Kotitekoiset hampurilaiset

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja yannara, 24.01.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. MadPike

    Rekisteröitynyt:
    08.03.2016
    Viestejä:
    2 160
    Itselläni on kesällä ollut hampurilaisgrillailut käynnissä, mutta häpeäkseni täytyy tunnustaa, että onnistuvat kotona uuni+paistinpannulla paljon paremmin. :(
    Täytyy harjoitella vielä, sillä normaalisti kaiken lihan maku paranee +75% kun sen grillaa hiilillä/puilla.

    On vaan käynyt niin, että jauhelihapihvit ovat joko hajonneet grilliin tai tulleet liian kuiviksi. Pahin ongelma on kuitenkin ollut sämpylät, jotka valmissämpylöinä aina kuivuvat, palavat tai jäävät raaoiksi hiiligrillissä. Ne vaan onnistuu uunissa paremmin, ja jos alusta asti tekee taikinan itse ja paistaa uunissa, maku on vaan niiiiiin paljon parempi.
    Tähän asti 2/5 ja se +1 tulee savun mausta, pitäisi saada 6/5 vielä kesän aikana joten yritetään.
     
  2. tom_gore

    Rekisteröitynyt:
    03.12.2005
    Viestejä:
    8 099
    Kokeile Snellmanin pihvijauhelihaa. Se ei hajoa.
     
  3. TRG-42

    Rekisteröitynyt:
    09.09.2002
    Viestejä:
    2 063
    Tuohon aikaan se olikin yleistä ja paketeissa luki ettei saa pakastaa, snellmanni taisi sitten aloittaa kisan ettei käytä pakastettua ollenkaan ja muillakin piti lähteä mukaan.
     
  4. Geroniimo

    Rekisteröitynyt:
    10.02.2007
    Viestejä:
    1 328
    Hiiligrillissä mielestäni tärkeimmät pointit ovat: Hiilet toisessa reunassa, jolloin toiseen reunaan jää reilusti viileämpi alue. Ja mahdollisimman paljon kansi kiinni, jotta lämpötilat eivät karkaa liian koviksi. Sämpylöitä ei kannata laittaa suoraan hiilien yläpuolelle, palavat heti.
     
  5. MadPike

    Rekisteröitynyt:
    08.03.2016
    Viestejä:
    2 160
    Kiitti vinkistä. Grillini on tosin tee-se-itse-mallinen tiilikasa, enkä kantta samanlailla käytä kun pallogrillissä. Tosin saahan tuohonkin vaikka savustuspöntön kannen päälle tarvittaessa.
    Lämmitykseenkin käytän puuhalkoja, niin ei tarvi joka päivä kaupasta hakea hiiliä. Mutta kyllä sitäkin hiillosta toki voi tökkiä toiseen reunaan, sillä tuo sämpylöiden palaminen/kuivuminen tosiaan on ongelma ollut.
     
  6. Geroniimo

    Rekisteröitynyt:
    10.02.2007
    Viestejä:
    1 328
    Voi olla haasteellista niitä säpylöitä lämmitellä tuossa, jos ei ole kantta. Suoraan hiilloksen päällä palaa ja vieressä ei tapahdu mitään...
     
  7. valexi

    Rekisteröitynyt:
    06.07.2009
    Viestejä:
    1 444
    Pitää kyllä aika puusilmä olla, jos ei lähiaikoina ole tuota ravintolassa nähnyt. Lähes jokaisessa lounaspaikassa tuota tuntuu olevan...
     
  8. SweeneyTodd

    Rekisteröitynyt:
    03.03.2011
    Viestejä:
    1 072
    Tulee lounaspaikoissa käytyä ehkä kerran kuussa ja noissa ei ole ollut. Tai ehkä jostain erillisestä hyllystä löytyisi, mutta eipä ole tapana maustaa valmiita ruokia erikseen, niin en ole käynyt katsomassa. Illallisilla taas ei ole mihinkään annokseen tuota kuulunut.

    Ostin tuota nyt viikonloppuna Prismasta kokeen vuoksi. Ihan kiva chilikastike. En nyt kuitenkaan keksinyt mikä tuosta tekee niin erityistä verrattuna niihin sataan muuhun chilikastikkeeseen, joita löytyy. Kaipa tämä vaan joku trendijuttu on.
     
  9. LonGero

    Rekisteröitynyt:
    06.04.2013
    Viestejä:
    1 027
    Tuon tuotteen idea on maku eikä polte, niinkuin monessa muussa chilisoosissa. Itse tykästyin tuotteeseen ja myös emäntä, mikä on hieman ihmeellistä kun puhutaan chilisooseista. Tietysti jos maku ei iske niin sitten tuskin kannattaa uhrata aikaa sen enempää kuin muihinkaan, mutta itse olen tuota käyttänyt monessakin paikkaa nimenomaan mausteena ja siinä se toimii kyllä hyvin. Löytyypä Lidlistä grillimakkarakin mikä on muistaakseni Manchego-Sriracha -makuyhdistelmä, toimii sekin itselleni. Eli sikäli on mahdollista että on tämän hetken trendijuttu, mutta mitäpä noista kun tuote on kunnossa.
     
  10. SweeneyTodd

    Rekisteröitynyt:
    03.03.2011
    Viestejä:
    1 072
    Ihan hyväähän tuo oli. En vain ymmärrä tuota hehkutusta, joka kyseisestä tuotteesta on. Ihan yhtä hyviä chilikastikkeita on muitakin sattunut kohdalleen. Ja itsetekemä on tietysti vielä parempaa, kun nyt kotitekoiset hampurilaiset ketjussa ollaan. Jää nuo epämääräiset E-koodiaineetkin pois kyydistä.
     
  11. valexi

    Rekisteröitynyt:
    06.07.2009
    Viestejä:
    1 444
    Juu, trendijuttu. Siksi ihmettelin miksi ei ole sattunut silmään. Ei minustakaan ole mikään jumalkastike, mutta ihan ok hinta/laatusuhde. Omatekemä paholaisenhillo tosin parasta. :)
     
  12. tom_gore

    Rekisteröitynyt:
    03.12.2005
    Viestejä:
    8 099
    Jokunen vuosi sitten oli makea chilikastike trendijuttu ja jokaisen lehden ruokaohjeissa sitä laitettiin sekaan, oli ruoka mikä tahansa makaroonilaatikosta häränfileisiin.
     
  13. rjussi

    Rekisteröitynyt:
    27.02.2001
    Viestejä:
    533
    Omaan mieleeni on maun lisäksi monikäyttöisyys ja hinta/laatusuhde. Normiversio sopii myös lasten ruokiin. Meillä ainakin muksut pitävät hienoisesta tulisuudesta kastikkeissa ja lihan marinadeissa. Lisäksi hinta "itämaisissa" kaupoissa päihittää kaikki muut chilikastikkeet. Makuja ja pullokojakin löytyy useita, joten jokaiselle löytyy sopiva Sriracha.
     
  14. Leggins

    Rekisteröitynyt:
    04.11.2010
    Viestejä:
    838
    Muistan tuota soosia ekan kerran ostaneeni joskus 8v sitten, hyhää oli. Pitkä trendijakso oman kokemuksen mukaan.
     
  15. Geroniimo

    Rekisteröitynyt:
    10.02.2007
    Viestejä:
    1 328
    Tuli tehtyä perus juustoburgeri ilman sen kummempia kikkailuita. Snellmannin pihijauhelia, grillipekonia (huomattavasti helpompi grillata ritilällä), oltermanni cheddaria ja kaupan sämpylät ja soosit. Erittäin maukas ja mehukas.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  16. kevyt_maito

    Rekisteröitynyt:
    22.12.2012
    Viestejä:
    297
    Hyvännäkönen burgeri. Tuo oltermannin cheddar on kyllä vitsi cheddariksi. Aivan mauton juusto
     
  17. Geroniimo

    Rekisteröitynyt:
    10.02.2007
    Viestejä:
    1 328
    Varsinkaan tuossa ei maistunut lainkaan. Sattui olemaan ainoa juusto jääkaapissa.
     
  18. prh

    Rekisteröitynyt:
    07.05.2014
    Viestejä:
    313
    [​IMG]

    Jauheliha pihvit tehtiin itse.
    Välissä pihvi, cheddar, tomaattia, punasipulia, salaattia sekä majoneesi.
    Mikro ranskalaiset kylkiäisenä.

    Ihan jepa.
     
  19. rjussi

    Rekisteröitynyt:
    27.02.2001
    Viestejä:
    533
    Lidlin Valley Spire cheddar 250g/2,49€ on ollut hampparien vakiojuusto minulla jo pitkään. Tuosta vuolemalla saa moneen hamppariin juustot ja maistuu cheddarille.

    Lidlistä löytyy myös Grillimaisterin valmiita cheddarsiivuja samaan hintaan. Oltermannit voi unohtaa suosiolla.
     
  20. joenssen

    Rekisteröitynyt:
    15.02.2012
    Viestejä:
    850
    No eihän ole ollut.
     
  21. tom_gore

    Rekisteröitynyt:
    03.12.2005
    Viestejä:
    8 099
    Vuosikymmenen vaihteessa oli vaikea löytää kanaruokareseptiä tai wokkia jossa ei olisi ollut "makea chilikastike" ainesosana. Ei voi mitään jos et muista.
     
  22. svrn

    Rekisteröitynyt:
    06.02.2004
    Viestejä:
    1 845
    Makea chilisoosi sopiikin aika hyvin kanaruokiin. Mihinkään muihin en sitä laittaisi.
     
  23. iNdo

    Rekisteröitynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    4 340
    Juuri näin, eli on se. :)
     
  24. MadPike

    Rekisteröitynyt:
    08.03.2016
    Viestejä:
    2 160
    Katkarapuihin. Mielellään isoihin sellaisiin.
     
  25. svrn

    Rekisteröitynyt:
    06.02.2004
    Viestejä:
    1 845
    Totta, niihin myös.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti