Kulttuurin rikastuminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja cam70, 18.06.2007.

 1. sranat

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  2 104
  Mitä sitten jos oli mainos, kysymys oli siitä että onko tuommoisia työpaikkoja suomessa paljon versus saksa?
  https://www.tekniikkatalous.fi/tekn...-tavoitteena-1-000-uutta-rekrytointia-6721240

  Montako niitä saksalaisia automerkkejä olikaan, ja kuinka paljon siellä on tuon alan töitä siihen nähden että suomessa vaan yksi tehdas nuita valmistaa, joten tuollaisia työpaikkoja ei ole suomessa useita verrattuna saksaan, mistä beatme kertoi.
   
 2. sranat

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  2 104
  Ei ole pulushakkia, vaan realismia, et voi verrata suomen teollisuutta saksaan, jossa on enemmän tuon alan töitä koko ajan avoinna.

  Ja sillä pointilla tarkointin sitä lausetta jonka irroitit siitä duunitorin jutusta irralleen omaan viestiisi.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019
 3. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Nyt oot ihan pihalla. En minä tai furesis puhunut mistään tuollaisesta.
   
 4. sranat

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  2 104
  Puhut jo toisten puolesta, vaikka furesis puhui tästä:
  Lisäksi saksassa on enemmän pelkkää mekaanista tehdas- ja teollisuustyötä mitä meillä. Nämä työpaikat eivät tyypillisesti vaadi niinkään aivoja vaan lihastyötä. Esimerkkinä vaikka autoteollisuuden kokoonpanossa linjaston ääressä.
   
 5. sranat

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  2 104
  vesalle:
  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e2e92e22-7b79-4686-a916-a196f1b9add5

  "Poliisilla on myös ennakkotieto siitä, kuka karussa oleva epäilty on.

  – Meillä on hyvinkin tiedossa, vaikka emme ole vielä ottaneet häntä kiinni."

  Melko laiskaa toimintaa poliislta, pitäisköhän taas uhrin omaisen ottaa homma haltuun ja saada tekijä kiinni?
   
 6. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Ja minä sanoin, että autoteollisuus nykyään muutakin kuin lihaksia. Ei niitä ovia käsin nostella paikalleen ja niin edelleen.

  Koko ajan jatkuvasti yrität luoda toisista tyhmiä. Luuletko oikeasti, että joku vertailisi vakavissaan Suomen ja Saksan autoteollisuuden kokoa työllistäjänä? En nyt vit### ikinä laukoisi niin tyhmiä. Sen sijaan arvostan, että tännekin saadaan osa siitä ja tuhansia työpaikkoja suoraan, jonka päälle välilliset työpaikat. Kiitos mersulle, taitaa valmistua 100k Mersua Suomessa tänä vuonna.

  Lisäys ja tauolle: Saksa on ja pysyy Euroopan talouden johtajana, kiitos brexitin. Autoteollisuus on suurta, mutta ei siellä lihaksia tarvita.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019
 7. sranat

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  2 104
  Sinähän itse linkitit hienon uutisen saksasta, miten se hyödyttää suomea kun täällä ei ole samanlaisia työllistäjiä, siitä on kysymys, se että saksassa menee hyvin ei ole suomen pelastus.
  Eli etsi uutiset suomesta valmetin lisäksi, jotka on yhtä helppoja työllistää ihmisiä, kuten saksassa.

  Joskus 2005-2007 taisi olla mollin sivuilla jatkuvasti saloon palkattavia piirilevyn valmistajia työsuhdeasunnolla ilman mitään koulutusta, mutta harvassa nuo ovat nykyään suomessa, valmet ja sievin jalkine taitaa olla ainuita paikkoja suomessa jossa on massahaku kokoajan voimassa. Eli se siitä saksan vertaamisesta suomeen.

  https://yle.fi/uutiset/3-10188288
  Sata työntekijää halutaan heti Savosta Sieviin – "Jos kysyntä on kova eikä tekijää löydy, kannattaa laajentaa reviiriä"
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019
 8. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  No tarkennetaan nyt sitten, että en tarkoittanut autoteollisuuden kokoonpanotyössä kirjaimellisesti tarvittavan fyysisesti vahvoja työntekijöitä, jos tuo "lihasta" näin käsitettiin.

  Tarkoitin, että työssä tarvitaan ihmisvoimaa, mutta tosiasiassa riittää, että kädet liikkuvat ja ruuvauskonetta pystyy käyttämään.
   
 9. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Kyllähän se pieni epäonnistuminen on koululaitokselta ja vanhemilta jos tytöt lähtee vanhempien miesten matkaan kun tarjotaan viinaa. Itse olen omille tenaville teroitanut että jos viinaa ja tupakkaa tyrkytetään niin jalat alle.

  Ylen ja HS jutun pointti oli aivan muaalla kuin autoteollisuudessa.

  IAB:n mukaan seuraavan viiden vuoden sisällä(siirryt toiseen palveluun) töissä käy jo puolet niistä miljoonasta ihmisestä, jotka pakenivat köyhyyttä ja konflikteja Saksaan vuonna 2015 tai sen jälkeen.

  Syitä työpaikkojen löytymiseen on useita. Ensinnäkin Saksassa on tarjolla ennätysmäärä töitä. Viime huhtikuussa täyttämättömiä työpaikkoja(siirryt toiseen palveluun) oli 88 miljoonan asukkaan maassa 1,19 miljoonaa. Saksan työttömyysprosentti on samalla laskenut. Nyt se on noin neljä prosenttia. Yritysten näkökulmasta tilanne on jo vaikea.

  Esimerkiksi asiantuntija-aloille, palvelu- ja käsityöläisammatteihin kaivataan jatkuvasti lisää työntekijöitä. Der Spiegel -lehden mukaan(siirryt toiseen palveluun) saksalaisyritysten menestystä jarruttaa nyt talouskasvun aikana ennen kaikkea pula osaavista työntekijöistä.

  Pienet ja keskisuuret yritykset ovat ottaneet valtaosan 250 000 työllistyneestä siirtolaisesta palkkalistoilleen. Siirtolaiset ovat täyttäneet paikkoja leipomoissa, ravintola- ja hotellialalla, siivousyrityksissä sekä palveluammateissa – siis matalapalkkaisissa töissä ja tehtävissä, jotka eivät enää puhuttele saksalaisia työnhakijoita.

  Toinen syy hvyiin työllisyyslukuihin ovat yritysten saamat tuet ja kiinnostus maahanmuuttajien työllistämiseen. Frankfurtilainen Stich by Stich -ompelimo on omanlaatuisensa siksi, että se perustettiin vain siirtolaistyövoimaa varten.

  Eli siinä oli jutun ydin eikä autoa mainuttu sanallakaan. Sitävastoin puhutaan pienistä ja keskisuurista yrityksistä.

  Yksi iso ongelma Suomessa on brykratia ja hida kotoutus. Siinä missä Saksassa ollaan töissä Suomessa 'leikitään pää, olkapää, peppu, varmpaat -leikkejä jossan koulutuskeskuksissa. Eli kyllä opittavaa on ja paljon. Maahanmuuttajat täytyy saada aikasemmin työkuntoon ja työnhakua tuettava rahallisesti siinä missä muitakin erityisryhmiä.


  Elokuusta 2016 alkaen Saksassa rekisteröidyille turvapaikanhakijoille hyväksyttiin oppisopimusmalli (siirryt toiseen palveluun), jossa koulutus yrityksessä kestää kolme vuotta. Sen jälkeen oleskelulupa pysyy voimassa vielä kaksi vuotta.

  Oleskeluluvan saa oppisopimuksen ajaksi automaattisesti, vaikka turvapaikkapäätöstä ei olisi vielä tehty. Myös kielteisen päätöksen saaneet (siirryt toiseen palveluun) voivat jatkaa oleskelua Saksassa oppisopimuksen turvin. Heillä ei kuitenkaan saa olla rikosrekisteriä.
  Niin että jos Saksan malli ei kelpaa niin narratiivi täytyy etsiä muualta kuin jäkiperäisistä sysitä.

  Esimerkiksi Afganistanista kotoisin oleville turvapaikkapäätöksen saaminen voi viedä vuosia. Moni turvapaikanhakija ehtii työllistyä ennen kuin virallinen päätös jäämisestä syntyy.

  – Jos nämä ihmiset ovat löytäneet töitä ja kouluttautuneet ja heitä tarvitaan kipeästi työmarkkinoilla, miksi he eivät sitten voi jäädä Saksaan? Talouselämä ja jäsenyrityksemme ovat tässä asiassa yksimielisiä, kertoo Marlene Thiele Saksan kauppakamarista. Hän opastaa yrityksiä pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden työllistämisessä.

  Bertelsmann-säätiön julkaiseman raporti(siirryt toiseen palveluun)n mukaan Saksan malli kiinnostaa Euroopan laajuuisesti siksi, että pieni- ja keskisuurilla yrityksillä on ollut niin tärkeä rooli siirtolaisten kouluttamisessa.


   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019
 10. sranat

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  2 104
  "Yksi iso ongelma Suomessa on brykratia ja hida kotoutus. Siinä missä Saksassa ollaan töissä Suomessa 'leikitään pää, olkapää, peppu, varmpaat -leikkejä jossan koulutuskeskuksissa"

  Kuka näitä opettaa? no ne samat mummelit jotka rasmuksessa kirjoittaa aktiivisesti, heidän mukaan turvapaikanhakijoille pitää saada virikkeitä leikin muodossa ja valtio maksaa avustuksina näille apukoulun opettajille yhdistyksen kautta, ehkä olisi jo 2015 kannattanut viedä niitä aikuisia turvapaikanhakijoita tutustuun työpaikkoihin eikä kouluin ja päiväkoteihin.
   
 11. HyrskynMyrskyn

  Rekisteröitynyt:
  18.10.2002
  Viestejä:
  3 050
  Hah miksi artikkelista puuttuu mieshet???? miksi vain naisten kuvia???? miehetkin yleensä ompelee itseasiassa ompelevat monissa maissa enemmän kuin naiset... Paskapropakandaa!
  Muutenkin jos työllisyys ei ole 70-80% kansalaisilla niin aivan turhaa paskanjauhantaa... Taas ei kansalaisilla täytyy olla 100% tai sitten he ovat turisteja ja maksavat lorvintansa 100% itse. Näin minun unelmieni maailmassa.
  Ei viisumipakkoa ei työlupua muttei hyysätä ihmisiä kuin lapsia vaan annetaan kaikille maailman ihmisille sama mahdollisuus muttei hyysäystä!
  Kun on näyttänyt jossain maassa olevansa kelvollinen saa kansalaisuuden ja voi saada sielä sosiaaliturvaa jos maassa sellainen on näin siis suomalaiselle ja muille missä tahansa pallolla onkin.

  Jokainen ulkomaalainen sosiaaliturvan piirissä on silmissäni roska kuten olisin itse ulkomailla samassa tilanteessa mielestäni roska :)

  Kotoutus pois koulutus pois ettei mene rahaa hukkaan ulkomaalaisiin.
  Työluvan vaatiminen pois eikä viisumia tarvitsisi vaan henkarit löytyy ja eikun hakemaan verokortti ja pankkitili --> töihin.

  Rikokseen syyllistyneet (ehdollista tai ehdotonta) välittömästi kiven sisään ja ei enää paluuta vapauteen tähän maahan ja karkotus kun kärsinyt (elinikäinen porttikielto) ja aina jos tavataan uusiksi niin kiven sisään heti aina ja ikuisesti.

  Vankiloihin muutos että joutuvat työtä tekemään ja kustantamaan energian ja ruoan & vartijoiden palkat. Jollei työ maistu niin vähennetään ruoasta ja herran / rouvan x sellin lämmöstä myös.
  Ihminen tulee nähdä voimavarana myös vangit.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019
 12. cam70

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  5 778
  Ykkösaamussa oli sisäministeri Kai Mykkänen kovin huolestunut turhisten rikollisuudesta. Tietysti vaalien alla on pakko olla huolestunut. Jos vaalit menee hyvin niin Kokoomusta ei enää haittaa pätkääkään. Kunhan vaikka pari prossaa näistä maahantunkeutujista saisi halpatyövoimaksi. Niin se vaan menee.

  Halla-ahosta soisi tulevan seuraava sisäministeri, niin loppuisi tämä vatulointi.
   
  Dreama ja electron06 tykkäävät tästä.
 13. skuutti

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2002
  Viestejä:
  147
  Ilta-Sanomien sensuuri on säälittävää.

  Tämänaamuista Kai Mykkäsen Oulun tapahtumiin liittynyttä haastattelua YLE:ssä oli yllättävää kyllä saanut lehdessä kommentoida aamupäivällä.
  Iltapäivällä kaikki kommentointi oli sensuroitu pois.

  Tiedän kyllä, että lehdellä ei ole minkäänlaista velvollisuutta edes tarjota kommentointimahdollisuutta, mutta kun se nyt on olemassa, niin on naurettavaa, että jo kerran moderoidut kommentit sensuroidaan kokonaan pois.

  Onneksi on valinnanvaraa, minä äänestän lompakollani.
   
 14. hkihki

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Viestejä:
  40

  Riittääkö biljoona euroa?

  Turussa sosiaalitoimi jakaa mamuille samsungin S8, pitäähän saalistajilla olla kunnon viestintävälineet. Suomalaiset vaan kiltisti ruokajonoihin että saadaan matuille viimesen päälle pelit ja vehkeet

   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019
  Dreama ja EUgeniikka tykkäävät tästä.
 15. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  Hesarin kommenteissa alla olevan uutisen kommenteissa hyvä yhteenveto tilanteeseen liittyvistä faktoista, sekä tyhjentävä vastaus ongelman ratkaisemiseksi. Jos joku on eri mieltä, niin perustelkoon näkemyksensä.

  Nämä kysymykset kun kysyy ihmiseltä joka kannattaa nykymuotoista maahanmuuttoa, niin tulee käyttäneeksi Sokraattista menetelmää silmien avaamiseksi.

  https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005963532.htmlp

  Lisätään artikkelista puuttumaan jääneet kysymykset:

  Onko faktojen ja muiden maiden esimerkkien valossa syytä olettaa, että rangaistuksia koventamalla tai opetusvideoin ilmiö saadaan loppumaan? Vastaus: Ei.

  Onko syytä olettaa, että ilmiö jatkaa kasvuaan niin kauan kun jatkamme maahanmuuttajien vastaanottoa maista, joissa tutkitusti suuri osa omaa radikaaleja käsityksiä naisten/tyttöjen arvosta ja asemasta? Vastaus: Kyllä.

  Onko näin ollen oma arvovalintamme hyväksyä tiettyjen lähtömaiden maahanmuuttajista syntyvä riski Suomalaisille naisille ja tytöille? Vastaus: Kyllä.

  Onko ilmiöön aidosti tehoavaa keinoa? Vastaus: On. Päätetään ettei Suomi voi vastaanottaa maahanmuuttajia maista, joiden väestön enemmistön arvomaailma ei ole sovitetavissa liberaaliin demokratiaamme.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019
  Dreama tykkää tästä.
 16. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  HA:lla - ja miksei sinullakin - on ollut monta vuotta aikaa esittää parannusehdotuksia maahanmuuttajien koulutukseen mutta aika hiljaista on ollut. Mutta ylen uutisen ydin oli että meillä on opittavaa Saksan tavasta hoitaa kotoutusta. Ja koska tämä nyt näyttää olevan aika lailla faktaa niin alkaa maalitolppien siirtely ja muu olkiukkoilu ettei vaan tarvitse tunnustaa tosiasioita.
   
 17. EUgeniikka

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2019
  Viestejä:
  6
  Rekisteröidyin Hommaforumille ja avasin sinne keskusteluketjun jossa tarkoitus olisi keksiä sloganeita vaaleja varten isänmaallisille.
  Sellaisen muistin siellä olleen viime vaaleja ennen mutta nyt ei löytynyt tänä vuonna olevaa. Tilanteen kehnonnuttua, ehdotan kaikille isänmaallisille jotta kertoisivat sinne (oletan että vaaliehdokkaat sitä useatkin lukevat, joten parempi se kuin tämä jonne juuri myös rekisteröidyin, sopii ehdottaa muita paikkoja joihinka rekisteröityä kertomaan tai mieluummin samaa kertoa itsekin muualla, mulla ei välttämättä ole aikaa hirmuisesti lukea viestejä jne.)
  https://hommaforum.org/index.php/topic,127598.0.html
   
 18. EUgeniikka

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2019
  Viestejä:
  6
  Eivätpä ole innostuneet Keskisuomalainen saati Jämsän Seutu tästä uutisoimaan, tuomio varmaan tullut jo. Rikkauksien etuoikeuksia. Vai oisko niin että kaksittaistapaus on merkityksetön tilanteessa jossa kaksitoistaistapauksiakin löytyy?
   
 19. hkihki

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Viestejä:
  40
  Tiivistettynä hs kommentoijista, matuilla ja politikoilla seisoo ja hätätila on kauhea. Politiikoilla seisoo siis järki.
   
 20. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Näin ajan hengen muistutuksena, miksi vihreät ovat perseestä. vihreiden nuorten linjauksia:

  [​IMG]
   
 21. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Rasikauskia on Suomessa paltirallaa kolme jokapäivälle... aika paljon siis media peittelee rikoksia :eek:
   
 22. sranat

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  2 104
  faktaa ja tutkimusta tiskiin kiitos, ennenkuin levität huhuja.

  Koska minua häiritsee tässä olettamisessa se, että toinen osapuoli sanoo että "kantasuomalaisten" tekemät raiskaukset ei tule esiin helposti, samalla puolella olevat maahanmuuttajat taas sanoo, että suomalaisiin kohdistuneita raiskauksia käsitellään yleensä mediassa ja he itse kokee raiskauksien olevan yleisempää omassa kulttuuripiirissä tai muista maahanmuuttajissa ja samalla meillä on poliisin virallinen tilasto, loppupäätelmänä voi sanoa että "maahanmuuttajat" raiskaa "kantasuomalaisia" ja "maahanmuuttajia", mutta tämä mystinen "kantasuomalaisten" raiskauskulttuuri taas loistaa poissaolollaan mistä täällä ja muuallakin saarnataan, että raiskaavat ne suomalaisetkin.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019
 23. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Tämä on ollut täällä aika monta kertaa joten luulis että faktat on iskostunut verkkokalvolle.
  https://yle.fi/uutiset/3-9739722

  Ei tässä tarvitse mitään olettaa tai luulla - luvut on esillä kaikkien saatavilla. Läheskään jokainen raiskaus ei tule lehteen.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019
 24. isokäsi

  Rekisteröitynyt:
  09.02.2007
  Viestejä:
  187
  Ihan vaan jo näiden Poliisien haastattelujen ja Mykkäsen,sipilän naamankalpeudesta ja elekielestä päätellen on tulossa sellainen määrä hirveyksiä kohtapuoleen ilmi että Oksat pois. Heillä sitä tietoa on missä todellisuudessa ollaan oikein menossa, mutta eihän niistä voi vielä puhua.
   
 25. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Tässä haastattelu, ei tarvitse päätellä mitään kovin ihmeellistä. Kyse on rikollisuudesta joka jää helposti piiloon.

  Kyberrikollisuuteen erikoistunut keskusrikospoliisin rikosylikomisario: vain pieni osa tapauksista, joissa nuoria houkutellaan seksiin netissä, tulee tietoon.
  "KRP:n Sarani sanoo, että internetissä tapahtuvassa ei-hyväksyttävässä seksuaalisessa käyttäytymisessä ei korostu mikään muu yksittäinen ryhmä kuin nuoret, koska netin yhteydenpitovälineet ovat eniten läsnä 10–18-vuotiaiden elämässä."
  Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-10593661
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti