Kulttuurin rikastuminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja cam70, 18.06.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Felita

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2009
  Viestejä:
  853
  Joo, tämähän sen oikeuttaa. Ilmeisesti sivistyneemmissä kulttuureissa sitten "koiran suosimisesta johtuu vielä lisäksi se, että kissaa vihataan".

  Ai eikö?
   
 2. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 255
  @juhog81 : Heitä nyt edes sinä jotakin tuohon minun #POSITIIVISUUS haasteeseen. Muut ovat lähinnä pottuilleet.
   
 3. TheThh Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2011
  Viestejä:
  7 266
 4. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 173
  Arvaan tuon haasteen agendan.

  Tuon tyyppinen ajattelu ei herätä kiinnostusta tässä ketjussa ja niinpä määräajan päätyttyä listaan on päätynyt noin kolme riviä enempi-vähempi sarkastisia pointteja. Lopuksi vertailet positiivista listaa negatiiviseen listaan, johon on lisätty suurella innolla kaikki mahdolliset turvapaikanhakijoihin liittyvät rikokset (kenties jopa koira-gate). Tätä vertailua sitten käytetään jonkinlaisena todistusaineistona. Pyydän että tuossa tapauksessa referoit tätä viestiä.

  Tästäkin huolimatta osallistun haasteeseen nyt kahdella pointilla. Myöhemmin mahdollisesti lisää.

  #POSITIIVISUUSHAASTE:
  1. Suomen maineelle on ollut positiivista, että edes yritämme noudattaa kansainvälisiä sopimuksia ja olla osa Eurooppaa
  2. Suomalaiset ovat päässeet harjoittelemaan olemattomia taitojaan sopeutumiskyvyssä muihin kulttuureihin

  PS. En ole erityisen kiinnostunut keskustelemaan maahanmuuttopolitiikasta, vaan enemmänkin syrjinnästä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2016
 5. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 492
  Tiiät ihan hyvin että kovin harvassa on ne alueet islamilaisissa maissa joissa naiset voi kulkea ihan miten huvittaa. Kyse on siitä että tuon sinunkin tarjoaman graafin mukaan käytännössä parissa islamilaisessa maassa nainen voi vaan lähteä ulos ovesta ja kävellä kadulla topissa.

  Tiesitkö muuten että iso osa muslimeista ja juutalaisista pitää ympärileikkausta positiivisena seymbolina ja tapana? Se onkin vasta hieno tapa. En tiedä onko sillä mitään merkitystä että siihen aivopestään yhteisön toimesta... :think:

  Länsimaissa miehetkään eivät voi kävellä alasti kadulla, sama koskee naisia. Vähän niinku kaikille samat lait.

  Euroopan keskiarvo naisedustajissa laskeutuu varmaankin johonkin 25-30% hujakoille, jos otetaan Itä-Eurooppa pois laskuista niin puhutaan +30%. Islamilaisten maiden keskiarvo huitelee taas jossain 5-15% kantturoilla ja jos katsotaan mediaania niin varmasti alempana. Jännästi valikoitui Irak ja Saudi-Arabia vaikka läheisessä Egyptissa luku on huimaavat 4%
   
 6. Steeltape

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  17 061
  Ovat tainneet pudota johonkin jo kauan ennen Suomea. Nyt VOK-tädit hakevat niitä veronmaksajien kustantamilla lehti-ilmoituksilla poikien kerrottua, että "hukkuivat jonnekin Helsinkiin."

  Mutta toisaalta, näyttää olleen iloinen perhetapahtuma molemmille.:rolleyes:
   
 7. Ile00

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2010
  Viestejä:
  1 036
  Saudi Arabian luku on hieman harhaanjohtava. Naiset saivat äänestää ensimmäisen kerran 2015 paikallis/kunnallisvaaleissa ja tuolloin naisia varsinaisesti valittiin ensimmäisen kerran poliittisiin tehtäviin. Tuolloinhan naisia tuli valituksi 20 henkilöä noin 2100:sta (noin 1%).

  Tuo 20% koskee Majlis Ash-Shura neuvostoa, johon kuningas on taannut naisille 20% paikoista (30/150). Tietysti luku on oikein, koska Majlis Ash-Shura neuvosto on Saudi Arabian parlamentaarinen elin.

  Naisten määrä vapaasti valituilla vaaleilla varsinaisiin poliitikon tehtäviin on vähäinen, mutta jostainhan se pitää aloittaa.

  Elections were held in Saudi Arabia on 12 December 2015 for municipal councils, which have limited decision-making powers on local issues such as rubbish collection and street maintenance.[1][2][3] The previous two elections, in 2005 and 2011, were for half the council seats and were open to male candidates and voters only. The 2015 election was for two thirds of the council seats, on 284 municipal councils,[4] with both male and female candidates and voters.[5][6][7] This was the first election in Saudi Arabia in which women were allowed to vote, the first in which they were allowed to run for office, and the first in which women were elected as politicians.[8][9]

  In results released to the Associated Press on 13 December, 20 female candidates were elected to the approximately 2,100 municipal council seats being contested.[22]
   
 8. eskimoe

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2008
  Viestejä:
  1 559
  Aivan. Muslimeillahan ei tätä ongelmaa ole :D
   
 9. Kaaaapo

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2009
  Viestejä:
  2 494
  Miksi tuo on monikossa "muihin kulttuureihin"?
   
 10. markiisi

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2005
  Viestejä:
  630
  "Ilman vaimoa voin olla, mutta ilman salukiani en voi elää." - arabialainen sananlasku

  Muslimien ja muiden lähi-itäläisten suhde koiraan on monimutkainen. Toisaalta koraani kieltää koiran likaisena, mutta toisaalta vähän jokaisella maa-alueella on omat metsästyskoiransa, ja ne ovatkin maailman vanhimpia koirarotuja.

  Kaikkia niitä kuitenkin yhdistää sporttinen olemus, näöllä metsästäminen ja tietty kissamaisuus, Azawakhista Afgaaninvinttikoiraan. Alueilla on painotettu vähän eri asioita maantieteellisistä syistä, saalisfaunan mukaan ja vielä sen mukaan, onko metsätyksessä mukana esimerkiksi haukka:

  [​IMG]

  Suomessakin kyllä huomaa eroja suhtautumisessa vinttikoiriin ja "tavallisiin" koiriin. Koraani käsittääkseni kieltää vain "turhat" koirat eli lemmikit, toisaalta se ei erikseen salli mitään rotuja.
   
 11. eskimoe

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2008
  Viestejä:
  1 559
  Muutenkin erikoista kun katsoo omaa työpaikkaa jossa on porukkaa vähän kaikkialta( itä-eurooppa, Indokiina, USA, Intia) ja hyvin tullaan toimeen.

  Ainoat ongelmat tulleet lähinnä vastaan Romanien kanssa koska tulevat miten sattuu töihin. Tämäkin tietysti rasististen suomalaisten syytä. Muslimeita ei ole näkynyt töissä. Työmatkalla tosin näkee paljonkin kaupungin läpi kun ajelee.
   
 12. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 173
  En väitä vastaan tuohon asiaan. Mutta eikö mielenkiintoisin kysymys ole se, että miksi ei voi? Eli missä määrin on kyse siitä, että ei nainen ei edes halua kulkea kadulla topissa (esimerkkiäsi käyttääkseni) ja missä määrin siitä, että laki ei sitä salli. Ja kuten linkittämästäni kuvasta nähtiin, säädyllisenä pidetyssä pukeutumisessa on monen monta eri astetta.

  Laki on vain yksi syy tehdä tai olla tekemättä jotakin. Käytin tästä kärjistettynä esimerkkinä kulkemista alastomana länsimaissa julkisella paikalla. Sitä ei tapahdu, koska ihmiset eivät halua sitä tehdä. Vaikka se on toki myös laissa kielletty.

  Tämänpä takia toin esille sen, että kenties naisten pukautumista säätelevissä maissa on lakeja myös miesten pukeutumiseen liittyen. Mahtaisikohan jollakulla olla tästä asiasta tietoa? Jos ei, niin pitänee itse perehtyä aiheeseen.

  Lisäksi jos halutaan saivarrella, niin ensimmäisenä esimerkkinä tulee mieleen, että miehet voivat kulkea yläosattomissa, mutta naiset eivät.

  Poikkeukset ovat aina mielenkiintoisia, siitä syystä toin esille nuo kaksi. Keskiarvo on tietysti alempana kuin vaikkapa Euroopassa, sen ei pitäisi olla yllätys kenellekään. Joka tapauksessa tarkoituksena oli tuoda esille asiasta edes jotakin oikeaa tilastotietoa, ja se, että maiden välillä on suuriakin eroja. Tässäpä vertailun vuoksi lisää kuvakaappauksia tuosta kartasta, johon aiemmin linkitin:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Haasteen idea oli ajatella positiivisesti. Epäonnistuit.
   
 13. Kaaaapo

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2009
  Viestejä:
  2 494
  Romanit tulee töihin vähän miten sattuu. Arabeja tuskin tarvitsee odotellakaan.
   
 14. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Joo, eipä niitä arabeja Suomessa juuri ole ;) koulussa oli aikoinaan marokkolainen, keskiverto suomalaista ahkerampi ja älykkäämpi. Mahdollinen uskonto ei näkynyt mitenkään päällepäin.

  ... mutta duunissa on yksi somali. Tullut Suomeen pakolaisena lapsena 90-luvun lopussa. Tulee työpaikalle about ensimäisenä ja lähtee about viimmeisenä. Työmotivaatio kestää ainakin päälisinpuolin vertailun ihan mihin uskontokuntaa tahansa - ai nii, mistä vittua minä tiedä mihin hän uskoo jos uskoo ollenkaan.
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2016
 15. eskimoe

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2008
  Viestejä:
  1 559
  Turkkilaiset on yleensä ihan fiksua porukkaa Pizzerioineen. Mutta tuntuvat olevan lähinnä tapamuslimeita (jos sitäkään) joten ei juurikaan yllätä.
   
 16. Tzion Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  3 958
  https://www.jihadwatch.org/2015/08/islamic-state-stones-five-women-to-death-for-not-wearing-the-veil

  Kyllä se kivi haluamista vähentää jos ei laki :kahvi:

  Mitä sanoo koraani ?
  http://islamqa.org/hanafi/darululoomtt/52510


  Joku asiosta enemmän kiinnostunut kuin juha on myös miettinyt että tykkääkö naiset oikeasti huiveista
  http://www.irfi.org/articles/articles_1651-1700/hijab_in_not_a_choice_in_saudi_a.htm
   
 17. Tzion Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  3 958
  1. Olet käsittänyt väärin. Ottaessaan pakolaiset muista eu maista suomi nimenomaan ei noudattanut sopimuksia. Nyt suomella on maine hölmölänä (jos ei aiemmin ollut)

  2. Se että jos sinä istut 4 seinän sisällä ja poistut ulos vain jihabissa ei tarkoita että muut suomalaiset toimisivat näin. Suomi on suhteellisen kansainvälinen maa. Se että jos luet ainostaan islamin kulttuuriksi ei ole (saattaapi ollakkin :rolleyes:) median vika.
   
 18. LatvassaPalmun Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2016
  Viestejä:
  253
  Tapamuslimeja on iso osa muslimeista. Aivan kuten kaikki kristityt eivät ole fundamentalistikristittyjä, pedolfiilejä lestaadiolaisia ja muita kiihkohörhöjä.

  Yhdysvalloissa 70% kansasta uskoo Jumalaan, iso osa heistä on fundamentalistikristittyjä. Kiihkouskovaisen mukaanhan ilmastonmuutoksestakaan ei tarvitse huolehtia, ihmisen saa sikailla ja saastuttaa maapalloa määrättömästi. Sitten kun ihminen on saastuttanut ja riistänyt maapallon asuinkelvottomaksi, laskeutuu paratiisi maan päälle. Miten tuollainen eroaa kiihkomuslimista? Tai lestaadiolaisten neuroottinen pelko siitä, että pesukoneen ikkunassa vilahtaa vastakkaisen sukupuolen alusvaatteet.
   
 19. LatvassaPalmun Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2016
  Viestejä:
  253
  Suomalaismamu ja -pedofiili rikastutti Yhdysvaltalaista kulttuuria

  ”Suomalaissankarille” pitkä linnatuomio Yhdysvalloissa – taustalla vielä synkempiä rikosepäilyjä
  [​IMG]
  Suomalainen liikemies Riku Melartin, 54, on saanut Yhdysvalloissa vankeustuomion.(KUVA: Harris County Sheriff's Office, Tiina Jou)
  Julkaistu: 8.8. 7:09


  [​IMG]
  Riku Melartin sai Yhdysvalloissa 11 vuoden vankeustuomion poliisin lahjonnasta, mutta edessä on vielä oikeudenkäynti epäillystä lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
  Suomalainen liikemies Riku Melartin, 54, on saanut Yhdysvalloissa 11 vuoden vankeustuomion yrityksestä lahjoa poliisia.

  Melartinin tuomio voi kuulostaa suomalaisittain ankaralta, mutta taustalla on paljon vakavampi rikosepäily, jonka selvittely on yhä kesken.

  Melartinia epäillään muun muassa kahden alaikäisen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapseen kohdistuneesta siveellisyysrikoksesta sekä prostituutioon painostamisesta. Hänen epäillään myös hävittäneen todisteita ja pitäneen hallussaan kokaiinia.

  Viime ajat autokauppiaana itsensä elättänyt Melartin ei ole Suomessa laajemmin tunnettu, mutta Texasissa hän on pieni paikallisjulkkis.

  Itsevarmasta olemuksestaan tunnettu Melartin nousi kuuluisuuteen vuonna 2012, kun hänen uutisoitiin ottaneen sankarillisesti kiinni naapurinsa ryöstäjän Houstonissa.

  Myös IS kertoi tuolloin Melartinin saamasta huomiosta, kun yhdysvaltalaiset tv-kanavat kiiruhtivat haastattelemaan häntä. Tarina oli kuin villistä lännestä: Melartin esitteli toimittajille Desert Eagle -pistooliaan, jolla hän kertoi ampuneensa varoituslaukauksen ennen kuin kaatoi ryöstäjän käsivoimin maahan.

  – Huusin hänelle, että pysähdy tai ammun. Laukaisin maahan ja huusin täydellä äänellä, että pysähdy. Ehkä tämä antaa sellaisen pienen viestin näille kavereille: luulette, että on ihan OK tulla tänne ryöstämään kovasti työtä tekeviä ihmisiä, Melartin kuvaili tuolloin.

  Ilta-Sanomat on tutkinut Melartiniin liittyviä poliisitiedotteita sekä häntä koskevia yhdysvaltalaisia oikeidenkäyntipapereita, joista paljastuu koko monimutkainen kuvio.

  Melartinin nyt saama lahjontatuomio liittyy välillisesti isompaan rikosepäilyyn, sillä hänet oli vapautettu vankilasta 400 000 dollarin takuita vastaan odottamaan vuosina 2012 ja 2013 tapahtuneiksi epäiltyjen seksuaalirikosten oikeuskäsittelyä. Melartinilla oli seurantalaite sekä vaatimus pysytellä erossa päihteistä, mutta kesäkuussa 2014 hän jäi kiinni humaltuneena ratista.

  Houstonin lähellä sijaitsevan Kemahin kaupungin poliisi pysäytti Melartin sen jälkeen, kun sivullinen henkilö oli ilmoittanut moottoritiellä liikkuvasta vaarallisesta autoilijasta. Melartin puhalsi liki kaksi kertaa sallitut promillet ja ryhtyi sen jälkeen tarjoamaan poliisille lahjuksia, mikäli tämä päästäisi hänet menemään.

  – Poliisiauton sisäinen videokamera tallensi kolme rahantarjousta. Ensimmäinen oli kaksisataa dollaria, sitten kolmesataa dollaria ja lopulta kaikki laukusta löytyneet rahat, yli 1 800 dollaria, kerrotaan Kemahin poliisiaseman tiedotteessa.

  Poliisin mukaan Melartin otti riskin joutua syytetyksi lahjuksen antamisesta sen vuoksi, että hän halusi välttää takuuvapaansa paljastumisen ja joutumisen takaisin vankilaan. Yritys ei kuitenkaan onnistunut, sillä poliisi ei ottanut lahjusta vastaan. Elokuun alussa texasilainen oikeusistuin tuomitsi hänet lahjonnasta 11 vuodeksi vankeuteen ja määräsi vielä 10 000 dollarin sakot.

  Melartinin julkinen kuva tahraantui pian sankarillisen ryöstäjäpidätyksen jälkeen 2012. Poliisi teki ratsian Melartinin omistamaan Babes-strippariklubiin, ja hän sai syytteen luvattoman seksiyrityksen pyörittämisestä.

  Tämän jälkeen paljastuivat epäillyt lasten seksuaaliset hyväksikäyttötapaukset. Syyttäjän mukaan Melartin houkutteli alaisuudessaan työskennelleen 16-vuotiaan vastaanottovirkailijan seksiin ja erilaisiin seksuaalisiin tekoihin antamalla tälle alkoholilla terästettyä energiajuomaa ja yritti vaientaa tämän rahalla.

  Pian esille tuli toinenkin tapaus, jossa alaikäinen teinityttö ilmoitti joutuneensa Melartinin ja tämän työtoverin hyväksikäyttämäksi.

  Melartinin seksuaalirikossyytteiden on määrä edetä oikeuskäsittelyyn Harrisin piirikunnassa Texasissa. Hän on kiistänyt syytteet ja katsoo joutuneensa kiristyksen uhriksi.
  Arja Paanane
  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001235630.html
   
 20. Vandaali

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2014
  Viestejä:
  141
  No tuo pesukone on ihan keksitty legenda. Harva tuohon muinaiseen trolliin enää nykyään menee. Lestakortin käyttö muutoin on vähän vähentynyt. Ennen oli joka islamkeskusteluissa mutku meidän fundamentalistikristityt..
   
 21. Hornankattila

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2015
  Viestejä:
  666
  Haiskahtaa väärältä hälytykseltä, mutta seurataan nyt kumminkin.
  Bomb alerts reported on 2 planes due to land soon at Brussels airport: Belgian broadcaster VRT
  There are bomb alerts on two flights that would soon land on Zaventem Airport. The medical emergency plan has been issued and a team of our redaction is heading to the airport. According to the Public Prosecution Service (OM), the thread is serious enough to take precautions. More later.
  http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/vlaamsbrabant/1.2736102
   
 22. jusmar74

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2005
  Viestejä:
  54
  Katsohan, palmustapudonnut on selvinnyt humalastaan ja saanut uuden päälle. Popparit esiin, eiköhän sillä ole kuppi nurin jo valmiiksi.
   
 23. zapper

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  1 294
  Kristityt ja ateistitko ne taas asialla?

  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001237587.html

  Pommiuhka kahdessa Belgiaan laskeutuvassa koneessa


  Julkaistu: 10.8. 20:45

  Pommiuhasta kertoi belgialainen VRT.

  Belgialainen VRT kertoo, että kahdessa lentokoneessa olisi pommiuhka. Koneiden on tarkoitus laskeutua hetken kuluttua Brysseliin.

  VRT:n mukaan syyttäjät suhtautuvat uhkauksiin vakavasti.

  Asiasta lisää hetken kuluttua.
   
 24. LatvassaPalmun Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2016
  Viestejä:
  253
  Käytetty kortti? Olet tainnu syntyä 2010-luvulla, kun et ole tietoinen pedofiilivyytistä joka velloi lestaadiolaisten ympärillä muutama vuosi sitten? Ovatko kaikki muslimit kiihkomuslimeita, vai pieni osa? Ovatko kaikki kristityt kiihkokristittyjä, vaikka heitä helvetin paljon Yhdysvalloissa onkin? Ovatko kaikki katolliset pedofiilejä, jos katolliset papit on panneet kirkon suojissa poikalapsia vuosisatoja?
   
 25. konvehteja

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2012
  Viestejä:
  4 165

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti