Kulttuurin rikastuminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja cam70, 18.06.2007.

 1. a85

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2000
  Viestejä:
  930
  Eikös näistä "rasistien" tempauksista monet ole paljastunut vassareiden itsensä tekemiksi mustamaalauskampanijoiksi? :D Ja pari VOKin paloa oli ihan asukkaiden toimesta sytytetty...
   
 2. Maasikana

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2015
  Viestejä:
  1 424
  Tässä vokkipannussa on sentään ollut ihan yritystä. :( Useampi pullo ja vielä lasin läpi, vs nurtsille viskatut muovipullot.
   
 3. Hug Eboner

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2013
  Viestejä:
  447
  Ilmeisesti petäjävesi ei ole tarpeeksi turvallinen paikka mamuille. Ehkä vokit pitäisi sijoittaa vielä pienemmille paikkakunnille. Esim johonkin korpeen missä ei olisi suomalaisia rasisteja 50 kilometrin säteellä.
   
 4. ________

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  6 211
  Juuri näin. Toiseksi hän sahaa oksaa asialliselta maahanmuuttokritiikiltä. Ei näin.
   
 5. Capone

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  2 044
  Toi on vaan jännä että kun puhutaan Syyriasta tulevista turvapaikanhakijoista, on niiden osuus esim. viime vuonna saapuneista suht pieni (3%) Pitkin maailmaa on kyllä sitten paukahtanut ihan reilusti porukkaa, mutta kaikista puhutaan Syyrian kriisiä pakoilevista.

  Kun tilastosta poimii tuon Top1 maan ja tiedostaa faktan että ruotsilla on palautus sopimus ko.maan kanssa ja suomella ei, on vaikea arvata minne matka ruotsista jatkuu. Eli autettavia toki on, kunhan erotellaan ne apua tarvitsevat siitä hirmuisesta massasta joka aiheella ratsastaa.


  http://www.migri.fi/download/64766_viikkotilasto_21.12.15.pdf?fcfbc32d861ad388
   
 6. Heh, suurimmat rasistit löytyy kuitenkin sieltä vastaanottokeskusten sisältä ;D
   
 7. cereal killah

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2000
  Viestejä:
  3 244
  Jos nyt tarkoitus olisi edes yrittää saada hommaa toimimaan niin:
  - konsentroidaan kaikki VOK:it yhteen mega-luokan VOK- keskukseksi jossa on optimoidut prosessit ja kapasiteetti n. 50 000
  - hyväksytyn päätöksen saaneet muuttavat VOK:n vieressä olevaan Uusi-Baghdadiin jossa populaatio on 90% matuja ja 10% suvakkeja jotka ovat töissä siellä, rakennuskanta jotain kustannustehokkaita neukkukuutioita ja kaupunginosat sunneille ja shiioille erikseen
  - hyvinmenestyviä matujen mallikansalaisia päästetään jollain mekaniikalla muualle Suomeen asumaan
  - hylätyn päätöksen saaneet roudataan jollain isoilla Tupoleveilla Uusi-Baghdadin lentokentältä varsinaiseen Baghdadiin
  - kaikki tämä rakennettuna tuonne jonnekin Kajaani-Suomussalmi akselille
   
 8. Hug Eboner

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2013
  Viestejä:
  447
  Kiinalaiset voisi 3D-tulostaa talot. :)
   
 9. Der Untergang Banned

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  660
 10. Der Untergang Banned

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  660
  Presidentin puhe

  Arvoisa puhemies, hyvät Suomen kansan edustajat,

  Ette varmasti tienneet, vuosi sitten aloittaessanne, mitä vastaanne tulee. Yhtä lailla vähän kaikista vastaan jo tulleesta tiesin minä, silloin, toimikauteni alussa.

  On sanottu, että tämä vuosikymmenen puolivälin aika jää historiaan; elämme murroksen aikaa. Että se, mitä nyt päätetään tehdä, on oleva ratkaisevaa tulevaisuudellemme.

  On myös sanottu, että olemme viime vuodet kohdanneet olemistamme järisyttäneitä ilmiöitä, toinen toisensa perään ja että sama meno jatkuu. Että tänä vuonna vain tulisimme sitten näkemään sen seuraavan vaiheen, jota emme yhtään olleet osanneet odottaa.

  Näihin sanomisiin te täällä, minä, hallitus tahollaan, joudumme vastaamaan. Että miten juuri Suomi ja juuri suomalaiset tulevaisuutensa kohtaavat. Viime kädessä vain me itse vastaamme siitä.

  * * *

  Alkuvuonna olemme käyneet keskenämme mieleenpainuvaa julkista keskustelua. Osa toki tarpeellista varoittelua, kun ihmisiä on rikollisesti sanoin tai teoin loukattu. Mutta sen lisäksi olemme oppineet perusteellisesti haukkumaan toinen toisemme. On haukuttu miehet, on haukuttu naiset, on haukuttu suvaitsevaiset ja suvaitsemattomat, ja sitten hyväksi lopuksi poliisitkin; olemme perin itsemme haukkuneet.

  Miksikö juuri nyt? Siksi, että meillä on ongelmia. Viimeisin niistä on hallitsematon maahanmuuttoliike. Teemme pahan virheen, jos kuvittelemme, että se peittyy, kun olemme keksineet tarkkailla toistemme tekemisiä ja kunkin sanavalintoja ihan pilkkuun asti, ja tehdä sitten niistä suurta numeroa ja nimittelyä. Ongelmat eivät näin poistu, tällä suunnataan ehkä huomio muualle, mutta ongelmat tästä vain lisääntyvät.

  Tässä suhteessa olisi todellakin tolkun aika, kuten kirjailija Paretskoi Iisalmen Sanomissa kirjoitti.

  Muuttoliikkeen ongelma on syvä. Eurooppa, Suomi, länsimainen ajattelu ja arvomaailma - kaikki nämä ovat tulleet haastetuiksi.

  Muutos on räikeä - vielä muutama vuosi sitten olimme viemässä arvojamme muualle, pidimme niitä aivan ylivertaisina, mutta nyt joudumme miettimään, kykenemmekö pitämään niistä itsekään kiinni.

  Maahanmuuttovirta Eurooppaan, myös Suomen osalta, on paljolti kansainvaellusta, siis muuta kuin välitöntä hätää pakenevaa. Kaikkien arvioiden mukaan ihmisvirta on tänä vuonna kasvussa. Tämä haastaa koko läntisen demokratian kyvyn auttaa. Ja haastaa eurooppalaisuuden rakenteet.

  Sekavassa tilanteessa tulijoidenkin tilanne saattaa vain paheta. Tiedossa on, että pakolaisia käytetään hyväksi. Olemme juuri kuulleet Euroopassa kadonneista 10 000 alaikäisestä. Pakolaisia riistävät ja rahastavat ihmissalakuljettajat, jotka harjoittavat valtaisaa laitonta liiketoimintaa, usein liikkeellä olevien hengen menettämisen uhallakin. On myös riski, että pakolaisia käytetään kyynisen valtapolitiikan välineinä.

  Kuulemme paljon puheita siitä, miten rajat pitää sulkea, tai ainakin rajoittaa tulijoiden määrää ja etenkin palauttaa takaisin heti kaikki ne, jotka pahaa tekevät. Ja moni on ihan samaa mieltä ja ihmettelee, miksei näin jo ole tehty. Siihen on selitys.

  Tulen nyt lähemmäs keskeistä kysymystä. On tehty kansainvälisiä sopimuksia, EU-direktiivejä ja kansallisia lakeja, ja on ajateltu kauniisti ja oikein - että kaikkia hädässä olevia autetaan.

  Käytännössä se toteutuu niin, että jokainen, joka osaa sanoa sanan "asylum", turvapaikka, pääsee sisään Eurooppaan ja Suomeen, sana tuottaa tavallaan subjektiivisen oikeuden ylittää raja. Vailla mitään oikeaa perustettakin saa täyden, vuosiakin kestävän tutkinnan, ja pystyy sen jälkeen välttämään pakkotoimia, elleivät turvapaikan edellytykset täytykään, ja siis jäämään sinne, minne väärin perustein tuli.

  Sitten itse dilemmaan, joka liittyy syvästi arvomaailmaamme.

  Eurooppa ei pitkään enää kestä hallitsematonta kansainvaellusta. Sietorajan ylittyminen romahduttaa arvojärjestelmäämme. Käy niin, että pyrkimys hyvään tuottaa kaikille pahaa.

  Useimpia, ellei lähes kaikkia, rajoitustoimia on epäilty kansainvälisen oikeuden ja sopimusten vastaiseksi. Siitä seuraa, ettei voida tehdä sitä, mitä välttämättä monien mielestä pitäisi tehdä.

  On väläytelty myös kansainvälisten pakolaissopimusten muuttamista. Se tie on hidas ja tuskin tuottaa ratkaisua akuuttiin tilanteeseen.

  Kansainväliset säännökset ovat syntyneet ja niiden tulkinta on kehittynyt aivan toisenlaisissa olosuhteissa. Olen varma, että jos kansainvälisiä ja niihin perustuvia kansallisia säädöksiä tehtäisiin vasta nyt, niiden sisältö olisi olennaisesti tiukempi, mutta ne silti pitäisivät kiinni ihmisoikeuksista ja auttaisivat hädässä olevia.

  Ei siis ole hyviä vaihtoehtoja. Joudumme pohtimaan, suojellaanko eurooppalaisia arvoja ja ihmisiä ja todella hädässä olevia, vai suojataanko ahtaan tarkasti kansainvälisiä velvoitteita muista seuraamuksista välittämättä.

  Meidän on nyt pakko hahmottaa, mihin pyrimme. Tavoitteena on tasapaino, joka olisi kaikilta näkökulmilta katsottuna vähintäänkin tyydyttävä, sitä parempaan emme mitenkään nyt yletä.

  Ensinnäkin eurooppalainen arvoperusta ja järjestys on turvattava, tästä ei voi olla epäselvyyttä. Toiseksi meidän on autettava niitä, jotka ovat hädässä tai vainon kohteena. Me emme voi nyt auttaa niitä, jotka hakevat parempaa tai tuntevat olonsa tai tulevaisuutensa kotimaassa vaikeaksi.

  Eurooppa hakee edelleen tasapainon ratkaisua. Nyt monet hallitukset tekevät sitä omin päin, ja vain kohdaltaan tai uhitellakseen ja pelotellakseen. Jossain vaiheessa jonkun on tunnustettava, että emme kykene, juuri tässä ja nyt, täyttämään kaikkia kansainvälisten sopimusten velvoitteita. Siitähän noissa kansallisissa ehdotuksissa on enimmäkseen kyse.

  Parasta on tunnustaa tosiasiat, ja parasta, että tunnustuksen antaa EU ja ryhtyy yhteisen rajavalvonnan, muuttoliikkeen hidastuttamisen ja nopeutettujen käännytysten tielle ja sitä kautta raivaa turvan tilaa pahimmassa hädässä oleville.

  Konfliktien, kuten Syyrian sodan, päättäminen olisi sekin välttämätön osa ratkaisua. Tämä vaatii laajaa kansainvälistä yhteistyötä, jossa mekin toki teemme osamme. Nopean helpotuksen varaan ei kuitenkaan kannata laskea, kuten ei siihenkään, että tämä estäisi muista syistä liikkeellä olevia.

  Uudenvuodenpuheessani sanoin, ettei kevättä ole hyvä riidellen kohdata. Kansainvaelluksen tuomaa haastetta ei voida kohdata siten, että ollaan sisäisesti rempallaan.

  Talous on elintärkeä, muttei elämän tärkeä asia. Siksi se on juuri nyt vaikeista ongelmistamme se helpompi.

  Meille on tullut itsemme moittimisen lisäksi uudelleen tavaksi tuijottaa, mitä maailma meistä oikein puhuu ja ajatteleekaan. Ja valitettavasti, useimmiten mediassa etsiä pienetkin viitteet jostain ikävästä. Ilmassa on ikään kuin heikon itsetunnon julistamisen kaipuuta.

  Maailma kyllä oikeasti mittaa ja huomioi meitä, monellakin tavalla. Otan malliksi joitakin sijoituksiamme kansainvälisissä vertailuissa: olemme parhaiden joukossa muiden muassa onnellisuudessa, hyvinvoinnissa ja luovuudessa tai houkuttelevaisuudessa, muistaen myös kilpailukyvyt ja koulutukset. Itse asiassa on vaikea löytää hyvien ominaisuuksien tutkimuksia, joissa emme olisi ihan kärjen tuntumassa.

  Että jos jotain maailmalla ihmettelevät, niin sitä, etteivät nuo suomalaiset saa enemmän irti itsestään, vaikka liki kaikki on kohdallaan. Olemme pitäneet visusti kynttilää vakan alla. Mahdollisuuksien ja toteutuman välille on tullut ammottava aukko.

  Näinä aikoina jatketaan viidenteen kertaan viritettyjä keskusteluja taloudestamme, joka jo viimeiset kahdeksan vuotta onkin ollut nuorallakävelyä paikallaan. Meillä on nyt menossa nuorten yrittäjien tuoma annos uutta, antakaa sen, hyvät neuvottelijat, tuulahtaa kammareihinne. Yllättäkää meidät!

  Arvoisa puhemies, hyvät Suomen kansan edustajat,

  Teiltä odotetaan ja vaaditaan nyt paljon. Turvallisuutta pitää vahvistaa, maahanmuutto on ongelma, talous ahdistaa; ja mitä muuta vielä voi tulla. Tulette olemaan, syvemmin kuin eduskunta vuosikymmeniin on ollut, perustuslaillisten perimmäisten kysymysten äärellä. Työnne ei tule olemaan vailla tuskaa.

  Eduskunnan päärakennuksen ylätasanteella on presidentti Ståhlbergin käyttämä kirjoituspöytä, jonka äärellä perustuslakimme laadittiin. Näkymä viestii: Tässä se syntyi ja täällä se on vastannut aikojen muutoksiin.

  Onnittelen puhemiehistöä saamanne tuen johdosta sekä toivotan teille kaikille parhainta menestystä ja viisautta vaativassa työssänne.

  Julistan vuoden 2016 valtiopäivät avatuiksi.

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020321062587_uu.shtml
   
 11. cereal killah

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2000
  Viestejä:
  3 244
  Positiivista, että itsekin jossain kohtaa suvakkisensuuria harrastanut Iltalehti uutisoi tämän ja ilman mitään huomattavaa suvakkifiltteriä. Välillä tuntuu että näissä tietyissä HS, Iltalehden ja vastaavien kaltaisissa medioissa on jonkinlainen sisäinen ideologinen taistelu, ja suvakkikeskijohto poistaa tai sensuroi muiden tekemiä uutisia silloin kun kerkeävät.

  Tämä on myös ihan mielenkiintoinen media- esimerkki:
  http://www.hs.fi/kotimaa/a1454477171497?ref=hs-art-top-6

  Copy-pastean tuolta kommenteista (ei minun kirjoittama) kun tämä on niiiin hyvä kommentti:
   
 12. Der Untergang Banned

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  660
 13. Hug Eboner

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2013
  Viestejä:
  447
  Tähän on melko yllättävää. Kuka olisi ikinä arvannut että juuri nämä turvapaikkaturistit ja muut interreilaajat ovat juuri sitä mulkuinta porukkaa.
   
 14. KapipaK

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2013
  Viestejä:
  949
  Tämä juttu muuten haisee ja pahasti.

  Vok:in oveen heitettiin 3 polttopulloa, jotka eivät aiheuttaneet tulipaloa. Eli suomeksi sanottuna kyseessä ei ollut polttopullo, vaan pullo jossa oli polttoainetta. Palokunta tuulettanut polttoaineen hajua paikalla.

  Sen lisäksi paikalla nähty liikkumassa oikein karikatyyrinen skinhead/uusnatsi. 4000 ihmisen kunnassa luulisi kaikkien tuntevan ihmisen, joka tuolla lailla pukeutuu.
   
 15. teppemies

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2005
  Viestejä:
  3 804
  No totta vitussa polttopullo on polttopullo.
   
 16. Jarlaxle

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2002
  Viestejä:
  3 469
  Tuleekohan tästä YLE sensuurista uusi maantapa?

  Suomen_maan tapa: On meillä sananvapaus, mutta sulla on väärät mielipiteet ja sä et saa sanoo noin.

  YLE:sta voi tarkistaa mielipiteiden oikeellisuuden. Lomake 17. Tarkistusajan kesto noin 2 viikkoa, jos vastausta ei kirjallisena tai ääninauhana anneta tässä määräajassa, niin mielipiteesi oli väärä.

  Odottaisin että tuon touhun tekijä saa työpaikaltaan potkut.
  Itse en usko mitään selitystä YLE:ltä että tuo ei olisi tahallinen teko. YLE:n johtaja saa lähes kaksinkertaista palkkaa Suomen pääministeriin verrattuna, on vielä taustaltaan Kokoomuslainen ja YLE sensuroi nyt jo Perussuomalaista tolkun politiikasta puhuvaa presidenttiä?

  Voisivat myös tiputtaa YLE:n toimitusjohtajan palkan puoleen ja/tai antaa sille myös potkut.
   
 17. tsn81

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2003
  Viestejä:
  1 748
  Eihän YLE harrasta sensuuria :p

  http://yle.fi/uutiset/niiniston_puh...ninen_vika_ei_sensuuri_tai_salaliitto/8647133
   
 18. Pullasuti

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2016
  Viestejä:
  6
  Tämäkin vielä.
  http://www.iltalehti.fi/pakolaiskriisi/2016020321064390_cm.shtml

  Eikö se Orpo syksyllä valehdellut, että ainakin 65% saisi kielteisen päätöksen? Nyt prosentti olisi 50. Tätä menoa syksyyn mennessä poliisilla ei ole ongelmaa, kun kielteisiä päätöksiä ei tule.
   
 19. Maizer

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2011
  Viestejä:
  101
  Eikö Ahvenanmaasta voisi tehdä kyseisen mega-luokan VOK:n?
  Jos tilanne perkelöityisi, aina voisi vetää tulpan pois.
  :think:
   
 20. Jarlaxle

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2002
  Viestejä:
  3 469
  Jotakuinkin noin odottaisin asian etenevän, koska on ilmiselvää että Kokoomuksen takia ihmisillä menee luottamus sisäministeriön alaisiin toimijoihin kuten Poliisiin. Kokoomus tekee niin hirveää politiikkaa joko tarkoituksella ja tahallaan tai Kokoomus_tekijöiden inkomptenssista johtuen että myös ulkomaalaisten rikostilastoja on lähdetty vääristelemään alle 21 vuotiaiden ulkomaalaisten rikoksia ei tilastoida mikä on varmasti Petteri Orvon sisäministeriöstä antama käsky, jotta tilastot näyttäisivät Kokoomukselle suosiollisemmalta.

  Selvää on se että kun sisäministeriö vaatii poliiseja valehtelemaan kansalle niin ainakin poliisien menneisyydessä ollut Kokoomusmyönteisyys varmasti katoaa ja oletettavasti äänestävät jatkossa Perussuomalaisia.
   
 21. Hug Eboner

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2013
  Viestejä:
  447
  No polttopulossa pitää olla jonkin sortin sytytin. Eihän se mikään polttopullo ole mikäli sillä ei ole mahdollisuutta syttyä.
   
 22. Jarlaxle

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2002
  Viestejä:
  3 469
  En nyt ole aivan varma, että kirjoitatko kieli poskella, mutta kun ammattilaiset lähettävät suoraa TV-kuvaa jostain konkreettisesta pysyvästä/kiinteästä rakennuksesta, eivät livekuvaa jostain random paikasta, niin teknisen vian mahdollisuus ei ole missään tapauksessa uskottava.

  Toisekseen, tekniseen vikaan aina vedotaan, jos jotain tahoa epämiellyttäviä faktoja tai asioita pitää sensuroida. Tätä tapahtuu diktatuureissa ja muissa autoritäärisissä valtioissa harvase päivä.
   
 23. teppemies

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2005
  Viestejä:
  3 804
  Eikö sellaista sitten ollut? Jos ei, perun puheeni.
   
 24. viltsu81

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2010
  Viestejä:
  154
  [​IMG]  Totuus. Parta-ankkuri puukotti sohvanostajan.
   
 25. sammy123

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2010
  Viestejä:
  226
  Jos olisin uusnatsi, skinhead (you name it) niin IHAN VARMASTI lähtisin tekemään polttopulloiskua suomen lipulla varustetussa pilottitakissa? Siis oikeesti...???
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti