Kulttuurin rikastuminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja cam70, 18.06.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  640
  Tuossa Vesan laittamassa Uudensuomen linkissä.
  " Keskusrikospoliisin tekemän analyysin mukaan tuhatta Suomessa olevaa irakilaista kohden seksuaalirikosepäiltyjä oli 12,9. Vastaava osuus Suomen kansalaisista oli 0,3. "

  Ei kovin hyvältä vaikuta.
   
 2. Asiaintuntija

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2014
  Viestejä:
  7 061
  Ja kuka määritellään irakilaiseksi? Onko Suomen kansalaisuuden saanut irakilainen vielä "irakilainen" tällaisessa tilastossa (tuskin)... Saati sitten onko toisen polven irakilainen mamu vielä irakilainen...
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2018
 3. HyrskynMyrskyn

  Rekisteröitynyt:
  18.10.2002
  Viestejä:
  2 959
  Mitä tulee oikeaoppiseen islamiin naisen ja miehen välille siihen löytyy selkeä ohje koraanista naisten suurasta.

  34. Miehet olkoot naisten esimiehiä, koska Jumala on asettanut heidät näihin nähden korkeampaan asemaan, ja myöskin niiden suoritusten tähden, joita miesten on omaisuudestaan naisten hyväksi tehtävä. Hyveelliset naiset ovat alistuvaisia ja vaalivat huolellisesti, kätkössä, kaikkea sitä, minkä Jumala on kätköön tarkoittanut. Mitä niihin tulee, joiden puolelta kohtaatte uppiniskaisuutta, niin varoittakaa heitä, erottakaa heidät vuoteestanne ja kurittakaa heitä, mutta jos he silloin tottelevat teitä, niin älkää etsikö riitaa heidän kanssaan. Katso, Jumala on ylevä ja suuri.

  11. Jumala määrää lastenne suhteen: Miehinen perillinen saakoon yhtä paljon kuin kaksi naispuolista yhteensä, mutta jos näitä tyttölapsia on enemmän kuin kaksi, niin saakoot he kaksi kolmattaosaa siitä, mitä vainaja on jälkeensä jättänyt, ja jos on yksi ainoa, saakoon hän puolet. Vainajan vanhemmat saakoot kumpikin kuudennen osan hänen jäämistöstään, jos häneltä jäi lapsia; mutta jos häneltä ei jäänyt lapsia, vaan vanhemmat yksin perivät hänet, niin saakoon äiti kolmannen osan, ja jos hänellä (vainajalla) on veljiä, niin saakoon äiti kuudennen osan, kaikki tämä kuitenkin vasta senjälkeen, kuin testamentin määräämät erät tai velka on vähennetty. Mitä tulee teidän vanhempiinne ja lapsiinne, niin ette voi tietää, kummat saattavat olla teille hyödyllisemmät. Kaikki tämä on Jumalan määräys; Jumala on totisesti tietävä, viisas.

  15. Niitä teidän naisianne vastaan, jotka tekevät huorin, on teidän kutsuttava joukostanne neljä todistajaa; jos he todistavat heidät syyllisiksi, niin pitäkää heidät eristettyinä asunnoissanne, kunnes kuolema heidät korjaa tai Jumala osoittaa heitä varten jonkun muun mahdollisuuden (uuden lainsäädännön kautta).

  4. Samoin (ovat kielletyt teiltä) kaikki naidut naiset lukuunottamatta niitä orjattaria, jotka ovat joutuneet haltuunne (oston tai sodan kautta). Nämä rajat on Jumala teille määrännyt. Mutta kaikki, mitä tämä ei rajoita, on teille sallittua, joten voitte omaisuudellanne tavoitella muita naisia, elääksenne heidän kanssaan aviossa, harjoittamatta haureutta. Mutta teidän on annettava aviolahja niille, joilta etsitte yhdyselämän nautintoa. Siitä ei teille syntiä koidu, mitä ehkä yli velvollisuuden (s.o. aviolahjan) sovitte keskenänne; Jumala on kaikissa asioissa tietävä, viisas.

  Nämä ovat siis Mohammadin sanaa jonka hän on kuulemma Alalhilta saanut eli näitä tulisi kirjaimellisesti noudattaa ollakseen kunnon muslimi kuten kunnon kristitty noudattaa mitä Jeesus sanoo raamatussa samaten miten Buddhan kirjoituksia tulee noudattaa jos buddhalaisuudesta uskonsa hakee.

  Islam on kyllä uskonnoista se miehinen ja todella voi sitten ylivaltaa naisiin käyttää jos oikeaoppisesti sen mukaan elää.
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2018
 4. The Grenadier

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  632
  Mäkin tunnen muutaman tosi kivan Natsin. Siis Kansallis-sosialistin. Mukavia hemmoja istua oluella. Kuulostaa harhaiselta että jotain näiden järjestöä ruvetaan kieltämään. Töissäkäyviä ja perheellisiä.
   
 5. HyrskynMyrskyn

  Rekisteröitynyt:
  18.10.2002
  Viestejä:
  2 959
  Viimeksi muokattu: 01.10.2018
 6. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945

  Lue kuin piru raamattua ja löydät kaikkea ajatustasi tukevaa sisältöä jokaisesta maailman opuksesta. Kohtuullisen väsynyttä touhua jo.
   
 7. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Mutta kun koraani on sellainen teos jota pitää lukea kuin piru raamattua ihan islaminuskoisten itsensä mukaan.
  Siksihän näitä suuria ongelmia juurikin on. Sharia partioita, itsemurhapommittajia, terroristeja, homojen ja ei muslimeiden vainoamista jne.
  Ei se ole sattumaa että islamilaisissa maissa ei ole juurikaan esim. kristittyjä tai ateisteiksi julistautuneita, se on hengenvaarallista.
  Raamattuhan taas on ihan eri asia, reformin jälkeen ja länsimaistumisen jälkeen suurin osa kristityistä (niin opettajista kuin tavallisistakin)
  sanoo suoraan että sitä tulkitaan ja että moni asia on vertauskuvainnollinen jne.
  Esim. kivityksiä, joihin raamatussa suoraan kehotetaan, ei esiinny länsimaissa, kun taas islamilaisissa maissa niitä esiintyy varsin yleisesti.
  Jne. jne.
  Mutta apologistin silminhän kaikki näyttää erilaiselta, siinä realiteetit sivuutetaan ja selittelyt alkavat.
   
 8. Kaaaapo

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2009
  Viestejä:
  2 489
  Hienoa, että syyttää suomalaisia tästä ja sysää vastuun meille. Pari poimintaa:

  - Viranomaiset eivät puutu ongelmaan riittävästi. On pöyristyttävää, miten täällä feminismin ja ihmisoikeuksien kärkimaassa yhden ihmisryhmän oikeudet aivan kuin jätetään sivuun, Ujuni sanoo.

  – Toivoisin, että viranomaiset tekisivät puhumisesta helpompaa. Aihe on tabu yhteisöissä...

  Pitäiksöhän tämmöistä yhtä ryhmää koskevaa, heidän itsensä ylläpitämää ongelmaa lähteä purkamaan sieltä ryhmän sisältä? Pitäisiköhän tämä naisen vaikkapa kohdistaa paineensa sinne ryhmään, jossa tätä tapahtuu?
  Suomen viranomaisilla on aika heikot mahdollisuudet puuttua asiaan, kun heillä on suht tiivis ja sulkeutunut yhteisö, jossa koko asiasta puhuminen on tabu Tätä perinnettä ei edes ylläpidä pelkästään miehet, vaan myös perheiden äidit.
  Silpominen on kuitenkin Suomessa laitonta, ja lastensuojeluasia, mikäli näitä tulee tietoon. Niitä vaan ei kauheasti tule tietenkään.
   
 9. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Kyllähän osa vastuusta kuuluu ihan meidän päättäjille ja apologisteille.
  Heidän takiaan ei uskalleta asioihin puuttua, kun pelätään leimautumista rasistiksi jne.
  Samasta syystähän sai lapsienraiskausjengi riehua briteissä vaikka kuinka kauan.
  Ihmiset jotka olivat yhteiskunnallisesti sellaisissa asemissa että olisivat pystyneet puuttumaan asiaan jo paljon aikaisemmin
  eivät yksinkertaisesti uskaltaneet, koska pelko siitä että heidät nähdään rasisteina/islamofoobikkoina oli llian suuri.
  Enabler porukka jakaa aina tietyn osan vastuusta.
   
 10. HyrskynMyrskyn

  Rekisteröitynyt:
  18.10.2002
  Viestejä:
  2 959
  The Quran asserts that Muhammad was a man who possessed the highest moral excellence, and that God made him a good example or a "goodly model" for Muslims to follow.

  Eli JOS elät kuin Muhammad = täydellinen muslimi. Se sopiiko se nykyajan Suomeen on eri asia koska se ei tarkoita että olet parempi muslimina jos yrität sopeutua tänne.

  Tämmöistäkin kysellään...

  Why do Muslims try to live their lives like Muhammad when he has done so many violent things whereas Jesus never sinned?

  Siis tässähän on islamin ja kristinuskon ero.
  He ovat uskontojen ns. pilarit ja ei sitä kuulu mistä tahansa lukea tietenkään ja ottaa yksittäisiä asioita vaan molemmissa uskonnoissa on oma henkilö jonka kaltainen tulisi olla että olisi mahdollisimman hyvä uskovainen.

  Kristinuskossa Jeesus
  Islamissa Muhammad

  Eli lukee sieltä mitä he tekivät ja yrittää olla samanlainen niin olet tänäkin päivänä hyvä uskova :)

  Onhan tää aika karua tämmönen.
  : I will expel the Jews and Christians from the Arabian Peninsula and will not leave any but Muslim.
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2018
 11. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 413
  Vuodelta 2016 osui silmään YLEn uutinen koskien 2015-2016. Tuossa ei kansalaisuudesta tainnut olla tarkemmin.
  https://yle.fi/uutiset/3-8707863
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2018
 12. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 065
  Jos on yhteisöjä, joissa hyväksyttävänä käytäntönä on silpoa lapsia, on tottavie yhteiskunnan vika että tähän ei puututa. Ujuni siis 100% oikeassa. Tällaiset yhteisöt pitäisi kieltää lailla, yhteisöjen johtajien toimista käynnistää rikostutkinta ja esim. Helsingin kaupungin hetimmiten äänestää, että lasten silpomisen hyväksyville yhteisöille ei enää vuokrata tiloja.
   
 13. innos

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2001
  Viestejä:
  3 191
  Niinpä niin, heti kun mennään yksityiskohtiin niin sitten alkaa käsien heiluttelu, eikä millään ole enää mitään väliä. Kukapa olisi arvannut.
   
 14. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Minäkin tunnen muutaman tosi kivan. Siis muslimin. Mukavia hemmoja istua oluella. Kuulostaa aivan harhaiselta että jotain näistä vihataan tai ruvettaisiin kieltämään. Töissäkäyviä ja perheellisiä.
   
 15. innos

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2001
  Viestejä:
  3 191
  Ei kannata kertoa tosimuslimeille, että joku sanoo olevansa muslimi, vaikka juo alkoholia. Vääräuskoisilla ei ole hyvät näkymät tulevaisuudelle.
   
 16. The Grenadier

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  632
  Miten he itse suhtautuvat tuohon alkoholin juontiin? Syövätkö possua myös?
   
 17. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Kannattaa ottaa huomioon, että muslimiksi synnytään ja siitä ei erota netissä lomake täyttämällä. Tarkoittaa, että aika moni on muslimi paperilla, mutta elää ihan jotain muuta elämää.
   
 18. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 065
  Mitä tarkoitat? Tiedän ihmisiä, jotka ovat kääntyneet islamiin aikuisena ja toisaalta ihmisiä, jotka ovat luopuneet islamin uskosta.
   
 19. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 303
  Nuori nainen pysytteli väleissä, koska halusi nähdä lapsiaan – Syyttäjä: Mies kyni naiselta hiukset ja surmasi raa’asti vessan lattialle  [​IMG]
  Syytetty asianajajansa seurassa oikeudessa. (KUVA: Joonas Salo)

  Julkaistu: 1.10. 14:26
  Surmattuaan naisen mies soitti ensimmäisenä sukulaiselleen ja kertoi, että nainen makasi nyt kuolleena lattialla.
  Nuori nainen ei kuollut äkkiä.

  Sen jälkeen kun hänen miehensä oli kuristanut häntä, mies tarttui häntä leukaperistä, avasi suun ja työnsi veitsen suuhun. Kieli halkesi kahtia ja veri alkoi vuotaa hengitysteihin. Naisen kamppailu päättyi tukehtumiskuolemaan vessan lattialle.

  Hän olisi todennäköisesti kuollut ilman sitäkin, veitsellä lopettamista, sillä kuristamisen seurauksena kaulan alue kärsi huomattavaa vahinkoa. Tai kuten syyttäjä Marianna Semi ilmaisi: kaula tuhoutui.

  Lue lisää: Syyte: 31-vuotias kuristi puolisoaan ja iski veitsellä suuhun – puolustus pitää hätävarjelun liioitteluna tehtynä tappona

  Puolustus: Veitsellä irrotettiin paperitukkoa
  Espoon käräjäoikeus alkoi käsitellä tätä raakaa henkirikosjuttua maanantaina. Naisen puolisoa, 31-vuotiasta siististi pukeutunutta miestä syytetään murhasta ja syyttäjä vaatii hänelle elinkautista vankeusrangaistusta.

  Kello 14 mennessä mies ei ole puhunut käräjillä vielä sanaakaan, mutta hänen puolustuksensa kanta on selvä: rikos oli hätävarjelun liioitteluna tehty tappo tai korkeintaan tappo.

  Ei siis murha, sillä miehen mukaan nainen oli hyökännyt hänen kimppuunsa ensin.

  Asianajaja Kristiina Heimosen mukaan hänen päämiehensä ei puukottanut uhria suuhun tappaakseen, vaan hän yritti poistaa naisen suussa ollutta paperitukkoa veitsellä.

  – Sitä veistä on käytetty ainoastaan suun avaamiseen, että paperi saadaan ulos sieltä. Jos päämieheni olisi halunnut varmistaa kuoleman, helpompiakin tapoja on. Olisi voinut lyödä esimerkiksi veitsellä kaulaan.

  Uhrin omaiset ovat kuunnelleet puolustusta tyrmistyneinä. Uhrin isää edustava asianajaja Kari Eriksson nimitti hätävarjeluväitettä pilkanteoksi ja itse surmatyötä sadistiseksi. Mies ei ollut vain surmannut naista, vaan kiduttanut. Paperitukosta suussa ei ole löytynyt minkäänlaisia todisteita.

  Äidin avustajan, asianajaja Riitta Leppiniemen mukaan kaksi tekotapaa – kuristaminen ja puukottaminen – kertovat nimenomaan surmaamisen sinnikkyydestä. Pikaistuksissa tehdyissä surmissa tekotapoja on yleensä vain yksi, sitä useampi tekotapa viittaa vakaaseen pyrkimykseen surmata.

  ”Merkitsi” naisen kynimällä hiukset
  Päivän mittaan oikeudessa on pyritty selvittämään, mikä kaikki johti epätavanomaisen raakaan veritekoon.

  Miehellä ja naisella oli ollut riitaa pidemmän aikaa. He olivat olleet yhdessä, eronneet ja sitten taas palanneet yhteen.

  Vuoden 2018 toukokuussa – syyttäjän mukaan – mies leikkasi naisen olkapäille ulottuvat hiukset vain muutaman sentin mittaisiksi, saksi pilalle tuhansien eurojen arvoisen romanihameet ja pakotti naisen pihalle pelkissä alusvaatteissa.

  Tämän taustalla saattoi olla se, että naisella oli suhde toiseen mieheen. Uhrin äidin avustaja, asianajaja Riitta Leppiniemi kertoo, että hiusten leikkaamisella ja hameen silpomisella mies halusi ”merkitä” naisen niin, ettei hän enää kelpaisi kenellekään muulle.

  – Jos naiselta kynitään hiukset, se antaa naiselle leiman. Sillä tavalla muut romanit huomaavat, että nainen on tehnyt väärin tai kohdellut miestään huonosti. Se on suurin häväistys, minkä mustalaisnaiselle voi tehdä. Siksi hän hankki peruukin, sillä hän ei halunnut näyttäytyä lyhyillä hiuksilla, selosti uhrin sukulaisnainen hiusten leikkaamisen tarkoitusta.

  Mies pakotti naisen autoon ratin taakse ja käski liikkeelle. Kesken ajon hän löi naista, läpsi häntä kasvoille ja iski veitsellä naista polven yläpuolelle reiteen. Tämän seurauksena nainen ajoi Espoossa toisen auton perään. Jälkiselvittelyssä nainen kertoi:

  – Minä pelkäsin, että hän tappaa minut.

  Mutta kuten sanottua, tämä on syyttäjän versio.

  Puolustus kiistää kaiken: nainen leikkasi hiuksensa itse ja häntä löi puukolla reiteen joku muu.

  Lue lisää: Espoon murhakäräjillä etsitään motiivia: mustasukkaisuutta, kiistaa lapsista ja on-off –suhde

  Puhelu: ”Onks se kuollut?”
  Näiden tapahtumien jälkeen mies sai lähestymiskiellon. Nainen kuitenkin meni miehen luo Kirkkonummelle 21. kesäkuuta noin puolitoista kuukautta tapahtumien jälkeen.

  Oikeussalissa kuultu sukulaisnainen sanoo, ettei naisella ollut muita vaihtoehtoja, jos halusi nähdä lapsiaan. Lapset olivat jääneet erotessa isälle ja heidän vuokseen nainen halusi säilyttää hyvät välit.

  – Hän ikävöi lapsiaan. Hän aikoi hakea lasten huoltajuutta, mutta ei ehtinyt ennen kuin menehtyi.

  Syyttäjän mukaan pienikokoisella naisella ei ollut juurikaan mahdollisuuksia puolustautua. Hän oli 165 senttiä pitkä ja 65 kiloa painava, mies oli 177 senttiä ja 87 kiloa.

  Espoon käräjäoikeudessa kuunneltiin ne puhelut, jotka mies soitti sukulaisilleen pian naisen surmaamisen jälkeen.

  Tallenne on rakeinen ja epäselvä, soittaja sammaltaa:

  ”Se tuli veitsellä mun päälle nii se makaa tuossa kuolleena.”’

  ”Onks se kuollut?”

  ”On.”

  ”Voi että minä sanon… no soita sinne ambulanssi. Soita hätäkeskukseen.”

  ”Joo.”

  ”Rupee soittamaan nyt ja äkkiä.”Syytetty asianajajansa seurassa oikeudessa.
  Syytetty asianajajansa seurassa oikeudessa. (KUVA: Joonas Salo)

  Julkaistu: 1.10. 14:26
  Surmattuaan naisen mies soitti ensimmäisenä sukulaiselleen ja kertoi, että nainen makasi nyt kuolleena lattialla.
  Nuori nainen ei kuollut äkkiä.

  Sen jälkeen kun hänen miehensä oli kuristanut häntä, mies tarttui häntä leukaperistä, avasi suun ja työnsi veitsen suuhun. Kieli halkesi kahtia ja veri alkoi vuotaa hengitysteihin. Naisen kamppailu päättyi tukehtumiskuolemaan vessan lattialle.

  Hän olisi todennäköisesti kuollut ilman sitäkin, veitsellä lopettamista, sillä kuristamisen seurauksena kaulan alue kärsi huomattavaa vahinkoa. Tai kuten syyttäjä Marianna Semi ilmaisi: kaula tuhoutui.

  Lue lisää: Syyte: 31-vuotias kuristi puolisoaan ja iski veitsellä suuhun – puolustus pitää hätävarjelun liioitteluna tehtynä tappona

  Puolustus: Veitsellä irrotettiin paperitukkoa
  Espoon käräjäoikeus alkoi käsitellä tätä raakaa henkirikosjuttua maanantaina. Naisen puolisoa, 31-vuotiasta siististi pukeutunutta miestä syytetään murhasta ja syyttäjä vaatii hänelle elinkautista vankeusrangaistusta.

  Kello 14 mennessä mies ei ole puhunut käräjillä vielä sanaakaan, mutta hänen puolustuksensa kanta on selvä: rikos oli hätävarjelun liioitteluna tehty tappo tai korkeintaan tappo.

  Ei siis murha, sillä miehen mukaan nainen oli hyökännyt hänen kimppuunsa ensin.

  Asianajaja Kristiina Heimosen mukaan hänen päämiehensä ei puukottanut uhria suuhun tappaakseen, vaan hän yritti poistaa naisen suussa ollutta paperitukkoa veitsellä.

  – Sitä veistä on käytetty ainoastaan suun avaamiseen, että paperi saadaan ulos sieltä. Jos päämieheni olisi halunnut varmistaa kuoleman, helpompiakin tapoja on. Olisi voinut lyödä esimerkiksi veitsellä kaulaan.

  Uhrin omaiset ovat kuunnelleet puolustusta tyrmistyneinä. Uhrin isää edustava asianajaja Kari Eriksson nimitti hätävarjeluväitettä pilkanteoksi ja itse surmatyötä sadistiseksi. Mies ei ollut vain surmannut naista, vaan kiduttanut. Paperitukosta suussa ei ole löytynyt minkäänlaisia todisteita.

  Äidin avustajan, asianajaja Riitta Leppiniemen mukaan kaksi tekotapaa – kuristaminen ja puukottaminen – kertovat nimenomaan surmaamisen sinnikkyydestä. Pikaistuksissa tehdyissä surmissa tekotapoja on yleensä vain yksi, sitä useampi tekotapa viittaa vakaaseen pyrkimykseen surmata.

  ”Merkitsi” naisen kynimällä hiukset
  Päivän mittaan oikeudessa on pyritty selvittämään, mikä kaikki johti epätavanomaisen raakaan veritekoon.

  Miehellä ja naisella oli ollut riitaa pidemmän aikaa. He olivat olleet yhdessä, eronneet ja sitten taas palanneet yhteen.

  Vuoden 2018 toukokuussa – syyttäjän mukaan – mies leikkasi naisen olkapäille ulottuvat hiukset vain muutaman sentin mittaisiksi, saksi pilalle tuhansien eurojen arvoisen romanihameet ja pakotti naisen pihalle pelkissä alusvaatteissa.

  Tämän taustalla saattoi olla se, että naisella oli suhde toiseen mieheen. Uhrin äidin avustaja, asianajaja Riitta Leppiniemi kertoo, että hiusten leikkaamisella ja hameen silpomisella mies halusi ”merkitä” naisen niin, ettei hän enää kelpaisi kenellekään muulle.

  – Jos naiselta kynitään hiukset, se antaa naiselle leiman. Sillä tavalla muut romanit huomaavat, että nainen on tehnyt väärin tai kohdellut miestään huonosti. Se on suurin häväistys, minkä mustalaisnaiselle voi tehdä. Siksi hän hankki peruukin, sillä hän ei halunnut näyttäytyä lyhyillä hiuksilla, selosti uhrin sukulaisnainen hiusten leikkaamisen tarkoitusta.

  Mies pakotti naisen autoon ratin taakse ja käski liikkeelle. Kesken ajon hän löi naista, läpsi häntä kasvoille ja iski veitsellä naista polven yläpuolelle reiteen. Tämän seurauksena nainen ajoi Espoossa toisen auton perään. Jälkiselvittelyssä nainen kertoi:

  – Minä pelkäsin, että hän tappaa minut.

  Mutta kuten sanottua, tämä on syyttäjän versio.

  Puolustus kiistää kaiken: nainen leikkasi hiuksensa itse ja häntä löi puukolla reiteen joku muu.

  Lue lisää: Espoon murhakäräjillä etsitään motiivia: mustasukkaisuutta, kiistaa lapsista ja on-off –suhde

  Puhelu: ”Onks se kuollut?”
  Näiden tapahtumien jälkeen mies sai lähestymiskiellon. Nainen kuitenkin meni miehen luo Kirkkonummelle 21. kesäkuuta noin puolitoista kuukautta tapahtumien jälkeen.

  Oikeussalissa kuultu sukulaisnainen sanoo, ettei naisella ollut muita vaihtoehtoja, jos halusi nähdä lapsiaan. Lapset olivat jääneet erotessa isälle ja heidän vuokseen nainen halusi säilyttää hyvät välit.

  – Hän ikävöi lapsiaan. Hän aikoi hakea lasten huoltajuutta, mutta ei ehtinyt ennen kuin menehtyi.

  Syyttäjän mukaan pienikokoisella naisella ei ollut juurikaan mahdollisuuksia puolustautua. Hän oli 165 senttiä pitkä ja 65 kiloa painava, mies oli 177 senttiä ja 87 kiloa.

  Espoon käräjäoikeudessa kuunneltiin ne puhelut, jotka mies soitti sukulaisilleen pian naisen surmaamisen jälkeen.

  Tallenne on rakeinen ja epäselvä, soittaja sammaltaa:

  ”Se tuli veitsellä mun päälle nii se makaa tuossa kuolleena.”’

  ”Onks se kuollut?”

  ”On.”

  ”Voi että minä sanon… no soita sinne ambulanssi. Soita hätäkeskukseen.”

  ”Joo.”

  ”Rupee soittamaan nyt ja äkkiä.”Syytetty asianajajansa seurassa oikeudessa.
  Syytetty asianajajansa seurassa oikeudessa. (KUVA: Joonas Salo)

  Julkaistu: 1.10. 14:26
  Surmattuaan naisen mies soitti ensimmäisenä sukulaiselleen ja kertoi, että nainen makasi nyt kuolleena lattialla.
  Nuori nainen ei kuollut äkkiä.

  Sen jälkeen kun hänen miehensä oli kuristanut häntä, mies tarttui häntä leukaperistä, avasi suun ja työnsi veitsen suuhun. Kieli halkesi kahtia ja veri alkoi vuotaa hengitysteihin. Naisen kamppailu päättyi tukehtumiskuolemaan vessan lattialle.

  Hän olisi todennäköisesti kuollut ilman sitäkin, veitsellä lopettamista, sillä kuristamisen seurauksena kaulan alue kärsi huomattavaa vahinkoa. Tai kuten syyttäjä Marianna Semi ilmaisi: kaula tuhoutui.

  Lue lisää: Syyte: 31-vuotias kuristi puolisoaan ja iski veitsellä suuhun – puolustus pitää hätävarjelun liioitteluna tehtynä tappona

  Puolustus: Veitsellä irrotettiin paperitukkoa
  Espoon käräjäoikeus alkoi käsitellä tätä raakaa henkirikosjuttua maanantaina. Naisen puolisoa, 31-vuotiasta siististi pukeutunutta miestä syytetään murhasta ja syyttäjä vaatii hänelle elinkautista vankeusrangaistusta.

  Kello 14 mennessä mies ei ole puhunut käräjillä vielä sanaakaan, mutta hänen puolustuksensa kanta on selvä: rikos oli hätävarjelun liioitteluna tehty tappo tai korkeintaan tappo.

  Ei siis murha, sillä miehen mukaan nainen oli hyökännyt hänen kimppuunsa ensin.

  Asianajaja Kristiina Heimosen mukaan hänen päämiehensä ei puukottanut uhria suuhun tappaakseen, vaan hän yritti poistaa naisen suussa ollutta paperitukkoa veitsellä.

  – Sitä veistä on käytetty ainoastaan suun avaamiseen, että paperi saadaan ulos sieltä. Jos päämieheni olisi halunnut varmistaa kuoleman, helpompiakin tapoja on. Olisi voinut lyödä esimerkiksi veitsellä kaulaan.

  Uhrin omaiset ovat kuunnelleet puolustusta tyrmistyneinä. Uhrin isää edustava asianajaja Kari Eriksson nimitti hätävarjeluväitettä pilkanteoksi ja itse surmatyötä sadistiseksi. Mies ei ollut vain surmannut naista, vaan kiduttanut. Paperitukosta suussa ei ole löytynyt minkäänlaisia todisteita.

  Äidin avustajan, asianajaja Riitta Leppiniemen mukaan kaksi tekotapaa – kuristaminen ja puukottaminen – kertovat nimenomaan surmaamisen sinnikkyydestä. Pikaistuksissa tehdyissä surmissa tekotapoja on yleensä vain yksi, sitä useampi tekotapa viittaa vakaaseen pyrkimykseen surmata.

  ”Merkitsi” naisen kynimällä hiukset
  Päivän mittaan oikeudessa on pyritty selvittämään, mikä kaikki johti epätavanomaisen raakaan veritekoon.

  Miehellä ja naisella oli ollut riitaa pidemmän aikaa. He olivat olleet yhdessä, eronneet ja sitten taas palanneet yhteen.

  Vuoden 2018 toukokuussa – syyttäjän mukaan – mies leikkasi naisen olkapäille ulottuvat hiukset vain muutaman sentin mittaisiksi, saksi pilalle tuhansien eurojen arvoisen romanihameet ja pakotti naisen pihalle pelkissä alusvaatteissa.

  Tämän taustalla saattoi olla se, että naisella oli suhde toiseen mieheen. Uhrin äidin avustaja, asianajaja Riitta Leppiniemi kertoo, että hiusten leikkaamisella ja hameen silpomisella mies halusi ”merkitä” naisen niin, ettei hän enää kelpaisi kenellekään muulle.

  – Jos naiselta kynitään hiukset, se antaa naiselle leiman. Sillä tavalla muut romanit huomaavat, että nainen on tehnyt väärin tai kohdellut miestään huonosti. Se on suurin häväistys, minkä mustalaisnaiselle voi tehdä. Siksi hän hankki peruukin, sillä hän ei halunnut näyttäytyä lyhyillä hiuksilla, selosti uhrin sukulaisnainen hiusten leikkaamisen tarkoitusta.

  Mies pakotti naisen autoon ratin taakse ja käski liikkeelle. Kesken ajon hän löi naista, läpsi häntä kasvoille ja iski veitsellä naista polven yläpuolelle reiteen. Tämän seurauksena nainen ajoi Espoossa toisen auton perään. Jälkiselvittelyssä nainen kertoi:

  – Minä pelkäsin, että hän tappaa minut.

  Mutta kuten sanottua, tämä on syyttäjän versio.

  Puolustus kiistää kaiken: nainen leikkasi hiuksensa itse ja häntä löi puukolla reiteen joku muu.

  Lue lisää: Espoon murhakäräjillä etsitään motiivia: mustasukkaisuutta, kiistaa lapsista ja on-off –suhde

  Puhelu: ”Onks se kuollut?”
  Näiden tapahtumien jälkeen mies sai lähestymiskiellon. Nainen kuitenkin meni miehen luo Kirkkonummelle 21. kesäkuuta noin puolitoista kuukautta tapahtumien jälkeen.

  Oikeussalissa kuultu sukulaisnainen sanoo, ettei naisella ollut muita vaihtoehtoja, jos halusi nähdä lapsiaan. Lapset olivat jääneet erotessa isälle ja heidän vuokseen nainen halusi säilyttää hyvät välit.

  – Hän ikävöi lapsiaan. Hän aikoi hakea lasten huoltajuutta, mutta ei ehtinyt ennen kuin menehtyi.

  Syyttäjän mukaan pienikokoisella naisella ei ollut juurikaan mahdollisuuksia puolustautua. Hän oli 165 senttiä pitkä ja 65 kiloa painava, mies oli 177 senttiä ja 87 kiloa.

  Espoon käräjäoikeudessa kuunneltiin ne puhelut, jotka mies soitti sukulaisilleen pian naisen surmaamisen jälkeen.

  Tallenne on rakeinen ja epäselvä, soittaja sammaltaa:

  ”Se tuli veitsellä mun päälle nii se makaa tuossa kuolleena.”’

  ”Onks se kuollut?”

  ”On.”

  ”Voi että minä sanon… no soita sinne ambulanssi. Soita hätäkeskukseen.”

  ”Joo.”

  ”Rupee soittamaan nyt ja äkkiä.”


  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005848160.html
   
 20. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Kolmeen vai neljään kertaan sama teksti?

  Karsea juttu, mutta jäin miettimään yhtä asiaa. Huoltajuus oli isällä, joka melko harvinaista jos kerran nainenkin oli sitä halunnut. Minkä tason ongelma oltava, että äiti ei saa huoltajuutta. Kokemus kun on, että automaattisella leimasimella äiti sen saa jos ei satu laittamaan hakemusta Niuvan suljetulta.
   
 21. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Älä jää miettimään syitä millä tapettua äitiä voisi saada osaltaan vastuuseen siitä mitä mies teki, se antaa huonon kuvan sinusta.
  Ymmärrän että tästä on tullut vähän tapa näiden mamu/refugee rikollisten kanssa, mutta kun kyse on näinkin törkeästä teosta niin apologisteilu antaa sinusta todella huonon kuvan.
  Tai sitten et vaan välitä, agenda on tärkein ja yliajaa jopa inhimillisyyden.
  Uusnatsit tekevät ihan samaa kun miettivät sitä mitä ne juutalaiset oikeastaan tekivätkään kun niitä uuniin ruvettiin laittamaan, ei tavallisia ihmisiä uuniin laiteta.
  Olisiko vaikka mahdollista että äiti on pelännyt ja katsonut että isän huoltajuus on sekä itselle, että lapsille se turvallisin vaihtoehto ? Jne.
   
  Viimeksi muokattu: 02.10.2018
 22. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 303
  Veskun koulutettu moniosaaja asialla:

  Puukotus Vamiassa Vaasassa: Miesopiskelija puukotti naisopiskelijaa kesken päivän

  Vaasassa Sepänkyläntiellä sijaitsevassa Vamian Sampo Campuksessa tapahtui tiistaina kello 11.30 puukotus, jossa opiskelijana oleva mies puukotti opiskelijana olevaa naista koulun tiloissa.

  Poliisi otti epäillyn tekijän kiinni välittömästi tapahtuman jälkeen. Poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä.

  Tavoitimme Vamian rehtorin Åsa Stenbackan . Hän vahvisti puhelimitse, että Vamian Sepänkyläntien Sampo kampuksella on tapahtunut puukotus.

  – Ulkomaalaistaustainen henkilö on puukottanut toista ulkomaalaistaustaista henkilöä ja poliisi on saanut tekijän kiinni. Uhri on viety ambulanssilla sairaalaan ja uhrin tilasta ei ole vielä tarkempaa tietoa, Stenbacka kertoi.

  Stenbackan mukaan puukotus tapahtui turvallisuusalan opiskelijoiden tiloissa käytävällä. Sama käytävä johtaa koulun ruokalaan.


  https://www.pohjalainen.fi/uutiset/...kotti-naisopiskelijaa-kesken-paivan-1.2752834
   
  Viimeksi muokattu: 02.10.2018
 23. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Oliskohan kunniajuttuja ? Varmaan on tuokin mies käynyt kotimaisten luokkakavereidensa kanssa kaljalla joskus ja naisesakin on oltava vikaa kun eihän ketään ihan normaalisti käyttäytyvää naista noin vain puukoteta.
   
 24. ramram

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2002
  Viestejä:
  2 419
  Viimeksi muokattu: 02.10.2018
 25. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Nuorena henkilönä tehty tappo, tulee 6-8 vuotta josta istuu 1/3 korkeintaan.
  Sitten loppuelämäksi yhteiskunnan elätettäväksi.
  Aika tuttu tarina.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti