Kulttuurin rikastuminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja cam70, 18.06.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. EnOsaa

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  1 082
  Eikö täällä muka ollut keskustelua siitä jonkun AMK:n kokemasta yllätyksestä kun suurin toivein perustettu luokka afrikkalaisille käytännössä tyrehtyi jouluun mennessä opiskelijoiden siirrettyä (oletettavasti) nauttimaan Schengenin eduista?
   
 2. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 425
  https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005844471.html?

  Irakilainen Athir kertoo vakaasti kuinka hän ei ole tehnyt mitään väärää ja törkeä puskaraiskaus tapahtui yhteisymmärryksessä. Oiskohan allah käskenyt unessa tai ehkä lukenut koraania ja oppinut että naiset ovat olemassa vain miehiä miellyttääkseen. Omassa toiminnassa ei toki vikaa.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  636
  Ilmeisesti videosta ei aiemmin oltu tiedetty lainkaan, mutta sitä ei otettu huomioon koventavana tekijänä nyt uudessa käsittelyssä? Rangaistusta ei itsessään voi koventaa, koska kyse oli tuomitun omasta valituksesta, joka voi johtaa enimmillään vanhan tuomion vahvistamiseen, mutta ainakin nuo lässyn lässyn perusteet keventämiselle olisi pitänyt kumota.
   
 5. rottah

  Rekisteröitynyt:
  02.10.2015
  Viestejä:
  668
  Tuomion alentamisen perustelut on ihan ihmeelliset

  Pitäjänmäen juna-aseman lähistöllä tapahtuneen törkeän raiskauksen tuomio laski Hovioikeuden mukaan rangaistusta piti alentaa, koska teko ei ollut erityisen pitkäkestoinen eikä siinä käytetty erityisen voimakasta väkivaltaa. Al-Khazraj oli alkanut väkisin suudella tyttöä ja vienyt tämän läheiseen metsikköön. Siellä tekijä pakotti uhrinsa oraaliseksiin hiuksista kiinni pitäen.
   
 6. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Perustelut raiskaustuomioissa ovat usein hyvin ihmeelliset. Tuomio alenee jos on työpaikka ja perhe ja muuta järjetöntä.
   
 7. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Koska rangaistusasteikko ja oikeusvaltio. Et voi antaa kaikista tapauksista samaa tuomiota ja tuskin sitä haluatkaan?
   
 8. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Fakta on kuitenkin se, että täällä annetaan järjestelmällisesti hyvinkin karskeista tapauksista rangaistuksia asteikon alapäästä sillä perustein että jos joskus tulevaisuudessa tulee joku oikein sikatörkeä tapaus
  niin "on varaa" vielä asteikossa. Täysin järjetön lähestymismalli pitää jotain ääretöntä asteikkoa jossa yläpää on avoin koska aina voi tulla vieläkin törkeämpi tapaus.
  Pitää olla niin että jos ylittää jonkun tietyn kriteerin niin tulee maksimit ja sillä selvä, ei niin että jos joukkoraiskauksen suorittaa 5 henkilöä niin ei anneta maksimeita koska tulevaisuudessa voi tulla tapaus jossa on 7.
  Elinkautisenkin voi saada yhtä lailla niin yhdestä kuin kahdestakin murhasta, jos siinä käytettäisiin samoja kriteereitä kuin raiskauksissa niin kukaan ei koskaan saisi elinkautista koska ainahan voisi tulla vielä
  joku suomen breivik joka murhaa 100, yhdestä murhasta ei siis mitenkään voida antaa samaa tuomiota kuin 100 murhasta.
   
 9. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 302
  Veskun moniosaaja taas työskentelemässä ja paikkaamassa työvoimapulaa.
   
 10. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  636
  Sitten vaan alkaa pohtia, että minkä helvetin takia väkivaltarikoksiin on pitänyt keksiä raja sille, että kuinka pitkiä tuomioita voidaan antaa...
   
 11. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Tästä huomaa kieltämättä, että perjantai kääntymässä iltaan. Oikeusvaltio surkea, parempi olisi ilman oikeudenkäyntiä kivittää torilla kaikki itseään vituttavat tapaukset.
   
 12. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Jovain, rikoslaki tarvitsee selkeästi uudistusta, varsinkin raiskaus ja lapsiin kohdistuvan seksuaalisen väkivallan kohdilla.
  Miksei myös väkivaltarikosten ja rikosten uusijoiden kohdalla.
  Aika vaikea on ymmärtää sitä että joku voi istua elämänsä aikana kolme elinkautista kolmesta eri murhasta jotka on aina suoritettu
  kun yksi elinkautinen on päättynyt. Kyllä erittäin vaarallisiksi todetut ja selkeästi yhteiskunnalle vaaralliset yksilöt tulee pystyä
  laittamaan kaltereiden taakse koko elämäksi. Kuntoutus lässytys on täyttä kukkahattuilua ja ei ole mitenkään kytköksissä realiteetteihin.
  Nuorten kohdalla sen hyvin vielä ymmärtää, mutta ei useita tappoja alla olevan taparikollisen kohdalla.
  Lisäksi "alennus" politiikkaan on saatava selkeä muutos. Ei voi olla niin että ensikertalaisuus resetoituu tiettyjen vuosien jälkeen, ensikertalainen
  olet vain kerran.

  Tästä ei huomaa mitään muuta kuin sen, että sinä olet surkea, olkiukkoilu on aina surkean keskustelijan merkki, jonka ainut ja oikea paikka on ignore.
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2018
 13. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Toisaalta, pitkät tuomiot eivät paranna. Tämä on tosiaan filosofisluonteinen kysymys - mitä tehdään rikosten uusijoille ja jatkuvasti perseilijöille. Mutta kun asian voivottelu on tässä ketjussa niin ei voi välttyä ajatukselta että jotkut haluavat kahdet lait.
   
 14. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Ihmeellistä, eikö vain? Ei uskoisi että maapallolta löytyy filosofisia koulukuntia jotka ovat täysin eri mieltä sattuman luonteesta tai olemassaolosta. Kaapo on olettetavasti enemmän historiallisen deterministin kanalla ja selittää valkoisen kultuurin 'paremmuuden' sitä kautta. Itse olen enemmän kompatibilismin kannalla enkä usko 'geenienä paremuuteen laajasti asiaa katsottuna. Hyvä esimerkki on esimerkiksi nollan keksiminen.... miten ihmeessä raiskaajakultuuri voi keksiä niinkin yksinkertaisen ja älykkään asian.

  Asian vierestä... emme ehkä olekkaan älyk... eikun eurooppalaisia. Ehkä 'natsit' olivat oikeassa...
  https://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-y...tyivat-eurooppa-nyt-jaettu-suomalaisiin-ja-ei

  Suomalaisten geeniperimä on tiedetty erikoislaatuiseksi, mutta vasta nyt tiedetään, että Suomen väestö on Euroopassa täysin ainutlaatuinen tapaus. Suomalaiset ovat perimältään niin erilaisia muista eurooppalaisista, että heidät pitää luokitella omaksi väestökseen, summataan Itä-Suomen yliopiston tutkimustiedotteessa.
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2018
 15. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Kaikki eivät ole parannettavissa ja primääri tarkoitus on silloin yhteiskunnan suojeleminen.
  Esim. Breivikin kuuluisi olla omasta mielestä erittäin yhteiskunnalle vaarallisena yksilönä lukkojen takana loppu ikänsä.
  Jenkeissä ja Briteissä näin olisikin, jenkeissä olisi tullut kuolemantuomio jos oikeassa osavaltiossa olisi joukkomurhansa tehnyt.
  Ja onhan näitä kuristajia ja kirveen heiluttelijoita jotka ovat istuneet useita elinkautisia myös meillä.
  Ei niitä paranneta millään, pääasiallisena asiana tulisikin olla selkeästi yhteiskunnan suojeleminen tällaiselta yksilöltä.

  Kyllä siinä on filosofiat jo käytetty kun joku kolmatta kertaa uusii tapon/murhan, silloin pitää jo toimia ihan konkreettisesti.
  Filosofia on ihan kivaa kun käsitellän hypoteettisia erittäin harvinaisia ääritapauksia (5 ihmistä roikkuu narussa, köysi katkeaa ja kaikki tippuu jollei toiseksi alin potkaise alinta päähän ja tiputa alas. Annetaanko linnaa taposta vai ei. jne.),
  mutta tallaisissa selkeissä tapauksissa joissa näytöt on jo annettu ei omasta mielestäni asiaa tarvitse enää pohtia.
   
 16. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Filosofinen ongelma kuolemantuomiossa on väärät tuomiot. Sama ongelma koskee mm. maahanmuuttajien raiskauksia - miksi pakolaisen pitäisi kärsiä lajitoverinsa perseilystä? En keksi yhtään järkevää perustetta - siis perustetta mikä sopii eurooppalaiseen oikeuskäsitykseen. Enhän minäkään kärsi siitä että pentti pahoinpitelee kännissä vaimoaan ja vokettelee netissä teinejä.

  Sama ongelma 'kaikkia ei ole paranettavissa'. Toki jossakin se raja täytyy vetää.

  Muuten olen sitä mieltä että rangaistuksia pitäisi pidentää - varsinkin väkivaltarikoksissa ja raiskauksissa.
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2018
 17. innos

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2001
  Viestejä:
  3 190
  Eikä lyhyetkään tuomiot paranna, joten argumentin voi heittää roskiin.

  Aidoilla hölmöillä aloittelijoilla ja ensikertalaisilla lyhyt tuomio voi toki auttaa pääsemään paskoista ideoistaan ja tavoistaan eroon, mutta se voi yhtä lailla helpottaa paskojen ideoiden toteuttamista, koska satunnainen minirangaistus on pikkunakki hyötyihin verrattuna. Helposti oppii vielä olemaan paremmin jäämättä kiinni, eikä olla tekemättä asioita, joista voi jäädä kiinni. Pitkä tuomio voi tehdä ensikertalaisesta pysyvämmän kriminaalin, tai sitten ei.

  Rikoksella ja sen tekotavalla on myös valtava merkitys siihen minkä toivossa tuomioita tulisi jaella. Onko vaihtoehtoina todellakin kaikissa tapauksissa vain "lyhyt tuomio" ja "pitkä tuomio", ja onko toinen aina väärä vaihtoehto..
   
 18. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Joten vastaus löytyy jostakin muualta kuin tuomion pituudesta, voisi joku ajatella :rolleyes:
   
 19. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Tuomiolla pitää olla pelotevaikutus, mutta pitää myös yrittää minimoida rikoksen uusimisriskit. Ne kasvavat mitä pidempään eristetään yhteiskunnasta ja/tai kohdellaan vankeuden aikana. Katkeruus ja viha jos määräisivät oikeussalissa, niin henki lähtisi monelta syyttömältä siinä rytinässä.
  Noh, tämä aihe kaluttu moneen kertaan murossakin. Toiset kannattaa kivittämistä ja sukkasaippuaa 30 vuotta ratkaisuja. Samaan aikaan vankilanjohtajat toivovat, että elinkautisvangit saavat opiskella, nähdä perhettään ja lomaoikeudet. Kummallista.
   
 20. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Juu, jollain jenkkien systeemillä en kyllä ole kuolemantuomion kannalla, pitää olla huomattavasti parempi tsydeemi syytetyn kannalta.
  Mutta esim. breivinkin tapaus on niin selkeä (breivik on varmasti näytön perusteella syyllinen), että kuolemantuomio olisi paikallaan.
  Omasta mielestäni vain sellaiset tapaukset joissa on täysin selkeät todisteet voisivat olla sellaisia että kuolemantuomiota voitaisiin edes harkita.

  Nythän suomessa voi saada tuomion varsin köykäisin todistein jos poliisi pystyy rakentamaan uskottavan tarinan esim. perustuen turvakameran kuviin ja silminnäkijähavaintoihin, vaikka itse tekninen todistusaineisto olisi varsin mitätön.
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2018
 21. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Asiakasta nyrkillä lyönyt bussikuski sai potkut – ”Tällaiset väkivallanteot eivät ole hyväksyttäviä”, sanoo liikennejohtaja Espoon tappelusta
  https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005844744.html

  Nykvist muistuttaa linja-autonkuljettajien olevan asiakaspalvelutehtävissä ja heiltä edellytetään siihen sopivaa käytöstä. ”Tällaiset väkivallanteot eivät missään nimessä ole hyväksyttäviä”, Nykvist sanoo. Nykvistin mukaan kuljettajilla on selkeät ohjeet siihen, miten heidän tulee toimia, jos matkustaja ei suostu poistumaan liikennevälineestä pyynnöistä huolimatta. Kuljettaja voi yrittää puhua asiakasta poistumaan. Jos se ei kuitenkaan auta, kuljettajan tulee ottaa yhteyttä vartijoihin tai poliisiin. ”He ovat ensisijainen taho, joiden puoleen käännytään. Toimintamalli on varsin selvä”, Nykvist kertoo.
   
 22. jtuominen79

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2017
  Viestejä:
  556
  Toivottavasti kuski vie oikeuteen.
   
 23. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Toivottavasti... mutta tuskin ymmärtää senkään jälkeen että väkivalta ei kuulu bussikuskin keinovalikoimaan. Ja tuskin ymmärrät sinäkään.
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2018
 24. jtuominen79

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2017
  Viestejä:
  556
  Yllättävää, henkilökohtainen hyökkäys ja provo. Eikait siinä jos kerran ylläpidon mielestä tuollainen perseily on ok.
   
 25. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Olen pahoillani jos ymmärsin väärin mutta voitko selittää miksi bussikuskin pitäis viedä juttu oikeuteen? Olettaen että ymmärrät että bussikuskin oikeuksiin ei kuulu pahoinpidellä asiakkaista niin kuulisin mielelläni kuka hänen tulis haastaa oikeuteen ja miksi?
   
 26. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Ai kuskin pitäisi viedä oikeuteen :D

  Ihan selkeät ohjeet miten toimia ja ne ei sisällä "näytä kaapin paikka ja lyö nenä poskelle". Ohjeistat poistumaan, soitat virkavallan paikalle tarvittaessa.
  Vai siis onko tuo joku uusi tapa käsitellä asiat? Baaristakin nihkeästi lähtevää asiakasta vedetään kuonoon, jotta oppii olemaan?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti