Kulttuurin rikastuminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja cam70, 18.06.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. cam70

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  5 766
  Eikö olekin ärsyttavää kun olen aina oikeassa.
   
 2. Percenter

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  499
  En tiedä kumpi minua pelottaa vähemmän, Otavamedia vai Poliisi. Tehdäänpä nyt kuitenkin yksi asia selväksi. Minua harmittaa, kun jatkuvasti yrität selittää jotain itsekieltämyksestä.

  Minä olen nykystandardeilla rasisti, eikä minulla ole mitään vaikeuksia myöntää sitä. Minusta muun muassa muslimikulttuuri edustaa kehitystasoltaan alempaa astetta verrattuna länsimaisiin kulttuureihin. Olen siis rasisti. Minun mielestäni tässä tapauksessa rasistin vastakohta on denialistinen idiootti. Toistaiseksi vihervasemmiston ja muiden denialististen idioottien yrityksistä huolimatta minulla on oikeus omaan mielipiteeseeni, vaikka se ei edustaisikaan yleisesti hyväksyttyä ja poliittisesti korrektia näkemystä.

  Sinäkin voisit kaivaa pallisi esille ja myöntää olevasi trolli, joka pyrkii huutelullaan sotkemaan keskusteluja. Ei trollailussa ole mitään hävettävää. Olet varmaankin omasta mielestäsi hyvällä asialla ja ymmärrän kyllä, että tälle palstalle on turha tulla esittämään niitä (harvoja) faktoja, jotka puoltaisivat monikulttuurisuutta ja kulttuurien välistä samanarvoisuutta. Olet siis valinnut trollauksen tien, koska koet tarpeelliseksi tehdä jotain aatteesi edestä. Olisi vain miehekästä myöntää, että motivaatio on oikeasti sotkea keskustelua ja ärsyttää vastakkaisen kannan edustajia.
   
 3. -SD-

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2002
  Viestejä:
  3 456
  .
   
  Viimeksi muokattu: 02.05.2017
 4. Eitaas

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2000
  Viestejä:
  425
  Ei vain mene itsellä jakeluun mikä motivaatio voi joillakin olla uhrata aikaansa maahanmuuttajien agendan puolustamiseen omien vertaiskansalaisien etujen vastaisesti. Jollei sitten ole oma elämä niin perseellään että pitää yrittää jakaa kurjuutta koko kansalle.
   
 5. Cutty

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2015
  Viestejä:
  1 621
  Voidaan ottaa tähän esimerkiksi Ruotsi ekonomistin analysoimana:

  En oikein ymmärrä mistä revit tuon ajatuksen, että Suomessa toimisi integraatio paremmin kuin Ruotsissa, jos väität, että täällä kymmenen vuotta maassa oleskelleet työllistyvät yhtä hyvin tai paremmin kuin suomalaiset? Ja nyt puhutaan siis muslimeista, ei kenialaisista kristityistä.

  http://www.theglobeandmail.com/opinion/swedens-ugly-immigration-problem/article26338254/
   
 6. komendantti

  Rekisteröitynyt:
  17.06.2009
  Viestejä:
  1 141
  Tämä Palefacen musavideo-tapaus oli kyllä äärimäisen kiusallista ennen muuta taiteilijan itsensä kannalta. Minulla ei ole mitään tätä artistia vastaan, ja uskon kyllä hänen olevan liikkeellä ihan aidosti ja tosissaan tämän pahoitellessa tapahtunutta. Näiden Asema-aukion tapauksella härskisti ratsastaneiden poliitikkojen, toimittajien ja kulttuurivaikuttajien toimintaa en kuitenkaan voi hyväksyä. Suomalaisen valtamedian tiedonvälitys on tällä hetkellä niin vääristynyttä, että on vaikeaa enää uskoa sitä, että elämme demokraattisessa länsimaassa, joten ei ihme, että kaikkeen tietoon on suhtauduttava yhä kriittisemmin.
   
 7. luiz

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2003
  Viestejä:
  4 742
  Et välttämättä.

  Haluatko syrjiä ja asettaa yksilöitä eriarvoiseen asemaan sen perusteella mistä maasta tai kulttuurista he ovat tulleet?

  Jos vastaus on myöntävä, niin kyllä, sinä olet rasisti.

  http://murobbs.muropaketti.com/posts/1717968128/
   
 8. onnenpekka

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2000
  Viestejä:
  1 548
  Vuonna 2014 Suomessa asui 5037 18-64-vuotiasta irakilaista, näistä työllisiä 596 (1822 työtöntä)
  Vuonna 2004 Suomessa asui 2049 18-64-vuotiasta irakilaista, näistä työllisiä 282 (728 työtöntä)
   
 9. Väinämöinen Banned

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2000
  Viestejä:
  1 503
  Minä ainakin haluan syrjiä kaikkia ei-suomalaisia niin että pysyvät tämän maan rajojen ulkopuolella, jollei ko. porukkaa tänne tarvita jostain Suomen kannalta selkeästi hyödyllisestä syystä (tuon lisäksi ihmisen pitää kyetä elättämään itsensä). Se että henkilöt "ehkä joskus" työllistyvät matalapalkka-aloille ei ole tällainen syy.

  Mieluiten en ottaisi islamilaisista maista väkeä ollenkaan, sillä heidän arvonsa ovat uskonnosta johtuen liian kaukana minun arvoistani (jotka ovat hyvin tyypillisiä Suomalaisen ihmisen arvoja). Kun maassa on merkittävästi ihmisiä joiden arvot ovat liian kaukana toisistaan, tämä johtaa ongelmiin ja kriiseihin. Haluan Suomen pysyvän toimivana ja kriisittömänä maana.

  Minusta yllä oleva on normaalia järjenkäyttöä. En ole kuullut yhtään kestävää argumenttia sen puolesta että pitäisi ajatella jotenkin toisin.
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2016
 10. Mechanical Man

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2001
  Viestejä:
  1 295
  Tähän vielä kun lisää sen, että 2000 luvun alussa tänne saapuneet eivät todennäköisesti edes ole olleet täysiä elintasopakolaisia joita nämä 2010 luvun saapujat pääsääntöisesti ovat.
   
 11. zapper

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  1 294
  Alku on hyvä, mutta entäs jatkossa?

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001926330.html

  Rajasopimuksen päättyminen ei tuonut ihmistulvaa rajalle
  [​IMG]
  Suomen ja Venäjän raja Sallassa. (KUVA: Jussi Eskola)

  Julkaistu: 9.10. 13:32

  Rajasopimuksen päättyminen ei näy Sallassa tai Raja-Joosepissa.

  Sallan ja Raja-Joosepin raja-asemille ei ole saapunut Venäjän kautta tulleita turvapaikanhakijoita, vaikka Suomen ja Venäjän välinen rajasopimus päättyi perjantain vastaisena yönä.

  Lapin rajavartiostosta kerrotaan, että rajaliikenne on sujunut normaalisti. Sopimuksen umpeutuminen ei ole näkynyt matkustajaprofiilissa, eikä kukaan matkustajista ole saapunut puutteellisilla matkustusasiakirjoilla.

  Sopimus oli voimassa puoli vuotta. Sen vuoksi Sallassa ja Raja-Joosepissa rajan yli pääsivät käytännössä vain suomalaiset, venäläiset ja valkovenäläiset.

  STT
   
 12. luiz

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2003
  Viestejä:
  4 742
  Vaan kun edelleenkään turvapaikanhakijoiden kohdalla turvapaikan myöntämisen perusteena ei ole työllistymispotentiaali, vaan suojelun antaminen kotimaassa kohdatun henkilökohtaisen vainon vuoksi. Jos haluat, että henkilökohtaisen vainon takia kenenkään ei pidä Suomesta saada turvaa, niin kannattaa olla suoraselkäinen ja sanoa tuo mielipide suoraan eikä verhoilla sitä epämääräisyyksien alle.
   
 13. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Kyllä jokun kulttuurin pitäminen alempiarvoisena on rasistinen mielipide ja jopa vihapuhetta. Mutta totta, rasismia mielipiteestä tulee vasta kun ryhtyy sanoista tekoihin eli syrjii esim. etnisen taustan vuoksi. Mutta on tarvittu aika monta viestiä että rasismin luonne ja määritelmä on iskostunut äänekäimpiin maahanmuuttokriittisiin.

  Juuri näin. Maahanmuuttokriittisys on vain keppihevonen rasismille. Kritiikkiä itse maahanmuutolle täällä on todella vähän, parannusehdotuksia vielä vähemmän. Miksiköhän? Veikkaan että rasistisesti ajateleva ihminen ei halua kehittää humanitääristä maahanmuuttoa vaan lopettaa se kokonaan.
   
 14. luiz

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2003
  Viestejä:
  4 742
  Niin?
   
 15. Väinämöinen Banned

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2000
  Viestejä:
  1 503
  Olin ennen pehmeämpi tässä aiheessa, mutta nykyisen turvapaikanhakurakenteen ilmiselvästä väärinkäyttöstä johtuen olen tullut siihen tulokseen että kenenkään ei pitäisi saada Suomesta turvapaikkaa, ellei Suomi omatoimisesti ole ko henkilön esim. pakolailsleiriltä hakenut (mieluiten perheitä kokonaisuudessaan). Tämän osalta meillä voisi olla kiintiö, josta äänestettäisiin (kuinka suuriin kuluihin Suomalaiset haluavat aiheessa sitoutua).

  Perustelut: Nykyiset pakolais statusta hakevat henkilöt tulevat tänne useiden turvallisten maiden läpi, ja suurella osalla ei ole oikeasti mitään perusteita hakemukselleen. Ollaan vaan hakemassa parempaa elintasoa (joka toki on jossain määrin ymmärrettävää). Oikeat pakolaiset jäävät pääosin leireihin kriisimaita ympäröiviin maihin. Nykyinen turvapaikanhakurakenne on siis perustavalla tavalla rikki, ja toimii vain laittoman maahanmuuton kanavana. On siis kääntynyt alkuperäistä tarkoitustaan vastaan jopa.

  Lainsäädäntöä voisi muuttaa niin, että turvapaikkahakemus otetaan Suomessa käsittelyyn vain rajanaapureiden väestön osalta (koskaan ei tiedä mitä maailmassa tulee tapahtumaan).
   
 16. Mechanical Man

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2001
  Viestejä:
  1 295
  no tämä.
   
 17. Eitaas

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2000
  Viestejä:
  425
  Hyvä idea, tällöin ei tulisi ihmisiä väärin perustein viemään paikkoja niiltä jotka sitä eivät tarvitse.
   
 18. eskimoe

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2008
  Viestejä:
  1 559
  +1.

  Raha ja apu pitäisi suunnata nimenomaan kriisialueiden lähellä oleville pakolaisleireille joista porukka olisi helppo siirtä takaisin kotimaihinsa konfliktien päätyttyä.
   
 19. Cutty

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2015
  Viestejä:
  1 621
  Ketjun keskustelua seuratessa tuntuu tämä Elinan vanha kirjoitus olevan taas ajankohtainen:

  Maahanmuuttoon kurssimuutos
  11.3.2011 10:56 Elina Lepomäki


  Maahanmuuttomme kurssimuutos lähtee siitä, että alamme painottaa työperäistä maahanmuuttoa ja karsia humanitaarista maahanmuuttoa. Monelle maahanmuuttokriitikon kriitikolle tuntuu olevan mahdotonta suoda maahanmuuttajillemme ihmisarvoinen status: kyky ja oikeus elättää itsensä ja perheensä täällä luomalla elinkeinoja ja tekemällä työtä. Sen sijaan tavoitteena tuntuu olevan passivoida ja syrjäyttää paikallisen väestön lisäksi myös tänne muualta eksyvät. Ei työnteko vie kenenkään ihmisarvoa, sen sijaan holhous ja näköalattomuus onnistumiselle vievät aikuiselta halun elää ja ponnistella.

  Samoin kuin kehitysavun syytäminen Afrikkaan on todellisuudessa nykyaikaista riistoa, ei maahanmuuttopolitiikkamme nykyisellään toimi. Suomi on sitoutunut vastaanottamaan YK:n kriteerit täyttäviä kiintiöpakolaisia ja hyvä niin. Ongelmamme eivät kuitenkaan liity pakolaisiin. Muun maahanmuuton suhteen meillä on kaikki oikeutus olla nykyistä valikoivampia: niin ovat myös muut maailman maat, etenkin sellaiset joissa integraatio toimii.


  Pakolaissopimuksen henki hukassa

  Vuonna 2009 ainoastaan 8% myönteisen päätöksen saaneista turvapaikan hakijoista täyttää Geneven sopimuksen pakolaisuuskriteerit: valtaosa hakijoista saa oleskeluluvan muin kuin pakolaisuusperustein. Kun huomioidaan perheenyhdistämiset, suppenee pakolaisuusaste entisestään. Puhdistettaessa maahanmuuttotilasto Dublin-tapauksista ja rauenneista hakemuksista, havaitaan että suurimmista hakijamaista Somaliasta ja Irakista on hakemusten läpimenoaste 90%.

  Läpimenoaste on suuri suhteessa turvapaikkajärjestelmän alkuperäisiin tarkoituksiin. Geneven pakolaissopimus luotiin toisen maailmansodan juutalaisvainojen jälkeen. Vuonna 1951 tehty pakolaissopimus ja siihen liittyvä vuoden 1967 pöytäkirja ovat itsenäisiä sopimuksia, jotka sisältävät pakolaisen yleismääritelmän ja pakolaisten kohtelua koskevat vähimmäisstandardit. Pakolaisuus edellyttää että henkilöön kohdistuu kotimaassaan jokin uskonnollinen, poliittinen tai etninen vaino. Kriteeriksi ei riitä, että kotimaassa on sota tai että kotimaa on köyhä.

  Pakolaissopimuksen henki oli taata vainotuille ihmisille mahdollisuus liikkua rajojen yli lähimpään turvalliseen paikkaan, jossa heille annettaisiin samat mahdollisuudet elämän ja hyvinvoinnin rakentamiseen kuin kohdemaan kansalaisille. Nykyisellä humanitaarisella maahanmuutolla ei ole alkuperäisen järjestelmän kanssa paljon tekemistä: ihmiset eivät matkusta lähimpään turvalliseen maahan, vaan (rikkaimmat) siirtyvät lentäen pohjoismaisiin hyvinvointivaltioihin, joissa pääsee yhteiskunnan tarjoamien etujen piiriin.

  Suomesta haki vuonna 2009 turvapaikkaa 6000 ihmisistä ja vuotta myöhemmin kolmannes vähemmän. Tässä välissä kiristettiin Suomessa sosiaaliturvan saamisen ehtoja. Virosta haki turvapaikkaa vuonna 2009 vain 16 henkilöä. Jos ensisijaisena tavoitteena on lähimpään turvaan hakeutuminen niin hakijan ei tulisi tehdä eroa sen välillä onko vastaanottajamaa Suomi vai Viro. Viro eteläisenä naapurinamme sijaitsee myös lähempänä lähtömaita - ja Suomea liberaalimpana yhteiskuntana tarjoaa laajemmat mahdollisuudet elää ja työskennellä.

  Sodan uhreja autettava paikallisesti

  Sodassa on tärkeää auttaa mahdollisimman suurta määrää siviilejä, ja on selvää ettei optimaalinen tapa auttaa ole alueen väestön siirtäminen Suomeen. Sodat koskettavat miljoonia ihmisiä, niiden muutaman sadan ihmisen lisäksi jotka meiltä vuosittain hakevat turvapaikkaa. Ei ole moraalisesti kestävää, että täällä maksetaan lähtömaiden pienelle eliitille täysi ylöspito länsimaisella kustannustasolla, samalla kun miljoonat paikalliset kärsivät kotimaassaan sekasorrosta. Jos lisäksi kriisimaista lähtee juuri heidän ansioitunein väestönsä - kuka jää jäljelle rauhaa ja yhteiskuntaa rakentamaan? Kyseessä on kallis promille, etenkin kun huomioi etteivät tämän joukon asiat aina ole hyvin meillä Suomessakaan.

  Humanitaariset maahanmuuttajat hakevat perheidenyhdistämistä keskimäärin neljälle henkilölle. Yksi humanitaarinen maahanmuuttaja voi vetää perässään jopa 18-henkisen perheen eikä perheenjäsenten tarvitse täyttää avun saamisen kriteereitä. Suurimpien humanitaaristen maahanmuuttajaryhmien huoltosuhteet ovat merkittävästi suuremmat kuin suomalaisen kantaväestön. Huoltosuhde kuvaa ei-työssäkäyvien henkilöiden määrää suhteessa työssäkäyviin.

  Pelkän rahan syytäminen maahanmuuttajille ei ole kotiuttamis- eikä aktivoimiskeino. Avokätiset tuet ja toisaalta jäykät työmarkkinat passivoivat kotimaistakin väestöä. Yhteiskunnasta itsensä ulkopuoliseksi kokeva ihminen myös ajautuu herkemmin rikolliseksi. Siinä missä työperäisten maahanmuuttajien on työpaikan saadakseen pitänyt sopeutua paikallisiin oloihin, on sopeutumisaste humanitaarisesti maahan hyväksytyillä ihmisillä huomattavasti alhaisempi. Tietyt maahanmuuttajaryhmät erottuvat rikostilastoissa selvästi.

  Kaikkea ei voi mitata euroissa ja yksi tällainen seikka on turvallisuus. Vakaviin rikoksiin syyllistyneen työperäisen maahanmuuttajan viisumia ei uusita tai hänet karkotetaan. Sen sijaan humanitaaristen maahanmuuttajien on käytännössä mahdotonta saada karkotuspäätöstä kotimaahansa, varsinkin jos on ehtinyt hankkia lapsia Suomessa ennen rikosta. Etenkin nuorten miesten syrjäytymistä - taustasta riippumatta - tulisi ehkäistä kaikin keinoin.

  Yhteiskuntaa rakentamaan

  Humanitaarinen maahanmuutto pitäisi rajata Geneven pakolaissopimuksen mukaisiin vainottuihin ihmisiin. Apu sota-alueille pitäisi antaa paikan päällä, jolloin raha saadaan tehokkaampaan käyttöön. Yhden alle 16-vuotiaan turvapaikanhakijan kustannuksilla (57 000 euroa vuodessa Parikkalan vastaanottokeskuksessa) saataisiin paikallisesti turvattua moninkertaiselle määrälle lapsia perusmajoitus, puhdas vesi ja ruokaa.

  Ensisijaisia toimenpiteitä maahanmuuttopolitiikan parantamiseksi ovat lisäksi perusteettomien turvapaikanhakijoiden entistä nopeampi käännyttäminen ja rikokseen syyllistyneiden karkottaminen. Perheenyhdistämisen väärinkäyttömahdollisuuksia tulee rajoittaa. Kansalaisuuden myöntämisen ei tulisi olla integroimiskeino: kansalaisuuden saamiseksi pitäisi edellyttää tapahtunutta integroitumista. Se harvoin tapahtuu viidessä vuodessa etenkään jos ei ole oppinut kieltä tai saanut toimia ja työskennellä osana yhteiskuntaa. Pakkoruotsi pitäisi saada pois myös maahanmuuttajilta.

  Suomeen pitää saada tulla töihin - ja nykyistä paljon helpommin. Koulutetullekin henkilölle voi työluvan saanti kestää kuusi kuukautta edellyttäen useita tuntien visiittejä poliisiasemalle. Työvoimatoimisto on suunniteltu auttamaan lähinnä kouluttamattomia maahanmuuttajia: oman alansa osaajat turhautuvat byrokratiaan ja pelkästään suomenkieliseen palveluun vaikka monessa asiantuntijatyöpaikassa pärjäisi englannilla.

  Yritysten pitäisi myös kautta linjan olla nykyistä helpompi työllistää. Matalampi irtisanomissuoja ja alhaisemmat työllistämiskustannukset madaltavat yritysten kynnystä työllistää muitakin kuin 35-vuotiaita valkoisia lihaasyöviä heteromiehiä. Yksin työnantajien "rasismista" ei maahanmuuttajien työllistyminen kuitenkaan ole kiinni. Useilla kansalaisuusryhmillä - esim. kenialaisilla - on jo nyt suomalaista kantaväestöä parempi työllisyysaste.

  --

  Olen itse ollut työperäinen maahanmuuttaja Englannissa ja Tanskassa ja käynyt koulua Saksassa. Näissä kaikissa maissa on hyviä ja huonoja esimerkkejä maahanmuutosta - ja Suomea merkittävästi enemmän maahanmuuttajia suhteessa kantaväestöön. Saksan väestöpoliittisesta tilanteesta kirjoitin syksyllä Thilo Sarrazinin kirjan pohjalta. Sittemmin mm. liittokansleri Angela Merkel on todennut, ettei Saksassa integraatio ole onnistunut.

  [​IMG]


  http://elepomaki.puheenvuoro.uusisu...stojen-ero-osa-ii-maahanmuuttoon-kurssimuutos

  :)
   
 20. Kojashi

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2008
  Viestejä:
  2 492

  Väitätkö vakavissasi että kaikki kulttuurit ovat yhtä hyviä?

  -> Ja jos et väitä, olet siis samaa mieltä että kaikki eivät ole yhtä hyviä, ja täten arvostelu on täysin oikeutettua.
  (arvostelu nyt on joka tapauksessa oikeutettua, oli kulttuuri mikä tahansa)

  Jos kaikki kulttuurit ja yhteisöt olisivat yhtä hyviä, ei meille edes tulisi näitä pakolaisia/turhapaikanhakijoita, koska syytä heidän olemassaoloonsa ei olisi.


  Olet taas jälleen yksi, joka puhuu turvapaikanhakijoista maahanmuuttajina, joita he tosiaan eivät ole.
  Maahanmuuttoa sääntelee tiukka lainsäädäntö, jonka nämä ihmiset ohittavat tyystin.
  Ja tästä päästäiin aina siihen syytteeseen että turvapaikanhakijoita vastustava on automaattisesti rasisti, joka ei ole maahanmuuttajia, vaikka nämä asiat eivät mitenkään liity toisiinsa.
   
 21. -ATE-

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2003
  Viestejä:
  6 922
  Hauska juttu että pidät natsikulttuuria ja etelä-afrikan raiskauskulttuuria samanarvoisina meidän kulttuurin kanssa.
   
 22. Väinämöinen Banned

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2000
  Viestejä:
  1 503
  Lepomäki (ja ajoittain Rydman) ovat kyllä raikas järjen tuulahdus muuten niin aiheen osalta tunkkaisessa puolueessa. Sääli ettei noilla järjen äänillä kuitenkaan ole laajempaa kannatusta puolueessa.

  Ehkäpä Lepomäki kuitenkin jatkossa saa enemmän painoarvoa. Itse näen hänet yhtenä oikeusta tämän maan toivoista.
   
 23. Jorma Löysänen

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2015
  Viestejä:
  32
  Jätän vain tämän tähän. :smoke: :facepalm:

  [
   
 24. Cutty

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2015
  Viestejä:
  1 621
  Vesa logiikkasi kaikessa tuuheudessaan tekee sinusta yhden tämän keskustelupalstan tyhmimmistä ihmisistä. Kauan meinasit meloa siellä kaivon pohjalla :kahvi:  Voin kuvitella miten tätä videota katsellessa veskun silmät laajenevat hitaasti ja lopulta hänen suunsa avautuu ja sormensa nousee osoittamaan näytöltä Sarasvuon päätä: "RASISTI11!!"-huudahdus raikuu itsemurhayksiön seinillä.
   
 25. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Hauska juttu että fanitat rasismia ja äärioikeistoa ja pidät niitä länimaiseen demokratiaan kuuluvina.

  Kultuureihin ei ole rakenettu mitään automaattista paremuutta tai huonommuutta. Kultuureilla on erilaiset edellytykset kehittyä ja nuo edellytykset ovat muuttuneet ajan saatossa. Pidä kaikkia kultuureja lähtökohtaiseti ihan yhtä hyvinä. 'Paskakultuurien' nykyinen pakoilasongelma juontaa itseasiassa ensimäiseen maailmansotaan missä lähi-idän rajat vedittiin ihan mielivaltaisesti. Sama homma oli Jugoslavian kanssa ja Euroopassa pidettiin ihan yleisesti balkanilaista kultuuria "huonompana". Mutta onhan toita kultuurien yhteentörmäyksiä ollut Euroopassakin joten tekeekö se eurooppalaisen kultuurin huonoksi?
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2016

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti