Kulttuurin rikastuminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja cam70, 18.06.2007.

 1. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  Hieno juttu hänelle, mutta mitä tämän siis pitäisi todistaa? Kyllä suomalaisetkin saa ansiomitaleita. Eikä ongelma ole se, etteikö mamut saisi tarpeeksi mitaleita. Ongelma on esimerkiksi kymmenkertainen rikollisuustasoero väkivaltaisissa rikoksissa..
   
 2. Tlapio

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 593
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005732545.html

  Mitali myönnetään ensimmäistä kertaa ulkomaan kansalaiselle.


  Turun puukotuksen uhria auttanut Ruotsissa asuva Hassan Zubier on saanut presidentti Sauli Niinistön myöntämän hengenpelastusmitalin. Mitali myönnetään ensimmäistä kertaa ulkomaan kansalaiselle.

  Zubier on toiminut aiemmin ensihoitajana, ja hän yritti tyrehdyttää verenvuodon uhrin katkenneesta kaulavaltimosta. Toimintansa vuoksi Zubier päätyi itse useiden veitseniskujen kohteeksi ja joutui pyörätuoliin.

  Mitalin jakoi suurlähettiläs Liisa Talonpoika Tukholmassa.


  Hyvä että joku sai. Tais siellä olla suomalaisiakin pelastamassa ihmisiä.
   
 3. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  Tapahtuiko tämän Hassanin hoidossa jokin hoitovirhe, jos hänet on kotiutettu päivässä sairaalasta, ja hän on sitten halvaantunut? Selkeästi vakava vamma on jäänyt sairaalassa havaitsematta ja potilas ei ole saanut tarvitsemaansa hoitoa. Seurauksena merkittävä haittatapahtuma, kävelykyvyn menetys.

  Mielestäni jonkun tutkivan journalistin tulisi selvittää asiaa, että hoitovirheeseen johtaneet tekijät saadaan selville ja niistä voidaan ottaa opiksi.

  Lisäksi Potilasvakuutuskeskuksen tulee maksaa Hassanille merkittävä korvaus tapahtuneesta hoitovirheestä. Hassan ei välttämättä ulkomaalaistaustaisena tiedä kaikista oikeuksistaan.
   
  Viimeksi muokattu: 27.06.2018
 4. jtuominen79

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2017
  Viestejä:
  556
  Hemmetti mitä vihapuhetta taas vähemmistöjä kohtaan, väittää heitä elämässään epäonnistuneiksi.

  Luitko edes noita linkkaamiasi juttuja, siellä sanotaan selkeästi että

  Nettivinkattu vihapuheena vähemmistöjä kohtaan.
   
 5. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Eli tyhmät mutta myös köyhät rasistit ovat saaneet osakseen vihapuhetta, huh? Anna mun kaikki kestää :facepalm:

  Itsehän en harrasta vihapuhetta ketään kohtaan, klonkutuksen jätän joillekin toisille..

  Eipä ole kyllä minun ongelma. Mielenkiintoista kuitenkin sinänsä.
   
 6. jtuominen79

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2017
  Viestejä:
  556
  Termi "klonkutus" on myös halventava jolla viitataan henkilön ulkonäköön jota harrastit aikaisemmin.

  https://www.poliisi.fi/vihapuhe

  Miksi siis harrastat vihapuhetta? Miksi koet oikeutetuksi loukata toisen kunniaa? Nettivinkki niistäkin luonnollisesti lähti, toivottavasti saat rangaistuksen.
   
 7. Highway

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  819
 8. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Termi "klonkutus" on verbi. Se kuvaa varsin kuvainnollisesti, tekemistä. Vihapuheiden toistoa. Mikäpä olisi osuvampi mutta leikkisämpi termi vihapuheelle kuin klonkutus: sitä sihisevät mieleltänsä rumat mutta kieroon kasvaneet aivot vääristyneellä suulla, lopputulos vaikuttaa erittäin paljon kuvitteellisen hahmon, Klonkun sihinää, nieleskelyä ja naksuttelua sekä sitä ajatuksen juoksua jolla tullaan väärin perustein vääriin johtopäätöksiin. Ja osuu muutes todella hyvin nappiin. Ulkonäköön sillä ei viitata ( ellet sitten näe aivan ilmiselvästi jonkinlaista yhdennäköisyyttä johonkin henkilöön, mutta silloin kyllä kauneus on katsojan silmässä. Tästä kuitenkaan et voi syyttää meikäläistä ) .

  Vihapuhe kyllä kattaa monenlaista puhetta, ja onkin hyvä että ketjussa vihdoinkin aletaan ymmärtämään sen monen monta ulottuvuutta. Vihapuhetta voi olla myös siellä missä sitä ei välttämättä alkuun edes huomaisi olevan.
   
  Viimeksi muokattu: 27.06.2018
 9. innos

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2001
  Viestejä:
  3 199
  Aika siis ruveta editoimaan historiaa, koska tämä ei ole verbi:

  Samalla voit vaihtaa oman nimimerkkisi samaiseksi, koska sinä et malta olla kiihkoilematta suu vaahdossa preciouksestasi. Kristallipalloperskarvani kutisee, että joko sinun tai läheisesi elinkeinon mahdollistaa kultamunasormus.
   
 10. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Aa sä puhut nyt Klonkusta. Noille jutuille lienee oma ketjunsa? Klonkutus on edelleenkin verbi, kuvaa tekemistä, edellisestä viestistäni. Klonkku on (erillis)nimi, ja klonkutus on sitä itseään. Niissä on siis ero.

  Tutkimus: muukalaisvastaista nationalismia eniten Italiassa, vähiten Ruotsissa – Suomi listauksen kärkipäässä

  Tuloksista huolimatta, pitää muistaa että aidosti rasistinen maailmankatsomus on häviävän pienellä osalla suomalaisista. En ole sinällään varma kannattaako toisinsanoen tutkimustuloksesta huolestua. Suomestakin löytyy kovin äänekkäitä rasistisen näkökannan omaksuvia, jotka pitävät tuhansien edestä metakkaa. Tästä voi monille tulla olo että ilmiö on suurempi kuin onkaan.   
 11. innos

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2001
  Viestejä:
  3 199
  Niin, ja molempia viljelet tässä samassa ketjussa. Kukaan muu kuin mutsisi ei pidä tuota nokkelana pyörittelynä.
   
 12. Kaaaapo

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2009
  Viestejä:
  2 494
  Ehkä ensimmäinen kerta kun on Spliceltä tullut pätkä fiksua tekstiä. Ellei tämä ollut sarkastia.

  Suomessa rasismi ei todellakaan ole mikään suuri ongelma, johon kannattaisi kauheesti voimia käyttää. Mokutus sen sijaan on ongelma. Sitä pusketaan kritiikittömästi joka tuutista, ja sillä on kauaskantoisia seurauksia.
   
 13. johnspawn

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2005
  Viestejä:
  695
  Vihapuheelle on oma ketjunsa. Täällä puhutaan kulttuurin rikastumisesta. Tämä siis kaikille tiedoksi.
   
 14. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  "Kulttuuri rikastuminen".
  Jännä sinänsä, että mitä paremmin integroituva maahanmuuttaja on, sitä vähemmän hän kulttuuria rikastaa. Eipä äkkiseltään paljon muut positiivisesti rikastavat tule mieleen, kuin intialaiset/nepalilaiset laadukkaat ravintolat.
  (Arabien kebabpaikat on Suomessa sysipaskoja lähes poikkeuksetta).
   
 15. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 230
  Itse ainakin pidän rikkautena työyhteisöäni, jossa on ihmisiä eri taustoista, vaikka se ei mitenkään toimiston ulkopuolella ehkä näy. Ei silti että sekään sopisi jokaiseen ammattikuntaan tai työpaikkaan.

  Siksi kaupunkien korkeakoulutetut vihreät ja kokoomuslaiset hyvätuloiset pitävätkin maahanmuuttajia rikkautena, koska he eivät koskaan elämässään törmää kielitaidottomiin työttömiin tai matalapalkka-alojen duunareihin.
   
  Viimeksi muokattu: 27.06.2018
 16. PELLEfin

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  581
  Ei mtn sittenkään.
   
  Viimeksi muokattu: 27.06.2018
 17. johnspawn

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2005
  Viestejä:
  695
  Itselläni on myös jotenkin sellainen mielikuva, että kovin negatiivisessa mielessä ne kulttuuria rikastavat. Nyt heitänkin pallon näille tätä ketjua viime päivinä sotkeneille sankareille, kertokaa toki niitä positiivisia rikastumisia. :kahvi:
   
 18. Terevis2

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2018
  Viestejä:
  139
  Meillä kouvolassa on pääkadulla kulttuurikeskus Saaga. Mikään ei ole parempaa kuin mennä katsomaan miten parikymmentä sompanssia lorvailee mun verorahoilla. Aikaisemmin tuo monikulttuurisuuden kehto oli teollisuusalueella, mutta jäi vuokrat rästiin niin tuli häätö. Kysymys kuuluu kuka maksaa tämän ison ja kalliin tilan vuokrat?
   
  Viimeksi muokattu: 27.06.2018
 19. johnspawn

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2005
  Viestejä:
  695
  Sinä. Onnea! :kippis:
   
 20. johnspawn

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2005
  Viestejä:
  695
  Tuossa muuten video monikulttuurikeskus Saagasta. Hyvä meininki.

   
 21. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 642
  Nyt kaivattais muron suvakeilta järkipohdintaa (ei tunnesontaa):

  1. Suomessa kova huoli syntyvyydestä; ratkaisuna tuntuu olevan mamutus. Eikä mikä tahansa mamutus vaan erityisesti turhapaikanhakijat. Miksi? ÄO lähi-idästä ja Afrikasta tekee tuloksen (100+70)/2 = ei hyvä. Eikö kannattaisi ennemmin höllentää maahanmuuttovaatimuksia? Aasiasta saataisiin tänne esimerkiksi paljon fiksumpaa porukkaa.

  2. Sama asia kuin aiemmin, mutta tällä kertaa (halpa)työvoiman puolesta. Miksi tähänkin ehdotetaan niitä lähi-idän ja afrikan matuja niin hanakasti? Onko taustalla kenties pakolaisbines ja hyväveliverkosto? Miksi ei helpoteta työperäistä maahanmuuttoa vaan tuhlataan sen sijaan miljardeja laittomiin maahantulijoihin (turvapaikanhakijat)? Onko näihin edes järkisyytä vai onko se tumma ja tulinen nappisilmä kikkarapää vaan niin ihana...?

  3. Miksi politiikka/uutisointi keskittyy niin tulisesti turvapaikanhakijoihin? Siitä jauhetaan jatkuvasti, evvk itseäni. Muistetaan toki sössöttää jotain epämääräistä miten hyvä se on (olisi) Suomelle kun otettaisiin vielä enemmän näitä vastaan esimerkiksi suoran siirron avulla pakolaisleireiltä. Niin varmaan, kaikkihan tietävät että sen vaikutus talouteen on miinusmerkkinen. Paitsi ehkä suvakkien...? Vai? Osaatteko sanoa miksi turhapaikkasysteemiä yritetään höllentää, mutta työperäistä maahanmuutoa ei yritetä? En ole itse ainakaan nähnyt siitä paljoa uutisia miten Suomi houkuttelisi (halpa)työvoimaa tänne. Onko taas tunneperäiset syyt? Varmaankin osittain menee koska aihe on kuuma peruna EU:ssa. Liekö se toinen syy että Suomen "rasisteja" (turhapaikkakriitikoita) pitää saada nyt totutettua tähän ajatukseen että Suomesta tulee multikulttimaa alle parissakymmenessä vuodessa, vähän niinkuin Ruotsille kävi jo? Koskettavat tarinat myyvät...

  4. Mielestäni Suomella on selvästi menossa sama sykli hys-hys kulttuurin kanssa, mitä Ruotsissa on pitkään haudottu. Ihan vain ettei väärän mielipiteen ihmiset pääsisi ääneen (turhapaikkavastaiset). Myönnätkö vai elätkö itsekin tässä kuplassa? Ruotsissahan on jouduttu jo vähän tekemään kompromisseja ja keskustelemaan syntyneistä ongelmista. Toki sitäkään ei saatu aikaan ennenkuin matulähtöiset ongelmat alkoivat kasvaa liian suureen mittakaavaan.
   
  Viimeksi muokattu: 28.06.2018
 22. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Ehkäpä kannattaisi lopettaa siinä tapauksessa ketjun sotkeminen ####anjauhannallasi? Itsestäsi se on lopulta kiinni. Provosoinnista 10+ pistettä.
  Kuten tästäkin ketjusta huomataan monet suomalaiset pyrkivät rasismillaan rikastuttamaan meidän jokapäiväistä elämää. Siinä toki pahasti epäonnistuen. Miksi muuten moderaattori jauhaa paskaa ketjussa provosoiden ihmisiä, siltä osin väärin kun m. teikäläistä ei saa edes estolistalle. Onko sun klonkutusta pakko lukea? Ideologialle nimeltä halla-hitlerismi on myös oma ketjunsa vaikka tämäkin ketju sivuaa erittäin läheisesti sitä. Onko asia niin että täällä saa siis puhua vain klonkun suulla klonkutuksesta unohtaen kuinka paljon suuremmasta asiasta onkaan kyse?

  E: mutta jääköön tämä pohdinnaksi. Teikäläinen ei sovellu moderaattoriksi, on vain väärin että pyrit provosoimaan kanssakeskustelijoita.
  Rasismi kyllä kuuluu kulttuurin rikastuttamiseen olennaisena osana. Tästä pitää huolen monet suomalaisetkin rasistiset ryhmittymät ja ihmisvihaa lietsovat keskustelijat. Tarkkuutta tuohon kommentointiin. Pitää myös pohtia sitä mikä näillä ryhmillä ja yksilöillä on motivaattorina rasistisen maailmankuva levittämiseen. Taustallta kun löytyy useitakin syitä, lähtien aina köyhyydestä, heikosta itsetunnosta vähempään älykkyyteen. Tämä siis sinullekin tiedoksi, ei kulttuurin rikastuttamisesta voida keskustella niin että puhutaan pelkästään aiheeseen liittyvistä hyvistä asioista, kuten kaikella, tälläkin asialla on varjopuolensa eikä niistä täytyisi vaieta. Kuuluvat olennaisena osana aiheeseen.
   
  Viimeksi muokattu: 28.06.2018
 23. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 878
  Ja vasta edellisessä postauksessa totesit, että rasismi Suomessa on pienten piirien juttu. Nyt ollaan taas monissa suomalaisissa :rolleyes:
   
  Viimeksi muokattu: 28.06.2018
 24. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Varmasti itsekin tajuat, että kuohna-aines kerääntyy pohjalle. Tämä ketju on todella pohjalla. Vhemmän lahjakkaan ihmisaineksen suhteellisesti korkeampi konsentraatio löytyy siis juuri tämänkaltaisista ketjuista, se ei sinällään tarkoita että näiden ihanien ihmisten määrä olisi yhtäkkiä exponentiaalisesti lisääntynyt . Se mitä tässä ketjussa valtaosa tekee, ei ole minkään ongelman ratkaisemista vaan enemmänkin ongelman turvottamista.
   
 25. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 878
  Eli onko ongelma mielestäsi laajalle levinnyt ("monet suomalaiset") rasismi, vai Muron thriidit ("vähemmän lahjakkaan ihmisaineksen suhteellisesti korkeampi konsentraatio löytyy tämänkaltaisista ketjuista") joissa keskustellaan myös poliittisesti epäkorrektein termein ?

  Selitykset vaihtuu aina kun joku huomaa aukon julistuksessasi :)
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti