Kulttuurin rikastuminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja cam70, 18.06.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 173
  MV-lehdesta kirjoittaa usein mm. terrorismiin liittyviä uutisia. Terrorismiuutiset liittyvät Terrorismikeskustelua ketjuun. MV-lehden linja "terroristi" sanan käytössä ja koko julkaisun laatu ylipäänsä niiden asioiden käsittelyssä liittyy siten Terrorismikeskustelua ketjuun.

  Lisäksi, jos tuo banaanin heittäminen oikeasti olikin terrorismia, niin sittenhän tuo uutinen varsinkin liittyy Terrorismikeskustelua ketjuun. Ja vielä lisäksi se, että mitään keskustelua ei ollut käynnissä, ketju oli ollut kuolleena monta päivää, ei ollut mitään derailattavaa.

  Voidaanko lopettaa tämä meta-keskustelu? Tämä on sitä todellista derailaamista. Sinun mielestäsi tuo viestini oli derailausta? Ok. Olen eri mieltä. Siirrytään eteenpäin. Kiitos.
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2016
 2. Abdula Zembalo

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2001
  Viestejä:
  148
  Täällä hypitään vähän liian nopeasti nyt johtopäätöksiin. Tyypillä on Sveitsin ranskankielisten verkkomedioiden ja tv:n mukaan tyypillinen sveitsiläinen nimi.
  Tässä vielä englanninkielinen lähde: http://www.mirror.co.uk/news/world-news/terror-swiss-train-passengers-attacked-8624527

  "A six year-old child is reported to be among those attacked by the man, who police revealed is a Swiss citizen with a 'typical Swiss name'."
   
 3. TRG-42

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2002
  Viestejä:
  2 063
  Rovaniemellä simerock menossa ja matut siellä riehuneet jo eilen, hakanneet suomalaisia.. Yllättäen siitä ei uutisoida
   
 4. Tzion Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  3 958
  Yritätkö rasistisesti väittää ettei sveitsiläinen voi olla muslimi?
   
 5. molari

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2012
  Viestejä:
  7 738
  Kuulostaa kovasti epäsuorasti esitetyltä väitteeltä, että ongelmat olisivat vain lyhyen aikavälien ongelmia.

  Montako korkean teknologian startuppia saisi miljardilla? Tuhannelle yritykselle voisi lyödä miljoonan käteen ja sanoa, että siinä on, tehkää tuolla jotain uutta ja hienoa, olkaa luovia, go crazy. Ja tuo vuodesta toiseen aiempien vuosien epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan kumuloituessa siihen päälle vielä koko ajan.

  Totta kai sen pitää olla iso tekijä. Se on iso tekijä ihmisille. Toisten rahoilla on toki kiva ostaa itselleen hyvää omatuntoa. Minusta on sitä paitsi laatikossa ajattelua, että turvapaikanhakijoita pitäisi ylipäätään ottaa massoittain. Eräs taloustieteen nobelistikin taannoin Suomessa käydessään puhui tästä asiasta, että parempi olisi panostaa pakolaisleireihin.

  Miksi sen pitää olla huomenna ja nolla? Miksi se ei voi olla tähtäin, jota kohti ponnistella niin hyvin kuin onnistuu? Näin ollen väitänkin, että tuollaiset puheet ovat olkiukko. Ja koko ajan näyttää aukenevan yhä enemmän mahdollisuuksia kieltäytyä, kun EU:n (käytännössä moku-Merkelin ja muutaman turvapaikanhakijavyöryn ensisijaisen kohdemaan [miksi eivät vain nauti siitä rikkaudesta, eihän sen pitänyt olla taakka?]) kuristusote alkaa höllentyä. Britit jo saivat kyllikseen. Unkari pyyhki juuri pyllyä Dublin-sopimuksella Ruotsin ämpyröidessä turhaan protestejaan. Puola laittoi kymmenet tuhannet saman tien nokka kotiapäin jne. Koko ajan tulee lisää tilaa, jos sitä vain halutaan ottaa. Sitä paitsi Suomi voi käsitellä hakemukset pikavauhtia ja laittaa porukan takaisin. Jos Suomi toteaa, että esim. Irakissa voi siirtyä ison maan sisällä turvaan, niin hankalapa siihen on muiden ämpyröidä.

  Ne kuuluisat sopimukset, joiden sisältöä ei kukaan tiedä, mutta joihin jokainen aina vetoaa. Esim. sotahan ei ole pakolaisstatukseen oikeuttava asia YK:n sopimusten mukaan. Noiden puitteissa voi tehdä tosi paljon. Nyt jotkin maat jopa ovat puhuneet irtautuvansa sopimuksista, jotka eivät selvästikään vastaa nykypäivän tarpeisiin. Esim. Tanskassa vähemmistöhallitusta painostetaan tuohon tälläkin hetkellä.

  Itkuvinkua. Todennäköisesti dominoefekti. Mutta Suomi voi minun puolestani odotella, että toiset saavat tarpeekseen, mihin ei pitäisi mennä pitkään, ja vasta sitten itse pelkurina seurata perästä. Kunhan homma hoituu. EU:stakin voi erota, kuten on nähty.

  Olemattomalla. Johan tulijoiden ikärakenne ja sukupuolijakauma ovat ihan vääristyneet. Ei se korjaa mitään, vaan luo uuden vinouman. Sitä paitsi ei meillä ole väestörakenneongelmaa. Sillä on peloteltu turhaan vuosikymmenet. "Kun suuret ikäluovat poistuvat työmarkkinoilta, niin seuraa huutava työvoimapula!" Yhden tutkimuksen olen vasta nähnyt, jossa sanottiin, että hups, tuo olikin virhe. Meillä on puoli miljoonaa työtöntä ja suuret ikäluokat jo eläkkeellä. Leijonan lailla karjuvaa työntekijäpulaa ei tullut ikinä. Robotiikan kehitys lyö viimeisen naulan tuon urbaanin legendan arkkuun.

  Kuka sitä ei tiedä? Sinäkö? Nythän homma menee niin, että mokumokua pusketaan vastoin parempaa tietoa luottaen, että "kyllä tämä pitkällä aikavälillä toimii, koska kotoutus ja diipadaapa". Se on toiveajattelua. Ei ole mitään vaihtoehtojen kartoitusta mokuttaa Suomea kymmenillä tuhansilla tulijoilla vuodesta toiseen, vaan se on ihan sitä ihteään. Ennen koko tämä hulluutta projektin puuhamiesten olisi pitänyt perustella, miksi homma toimii, koska kyseessä on peruuttamaton projekti. Nyt edelleenkin hommien kustessa jokaisen älyllisen näkemällä tavalla tyypit edelleen vaativat vastustajien kumoavan sen heidän toimintansa järkevyyden, eikä mikään siinäkään riitä, koska heillä on se toiveensa, että "me emme tee muiden virheitä diipadaapa". Sitten kun kysyy, että mitä teemme eri lailla? "Ööööö.... kotoutamme paremmin." Miten? "Öööö.... paremmin. Lisää resursseja, lisää rahaa."

  Asia on yksinkertaisesti niin, että jos kehitysprojektia ei pyritä perustelemaan uskottavasti, niin siihen ei pidä ryhtyä. Etenkään siihen ei pidä ryhtyä, kun siihen liittyy peruuttamaton ongelma, jos homma kusee, ja vastustajat ovat uskottavasti esittäneet, että se luultavasti kusee.

  Ja siinä näet ihan väärin. Projisoit omia ajatuksiasi toisiin ihmisin. Tavallinen täällä ei ole tavallinen muualla. Ihmisillä on ihan erilaisia arvoja, minkä tietäisit, jos tuntisit tavallani arvojen ja kulttuurien tutkimusta.

  Tuo on tuota sokeaa uskoa, luottamusta. Ideologiaa: kaikki ovat pohjimmiltaan samanlaisia. Eivät ole. Se on tutkittu juttu. Arvoissa on valtavia eroja eri kulttuureissa. Minusta tällaisen tietäminen on jo ihan peruslähtökohta keskustelulle. Täytyyhän ihmisen nähdä jo tiedettä tuntemattakin, mihin suuntaan erilaiset kulttuurit ohjaavat yhteiskunnallista kehitystä. Kulttuurit eivät ole mitenkään irrallaan "tavallisista ihmisistä", vaan nimenomaan heidän arvojensa kiteytymiä. Sehän tarkoittaa, että ihmisissä on eroja.
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2016
 6. Tzion Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  3 958
  Plaaplaaplaa
  [​IMG]
   
 7. Steeltape

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  17 061
  Joka ei kerro mitään hänen motiiveistaan, vaikka pitäisikin paikkaansa. Saati sitten uskonnosta.

  Oikein kivasti ovat Euroopassa viranomaiset ja media opettaneet epäilemään kaikkea heidän kertomaansa.
   
 8. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
 9. Ile00

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2010
  Viestejä:
  1 036
  En sano, että muistisi on huono, mutta väitteesi mukaan sinusta on alle kuukaudessa kuoriutunut universaali humanisti, jota huolettaa ihmisten hätä ja tuot tätä esille maahanmuutto- ja turvapaikkakeskustelussa.

  Mielestäni ratsastit paikalle white knightinä islamin maineen puolustajaksi, toisin kuin nyt väität ettei sinua kiinnosta islamin olemus.

  Tämä taisi olla aivan ensimmäinen postauksesi murossa Nizzan terroriketjussa.
   
 10. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 173
  Viesti jossa kerron tuon viestin taustat: Linkki

  Lyhyesti:
  1. MV-lehden uutisoinnin taso terrorismiin liittyvissä asioissa
  2. Tapaus oli mahdollisesti jonkun mielestä oikeasti terrorismia
  3. Kysessä ei ole minkäänasteinen derailaus, koska ketju oli "kuollut"
   
 11. Tzion Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  3 958
  Jos kaivaisi spellbookin avauksen islami tms ketjusta niin saattaisi löytää aika paljon yhteisiä piirteitä :think:
   
 12. Tzion Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  3 958

  Plaaplaaplaa
  [​IMG]
   
 13. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 173
  Tässä pitää tietää nimimerkin Ile00 henkilökohtaiset patoumat minua kohtaan. "Jos jatkat tuota ignoranttia ja arroganttia tyyliä, niin teen kaikkeni, että revin paskaksi kaikki sinun argumentit ja keskustelunavaukset."


  Vastataanpa silti:

  Tuossa viestissä puolustelun kohteena on ne tavalliset muslimit, tavalliset ihmiset jotka lyötiin tuossa ketjussa maan rakoon pelkästään sen perusteella, että ovat muslimeja. Tuon viestini jälkeen useat noista täysin ylilyövistä viesteistä on moderointi poistanut. Sekin kertoo osaltaan siitä, että viesti oli aiheellinen.

  Miksi puhumme tällaisesta asiasta tässä ketjussa? Tämä on mielestäni melkoista derailausta nimimerkin Ile00 osalta.

  @Tzion: Olen raportoinut viestisi ylläpidolle.
   
 14. Aaaron

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  502
 15. molari

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2012
  Viestejä:
  7 738
  Tavallinen muslimi on meidän yhteiskuntamme näkökulmasta ääriuskovainen. Maallistunut tapamuslimi on epätavallinen muslimi.
   
 16. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Puhutko nyt jostakin utopistiseta rasistien yhteiskunasta? Tiedoksi vaan että me elämme demokratiassa missä ihmisen teot määrittelvät mitä hän on. Ja sinä olet kirjoitellut itsesi rasistiksi ja olet samaa sontakasaa äärimuslimien kanssa.
   
 17. Tzion Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  3 958
  Eiliseen keskusteluun liityen. Tälläistä ylivertaista irakin musliemien huolenpitoa toivoo nimimerkki juhog81 myös suomen vanhuksille.
  Koska heidän kulttuuri on vaan niin hyvä että suomessa pitää ottaa mallia.

  Arvaa mitä spoilerissa. Älä avaa jos meinaa mennä tunteisiin


  Ps.
  Huomaa että raprtoit oman viestisi ylläpidolle :facepalm:
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2016
 18. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Äläpäs vie keskustelua sivuraiteille. Toi sinun pointti on Japanin kohdalla vain osittain totta - he joutuivat avautumaan ja pakon edessä hyödynsivät tilanteen. Pointti on että kultuurien sekoittuminen on hyväksi kuten Japanin osalta todistit. Esimerkkejä on toki muitakin, Britit, USA jne jne. Sveitsillä ja Japanilla on yksi yhteinen piirre - maantiede on suojellut kumpaakin maata liialliselta kultuurinvaihdolta. Sama muuten pätee Suomeen. USA on taas päinvastainen esimerkki - koko maa rakentuu etniselle kohinalle & rikastumiselle ja silti maa on taloudellinen menestystarina? Sattumaa - tuskin.
   
 19. Tzion Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  3 958
  Laitatko jotain faktaa tuosta japanin pakon edessä avautumisesta jotta ei tarvi ihan sienun mielipidettä totuutena pitää.
  Oletkohan ihan varma että tiedät missä sveitsi sijaitsee? Sille on toki syynsä miksi jenkit on/oli menestys tarina mutta se on aika karua luettavaa. Vähän sama kuin nazi saksa olisi samnlainen menestystarina hieman eri aikakaudella jos olisivat onnistuneet.
   
 20. Ile00

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2010
  Viestejä:
  1 036
  Ei mulla ole patoumia sua kohtaan. Epärehellisyys on asia, jota en siedä. Kuten huomaat, valheessa on raskasta elää, sinähän jäät kiinni housut kintuissa nykyään jatkuvasti.

  Tuossa viestissä kuppi meni nurin sun tyylin vuoksi. Ignooraat faktat, joihin et pysty ottamaan kantaa. Tuo keskusteluhan päättyi siihen, että hävisit vähin äänin paikalta, kun olit ajettu nurkkaan. Jätit siis vastaamatta keskusteluun.

  Pölyn laskeuduttua tulet takaisin paikalle muutaman viikon kuluttua ja alat vaatimaan jotain vitun tiivistelmää, jotta voisit pureutua sen nyansseihin autistisella tarmollasi. Tämähän on nimenomaan ylimielisyyttä sinun osalta.
   
 21. Casual.M

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2008
  Viestejä:
  1 067
  Sekoittuminen voi olla hyväksi jos kulttuuriin lisätään hyvää ainesta. Kerrotko minulle, miten vähä-älyisten, lukutaidottomien ja mahdollisesti ääri-ajattelevien elintasopakolaisten tulo auttaa Suomea ja sen kulttuuria?

  Ja miten Sveitsi (melkein keskellä Eurooppaa ilman merenrantaa) ja Japani (saarivaltio Tyynellämerellä) muka ovat maantieteellisesti yhdenlaisia? Tätäkään en valitettavasti tajunnut viestistäsi.
   
 22. molari

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2012
  Viestejä:
  7 738
  Edelleenkin odotamme niitä perustelujasi minun "rasismistani" ynnä muusta. Niitä, jotka jätit muutama tunti sittenkin antamatta, kun sinulle tuli niin kiire luikkia pakoon pikkiriikkinen häntä koipien välissä, vai mikä pieni siellä oikein vilkkuukaan.

  Et esittänyt sitä kahdesti pyytämääni päättelyketjua, et mitään. Mutta nyt tulit takaisin huutamaan tuota samaa. Minä popsin sinun kaltaisiasi pieniä miehiä ja pieniä mieliä jo aamiaiseksi. Sinä olet pikku narttuni. Sano "vuh", sano "vuh-vuh".
   
 23. Tzion Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  3 958
  Äläkä unohda et yks-vesa-vaan ponnisteli valtavasti todistaakseen että lähi-idän (muslimien) sukurutsaus on peruuttamattomasti tuhonneet heidän geeniperimänsä joten he ovat ihan tieteellisesti todistettu vähä-älyisiksi.

  Ps. Ei nyt kuitenkaan anneta vekkuli-veskulle liikaa tunnustusta koska hän ei todellakaan todistanut mitään. Sen sijaan joku taisi vittuuntua pikku-veskun autistisesta jankkaamisesta ja löi todisteet pöytään.
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2016
 24. Tzion Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  3 958
  Sen takia mainitsinkin asian laittaessani lähteen. Valitettavasti mediatkaan eivät ole enää luotettavia lähteitä joten...

  Mutta mikä on totuus :kahvi:
   
 25. molari

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2012
  Viestejä:
  7 738

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti