalta 10.11.2018 illalla. Kaksikko meni yhdessä heti vuorokauden vaihtumisen jälkeen Helsingin Malminkartanossa asuvan miehen asunnolle. Asunnossa nautittiin ensin alkoholia, kunnes kaksikko vaati ensin teräaseella uhkaamalla ja sen jälkeen pahoinpitelemällä uhrilta hänen pankkitunnuksiaan. Saatuaan pankkitunnukset toinen miehistä kävi läheisellä pankkiautomaatilla nostamassa rahaa. Toinen mies vahti sillä aikaa asunnon haltijaa. Miehet saivat jälleen uhrin tililtä useita tuhansia euroja.

  Kaksikko oli asunnossa useita tunteja. Miehet anastivat asunnosta lähtiessään irtainta omaisuutta. Myös tällä kertaa he jättivät uhrin sidottuna asuntoon, mutta hän onnistui vapauttamaan itsensä siteistä pian miesten poistumisen jälkeen ja hälytti paikalle poliisit.

  – Poliisi pääsi pian toisen asunnossa olleen miehen jäljille ja hänet otettiin kiinni vielä samana päivänä. Muut epäillyt tavoitettiin esitutkinnan edetessä. Kolme rikoskokonaisuuden epäiltyä on tällä hetkellä tutkintavankeudessa. Kaikista kolmesta törkeästä ryöstöstä epäilty mies oli tapahtuma-aikaan vankeusvanki, joka oli jäänyt palaamatta vankilomalta.

  Eihän kukaan kehtaa leikkia niin tyhmää, että alkaa änkyttämällä vaatimaan todisteita heimolaisuudesta?
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2019
  rane58 tykkää tästä.
 2. Ilkko2

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2013
  Viestejä:
  962
  Mitä typeryyttä taas, kun jääkausi niin kaikki mamuja. Suomalaiset ovat alkuperäiskansan jälkeläisiä, eli osin heti jääkauden jälkeen tulleiden jälkeläisiä. Kerrotko Afrikan ulkopuolelta yhden maan, jonka asukkaat eivät ole "maahanmuuttajien" jälkeläisiä, aivan ei ole, olemme siis alkuperäiskansaa.
   
  rane58 tykkää tästä.
 3. Ilkko2

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2013
  Viestejä:
  962
  Puhu vain itsesi puolesta, älä sekoita meitä muita epäonnistumiseesi.

  Niin ja noita silloisia saamelaisia on sekoittunut suomalaisiin, eli me suomalaiset olemme alkuperäisväestöä. Mutta ei kuulu kulttuurinrikastumis ketjuun, näköjään taas yksi tuli esille, joka haluaa sotkea ketjua.
   
  rane58 tykkää tästä.
 4. tuskaapaatissa

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2015
  Viestejä:
  411
  rane58 tykkää tästä.
 5. Animistic

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2011
  Viestejä:
  10
  Uusien tutkimusten mukaan täällä etelässä on ollut paljon enempi saamelaisia mutta hiljalleen joko sekoittuneet suomalaisiin joita oli/tuli enemmän tai sitten ajautuneet pohjoisemmaksi maanviljelyn tieltä harjoittamaan omaa metsästykseen, keräilyyn ja varsinkin poronhoitoon perustuvaa kulttuuriansa.

  https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000005614234.html

  "Helsingin Sanomat kertoi äskettäin, että uusimman tiedon mukaan Suomen varhaiset asukkaat muistuttivat genetiikaltaan nykysaamelaisia. Asia oli mahdollista selvittää huimasti kehittyneiden tekniikoiden avulla."
  https://www.ksml.fi/kotimaa/Saamela...iten-saamelaisia-on-tutkittu-Suomessa/1179011

  Ja ihan etelä-suomesta löytynyt viikinkiajalta hautoja joissa suurin osa haudatuista oli DNA testien mukaan lähempänä saamelaisia kuin nykyisiä suomalaisia. Maatalouspohjainen kulttuuri mahdollistaa isommat ihmismassat joten ne pienemmät väistämättä joutuvat tekemään tilaa. Myös joissain keskiaikaisissa kirkonkirjoissa on ollut vielä Aslakkeja niinkin etelässä kun Jyväskylässä.

  Jos lapissa lappalainen alkoi viljelemään maata niin siitä tuli lantalainen ja omaksui suomalaisen kulttuurin enempi kuin saamelaisen. Joten sekä kulttuurit ja geenit on ajan myötä sekoittuneet ja isompi ryhmä on sulauttanut pienempää osakseen.

  Mutta se että miksi jackcox täällä koittaa syyllistää suomalaisia siitä etteivät ole integroituneet saamelaiksi kun ketjun aihe on mikä on, niin vaikuttaa lähinnä silkalta trollaamiselta ja aiheen tahalliselta sivuraiteille viemiseltä. Joten ei tästä sen enempää, kuhan piti kusiaisen näkemystä hieman paikata nykytiedolla. Tuolla vielä lisää jos kiinnostaa: https://dynamic.hs.fi/2018/dna/
   
  rane58, Stoker, Ilkko2 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 6. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 121
  Hyvä päivä keskustella ja oppia saamelaisuudesta. Ei todellakaan mitään lapin kansaa alunperin, vaan kiitos syrjinnän heille ei oikein muuta jäänyt. Taisi olla ihan poliittista tahtoa 1900-luvullakin, että saamelaiset pitäisi saada alempiarvoisiksi suuriin ja mahtaviin suomalaisiin verrattuna. Eikä helppoa taida olla tänäkään päivänä. Palveluita ei saa kielellään ja halua ei ole korjata ongelmia.
   
 7. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 718
  Eikö se enää olekaan "kulttuurista omimista" jos ei-saamelainen yrittää esiintyä saamelaisena? Reilu vuosi sitten Hesari ainakin paheksui sitä kovasti.

  Muutenkin on aika vaikeaa pysyä Oikeiden Mielipiteiden kartalla, kun väitteet tuntuu vaihtuvan aina puhujan mukaan.
   
  Dreama ja Ilkko2 tykkäävät tästä.
 8. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 376
  Kiitos mielenkiintoisesta linkistä. Sisälsi paljon asiaa. Mutta ei se juuri tue sinun johtopäätöksiäsi? Tuollahan käytännössä sanotaan että Eurooppa oli jääkauden jälkeisen ajan sotatanner johon tuli kerta toisensa jälkeen uusia heimoja ja vahvin aina alisti heikommat. Mielenkiintoisena yksityiskohtana jopa eskimot ovat kolonalisteja

  "Selvisi, että ennen inuiitteja Grönlannissa oli asunut kivikauden siperialaisia. Kun inuiitit tulivat, he katosivat."

  On täyttä itsepetosta, ja tarkoitushakuista, millään järjellisellä oletuksella pitää suomalaisia minään muuna kuin alkuperäiskansana. Tai sitten tosiaan Grönlannin eskimotkin pitää pistää vastuuseen maiden ryöstöstä siperialaisilta.
   
  Ilkko2 tykkää tästä.
 9. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 376
  Vielä pakko palata tuohon lähteenäsi käyttämään HS juttuun. Muutama lainaus

  "Se voi tarkoittaa sitä, että itäinen komponentti on saapunut Suomeenkin vasta paljon myöhemmin kuin on luultu. Ehkä vasta 2 000 vuotta sitten."
  "Onkamolla on hypoteesi, että itäinen perimä on tullut Suomeen N-miesten mukana ja että nämä miehet ovat tuoneet myös uuden kielen."
  "Meidän suomalaisten menneisyys ei siis ole niin uljas kuin olemme halunneet ajatella."

  Ei tuo juttu kyllä minkäänlaista tieteellistä tarkastelua kestä. Pelkkä musta tuntuu skenaario. Ja sitten päästään ihanaan loppupäätelmään "meidän suomalaisten menneisyys ei ole uljas". Tosin tuolla päätelmällä varmaan nykyään aukeaa hillotolpat tiedostavissa komiteoissa.
   
  Ilkko2 ja Stoker tykkäävät tästä.
 10. Animistic

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2011
  Viestejä:
  10
  No se on lähinnä kiinni katsantokannasta ja miten kauaksi ulottaa koko määritelmän. Jos oikeen pilkkua viilaa ja menee kauas menneisyyteen niin neanderthalilaiset oli niitä oikeita euroopan alkuasukkaita jotka sitten neoliittiset eurooppaan tulijat syrjäytti ja osin myös sekoitti DNA:ta omaansa, jotka taas syrjäytettiin ~5k vuotta sitten Ukrainasta tulleiden paimentolaisten Yamnaya:n toimesta sen jälkeen kun ensimmäinen (havaittu, ruotsista löydetty todisteet) rutto oli pyyhkinyt pois paljon paikallista väestöä. Se mikä on jo monien tutkimusten valossa selvää on että saamelaiset on olleet paljon etelämpänä ja hiljalleen työnnetty suomalaisten toimesta pohjoisemmaksi, sama kävi ympäri skandinaviaa koska viljely vaatii enempi maata ja myös tukee isompaa väestöä, joten viljelyyn perustuvat yhteiskunnat on aina syrjäyttäneet ei-viljelijät.

  Se että jotkut ovat syrjäyttäneet toiset ei tarvitse olla "vastuusen maiden ryöstöstä" mentaliteetilla syyttämistä, vaan vain esi-historiallisten väestöjen liikkeen ja kehityksen tiedostamista. Myöskään suomalaisia ei tarvitse nostaa jollekkin "kaikista alkuperäisin kansa suomessa" jalustalle väkisin jos historialliset todisteet puhuu muuta. Täällä on ollut jääkauden jälkeen mitä todennäköisemmin neoliittisia metsästäjiä jotka oli täällä ennen sekä saamelaisia että suomalaisia. Mutta ei kummankaan suomalaisten tai saamelaisten tarvi tässä vaiheessa alkaa pyytelemään olemassaoloaan anteeksi.

  Jospa pidettäisiin historialliset tutkimukseen perustuvat faktat erossa identiteettipolitiikasta ja modernista nationalismista. Ympäri eurooppaa valtavat kansojen vaellukset on sekoittaneet pakkaa vielä noin 10x enempi joten identiteetit ja DNA:t siellä on vielä huomattavasti enempi sekaisin poislukien Sardinia joka mantereesta irti olleena saarena on pysynyt tuhansia vuosia eristyksissä ja siellä populaatio on lähimpänä euroopan "alkuperäistä" neoliittista ihmistä dna testien mukaan.
   
 11. tuskaapaatissa

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2015
  Viestejä:
  411
  Irakilainen turvapaikanhakija ”Johannes” tienaa 2 500 euroa kuukaudessa siivoamalla espoolaiskoteja

  https://www.hs.fi/kaupunki/espoo/art-2000005992514.html

  Onko tämä nyt sitä apartheidia? Ykköskuvan perusteella voisi kuvitella niin. Mistä muuten johtuu, että nämä lemmikkejä haalivat suomimammat näyttävät käytännössä aina samalta?
   
 12. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 121
  2500€ normaalilla työviikolla ja ei yhtään suomalaista hakijaa ole ollut. Meillä on liian hyvät liksat muualla ilmeisesti.

  Käy kouluja ja ole nuorempana tutkijana labrassa, niin saat vähemmän..
   
 13. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  2 052
  Missään ei lukenut, että tuohon ylipäänsä oli julkista hakua. Kyseessä on tapaus, missä ensin löydettiin työntekijä ja vasta sitten haettiin työtä tälle. Mutta mitäpä pienistä, kunhan saa mollata suomalaisia, perusteetta.

  Liksassa on paljon ilmaa, lieköhän jotain taivaspaikan ostamista mukana jutussa. Siivoojan TES-palkka on hieman päälle 10e/h ja HS:ssä vasta ihmeteltiin työvoimapulaa, kun ei tes-palkalla löydy siivoojia.
   
  Viimeksi muokattu: 07.02.2019
  Dreama tykkää tästä.
 14. tuskaapaatissa

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2015
  Viestejä:
  411
  Tuollainen siivousharrastus jatkuu ihan niin kauan kuin nuo maailmanparantajat jaksavat kuukausittain maksaa tontun ylimääräistä lemmikilleen. Sitten kun se loppuu, lemmikin täytyy keksiä jotain muuta. Ikävä riippuvuussuhde kaiken lisäksi.
   
 15. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 121
  "Vaikka Satu Partanen sai alkusysäyksen siivousrinkien perustamiseen turvapaikanhakijoiden työllistämisestä, on uusiin rinkeihin haettu työntekijöitä avoimella haulla.

  ”Irakista, Virosta, Bangladeshista, Afganistanista, Afrikan useasta maasta”, Partanen listaa siivoojien kotimaita. Yhtään suomalaista hakijaa Partanen ei ole vielä kohdannut."

  " Siivoojan työehtosopimuksen mukainen minimipalkka on noin 1 700 euroa kuukaudessa. Partasen perustamissa ringeissä työntekijöille voidaan maksaa tätä parempaa palkkaa, siivoojan kokemuksesta ja työtehtävistä riippuen. Esimerkiksi mattojen tamppaamisesta ja ikkunoiden pesemisestä maksetaan enemmän kuin pelkästä imuroinnista.

  Johannneksen kuukausipalkka on nykyisin noin 2 500 euroa kuukaudessa."
   
 16. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 121
  Kotisiivousta tekee ihan tarpeesta moni muukin. Jo äitini teki sitä 30 vuotta sitten ja nykyään kaverilla firma kotisiivouksen parissa. Työntekijöinä muun muassa oma vaimonsa.
   
 17. kusiainen

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2012
  Viestejä:
  3 001
  Jos saamelaisilla on ongelmia saada palveluita omalla kielellään, niin heidän kannattaisi varmaan hakeutua sellaisiin virkoihin joissa pääsisivät antamaan kaivattuja palveluja muille saamelaisille. Ei enemmistöllä ole mitään velvollisuutta opetella vähemmistön kieltä. Jos ihmisen kanssa ei Suomessa pysty kommunikoimaan suomeksi tai englanniksi niin hänellä tuskin on mitään järkevää sanottavaakaan.
   
  rane58 tykkää tästä.
 18. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  2 052
  Toi lause jäi huomaamatta. Se ei kuitenkaan poista ihmetystäni Johanneksen palkan suuruudesta, sillä kuvien perusteella hän ei tee kovin kummoista hommaa, vaan aivan perusasioita. Paljon vaativimpia asioita tekevät siivoojatkaan eivät saa 2500 euroa kuukaudessa.

  2016 keskimääräinen palkka on ollut 2059 euroa ja mediaani 2018 euroa. Noin 2 vuotta amatöörisiivousta tehneelle sitten maksetaan 2500 euroa?
   
  Viimeksi muokattu: 07.02.2019
 19. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 121
  Niin, tilastot. Kyse olikin juuri tuosta yrityksestä ja työstä. Kotisiivous on siivousalan parhaiten palkattu sektori. Toista se on toki jossain Lassila&Tikanojalla siivota toimistoja tai busseja, takuulla minimillä mennään.
  Kuten myös "erikoisemmat" työnkuvat, niin tuossahan ne sanottiin. Mattojen tamppaus tai ikkunoiden pesu vs imurointi. Hyvä työntekijä saa hyvässä firmassa arvoisensa palkan. Jos kaveri tehokas, iloinen ja asiakaspalaute hyvää, niin tietenkin kannattaa se parisataa heti maksaa sen takia lisää. Hyvä työntekijä kentällä ja sana kulkee, niin voi palkata pian lisää väkeä, kun asiakkaita tulee lisää.

  Lisätään syksyltä toinen uutinen, joka tuli mieleen tästä.

  Siivousalan kasvuyrittäjät eivät tunnista suomalaisten haluttomuutta hakeutua alan töihin. ”Ihan turha ruveta työntekijöitä syyttämään, jos maksat 8-9 euroa palkkaa”, sanoo siivousyrittäjä Jenni Parpala.

  ”Ihan turha ruveta työntekijöitä syyttämään, jos maksat 8-9 euroa palkkaa. Kuka pystyy Helsingin päässä sillä lähtemään töihin? Jokaisella työntekijällä pitäisi olla mahdollisuus tienata omalla työllä leipä pöytään. Nyky-Suomessa se ei vain yhdeksällä eurolla onnistu”, Parpala lataa.

  ”Myös vaihtuvuus rupesi turhauttamaan. Nostin palkkoja. Meillä ne alkavat nyt 12 eurosta, ja täyspäiväiset pystyvät pääsemään 15 euroon tunnilta”, Parpala sanoo.

  ”Palkka on tärkein keino osoittaa arvostus työntekijöitä kohtaan, ja jos maksat parempaa palkkaa, pystyt vaatimaan parempaa työpanosta.”


   
  Viimeksi muokattu: 07.02.2019
  rane58 ja kusiainen tykkäävät tästä.
 20. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 862
  Joo, kotisiivous on todella kovapalkkainen sektori. :rolleyes:

  Keskipalkka kuukaudessa 1724 €

  https://tyopaikat.oikotie.fi/palkkavertailu/kotisiivooja
   
  Viimeksi muokattu: 07.02.2019
 21. cam70

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  5 778
  Olisi taas hauskaa nähdä millainen älämölö syntyisi jos pulska perunanokka VHM majoittaisi kotiinsa thaikkutyttöjä. Ei varmasti hesarilta tulisi ylistävää kirjoitusta.

  Luuleeko joku oikeasti, ettei suomalaisia siivoojia kiinnosta 800 euroa suurempi kk-palkka? Erikoista, ettei Partanen ole törmännyt sellaisiin. Täyttä paskan puhumista.
   
  Viimeksi muokattu: 07.02.2019
  Dreama tykkää tästä.
 22. Blackstone

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2002
  Viestejä:
  758
  ”Usein siivousringin ideana on työllistää turvapaikanhakija. Tavoite on, että rinki pystyy tarjoamaan siivoojalleen täydet työtunnit ja maksamaan vähintään työehtosopimuksen mukaista minimipalkkaa. Se riittää työssäoloehtoon, jonka perusteella voi hakea työntekijän oleskelulupaa.”

  Täällähän se löyhkän lähde löytyikin. Eihän tässä suomalaisia ole aikomustakaan palkata, vaan järkkäillä näitä surffareita tänne.
   
  kusiainen tykkää tästä.
 23. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  2 052
  Ihan vain siirtymällä imurista ikkunoiden pesuun et pääse lähellekään 15 euroa. Sinulta odotetaan näitä asioita jo lähtöpalkan kanssa; oli se sitten tes tai 12 euroa. Eikä kotisiivous ole tällainen kultakeidas, josta kuoritaan 2500 euroa, sillä kuluttajat ovat tarkkoja euroistaan. Kilpailua taas riittää, sillä moni tmi alkaa suorittaa nimenomaan kotisiivousta.

  Parhaiten rahastava sektori on monivaihaiset erikoiskäsittelyä vaativat tehtävät, jos vain löytää jonkun sellaista haluavan. Eli siis tahon, joka ymmärtää, ettei halvalla saa hyvää. Yleisesti luullaan, että siivoojan tarvitsee vain tietää imurointi ja ikkunoiden pesu fairyllä ja rätillä.

  Toinen rahastuspaikka on ne, jotka ovat ymmärtäneet, ettei halvalla saa laadukasta osaamista ja siitä todellakin tarvitsee maksaa. Tässä ryhmässä on siis ne, jotka ovat kyllästyneet kaiken maailman johanneksiin ja tikanojiin, kun ovat hakanneet päätänsä seinään halvimpien tarjoajien jäljiltä. Johannesyrittäjät ovat niitä, jotka tarjoavat niin halpoja hintoja, ettei niillä mitenkään pysty kustantamaan lakisääteisiä maksuja ja tarvikkeita; näiden suosikkikohteina on rappu- ja rakennussiivoukset.
   
  Viimeksi muokattu: 07.02.2019
 24. juujuunaas

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  448
  Siksipä nämä usein molottavatkin venäjää. Lakisääteiset maksut jätetään maksamatta, työntekijät nostelevat pimeää palkkaa ja kelan tukia, varsin älykästä maahanmuuttoa Suomelta.
   
 25. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 121
  No nyt taas vähän karkailee alkuperäisestä aiheesta. Samalla tavalla voisin sanoa, että ei rakennusalalla ole hyvä liksa kuin sukeltajalla. Mitään järkeä siinä ei ole, mutta tottahan se toki olisi.
  Tuolle maksetaan 2500€ ja on ollut avoimessa haussa samoja työpaikkoja ja ei edes hakemuksia suomalaisilta ole tullut. Osoittakaa jutun olevan valhetta, muuten voidaan vaihtaa aihetta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti