Kulttuurin rikastuminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja cam70, 18.06.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. -ATE-

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2003
  Viestejä:
  6 922
  Mitä mieltä Vesa Etelä Afrikan miehisestä kulttuurista? Kaikki kulttuurit yhtä hyviä eiks jeh?

  https://en.wikipedia.org/wiki/Sexual_violence_in_South_Africa

  "More than 25% of a sample of 1,738 South African men from the KwaZulu-Natal and Eastern Cape Provinces admitted to raping someone when anonymously questioned;"

  "According to South Africa’s Tears Foundation and the Medical Research Council, 50% of South Africa’s children will be abused before the age of 18."

  "Market Research Africa, a Johannesburg-based market research agency, reported in 1994 that 76% of men felt that women had a right to say no to sex"
   
 2. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Niinkauan kun jossain kulttuurissa (länsimainen valkoisen miehen ja naisen kulttuuri poislukien) ei joka ikinen yksilö tee jotain vastenmielistä on se suviksille riittävä syy vähätellä,puolustella ja keksiä tekosyitä.
  Ei voi kritisoida, se on yleistämistä, koska siellä on muutama muslimi homo joka ei tuomitse itse itseään hirtettäväksi. Nämä kulttuuri relativistit näkevät itsensä mahtavina ihmisinä, koska vaikka itse elävät maailman parhaassa kulttuurissa, he
  kuitenkin ymmärtävät muita alempiarvoisia joiden paskatavat pitää vain hyväksyä koska heiltä ei voi liikaa vaatia. Tulee sellanen poliitikko suutelee vauvaa/pitää vammaista kädestä fiilis kun noiden itsetunnon kohottelua katselee.
  Paska homma tässä vain on se, että siinä sivussa murenee koko länsimainen oikeusvaltio käsitys. Siksi varmasti lähitulevaisuudessa nahkapalli napsuu ja saunan takana puhdistetaan ilmaa vuoden 1918 malliin, eikä vain täällä härmässä.
   
 3. Ugrilainen

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2008
  Viestejä:
  93
  Kyseinen henkilö toimi Oulun käräjäoikeudessa sosdemin asettamana lautamiehenä aina vuoteen 2009 asti. Olisi oikein tarkastaa niiltä ajoilta tehdyt lautamiespäätökset koska mies ei osaa suomea eikä tunne suomen lakeja. Sehän vaati tulkkia nyt oikeusavustajaksi
   
 4. ________

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  6 212
  http://www.hs.fi/kotimaa/a1477452016040?ref=hs-etusivub-luetuimmat-#2

  Helsingin Sanomissa on puhetta poppamiehen neuvoista raiskata lasta, jotta perhe tulisi rikkaaksi. Kipeetä touhua! Tytär kuulosti lyhyen radiohaastattelun perusteella varsin tolkulliselta näinkin vaikean asian julkisuuteen tuotuaan.
   
 5. lomauttaja

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2013
  Viestejä:
  717
  Tuohan on ihan hyvä ja läpimenevä selitys, poppamiestähän tässä pitäis syyttää kun "rikkauksia" ei sit tullutkaan, vaikka kaveri teki kuinka käskettiin.

  Pitää ymmärtää.
   
 6. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 375
  Tyyppi oli vielä joku lautamies ja sdp:n kunnanvaltuutettu jonka sen aikaisella vaimolla oli lehden mukaan vakavia mielenterveysongelmia?.Antaa aika hyvän kuvan siitä millaista porukkaa on suomen päättäjissä.Ei tainnut olla eka pedo joka on ollut poliitiikassa mukana?.
   
 7. aisa

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2011
  Viestejä:
  113
  Kulttuuri kyllä rikastui senkin edestä :)
   
 8. Cutty

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2015
  Viestejä:
  1 621
 9. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 863
  Valtakunnansyyttäjänvirasto ei lähde hakemaan oikeuteen natsi-kerho "Suomen vastarintaliike":en lakkauttamista:

  http://yle.fi/uutiset/3-9254288

  Aika vaikea tuollaista yhdistystä on lakkauttaa kun kyse ei ole rekisteröidystä yhdistyksestä.
   
 10. MiJuRi

  Rekisteröitynyt:
  30.05.2009
  Viestejä:
  22
 11. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 416
  Venäjä on käytännössä kylmässä sodassa länsimaiden kanssa, maan sisäisten ristiriitojen lietsominen sopii tähän; ainakin osa rajatkiinni porukasta näkyy olevan sopivaa resonointialustaa Venäjän propagandalle. Toki vapaassa maassa voi olla politiikan suhteen mitä mieltä haluaa, mutta en näe tuolle liikkeelle mitenkään eduksi että he antavat itsestään ulkoapäinjohdetun kuvan. Hienosti sinäkin koetat vetää, ilmeisesti noin Italian kokoisen talouden kanssa tehtävä vapaakauppasopimus olisi mielestäsi parempi?
   
 12. c-64

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2015
  Viestejä:
  298
  Ovatko mielestäsi Petteri Orpo ja Juha Sipilä Venäjän agentteja? Ilman heidän hölmöilyjään ei Rajat Kiinni- porukkaa olisi edes perustettu.
   
 13. hennpecked

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2012
  Viestejä:
  1 254
  Sinua ei näköjään ollenkaan haittaa se, että Sipilä, Orpo, Stubb, Rinne ja monet muut politrukit ovat kansainvälisen pankkimafian asialla. Sen saman pankkimafian, joka käytännössä hallitsee myös epäonnistunutta liittovaltioviritelmää nimeltä EU.

  Jokainen Suomen talouden ja teollisuuden tilanteesta tietävä on tajunnut jo vuosia sitten, mihin tämä tie vie. Tämä maa on tarkoituksellisessa alasajossa. Tätä alasajoa suorittaa edellä mainittu porukka aisankannattajineen.

  Sanoin jo viime vuosikymmenellä, että EU:n ja Euron jäsenenä Suomi muuttuu maaksi, jossa kannattaa enää kaivostoiminta, ongelmajätteiden varastointi ja Lapin erämaamatkailu. Tuolloin en vain tajunnut sitä, että muutos voi tapahtua näin nopeasti. En myöskään tajunnut sitä, että "ongelmajäte" voi myös tarkoittaa myös ihmisiä. Saamme nyt EU:n taakanjakosopimuksen kautta kantaa vastuuta ottamalla Etelä-ja Keski-Euroopasta vastaan helpon elämän perässä olevia kouluttamattomia pakolaismiehiä, joille lähettäjämaat eivät ole keksineet minkäänlaista käyttöä.
   
 14. Sepander

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2006
  Viestejä:
  4 974
  Saku onkin täysin asenteellinen tyyppi. En ymmärrä miksi kukaan pitää tuota hupiukkoa millään tavalla relevanttina. Toki voihan tuota käyttää esimerkkinä miltä näyttää kuplassa elävä henkilö.
   
 15. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 416
  Hienosti siirrelty maalia. Ei mokailu poliitikosta tee Venäjän agenttia, toki muutama muu poliitikko löytynee, josta tuota voisi jo epäillä, mutta kuulunee eri topikkiin. Sinänsä Sipilän piikkiin mennee ainakin osa turvapaikkaturismista. Orpokin toki olisi voinut tuon "vain kolmannes täyttää turvapaikka kriteerit" näkemyksensä tuoda esiin jo aiemmin (itse epäilen että kriteerit täyttävää joukkoa on vielä selkeästi vähemmän).

  Tuo on omaa mielikuvitustasi, älä keksi sanomakseni rivien välistä sellaista mitä siellä ei ole. Onpa täällä herkkänahkaista porukkaa... taisi osua johonkin resonaattoriin ;)
   
 16. zapper

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  1 294
  Onkohan tuota juttua paljonkin vääristelty, vai onko kyseessä ihan oikea pakolainen? Puhuu jopa kotimaahan takaisin palaamisesta.

  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001938586.html

  Muhannad sai perheensä Suomeen pitkän odotuksen jälkeen – ”Aleppo on kuin viidakko: jos et ole leijona, ne syövät sinut”
  [​IMG]
  (KUVA: Seppo Solmela / IS, TASS / Barcroft Media / AOP)

  Julkaistu: 25.10. 19:57

  Aleppolainen Kabbanin perhe yritti ensin aloittaa uutta elämää Egyptissä, mutta joutui lopulta pakenemaan myös sieltä.

  – Kaikkein tärkein asia, joka eurooppalaisten pitäisi ymmärtää, on se, että Bashar al-Assad oli yksi niistä käsistä, jotka loivat Isisin. Tämän vuoksi hän on suuri uhka koko maailmalle, ei vain meille. Olemme samassa veneessä, sanoo Syyrian sisällissotaa Alepposta paennut Muhannad Kabbani.

  – Ja nyt voi nähdä mitä tapahtuu. Vaara on levinnyt Eurooppaan ja kaikki menee huonoon suuntaan, hän jatkaa.

  Syyrian presidentin Bashar al-Assadin osuudesta Isisin kasvuun ja hänen väitetystä yhteistyöstään terroristijärjestön kanssa ovat viime vuosina kirjoittaneet erikoisraporteissaan muun muassa Newsweek sekä saksalaislehti Der Spiegel.

  Kabbanin mukaan aleppolaiset todistivat radikaalin islamin nousuun liittyviä tapahtumia jo vuosituhannen alussa. Hän kertoo, kuinka aleppolaisessa al-Sahrourin moskeijassa aloitti vuonna 2002 toimintansa ääri-islamistien ryhmä, jonka olemassaolon kaupunkilaiset olivat panneet merkille.


  [​IMG]
  Muhannad Kabbani ei halunnut riskeerata perhettään, joten hän päätti matkustaa Eurooppaan ensin yksin. (KUVA: Seppo Solmela)

  Al-Assadin hallinto oli aiemmin taistellut ääri-islamisteja vastaan. Muun muassa 1980-luvulla se oli kukistanut verisesti Haman kaupungissa nousseen islamistisen Muslimiveljeskunnan kapinan.

  – Tämä ryhmä oli samaa maata. Olen muslimi, mutta tätä mentaliteettia emme voineet hyväksyä, vaikka sunneja olenkin. Ja nyt al-Assad tuki heitä. Se oli iso ja hyvin organisoitunut ryhmä. He opettelivat taistelemaan ja käyttämään aseita. Jos yksi heistä joutui ongelmiin vaikka torilla, muut tulivat paikalle ja tuhosivat koko torin.

  Kabbanin mukaan hallinto oli tietoinen kaikesta tästä. Ryhmää johti saarnaaja Abu al-Qaqaa, joka alkoi pian lähettää miehiään taistelemaan Irakiin.

  – Al-Assad tiesi tämän ja tuki heitä. Vuonna 2007 hän keräsi nämä ihmiset ja pani heidät vankilaan. Kun vallankumous alkoi, hän vapautti heidät vankilasta. Miksi? Kuukauden päästä Isis levisi Irakista Syyriaan.


  Elämää korruption varjossa

  Ääri-islamistit eivät kuitenkaan ollut se taho, joka sai Kabbanin jättämään kotikaupunkinsa. Hän kertoo, kuinka elämä Aleppossa oli ennen sotaa yksinkertaista ja edullista.

  Silkkitien varrella aikanaan sijainneessa kaupungissa oli monenlaista teollisuutta, joista etenkin perinteinen tekstiiliteollisuus oli kukoistuksessaan. Sen parissa Kabbanikin teki uraansa edeten vähitellen kutojasta tekstiilisuunnittelijaksi ja omien kankaiden tuottajaksi.

  Pinnan alla kytivät kuitenkin jännitteet.

  – Kaikki oli korruptoitunutta, jopa oikeuslaitos. Ja me elimme tämän korruption keskellä, maksoimme näille ihmisille siitä, että saimme elää turvassa. Se oli kuin mafia, mutta hallituksen pyörittämä.

  Kun arabikevään tuulet levisivät pitkin Lähi-itää kevättalvella 2011, myös Syyriassa alettiin haaveilla muutoksesta.

  – Koska näimme, että muualla arabimaissa tapahtui, halusimme aloittaa uuden hallinnon ja saada oikeuksia ja vapautta. Mutta Syyriassa asiat olivat toisin, koska meillä oli niin vahva hallinto ja armeija sen puolella.


  Pako Egyptiin

  Kabbani kertoi protestien käynnistyneen Aleppossa maltillisina. Aluksi kaupunkilaiset pyrkivät auttamaan ihmisiä, joita oli paennut kapinan alkupisteenä pidetystä Homsista.

  Myös Kabbani osallistui perjantaisin järjestettyihin mielenosoituksiin. Samoihin aikoihin hallinto alkoi hänen mukaansa kylvää eripuraa kansanryhmien välille.

  – Aleppossa suurin osa asukkaista oli kuten minä. Kunnioitimme toistemme uskontoja ja asuimme samassa talossa kristittyjen ja kurdien kanssa rauhassa. Mutta hallinto asetti pommeja ympäriinsä ja kertoi kaikille, että sunnit tappavat niillä muita.

  Kabbani ei joutunut pidätetyksi, mutta kerran se oli hyvin lähellä. Ryhmä hallituksen miehiä oli pysäyttänyt hänen autonsa. Kun poliisi oli tulossa paikalle, Kabbani onnistui kuitenkin ajamaan pakoon.

  Tämän jälkeen hän ei pystynyt olemaan kotonaan kuukauteen, koska häntä käytiin sieltä lähes päivittäin kyselemässä.

  – Silloin aloin miettimään lähtemistä. Ei ollut oikeutta sanoa ei, eikä oikeutta ajatella tai edes unelmoida. Ei se ollut elämää. Olin lukenut paljon historiaa ja sen perusteella ymmärsin, että tämä on lopun alku. Aloin välittömästi pakkaamaan. Viikon päästä vein perheeni pois.

  Kabbanin perhe joutui odottamaan Aleppon lentokentällä kaksi päivää, kunnes he onnistuivat saamaan lentoliput Egyptiin yli kolminkertaisella hinnalla normaaliin verrattuna. Kuukautta myöhemmin kaupungin lentokenttä lakkasi toimimasta.


  Mursin kaatuminen muutti suunnitelmat

  Aluksi näytti siltä, että uuden elämän aloittaminen olisi mahdollista Egyptissä. Kabbani pääsi kiinni työn syrjään ja aloitti kankaiden tuottamisen siellä. Pian tilanne kuitenkin muuttui.

  – Kun menimme Egyptiin, Mohammed Mursi oli vallassa. Hän pitää syyrialaisista, ja normaalitkin ihmisetkin tuntuivat pitävän. Mutta kun valta vaihtui, oleskelulupien myöntäminen loppui ja silloin tiesin, että jopa Egypti on menossa samaa tietä.

  Kabbani päätti lähteä etsimään perheelleen uutta alkua Euroopasta. Hän matkusti Turkkiin ja sieltä veneellä Kreikkaan. Helsinkiin hän päätyi kolme kuukautta myöhemmin, vuoden 2015 alkupuolella.

  – Perhe pysyi Egyptissä, kunnes sain dokumentit kuntoon. En halunnut riskeerata heitä. Minä osaan kyllä uida, mutta en olisi pystynyt suojelemaan heitä merellä, kertoo Kabbani, joka joutui matkallaan myös veden varaan salakuljettajien hajotettua veneen.


  [​IMG]
  Esikoulua Espoossa käyvä Naji, 6, puhuu jo hiukan Suomea, vaikka on ollut maassa vasta kolme kuukautta. 12-vuotias isosisko Ruha käy koulua samassa rakennuksessa. (KUVA: Seppo Solmela)

  Oleskeluluvan saatuaan Kabbani haki välittömästi perheenyhdistämistä. Nyt on kulunut kolme kuukautta siitä, kun vaimo Arwa, tytär Ruha, 12, ja poika Naji, 6, pääsivät Suomeen. Tätä ennen Kabbani ei ollut nähnyt perhettään liki kahteen vuoteen.

  – Olen hyvin tyytyväinen siihen, että lapset ovat voineet aloittaa koulun, koska tein tämän matkan heidän vuokseen. Jos olisin ollut yksin ja perheetön, en välttämättä olisi halunnut jättää Aleppoa. Olisin ennemmin kuollut siellä.

  Kesken haastattelun Kabbani hakee Najin esikoulusta. Pienen pojan sopeutuminen näyttää sujuvan hyvin, sillä hän vastailee yksinkertaisiin kysymyksiin jo Suomeksi. Myös Kabbani satsaa nyt kielen opiskeluun, sillä vaikka hän osaa englantia sujuvasti, hän tietää työn saamisen olevan hankalaa ilman suomen osaamista.

  – Tämä on raskasta, koska en ole tottunut sosiaalitukiin. Minun pitäisi tehdä työtä ja ansaita itse omat rahani. Yritän kovasti opiskella nyt. Olen ajatellut autoalaa, koska oman alan töitäni Suomessa ei juuri ole.


  Venäjän veto-oikeus vei toivon Aleppoon jääneiltä

  Kabbanin lapsuudenperhe on levinnyt pitkin maailmaa, mutta hän pitää edelleen yhteyttä Aleppon hallituksen puoleisiin osiin jääneeseen ystäväporukkaansa.

  – Vastarintapuolella on vaikeampaa kuin hallituksen puolella, mutta molemmilla puolilla vaikeaa. Eläminen Aleppossa on kuin viidakossa elämistä nyt. Jos et ole leijona, ne syövät sinut.

  [​IMG]
  Aleppon kapinallisten hallussa olevat osat ovat olleet jo kauan jatkuvien ilmaiskujen kohteena. Vapaaehtoiset pelastustyöntekijät eli valkokypärät kaivavat iskuista selvinneitä raunioista päivittäin.(KUVA: Sultan Kitaz / Reuters)

  Kabbanin mukaan hänen ystävissään virisi toivo tilanteen paranemisesta, kun Ranska muutama viikko sitten esitti Aleppon ilmaiskujen lopettamista YK:n turvallisuusneuvostossa. Venäjä kaatoi esityksen kuitenkin veto-oikeudellaan, minkä vuoksi ystävät ovat Kabbanin mukaan menettäneet nyt toivonsa.

  Kaipuu kotikaupunkiin on kuitenkin kova. Kabbani näyttää kännykästään kuvia kaupungin menneestä loistosta: moskeijoista, kauppapaikoista ja ravintolasta, jossa hän tapasi käydä perheineen. Mielessä käy myös Aleppon jalkapallojoukkue, joka oli aikanaan yksi maan menestyneimmistä.

  – Mutta nyt sen pelaajatkin taitavat olla kuolleita, Kabbani toteaa lakonisesti naurahtaen.


  ”On liian surullista menettää isänmaa tällä tavalla”

  Kabbani haaveilee, että pystyy vielä joskus palaamaan Aleppoon ja rakentamaan maataan uudelleen. Lapset sen sijaan saavat isompana päättää, mitä elämällään tekevät.

  – En usko, että palaaminen perheenä onnistuisi ainakaan viiteentoista vuoteen. Vaikka sota loppuisi nyt, ihmiset on tuhottu sisältäpäin. Nyt on pysyttävä täällä ja annettava lasten oppia hyviä asioita. Meidän täytyy oppia ymmärtämään tämän maan kulttuuria ja ihmisiä.

  Kabbanin mukaan tämä ei tule helppoa, sillä sosiaalisen syyrialaisen silmissä suomalaiset vaikuttavat hieman sulkeutuneilta, vaikka ystävällisiä ovatkin. Hän kuitenkin uskoo, että kaikki järjestyy.

  – Ajattelen silti koko ajan isänmaatani. On liian surullista menettää se tällä tavalla. Koska tässä ei tuhota vain Aleppoa ja Syyriaa, vaan koko ihmiskunnan historiaa.
  Anna Nuutinen
   
 17. cerettt

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2013
  Viestejä:
  419
  Minusta varsin kuvaava termi näille aivonsa nyrjäyttäneille on pseudohumanisti. Aiheuttavat ja levittävät aivan helvetisti tuskaa ympärilleen ymmärtämättä sitä itse.
   
 18. cerettt

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2013
  Viestejä:
  419
  Heppuhan kertoo olleensa säännöllisesti osoittamassa mieltään hallitusta vastaan. Sitten paska alkoi ns. osua tuulettimen. Pakeni Egyptiin, jossa pian onnistuneesti syrjäytettiin hallitsija, jonka jälkeen pakeni Suomeen saakka. Kuvailee "Egyptin menneen samaa tietä" kuin Syyria - eikö tämä hallitsijan syrjäyttäminen ollutkaan niin ihku juttu?
   
 19. Saturnus

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2016
  Viestejä:
  66
  Vanhusten hoidosta leikataan ja maahanmuuttoon lisää rahaa 317 milj (osa menee maatalouteen.) Olette myöhässä, mitään järkipolitiikka ei ole luvassa nyt, eikä koskaan. Vasemmisto ajaa Euroopan kaaokseen, ja varsinkin nyt kun Clinton voittaa vaalit, hulluus vain eskaloituu. Oottakaahan kun Euroopan vassarit ovat tavanneet nämä "white privilege", "safe space" sun muut amerikkalaiset idiotismit. Rajat eivät ole pelkästään auki ja kaikki jaossa, vaan seuraavaksi valkoinen mies julistetaan lainssuojattomaksi. Valkoisen miehen ainoa keino pelastautua on nuolla muslimin tai neekerin persettä.

  Eurooppa palaa jo, ette vain näe liekkejä.
   
 20. Fat Free

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2013
  Viestejä:
  68
  Paitsi Ranskassa, Saksassa ja Ruotsissa ;)
   
 21. DocWeird

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  5 711
  Laitetaan tännekin, kun alkoi vituttamaan se ketä tässä maassa päästetään rahaa vastaan puhumaan julkisesti:

  Voiko ihminen oikeasti olla noin rasisti - siis valkoisia kantasuomalaisia kohtaan? Tiesin että Tervo on valko-rasisti ja oman rotunsa vihaaja, mutta että laukoo tuollaisia tyhmyyksiä; suomessa on tapahtunut vain ja ainoastaan yksi huomionarvoinen teko - oikeistolaisen tekemä, mahdollisesti kuolemaan johtanut väkivallanteko.

  Mitään murhia, ryöstöjä raiskauksia ei siis ole tapahtunut koska niiden uhrina oli valkoihoinen kantasuomalainen ja tekijänä syytön lapsipakolainen Irakista (tai aikuinen armeijaa pakeneva elintasopakolainen)?

  Jeesus. Kristus. VMP.

  Lähde: http://www.hs.fi/kulttuuri/a1477449710715
   
 22. Inq

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2001
  Viestejä:
  1 317
  Hyvin koulutetut, ilman länsimaista hapatusta kasvaneet reippaat nuoret miehet ovat rasistinaisten uhreja :(

  [​IMG]

  Eikös Tapanilan raiskaajatkin olleet alaikäisiä?
   
  Viimeksi muokattu: 07.05.2018
 23. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Eiköhän itse asiassa tuokin puoli ole ilmiönä olemassa?
  Eli ei iRakit ole tietenkään minkään rasistiblondien lääppiminä, vaan vanhempien mulkunhimoisten suvakkiämmien, jotka ajattelevat että kaikille näille tulokkaille kelpaa kuka vaan?
   
 24. Cutty

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2015
  Viestejä:
  1 621
  Tervo on oikeassa, että kirjojen lukeminen lisää empatiakykyä. Rationaaliseen ajatteluun sillä ei kuitenkaan ole vaikutusta, niin kuin voimme kirjoituksesta päätellä.

  Haluaisin kovasti tietää mitkä olivat Tervon matikan arvosanat lukiossa.
   
 25. HereWeGo

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2016
  Viestejä:
  72
  Tjaa, Tervoa olikin jo kehuttu, joten jätetään linkit tuplapostaamatta!
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2016

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti