Kulttuurin rikastuminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja cam70, 18.06.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 413
 2. kusiainen

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2012
  Viestejä:
  3 001
  Ei tuossa mitään murtamista tarvita vaan mikä tahansa itseen tai rakkaisiin kohdistuva todellinen uhka kyllä riittää. Jokainen terve ihminen tappaa mieluumin kuin antaa itsensä tai rakaidensa joutua tapetuksi tai muuten rääkätyksi. Itse en pidä edes omaisuuden turvaamiseksi tappamista mitenkään sairaana.
   
 3. zZzzz

  Rekisteröitynyt:
  06.10.1999
  Viestejä:
  1 510
  avaan nyt tähän sen mitä varmaan iso osa jo ajattelee, mutta loppuja varten:

  K: miten kone voi oppia "rasistiseksi"?

  V: pitkälti tilastojen (ja niistä laskettujen todennäköisyyksien) perusteella. minkälaisen taustan ja ideologian omaavat ihmiset tekevät minkäkinlaisia ratkaisuja yhteiskunnassamme, miten he käyttäytyvät jne.

  artikkelissa tämä koetaan ongelmana; sanotaan, että kone tulisi "(rasistisesti) puolueelliseksi" - ja jutun kirjoittajan mukaan tämä sitten pitäisi estää.

  mutta miksi? kysyn nyt, että eikö nimenomaan SE ole puolueellisuutta, että algoritmeja muutetaan niin, että vaikkapa islamistisuus ja siitä kumpuava ateistiviha ei olisikaan tekoälytuomarin mielestä tuomiota koventava tekijä rikosoikeudellisesti, kun taas äärioikeistolais-tms liikkeisiin kuuluminen puolestaan olisi?*

  eikö tällöin irrationaalisesti ja tunnepohjaisen puolueellisestiohiteta koneen faktoihin pohjautuva päätöksenteko ja arvoteta toiset ismit ja ideologiat korkeammalle kuin toiset? versus se että annetaan nyt ihan aikuisten oikeasti sen koneen itse tehdä loogisimmat päätökset ilman "antirasistista" käpälöintiä..

  (*olettaen siis että rikoksessa on kyse kahdesta muuten samanlaisesta väkivaltarikoksesta, joissa tapauksessa A tekijänä on esimerkiksi muslimiporukka joka pahoinpitelee kuoliaaksi ateistikaffirin, ja tapauksessa B vaikkapa Vastarintaliikkeen heebo teloo turbaani-Teijolta hengen pois)
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2017
 4. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 413
  Ilmeinen pelko on että kone ei ymmärtäisi "positiivisen" syrjinnän päälle, vaan tekisi ratkaisut pohjautuen vaikkapa faktoihin (=rasistisesti) :comp:
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2017
 5. PuskaRusakko Banned

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2016
  Viestejä:
  1 346
  Me raiskaamme huutoja by mamut

   
 6. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  http://www.etc.se/inrikes/bert-karlssons-storvinst-pa-asylboende-236-miljoner


  Ruotsalainen yksityisen sektorin mamunkäsittelypaikkojen omistaja nettosi 24 miljoonaa kruunua vuonna 2014.
  Voi vain kuvitella paljonko vuosi 2015 toi hilloa "turvapaikanhakijoiden" määrän räjähtäessä käsiin.

  [​IMG]

  Tokihan nälkä kasvaa syödessä ja vaikka mamtuksella tulee miljuunia niin pitäähän sitä kuitenkin kirjanpitoa vähän väritellä.

  http://www.etc.se/inrikes/bert-karlsson-falls-bokforingsbrott

  Toisille karvakädet tietää miljoonia rahaa, toisille sitten miljardeja (siittöinä raiskatussa pimperossa).
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2017
 7. esatikkanen

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2015
  Viestejä:
  513
 8. The Grenadier

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  632
  Vittu mitä paskaa taas suolletaan.


  http://www.hs.fi/nyt/art-2000005088520.html

  Nyt.fi:ssä julkaistiin maanantaina kolumni, jossa kerrottiin rap-kokoonpano Princess Nokian keikasta Helsingissä. Eräässä kohdin keikkaa artisti pyysi kaikkia paikalla olevia naisia sekä ”people of color” (Yhdysvalloissa käytetty termi, joka viittaa ihmisiin, jotka eivät ole valkoisia) siirtymään eturiviin.

  Miehiä taiteilija pyysi kunnioittamaan näitä ihmisiä, sekä antamaan heille tilaa.

  ”Hän pakotti yleisön tiedostamaan yhteiskunnassamme vallitsevan asetelman. Ihmiset, jotka hän pyysi keikkansa eturiviin, joutuvat elämässä usein pinnistelemään nähdäkseen tai tullakseen nähdyiksi”, kolumnisti Ronja Salmi kirjoitti.

  KOLUMNI HERÄTTI MYÖS VASTAREAKTIOITA. JOTKUT KOMMENTOIJAT PITIVÄT ARTISTIN TEMPAUSTA RASISMINA, JOKA KOHDISTUI VALKOISIIN MIEHIIN.

  Tällaiset kommentit ovat nykyään yleisiä nettikeskusteluissa. Saatetaan puhua ”käänteisestä rasismista.” Näkemys nousee esiin usein silloin, kun puhutaan positiivisesta erityiskohtelusta. Se tarkoittaa sitä, kun jokin heikommassa asemassa oleva ihminen – esimerkiksi vammainen henkilö – nostetaan etusijalle vaikka työnhaussa.

  Tämä on joidenkin mielestä syrjintää – valta-asemassa olevia kohtaan.

  Mutta onko tällaista ”käänteistä syrjintää” tai ”käänteistä rasismia” olemassa?

  Kysytään ihmisiltä, jotka ovat perehtyneet rasismin ja syrjinnän käsitteisiin ja yhteiskunnallisiin rakenteisiin. Ensiksi Helsingin yliopiston emeritusprofessori Timo Airaksiselta, jonka erityisaloja ovat etiikka sekä yhteiskuntafilosofia.

  Hänen vastauksensa on selvä: ei ole. ”Käänteinen rasismi” tai ”käänteinen syrjintä” on Airaksisen mukaan mahdoton käsite, paradoksi.

  ”Rasismi ja syrjintä määritellään valtasuhteiden kautta”, hän aloittaa.

  Se, joka on vallassa, voi suhtautua huonosti alistettuun ryhmään ja se on syrjintää. Mutta jos alistettu ryhmä tavoittelee samaa tasoa, joka valtaryhmällä on – on aika omituista ajatella että se olisi syrjintää.”

  Historiallisesti koko käänteisrasismin tai -syrjinnän käsite juontuu Yhdysvaltain koulutuspolitiikasta, jo usean kymmenen vuoden takaa. Silloin maan tummaihoiselle väestölle alettiin antaa etuoikeutuksia koulutuspolitiikassa, jossa he olivat olleet syrjityssä asemassa. Heille esimerkiksi annettiin kiintiöitä korkeakouluissa.

  Tätä uudistusta vastustavat nimittivät sitä käänteissyrjinnäksi ja -rasismiksi. Sama keskustelu elää edelleen koulutuspolitiikan ulkopuolella, Suomessakin.

  Airaksisen mukaan koko käänteisrasismista puhuminen on nykyään oikeistopopulististen liikkeiden syytä: ”Rasistien vastaisku sille, että he kokevat asemaansa loukatun”, hän sanoo.

  ”Populisteilla on valeuutiset ja ’vaihtoehtoiset faktat’, mutta eivät ne ole ainoa keino. Käsitteiden sotkeminen on yksi heidän strategiansa myös.”

  Onko valkoinen heteromies sitten aina etuoikeutettu? Tähänkin ryhmään kuuluva henkilö voi olla syrjäytynyt ja huonosti toimeentuleva, eikä siten ”valta-asemaan” kuuluva.

  Tietysti voi, Airaksinen sanoo. Valtaväestön edustaja voi tippua kilpailukelkasta ja joutua marginaaliseen asemaan esimerkiksi sairauksien seurauksena. Ja yhteiskunnan keinoin tällainenkin henkilö täytyy auttaa asemastaan ylös.

  Mutta rakenteellinen syrjintä ei hänen mukaansa ole tuota asemaa aiheuttanut.

  Eli: rakenteellisesti alistettu ryhmä ei voi syrjiä rakenteellisesti vahvempaa ryhmää.

  ”Olisin melkein sitä mieltä, että alistetussa asemassa olevien oikeutena on tölviä niitä, jotka ovat vahvempia ja pitävät valtaa. Heidän täytyy taistella oman asemansa puolesta”, Airaksinen sanoo.

  Yhdenvertaisuusvaltuutettu (entinen vähemmistövaltuutettu) on Suomessa viranomainen, jonka tehtävä on edistää yhdenvertaisuutta ja puuttua syrjintään. Tällä hetkellä virassa on oikeustieteen kandidaatti ja varatuomari Kirsi Pimiä.

  Hän toteaa positiivisesta erityiskohtelusta, että sillä on aina tavoiteltava todellista yhdenvertaisuutta. Silloin kyse ei ole syrjinnästä.

  SILLÄ SE, ETTÄ KAIKKIA KOHDELLAAN AINA SAMALLA TAVALLA, EI RIITÄ EDISTÄMÄÄN YHDENVERTAISUUDEN TOTEUTUMISTA.

  Kaikki eivät ole samalla viivalla yhteiskunnassa. Maahanmuuttajataustaisten keskuudessa voi olla enemmän työttömyyttä kuin valtaväestöllä, vammaiset henkilöt voivat olla jo lähtökohtaisesti heikommassa asemassa työmarkkinoilla. Ja niin edelleen.

  Keikallaan Princess Nokia ei ”jakanut yleisöä” koko esityksen ajaksi, vaan pyysi mainitsemansa ihmisryhmät eturiviin ainoastaan yhdessä välispiikissään.

  Teko oli ennen kaikkea symbolinen. Sillä artisti halusi tuoda yhteiskunnan valtarakenteet näkyville: osoittaa siis erityshuomiota niille ryhmille, jotka ovat heikommassa asemassa ja jotka joutuvat syrjinnän kohteiksi usein.

  ”Ja kun heitä kohdellaan paremmin, silloin ei syrjitä toista vaan tuodaan heitä yhdenvertaisempaan asemaan”, Pimiä sanoo.
   
 9. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Airaksinen puhuu paskaa ja tietää sen, valtasuhteet eivät tietenkään ole ainut määrittelevä tekijä.
  Joka puolella maailmaa on maailman sivu ollut meneillään ja on meneillään kaikenlaista vihanpitoa eri taustan omaavien ihmisten kesken.
  On heimojen välisiä kiistoja, sukujen, kylien jne. joilla ei ole mitään tekemistä valtasuhteen kanssa.
  Toisia vihataan (jopa tapetaan) vain ja ainoastaan heidän taustansa takia (sattunut syntymään tiettyyn sukuun,kylään,heimoon).
  Ja tämä ilmiö näkyy etupäässä vain "ei valkoisten" keskuudessa.
  Tietysti tutkija voi yrittää luikerrella kuopastaan pois selittämällä että tuo ei ole rasismia, mutta itseppähän ovat sen niin määritelleet että tuo täyttää selkeästi rasismin merkit
  ja syyt niihin voivat johtua siitä että isoisänisoisänisoisän serkku joskus haistatti vitut toisen heimon päällikon pojalle tai muuta vastaavaa joka ei mitenkään liity valtasuhteisiin.


  Tuosta olen samaa mieltä kun ollaan muokkaamassa selkeästi rasistista ja epäoikeudenmukaista yhteiskuntaa.
  On täysin selvää että pitkän järjestelmällisen sorron jälkeen joku ryhmä voi olla sellaisessa asemassa että se tarvitse "ns." positiivista syrjintää siihen että sillä ei kestä ikuisuutta saavuttaa enemmistöä joka on
  toimillaan saanut aikaan sen, että tietyt vähemmistöt ovat selkeästi "jäänet jälkeen" keskiarvo "menestymisestä".
  En näe mitään väärää siinä, että 60-luvulla jenkeissä (sorron virallisesti päätyttyä) esim. tummille lapsille olisi annettu suhteessa selkeästi enemmän stipendejä kouluihin jne.
  Tämä ei kuitenkaan tietenkään tarkoita sitä, että kyseessä on ns. "avoin shekki" ja hommaa jatketaan loputtomiin ja aikaisemmin sorrettu vähemmistö voi maailman tappiin asti aina vedota siihen että heitä on joskus sorrettu ja
  omaa vastuuta "itsensä nostamisesta" ei ole tämän takia olemassa.

  Mitä tulee tuohon Princess Nokian tempaukseen, en nyt näe sitä itsekkään minään muuna kuin juurikin symbolisena eleenä/tuen ilmaisuna ja jos siitä tulee pepanderi kipeäksi ja kokee että se oli rasismia niin ei voi muuta kuin toivotella hyvää jatkoa.
   
 10. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 156
  Kyllähän nuo älypakolaiset kun tuota syrjintää harrastavat tarpeeksi, niin onhan se selvä, että saadaan aikaan tilanne, jossa syntyy rasismia.Ei ihmiset loputtomasti tuollaista perseilyä sulata, jolloin syntyy automaattinen vastareaktio. Eli tuolla perseilyllä saadaan aikaan vain täysin vastakkainen lopputulos, mitä haetaan.
   
 11. innos

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2001
  Viestejä:
  3 190
  Eli muistakaahan tulevat fasistilapsukaislupaukset, että vain ylös saa lyödä/vittuilla, eikä koskaan alas. Koska vallan pitäjät ovat aina saaneet valtansa ilmaiseksi muilta ryöstäen, eivätkä vallan menettäneet ole tehneet huonoja valintoja.

  Eli nytkös saa jo tölviä esim. Ruotsin uus-tasa-arvolle ja sen luomalle "yhdenvertaiselle" kehitykselle raiskaustilastojen ja rätteihin piiloutumisien osalta, vai pidetäänkö sittenkin turvat kiinni kunnes miehet ovat ottaneet vallan takaisin..?
   
 12. Bitutus

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2014
  Viestejä:
  589
  Hyysärin kiihkohyysäriliite NYT. Siellä on helppo julistaa oikeaa totuutta, kun kommentointikin estetty. Hesari on alkananut puskemaan yhä enemmän omia poliittisia kannanottojaan juuri tuonne NYT-liitteen puolelle. Aika munatonta meininkiä, mutta minkäs teet.
   
 13. lobo3

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2007
  Viestejä:
  452
  Nyt selvisi millä perusteella tämä uusin miss helsinki valittiin. Se oli positiivista erityiskohtelua rumia kohtaan.
   
 14. Kuningashillo^2

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  2 235
  Pääasiallinen tarkoitus oli varmasti päästä lyömään suomalaisia rasismi leimalla, kun ihmiset ovat ensin lehtien palstoilla ihmetelleet valintaa. Olisihan niitä nättejäkin pigmentoituneita varmasti ollut, mutta silloin kisoilla ei olisi voinut tehdä unelmaa tukevaa politiikkaa.
   
  Viimeksi muokattu: 15.02.2017
 15. EnOsaa

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  1 082
 16. Jokumuu

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  345
  Positiivinen syrjintä on mielestäni ihan asiallista. Se ei saisi kuitenkaan olla pakollista tai pakottavaa.

  Esimerkiksi vapaaseen työpaikkaan tulisi aina valita tehtävään parhaiten soveltuvin henkilö (näin siis teoriassa), mutta nykyisellään tästä voidaan laillisesti poiketa positiivisen syrjinnän kautta mikä on ihan oikein. mm. vammaiset yms. ihmiset eivät muuten ikinä saisi työpaikkoja jos paikat jaettaisiin em. periaatteella.

  Ongelmaksi positiivinen syrjintä muuttuu siinä vaiheessa, kun tähän pakotetaan. Esimerkiksi valitsemaan työhän siihen soveltumaton ihminen.

  Se (positiivinen syrjintä) saattaa olla ongelma, jos se kohdistuu etuuksien jakamiseen. On asiallista, jos etuuksia esim. yhteiskunnan tukemia asuntoja jaetaan vammaisille, sairaille tai muuten vaan elämän kolhimille, mutta jos ihonväri, alkuperä tai uskonto oikeuttaa puoli-ilmaiseen asuntoon ollaan aika hakoteillä.
   
 17. Saturnus

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2016
  Viestejä:
  66
  Tähän ajatteluun sisältyy eräs juttu, mikä ei kirjoituksessa tule ilmi. Kun nämä opit pätevät ainoastaan kouralliseen länsimaita (joihin kaikki tunkevat), joissa on käytössä valkoisen miehen luomat systeemit - nämä "vähemmistöt" joutuvat siis valkoisten elintasokilpailuun mukaan, valkoisten ehdoilla. Airaksisen höpinäthän eivät tarjoa muuta yhteiskuntamallia kuin omansa. Jopa Airaksinen (ehkä) ymmärtää että kaikki muut vaihtoehdot tekevät valtioista kehitysmaita. Kuriositeettina voisi mainita, että islamin lähetyssaarnaaja Hämeen-Anttilakaan ei halua asua maassa jossa enemmistö on muslimeja.

  Näitä Frankfurtin koulukunnan oppeja on toteutettu jo jonkin aikaa, missä valkoisille ja aasialaisille on asetettu rima korkeammalle, afrikkalaisille alemmalle, mikä on pakottanut valkoiset ja aasialaiset pinnistelemään kovemmin, afrikkalaiset ja muslimit löysäilemään. Tulos on sama joka puolella; USAssa, Ruotsissa, Ranskassa, Saksassa, mustat ja lähi-idän porukka pärjää entistä huonommin. Ja kun opin mukaan kaikki perustuu ihonväriin ja uskontoon, lopputulos ovat nämä viime aikoina paljon uutisoidut ghetot, jotka ovat siis syntyneet juuri tämän Hesarin ihaileman opin perusteella.

  Pidemmällä tähtäimellä tietysti koko yhteiskunta hajoaa, kuten Yhdysvalloissa on käymässä. Kukaanhan ei luota muuhun kun oman etnisen taustan omaaviin. Selvää on että kehitysmaiden mentaliteetin leviäminen länsimaihin aiheuttaa aina jonkinlaisen uuden Etelä-Afrikan, jossa lopputulos on sama: valkoiset, aasialaiset ja juutalaiset pärjäävät muita paremmin.

  Kiitos Ronja Salmi ja Airaksinen, jatkakaa hyvä työtänne!
   
  Viimeksi muokattu: 15.02.2017
 18. sammy123

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2010
  Viestejä:
  226
 19. -ATE-

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2003
  Viestejä:
  6 922
  Kiasman vieressä on kai tällä hetkellä joku Irakilaisten leiri jossa näitä kielteisen päätöksen saaneita? Joku muro voisi käydä vilkaisemassa ja raportoida henkilömäärän.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017
 20. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 064
  Siis vain valkoinen ihminen on kykenevä rasismiin ja muut ovat valkoisten armopalojen varassa, esimerkiksi heille pitää järjestetää ohituskaistoja, jotta pääsevät opintoihin ja työpaikoille? Melko rasistista ajattelua nähdäkseni kolumnisteilta, filosofeilta, yhdenvertaisuusvaltuutetuilta...
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017
 21. PuskaRusakko Banned

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2016
  Viestejä:
  1 346
  Häh! Nyt on mennyt puurot ja vellit sekaisin?
   
 22. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 064
  Jotenkin ymmärsin, että Airaksinen yrittää omia oikeuden rasistiseen ajatteluun valkoisille ihmisille.

  Aidosti ei ole olemassa muuta kuin yksilöitä. Kaikki rakenteet ovat yksilöiden muodostamia, joten niistä puhuminen subjektina on harhaanjohtavaa. Kun kaikki palautuu yksilöön, on vain yksilön asentella merkitystä. Silläkin ihmisyksilöllä voi olla rasistinen asenne, joka ei kuulu "sillä nimenomaisella hetkellä yhteiskunnassa valta-asemassa olevaan joukkoon" - muun väittäminen on aivan järjetöntä.

  Tuossa nimenomaisessa tilanteessa, jossa räppäri pyysi "people of color" ja naisia eturiviin, hän oli yksin valta-asemassa. Ainoastaan hän itse tietää oliko hänen tekonsa rasistinen motiiviltaan. Jos oletetaan että saman teon tehdessään (pyytäessään valkoisia miehiä eturiviin) valkoinen heteromies olisi asenteeltaan rasistinen, on oletettava samaa myös tästä räppäristä, eikö? Muuten olettajan asenteet ovat rasistisia nähdäkseni.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017
 23. batlhilz

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2015
  Viestejä:
  122
  Johan tuo princess nokiakin harrasti rasismia ja siirsi VHM:t takariviin konsertissaan. Kunnon kaksinaismoralismin kukkasia ja ovat tarpeeksi/liian tyhmiä tajutaakseen tuota itse. Nuo kaikki sattanana valtuutetut ja asiantuntijat on yhellä mokutuslinjalla kaikki ja sitten niiden höpöhöpö-juttuja uutisoidaan faktoina ja mädätetään kansaa.

  Rasismi on rasismia, paitsi tietenkin jos musta harrastaa sitä valkoista kohtaan. Näin suvakkien mielestä. #annamunkaikkikestää
   
 24. aneane

  Rekisteröitynyt:
  19.04.2002
  Viestejä:
  259
  https://areena.yle.fi/1-3996237?autoplay=true uutinen kohdasta 3.55 eteenpäin. todella informatiivista, mitä tästä jätetty kertomatta: "Isis suoritti iskun uskovaisten pyhättöön."
  Pikaisella googletuksella: https://www.dailymaverick.co.za/art...omb-kills-70-at-pakistan-shrine/#.WKabUDiXmUk
  "The Sunni jihadist IS group has targeted Sufi shrines in Pakistan previously. Sufism, a mystic Islamic order that believes in living saints, worships through music and is viewed as heretical by some hardline groups." Eli taas oikea uskovaiset puhdistamassa maata vääräuskoisista, jostain syystä ISIS ei suvaitse sufismia.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Sufism
   
 25. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 143
  Poliisi hajotti mielenosoituksen kiasman edessä, ulkomaalaistaustainen häirikkö otettu talteen. Lähde: MV-Lehti.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti