Kulttuurin rikastuminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja cam70, 18.06.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  Onneksi Islam ei sisällä kehotuksia väkivaltaan ja vaikka sisältäisikin, niin ei niitä ainakaan kukaan toimeenpane:

  [​IMG]
   
 2. Cutty

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2015
  Viestejä:
  1 621
  Lähinnä tukeudun väitteessäni omiin kokemuksiin teekkareista ja myös tuo tutkimus jonka molarille linkkasin raapaisee tätä aihetta. Ja esimerkiksi psykopaattien kohdalla korkea älykkyys korreloi alhaisen empatiakyvyn kanssa. On siis jotain viitteitä siihen, että kriittinen ajattelu vähentää empaattista ajattelua.

  En tarkoita, että teekkarit ovat täysin tunnekylmiä, mutta siinä missä perustallaaja välttää jonkin mahdollisesti loukkaavan asian sanomista toiselle suoraan, tiedostaen tämän vaikutuksen toiseen, niin teekkari kyllä sanoo sen suoraan, koska häntä ei tälläinen hienovaraisuus kiinnosta. Hän vain sanoo kuinka asia hänen mielestään on, koska kaikki muu on turhaa. Ja näkyyhän tämänlaisen ajattelutavan hyöty jo koulutuksessa: Esimerkiksi matematiikassa vastaus on joko väärin tai oikein. Ei ole mitään välimuotoja. Tämä on mielestäni aika yleistä teekkarien keskuudessa, että tuollainen kylmä pragmaattisuus heijastuu sosiaaliseen käytökseen. Eivät nämä henkilöt kuitenkaan mitään psykopaatteja ole. He vain ehkä valitsevat miten ja milloin olla empaattisia. No tämä on tietenkin vain minun kokemukseni. Voi olla, että olen vain ollut tekemisissä niiden autistisimpien ja rääväsuimpien teekkarien kanssa.

  Samaa mieltä tuosta viestisi loppuosasta."Ignorance is bliss" sanonta liittyy myös hyvin vahvasti.
   
 3. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 173
  Hyvä kirjoitus. Tuosta kuitenkin heräsi pari ajatusta.

  1. Raiskausrikokset

  Kirjoittaja poimii Maahanmuuttajat rikosten uhreina ja tekijöinä tutkimuksesta tällaisen tiedon: "Afrikassa syntyneiden Suomessa asuvien henkilöiden raiskausrikosten taso oli 12-kertainen kantaväestöön verrattuna".

  Tuo kuulostaa suurelta erolta, ja onkin, mutta ei niin suuri kun sitä vertaa maahanmuuttajien rikoksiin ylipäänsä. Esimerkiksi Itä-Euroopan maiden osalta tuo taso on noin 8-kertainen. Ja jopa ruotsinsuomalaisten keskuudessa 3.5-kertainen.

  Pointtini on siis se, että ylipäänsä maahanmuuttajien osalta raiskausrikokset ovat huomattavasti yleisempiä kantaväestöön verrattuna. Riippumatta siitä onko maahanmuuttaja Afrikasta tai Lähi-idästä. Näiden kahden osalta luvut ovat toki vielä hieman muita ryhmiä rumemmat.

  [​IMG]

  2. Terrorismi

  Kirjoittaja kirjoittaa näin: "Jos muslimit eivät olisi muita ihmisiä alttiimpia radikalisoitumaan, muslimien odottaisi tekevän terroritekoja suurin piirteen väestöosuutensa verran."

  Tämä kommentti mielestäni täysin sivuuttaa sen, että maailman tapahtumat vaikuttavat aina jossain määrin terrorismiin. Jos Euroopan eri väestöryhmistä muslimeilla on viime vuosina ollut suurin motiivi tehdä terroritekoja, niin on loogista että tämän ryhmän osalta niitä myös tapahtuu eniten.

  Pointtini tämän asian osalta on siis se, että länsimaiden toimien vaikutusta ei pitäisi täysin lakaista maton alle. Iskusta ja tekijästä riippuen vaikutus voi olla pieni tai suuri.
   
 4. Kaaaapo

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2009
  Viestejä:
  2 494
  Raiskausrikokset ovat siis huomattavasti yleisempiä kantaväestöön verrattuna, riippumatta siitä onko mamu Afrikasta vai Lähi-idästä. Nyt voi huokaista helpotuksesta. Luulin jo et Somalit on iRakilaisia parempia tai toisin päin.
  Nämä kaksi ovat vielä 50% tehokkaammin edustettuina tuossa tilastossa, kuin Euroopan paskimmat maat ja vaivaiset 400% tehokkaammin kuin EU:n ja Shengenin alue sekä Pohjois-Amerikka.

  Oli aika perinteinen "mutta kyllähän muutkin" -yritys, mutta ei jatkoon.
   
 5. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 173
  Alkuperäisen kirjoituksen pointti oli, että muslimien väkivaltaisuus on ilmiselvää, koska "Islamilaisista maista tulleet maahanmuuttajamiehet raiskaavat väestöosuuteensa nähden yli kymmenen kertaa useammin kuin kantaväestö".

  Miksi pitää verrata kantaväestöön? Eikö olisi loogisempaa verrata muihin maahanmuuttajaryhmiin? Tällöin tuo lause kuuluisi suunnilleen noin miten sinä sen muotoilit. Islamilaisista maista tulleet maahanmuuttajamiehet raiskaavat 1.5-kertaisesti toiseksi ikävimpään ryhmään eli Itä-Euroopan maista tulleisiin verrattuna.

  On täysin eri asia puhua 12-kertaisesta kuin 1.5-kertaisesta. Tuon kirjoituksen agendan mukaista oli puhua 12-kertaisesta erosta, vaikka se ei ole koko totuus.

  edit: Lisäksi maahanmuuttajien rikokset mystisesti vähenevät toiseen polveen päästessä. Lainaus tutkimuksesta: "Ensimmäisen polven maahanmuuttajat muodostivat Suomessa asuneista epäillyistä 28 prosenttia ja toisen polven maahanmuuttajat vajaan prosentin". Jos syy olisi uskonnossa, laskun ei luulisi olevan noin massiivinen.
   
  Viimeksi muokattu: 04.08.2016
 6. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Onhan tämä vähän alhainen kommentti, mutta kun kyseessä oleva ihminenkin laukoo aina alhaisia kommentteja niin menkööt;
  Terhi Kiemunki kyllä näyttää siltä, että sen kannattaisi vaihtaa leiriä täysin. Ehkä jatkuva vitutuskin heltiäisi kun kerran saisi? :)

  Hänen kaltaisensa hölmöt ovat kyllä pahinta myrkkyä maahanmuuttokriittisyydelle. Kaikki fiksut kommentit katoaa aina piiloon, kun Terhi aivopieree jotain idioottimaista, ja saa jälleen kerran leimattua kaikki ajattelevat mamukriittiset sylkeä huutaviksi rasisti-idiooteiksi. Ehkä hän lopukta onkin oikeasti supersuvakki, mutta käyttää käänteistä strategiaa salakavalasti? Aina kotona on se Abdullah paijaamassa, mutta ulospäin pidetään toista roolia!
  Toki kysyä sopii että miksi jotain Terhin kommentteja edes uutisoidaan? Eihän se taida olla kuin tyyliin jonkun kaupunginvaltuutetun avustaja. No vastaus: koska sillä on edes jotain yhteyttä poliitikkoihin, ja on aivan naurettavan helppo maali aivopieruineen.
   
 7. cereal killah

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2000
  Viestejä:
  3 244
  edit
   
 8. markiisi

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2005
  Viestejä:
  630
  pois
   
 9. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Artikkelin kirjoittajan lähestymistapa on iso vitsi tieteellisetä vinkelistä katsottuna. Esim. irlantilaiset, tekivätkö terroritekoja suurin piirteen väestöosuutensa verran vai ovatko irlantilaisetkin helpommin radikalisoituvia? Ehkä asiaa pitäisi katsoa hieman laajemmin kuin "rotukakkulat" silmillä. Toiseksi, terrorismi on vain yksi radikalisoitumisen olomuoto. Sisällisodat johtuvat myös radikalisoitumisesta...
   
  Viimeksi muokattu: 04.08.2016
 10. Kaaaapo

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2009
  Viestejä:
  2 494
  Miksi ei verrattaisi kantaväestöön? Luulisi kansan haluavan tietää, kuinka kukin maahanmuuttajaryhmä sopeutuu kantaväestöön, joka on huomattava enemmistö maan asukkaista? Verratanhan kaikkia muitakin ryhmiä kantaväestöön. Jos jostain syystä pitää verrata muihin maahanmuuttajiin, niin miksi sitä pitäisi verrata siihen toiseksi ikävmpään, eikä vaikka EU-alueen maahanmuuttajiin tai Virolaisiin, jotka ovat lähimpänä verrattavissa meihin?

  Ja muuttaako se kauheasti tilannetta, jos lause kuuluu näin: Muslimimaahanmuuttajat ovat raiskausrikostilostoissa 50% enemmän edustettuina, kuin toiseksi pahin maahanmuuttajaryhmä? Tuossahan yritettäisi ihan tarkoituksella valkopestä tätä yhtä ryhmää, etenkin, jos ei mainita kuinka paljon se toiseksi ikävin ryhmä raiskaa kantaväestöön verrattuna.
   
 11. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 173
  Kyllä, voidaan tehdä tuollaisia vertauksia jos keskustellaan tuosta asiasta. Nyt ei kuitenkaan keskusteltu siitä.

  Aiheena oli tuo artikkeli, joka esittää että islamin ja raiskausten välillä on ilmiselvä syy-yhteys. Argumenttina käytettiin sitä, että islamilaisista maista tulevat maahanmuuttajat syyllistyvät raiskauksiin moninkertaisesti verrattuna kantaväestöön.

  Se on huono argumentti, koska myös monet muut maahanmuuttajaryhmät syyllistyvät raiskauksiin moninkertaisesti verrattuna kantaväestöön, vaikka kyse ei ole islamilaisista maista. Itä-Euroopasta tulevat 8-kertaisesti, Latinalaisesta Amerikasta tulevat 5-kertaisesti, Aasialaiset 5-kertaisesti jne.

  Jos halutaan todistaa syy-yhteys islamiin, pitää verrata kahta muuten samanlaista ryhmää, joista toinen on islamilainen ja toinen ei. Itä-Euroopasta tulevat maahanmuuttajat syyllistyvät raiskauksiin jopa 8-kertaisesti kantaväestöön verratuuna, vaikka taustalla ei ole islam. Tämä on siis jonkinlainen "ei-islamilainen" worst-case base-line. Tällaiseen voidaan päästä ihan ilman islamiakin. Ja tähän pitäisi verrata islamilaista ryhmää.

  Muuttaa mielestäni oleellisesti. Syy väkivailtaiseen käyttäytymiseen ei ole enää lainkaan niin ilmeinen jos puhutaan 50%:sta sen sijaan että alunperin yritettiin puhua 1200%:sta tekemällä huonoja vertauksia.
   
  Viimeksi muokattu: 04.08.2016
 12. Julmuri

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2001
  Viestejä:
  2 321
  Tämä on nyt taas vähän tällaista että yritetään väkisin värittää asioita vaaleanpunaiseksi...

  Siinä ei ole sinänsä mitään uutta että maahanmuuttajilla on hankaluuksia integroitua, varsinkin kun läntisen maailman ulkopuolella naisen asema käsitetään vähän eri tavalla kuin täällä. Islamin kannalta on kuitenkin aika ongelmallista että raiskauksia ei pidetä juuri mitään kun ne kohdistuvat vääräuskoisiin, tästä on todella karmivia esimerkkejä esim. Britanniassa jossa nuorimmat toistuvien raiskausten kohteeksi joutuneet olivat 11-vuotiaita. Kun raiskaus/paritusrinki lopulta jäi kiinni niin näiden omaisten suurin ongelma ei suinkaan ollut se että lapsia oli raiskattu vaan se että muslimimiehiä sillä tavalla vainottiin oikeusistuimessa. Näistä ongelmista kertoo myös se, että nimenomaan islamilaisista maista tulleiden maahanmuuttajien toinen sukupolvi integroituu huomattavasti huonommin kuin mikään muu maahanmuuttajaryhmä (tätä oli britanniassa tutkittu). Osin se lienee ryhmädynamiikan ja erilaisten kulttuurien luoman paineen tulostakin, mutta täytyy olla aika pihalla jos uskottelee ettei islamista löytyvillä esimerkeillä (muhammedin historia kun valitettavasti on todella väkivaltainen ja antaa sellaisia toimintamalleja muslimien seurattavaksi mistä nykymaailmassa pitäisi joutua sotarikostuomioistuimeen) olisi mitään vaikutusta esim. siihen millä tavalla islamilaisista maista tuleva porukka suhtautuu länsimaihin ja länsimaalaisiin.
   
 13. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 173
  Se että islamilaisista maista tulevalla ryhmällä on rumimmat lukemat näissä tilastoissa kertoo paljon jo sekin. En lähde sellaista argumenttia tietenkään kiistämään. Asian puolesta on varmasti myös muita argumentteja, joita tuossa yllä mainitsitkin.

  Ainoa mitä en sulata on liioittelu. Sitä tuo artikkelissa esitetty argumentti on, ja siksi halusin sitä kommentoida.
   
 14. Kaaaapo

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2009
  Viestejä:
  2 494
  No jos sit kerta halutaan verrata islamilaista ryhmää ja ei-islamilaista ryhmää, niin miksi juuri siihen pahimpaan? Siellä Itä-Euroopassa voi aivan hyvin olla myös paskaa kulttuuria, joka selittää heidän käyttäytymistään. Mutta siltikään se ei johda yhtä rajuihin tuloksiin, mitä islamilainen ryhmä saa aikaan.

  Lisäksi vielä Lähi-idän ja Afrikan väkiluku pikaisella googletuksella noin 1,4 miljardia ja EU:n ulkopuolisen Euroopan lukumäärä reilut 200 miljoonaa, tuosta voi sitten vielä vähentää Schengen-alueeseen kuuluvat EU:n ulkopuoliset maat. Eikö olisi siten loogisempaa verrata islamilaista ryhmää koko ei-islamilaiseen ryhmään, eikä vaan pieneen osaan siitä?

  Nää tilastojen muslimit tulee tuosta julmetun isosta porukasta ja silti heidän edustama keskiarvo on 50% pahempi kuin länsimaiden paskimmasta, huomattavasti pienemmästä kulttuurista tulevilla. Kyllä tuosta voi jo aika vahvoja johtopäätöksiä tehdä, että syy on Islamissa.
   
 15. Hug Eboner

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2013
  Viestejä:
  447
  No ehkä se sitten on vaan niin että suuri osa pakolaisista on huonoja ihmisiä. Ne kunnon muslimit joilla on jonkinlaista moraalia ovat vielä kotimaassaan.
   
 16. jjappe

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2008
  Viestejä:
  1 613
 17. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 173
  On järkevää verrata erilaisia jokseenkin homogeenisiä ryhmiä. Muiden kuin islamististen maiden niputtaminen yhteen ei olisi enää homogeeninen ryhmä vaan täysi sekamelska eri kulttuureja ja uskontoja.

  Annan havainnollistavan esimerkin: Verrataan tätä asiaa alkoholin käyttöön. Venäläinen juo 2 litraa viinaa päivässä. Suomalainen juo 1.5 litraa vinaa päivässä. Loput maailman maista juo 0.01 litraa viinaa päivässä. Jos verrataan venäläisiä koko muuhun maailmaan, venäläiset ovat kirkkaasti kärjessä eivätkä suomalaiset vaikuttaneet lopputulokseen käytännössä mitenkään. Todellisuus oli kuitenkin se että oli myös toinen ryhmä (suomalaiset) jotka joivat joivat viinaa melkein yhtä paljon kuin venäläiset.

  Itä-Eurooppa on jokseenkin homogeeninen ryhmä siinä missä islamistiset maatkin ovat. Molempien ryhmien osalta tilastot ovat rumat. Toinen ryhmä on saanut nuo lukemat aikaan ilman islamia ja toinen islamin kanssa. Tämän pohjalta voidaan yrittää tehdä johtopäätöksiä islamista.
   
  Viimeksi muokattu: 05.08.2016
 18. Kaaaapo

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2009
  Viestejä:
  2 494
  Melko heikko havainnollistava esimerkki, 140 miljoonan asukkaan maata vertaat liki 7 miljardin populaatioon. Sulla meni nyt koko pointti ihan ohi, ehkä tarkotuksellakin.

  Lyhyesti, kulttuuri, jota edustaa viidennes koko maailman väestöstä, loistaa raiskaustilaston kirkkaana kärkenä. Tätä ei paljon voi pehmittää sillä, että on olemassa toinen, vajaan 200 miljoonan populaatio, joka on melkein yhtä paha, mutta ei kuitenkaan niin paha. Jotain perustavanlaatuista on oltava vialla tuolla kulttuurissa, jos siis keskimääräisesti noin suuresta kulttuurista tulee niin paljon paskaa sakkia. Ainoa perustavanlaatuinen yhdistävä tekijä tuon populaation sisällä on Islam, joten syy on aika vahvasti siinä. Tuo toinen, pienempi paha kulttuuri on jostain syystä kasvanut moraalikäsityksiltään kieroon, mutta ei kuitenkaan niin pahasti kuin islamilaiset kansat. Mikään muu kulttuuri ei ole niin vinoon kasvanutta kuin islamilainen kulttuuri.
   
 19. zapper

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  1 294
  Massiivinen poliisioperaatio. Ja kaikki yhden henkilön takia?

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016080422001183_uu.shtml

  Poliisioperaatio Laajakosken vastaanottokeskuksessa: Virkavalta taltutti riehujan sähkölamauttimella

  Torstai 4.8.2016 klo 21.49


  Laajakosken vastaanottokeskuksessa Kotkassa oli torstai-iltana massiivinen poliisioperaatio.

  [​IMG]
  Laajakosken vastaanottokeskukselle Kotkaan saapui niin poliiseja kuin pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksiköitä torstai-iltana. (SASU MÄKINEN)
  Paikalla oli poliisin lisäksi myös pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksiköitä.

  Poliisi joutui käyttämään voimakeinoja taltuttaakseen vastaanottokeskuksen pihalla riehumaan käyneen turvapaikanhakijan. Poliisit ampuivat henkilöä sähkölamauttimella, jolloin hän kaatui maahan. Virkavalta luovutti henkilön ensihoitajien tarkastettavaksi.

  Hätäkeskus sai tiedon välikohtauksesta Laajakoskentiellä iltakahdeksan jälkeen. Paikalle hälytettiin neljä poliisin partiota, ensihoidon yksikkö sekä kuusi pelastustoimen yksikköä Kotkasta ja Haminasta.

  Päivystävä palomestari Simo Norema kertoo, ettei pelastuslaitokselle ollut tarvetta vastaanottokeskuksessa. Kyseessä oli poliisijohtoinen ihmisenpelastustehtävä.

  Kaakkois-Suomen poliisi antaa lisätietoja tapauksesta perjantaina. Tässä vaiheessa poliisi vahvistaa vain sen, että paikalla oli häiriökäyttäytymisen vuoksi poliisitehtävä.

  SASU MÄKINEN
   
 20. nahkasukka

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2010
  Viestejä:
  700


  En tiedä onko ennen postattu.
   
 21. moonspell

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  1 553
 22. Kikkee

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2014
  Viestejä:
  2 090
  Syy muslimimiesten runsaaseen edustukseen raiskaustilastoissa:

  1.) Lapsesta asti opetettu totuus, että naiset eivät ole ihmisiä vaan omaisuutta. Jos toinen (muslimi)mies ei omista naista niin hän on vapaata riistaa.
  2.) Lapsesta asti opetettu totuus, että runkkaaminen on suurin synti mitä mies voi tehdä. Seurauksena tästä allah suuttuu ja sukulaiset hakkaa.
   
 23. affafe Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2014
  Viestejä:
  168
  Jonkinlainen panttivankitilanne?
   
 24. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 003
  Jotakuta pelottaa ja paljon! :smoke:
   
 25. moonspell

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  1 553
  Eikö Urpon viesti ole mennyt poliisille asti? Ei saa pelkätä!
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti