Kulttuurin rikastuminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja cam70, 18.06.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 523
  Aikamoista olkiukkoilua taas. Minun mielenkiintoni kohdistuu faktoihin.

  Ruotsin raiskausmäärille löytyykin asiallinen syy:

  "In 2005, Sweden’s Social Democratic government introduced a new sex-crime law with the world’s most expansive definition of rape."

  "Imagine, for example, if your boss rubbed against you in an unwanted way at work once a week for a year. In Canada, this would potentially be a case of sexual assault. Under Germany’s more limited laws, it would be zero cases. In Sweden, it would be tallied as 52 separate cases of rape. If you engaged in a half-dozen sex acts with your spouse, then later you felt you had not given consent, in Sweden that would be classified as six cases of rape."

  "The marked increase in rape cases during the 2000s is almost entirely a reflection of Sweden’s deep public interest in sexual equality and the rights of women, not of attacks by newcomers."

  "Among the Swedish-born children of immigrants, the crime rate falls in half (and is almost entirely concentrated in lesser property crimes) and is 100-per-cent attributable to class – they are no more likely to commit crimes, including rape, than ethnic Swedes of the same family income."

  "What also stands out is that almost all the victims of these crimes – especially sex crimes – are also foreign-born. But for a handful of headline-grabbing atrocities, it isn’t a case of swarthy men preying on white women, but of Sweden’s system turning refugees into victims of crime."

  http://www.theglobeandmail.com/opinion/swedens-rape-crisis-isnt-what-it-seems/article30019623/
   
 2. Bitutus

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2014
  Viestejä:
  588
  Julkaisu kertoo ruotsalaisen poliisin FB-avautumisesta. Sinä peräänkuulutat faktoja kyseenalaistamalla lähteen? No siinä tapauksessa varmaan riittää, että seuraa vain ja ainoastaan YLEN:n uutisointia. Onpahan turvallisella alueella.
   
 3. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 523
  Nimenomaan lähteen luotettavuus pitää tsekata ennen kuin uskoo, mitä lukee. Eikös tämä ole ihan kaikkien normaalijärkisten homma? Ettei vain uskota kaikkea omiin ajatuksiin sopivaa huttua. Ja se oli täysin viaton kysymys, että oliko tämä nyt sitten se uusi MV-blogi (anteeksi kirjoitin viimeksi lehti). Ilmeisesti on, kun on niin vaikea myöntää.
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2017
 4. Inq

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2001
  Viestejä:
  1 317
  Lähdekritiikki ja medialukutaito on nykyään erittäin tärkeitä ominaisuuksia. Tässäkin ketjussa on esimerkki miten Vantaalainen lastentarhaopettaja kiihottuu kommunistipropagandaa luettuaan niin paljon että toivoo poliitikkojen ampumista. Ei pidä uskoa kaikkea mitä lukee kyseenalaistamatta lähdettä ensin.
   
 5. Bitutus

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2014
  Viestejä:
  588
  En tiedä millainen julkaisu tuo kansalainen.fi on, enkä sen taustalla vaikuttavia henkilöitä. Varmaankin aika uusi, koska tänään taisin ensimmäistä kertaa siellä tietoisesti vierailla.

  Onko ruotsalaisen poliisin tekemä FB-postaus nyt valetta, kun siitä kerrottiin "uudessa MV-lehdessä"? Minusta ei ole hyvää medialukutaitoa teilata uutista pelkästään sen jakelukanavan perusteella. Jos tuonkin jutun luki, niin siinä oli suora linkki poliisin postaukseen, joka on ilmeisesti herättänyt paljon keskustelua.

  Olit huolissasi että sinut leimataan suvakiksi, koska peräänkuulutat faktoja. Sinulle annetaan linkki, jossa asiantuntija kertoo oman näkemyksensä rikollisuudesta ja Ruotsin maahanmuuttotilanteesta katutasolla. Et ota millään tavalla kantaa tekstiin, vaan suoraan kyseenalaistat lähteen luotettavuuden - tässä tapauksessa poliisin avautumisesta kirjoittavan median. Tuossa toimintamallissa vain on jotain niin tuttua.
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2017
 6. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Lehti luonehtii itseään näin: Olemme kotimainen, konservatiivinen ja kansallismielinen uutissivusto verkossa. Eli ovat maahanmuuttokriittisä, todennäköisesti myös EU vastaisia. Veikkaan että 'lehti' lokeroituu muutenkin ns. vaitoehtoisen/valemedian lokeroon joka keskittyy ajamaan perustajiensa agendaa. Uutisoinnin uskotavuus näyttää olevan samaa tasoa kuin puoluelehdillä vaikka mikään puolue ei olekkaan kansalaisen taustalla.

  Mitä tulee jutuun niin hauskaahan se on kun työhönsä leipääntynyt ja eläköityvä poliisi syyttää abdullahia koko yhteiskunnan romahtamisesta. Veikkaan että ilman abdullaheja vanhustenhuolto olisi romahtanut aikaa sitten.

  "Meidän vanhustenhuoltomme on romahtamisen partaalla, koulut ovat yhtä täyttä kaaosta, sairaanhoito on infernaalisessa tilassa, poliisi on täydellisen haverin äärellä jne jne. Kaikki tietävät minkä takia, mutta kukaan ei uskalla tuoda julkisuuteen sitä, koska Ruotsi on aina elänyt valhekuvassa virheettömästä ja ylivoimaisesta yhteiskunnasta, jolla on luonnottomia voimavaroja ollakseen esillä kun on kyse ainoasta poliittisesti oikeasta vaihtoehdosta epäjohdonmukaisessa maailmassa, joka tekee asiat monimutkaisiksi hajottavalla käytöksellään monen eri uskontokunnan varjolla."


  Ei nyt häikäise asiantuntijan kyvyt kirjoitetun perusteella. Hän kertoi vahingossa paljon muutakin. Jos puhuu yhteiskunnan romahtamisesta ja syyttää siitä muhameddia niin kyllähän siinä alkaa faktoja kaipailemaan mielipiteiden tueksi. Tai epäilemään että kaikki muumit eivät ole laaksossa. Ja kun "uutissivusto" julkaisee näinkin 'ison' uutisen niin ensimäinen ajatus on että eikö asian tiimoilta ole oikeita uutisia kun täytyy facebook-avautumisia kaivaa ties mistä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2017
 7. PhillyNott

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2013
  Viestejä:
  250
  Kyseessä on siis päällikkötason poliisi Örebrosta. Luulisin hänen olevan (ainakin sinua paremmin) perillä oman vastuualueensa tapahtumista, vaikka sen myöntäminen kuinka olisi sinulle vaikeaa. Muumien määrään laaksossa en ota kantaa, kyseessä on kuitenkin ruotsalainen poliisi, mutta aseman huomioon ottaen varmaan suhteessa määrä on vertailukelpoinen

  Osaat varmaan itsekin vastata kysymykseen, miksi uutinen pitää kaivaa ties mistä. Ei varmaan yllätä ketään, että ko. poliisipäälliköstä on jo tehty ilmoitus kiihotuksesta kansanryhmää kohtaan. Länsimaista on tullut paikkoja, joissa olet väärässä, mikäli totuutesi ei ole sopiva valtaapitäville. Ei ole montaa vuotta, kun Euroopassa kauhisteltiin maita, joissa käytäntö oli tämä. Kätevä termi tuo vihapuhe.
   
 8. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Ai, ottaen huomioon että en ole lukenut Ruotsin yhteiskunnan romahtamisesta niin oletan poliisipäällikön olevn leipääntynyt ja trollailee ennen eläkkeelle siirtymistä koska muutenhan tota ei voi selittää. Vai miten poliisipäällikkö perusteli että vanhustenhuollon romahtamisesta voidaan syyttää muhamedia? Polisiipäälikön olisi kannattanut pysyä lestissään ja puhunua asiaa rikollisuudesta mutta ei pystynyt siihen kun oli pakko päästä purkamaan turhautumistaan.

  Näin on, vihapuhe yhtä pätevä termi kuin puskaraiskaus tai varkaus. Vihapuhe on hieno väline saada rasistit vastuuseen teoistaan. Harmi vaan että tuomiot on lieviä.

  Polisiipällikön olisi kannatanut kirjoittaa asiasta asiallisesti niin olisi säästynt monelta päänsäryltä. Asioista voi asiallisesti huomattaa mutta jos vetää överiksi niin sanomiseen suhtaudutaan silloin juuri näin.
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2017
 9. marinina

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Viestejä:
  19
  10 §
  Kiihottaminen kansanryhmää vastaan

  Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

  Jos henkilö voidaan tuomita tiedon levittämisestä, niin jossain mennään pahasti metsään. Ja en nyt tietenkään tarkoita yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämistä, joka on itsessään jo ihan oma rikoksensa.
   
 10. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Eihän tossa niin sanota. Tuomio tulee panetelusta, uhkaamisesta jne. Laki ei näköjään ota kantaa argumentin totuusarvoon. Jos uhkaat X saunantaakse viemisellä koska he ovat **** niin oleellista ei ole se että X:t ovat **** vaan se saunantaakse vieminen.
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2017
 11. Tuomio

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2004
  Viestejä:
  994
  Eikös tynkkysen tuomio tullut juuri siitä, että syyttäjän mielestä muslimien poistaminen suomesta on uhkaus. Käytännössähän sitä voi ajatella niinkin, ei siinä mitään. Tällöin on kuitenkin sisällytetty tuohon lain tulkintaan sellaisia arvoja joita sinä väität, ettei siinä ole.

  Eli saunan taakse viemiseen johtava tieto on uhkaus ilman, että kehoitetaan viemään saunan taakse. Jos kultamunat onnistuvat nostamaan tilaston 20- kertaisesta raiskaussuhteesta sanotaanko sataan. Tilannehan on hyvin mahdollinen, kun uusi kehityksen kelkassa pysyvä todellinen kantasuomalainen sukupolvi ei enää raiskaa/hakkaa ja väkivaltainen vuosikerta menee manalan maille. Siinä tulee hyvin äkkiä vastaan tilanne, jossa tieto aiheuttaa suurta spontaania reaktiota, tuhat vuotta henkisesti jäljessä olevien muukalaisten nk. kultuuri separoituu.
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2017
 12. marinina

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Viestejä:
  19
  Kirjaimellisesti tulkittuna tuo nimenomaan tarkoittaa sitä, että solvaavan tiedon levittäminen on rangaistavaa. Ja kun kyseessä on lain määritelmä, pitäisin perusolettamuksena sitä, että sana "tieto" tulkitaan kirjaimellisesti, ts. faktana.
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2017
 13. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Näin se menee mutta pelkkä tiedon levitäminen ei ole rikos, puutuu se solvaaminen. Jos sanot että ryhmä ihmisä on ihmissaastaa (solvaus) koska *** (tieto) niin solvaat vaikka *** olisikin faktaa. Esimerkkinä jos rinnastetaan muslimit pedofiilehin koska Muhamed oli naimisissa nuoren tytön kanssa niin taidetaan syylistyä solvaamiseen ja kiihottamiseen.
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2017
 14. marinina

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Viestejä:
  19
  En ole lainoppinut, mitä sinäkään et ole, niin argumenttimme ovat varsin hataralla pohjalla. Mutta muslimien nimittäminen pedofiileiksi yksittäisten muslimien takia on tietysti solvaavaa, mutta kyseessähän ei siinä tapauksessa enää ole tieto.
   
 15. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Mikä sitten voisi olla solvaava tieto? Laita esimerkki...
   
 16. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 297
  Voi Vesa haluatko, että listataan taas tänne kaikki sinun lakia rikkovat solvaukset jota olet tässä ketjussa harrastanut? Niistä sinulle tulisi iso tuomio jos joku veisi nämä eteenpäin. Olet haukkunut kanssakeskusteluja mm rasisteiksi, pottunokiksi ja ties miksi. Olet tämän ketjun pahin solvaaja ja vihapuhuja.

  Mitä taas tämänpäiväiseen avautumiseesi tulee niin ihan samanlainen keskustelun torppausyritys kuin ielläkin. Keskityt tarkoituksella, kuten aina, epäolennaisuuksiin etkä ota esim siihen mitään kantaa, että Ruotsissa pakolaisten ja mamujen tekemät rikokset ja raiskaukset ovat räjähtäneet käsiin.

  Jokainen tätä ketjua lukeva voi vetää omat johtopäätökset miksi sinä ja muutama muu kaverisi täällä välittää enemmän plkunviilauksesta, kanssakeskustelijoiden nimittelemisestä ja epäolennaisuuksista, kuin näistä todella surullisista rikoksista. Pointsit sinulle kuitenkin Vesa, että yhden kerran postasit mamujen tekemän raiskausuutisen tänne ja teeskentelit välittäväsi.


  Poliisipäällikön tekstin vanhustenhoitoa sivuava kommentti luultavasti liittyy samaan faktaan kuin Suomessakin, eli siihen, että vanhustenhoidosta ollaan pihistetty rahaa pakolaisten ja muiden hoivaamiseen. Suomessa useita satoja miljoonia on suoranaisesti siirretty vanhustenhoidosta iphone partalapsien hoivaamiseen ja heistä johtuvien ongelmien paikkaamiseen.
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2017
 17. marinina

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Viestejä:
  19
  Mieltäisin esimerkiksi somalien yleisen hyödyttömyyden ja heidän tuoman taakan Pohjoismaille solvaavana tietona.
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2017
 18. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Mutta missä on tieto joka voidaan rinnastaa faktaan? Hyödöttömyys on mielipide. Minusta tuo ei ole solvaava tietoa vaikka päädyttäisiin siihen että väite on tosi, korkeintaan rasistinen komentti. Yhtä solvaavaa kun väite rasistit on keskimääräistä tyhmempiä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2017
 19. marinina

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Viestejä:
  19
  Niin, miten itse kukin sitten tulkitsee hyödyttömyyden tai taakan. Vuoden 2013 Somalis in Helsinki -tutkimuksen mukaan 59.7% Helsingin seudun somaleista ovat työttömiä. Tähän ei tietysti lasketa mukaan alaikäisiä eikä vanhuksia. Luku vaikuttaa mielestäni siltikin liian alhaiselta; mahdollisesti lukuun ei ole otettu mukaan suurinta osaa somalinaisista, joiden pääasiallinen tehtävä somalikulttuurissa on toimia vauvatehtaina. Todellinen luku on siis mitä todennäköisimmin huomattavasti suurempi. Näin korkea työttömyysprosentti tietysti korreloi maksettujen valtion etuuksien kanssa. Se, mikä sitten on faktuaalista hyödyttömyyttä riippuu varmaan sitten ihmisen omista mieltymyksistä. Suomen työllisyysaste huitelee tällä hetkellä noin 68%:ssa prosentissa, ja tämä ei yksinkertaisesti riitä hyvinvointivaltion tarjoamien etuuksien ylläpitoon.

  Tähän voisi lisätä myös maininnan keskivertosomalin älykkyysosamäärästä. Useiden tutkimustulosten mukaan somalin älykkyysosamäärä on noin 68. Älykkyyden luokittelun mukaan näin alhainen älykkyysosamäärä mielletään lieväksi kehitysvammaisuudeksi.
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2017
 20. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Työtön ihminen on sinun mielestä siis hyödytön? Mitäs jos keksisit jonkun toisen solvaavan 'faktan' ;)

  Jos esität tämän faktana niin milloin Suomessa olevien somalien ÄO on tutkittu? Eli kun nyt kysymys oli faktatiedosta niin yritetään pysyä tiedossa mikä voidaan todistaa oikeaksi.

  Eli keskiössä oli tiedon levitys joka voidaan tulkita solvaukseksi.
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2017
 21. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 297
  Vaikka sinulle Somaliasta Suomeen rahdattu somali, joka on työtön ja elää valtion tuilla, on jotain muuta kuin hyödytön niin Suomelle tai veroja maksavalle suomalaiselle asia on toinen.
   
 22. marinina

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Viestejä:
  19
  En pidä työtöntä yksilöä itsessään hyödyttomänä, mutta kun ottaa huomioon sen, että tämä tuntuu olevan melkeinpä koko kansanryhmälle yhteinen ominaisuus, niin voisi kärjistetysti sanoa somalien olevan hyödytön taakka yhteiskunnalle. Eli jos suomensomaleiden älykkyysosamäärää ei ole koskaan tutkittu, niin fakta menettää täysin faktuaalisen merkityksensä? Järjetön väite.
   
 23. Justin Case

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2011
  Viestejä:
  483
  Vinkkinä tulokkaalle, jos selaat vesan viestihistorian, huomaat, että ei kannata hakata päätä seinään.
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2017
 24. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Ei se kokonaan menetä mutta tutkimusten mukaan USA:n mustilla on 15 pinnaa korkeampi ÄO kuin kanssa veljillä. Ja koska keskiössä oli solvaavan tiedon etsintä niin pitäisi pysyä faktoissa. Jäikin nyt epäselväksi työttömyyden yhteys hödyttömyytyyn (työtön = hyödytön) mutta koska asia vaatiin näin paljon miettimistä ja selittely niin jotenkin tuntuu että kyseessä ei ole solvaava tieto vaan mielipide.

  Veikkaan että tulokas tietää muron rikastusketjun historian
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2017
 25. Jipsi

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2008
  Viestejä:
  964
  Väärä logiikka. Asiahan menee näin: vaikka somalitaustaisilla olisi 98% työttömyys on silti 2% jotka ovat töissä, joten on halveeraavaa ja rasistista leimata kaikki somalit kelan tuilla eläviksi loisiksi, koska se ei ole totta. Se panettelee kokonaista ryhmää. Jokainen on yksilö! Kyllä osa käy töissä.

  Voit asettaa tuohon ihan minkä tahansa mamuporukan ja oli kyse väkivalta tai seksuaalirikoksista, työllisyydestä tai vaikka kielen osaamisesta niin et voi koskaan yleistää koska aina on edes yksi joka ei raiskaa, ei tappele, osaa suomea ja on töissä. Jokainenhan on yksilö, joten ei saa yleistää. Muuten on rasisti.

  Tämän takia et tule ikinä voittamaan parempia ihmisiä näissä väännöissä :smoke:
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti