Kotitekoiset hampurilaiset

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja yannara, 24.01.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Tatuks

    Rekisteröitynyt:
    16.08.2004
    Viestejä:
    3 492
    Hahah, eilen ku kirjotin tota viestiä niin mietin pitkään mitä helvetin sanaa siihen pitäisi käyttää. Päädyin kuitenkin sekoittamiseen kun ei päästä irronnu mitään muuta.
     
  2. S62B50

    Rekisteröitynyt:
    16.06.2009
    Viestejä:
    7 270
    Voitko antaa ohjeen miten tuon saa hajoamaan? Lukuisista yrityksistä huolimatta en ole millään onnistunut.


    Ja itse aiheeseen on tuo pulled pork kyllä loistavaa hampurilaisen välissä. Ensimmäistä kertaa kokeilin kasslerista ja voittaa kyllä pihviversion helposti. Kuvia ei valitettavasti ole, kun tuli hotkittua saman tien, mutta ohje:

    - 1kg kassleria
    - 2pss santa maria dry rubia (chili)
    - 1plo bulls eye smoked soossia
    - hampurilaisen täytteet

    Uuni lämmitetään 125c ja asennetaan kassleri uunivuokaan peitettynä foliolla. Annetaan olla uunissa vähintään 4h. Vuoka pois uunista ja revitään haarukalla irti. Seuraavaksi palotellaan kokkiveitsellä silpuksi, laitetaan kulhoon ja kipataan reilusti bulls eye smoked barbeque soossia ja sekoitetaan. Lämmitetään hampurilaiset (itse käytin Hattingin megasämpylöitä), väliin pulled pork, päälle bbq soossia lisää, jäävuorisalaattia, pieneksi pilkottua sipulia ja pari tomaattia. Nautitaan jääkylmän kokiksen kanssa. :smoke:
     
  3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

    Päivän tarjoukset
    Yhteistyössä
  4. yannara

    Rekisteröitynyt:
    28.04.2003
    Viestejä:
    11 737
    [​IMG]

    Tässä nyt olis uusi tapa tehdä hamppureita, terveellisempi leipä, ja jos ei jaksa vaivautua lihojen kanssa niin makkaraa samaan grilliin leivän kanssa ja menoksi. Meillä noi leivät säilyy pakkasessa, niin ne on hyvä heittää siitä suoraan grilliin.
     
  5. juhowood

    Rekisteröitynyt:
    25.01.2003
    Viestejä:
    80
    Mikäs tuosta tekee hampurilaisen? Mä näen tossa ruisleivän nakilla/makkaralla.
     
  6. poroGOD

    Rekisteröitynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    3 299
    Sanoisin että tuossa on kyllä kyse jonkinlaisesta hodarista.

    Leipä voi olla terveellisempää kuin hampparin vaalea pulla, mutta makkara häviää kyllä terveellisyydessä kunnon paistijauheliha-burgeripihville. :)
     
  7. yannara

    Rekisteröitynyt:
    28.04.2003
    Viestejä:
    11 737
    [​IMG]
    Onhan tämäkin hampurilainen MC Donalsin mukaan....

    Tänään lähtee bekoni kokeiluun makkaran sijaan :smoke:
     
  8. Kristo-

    Rekisteröitynyt:
    11.05.2009
    Viestejä:
    2 010
    A hamburger (also called a hamburger sandwich, burger or hamburg) is a sandwich consisting of a cooked patty of ground meat

    The term "burger", can also be applied to the meat patty on its own

    Pitääkö vielä selittää enempi? Toki voi ruisleipää käyttää, silloin kyseessä on ruishampurilainen.
     
  9. yannara

    Rekisteröitynyt:
    28.04.2003
    Viestejä:
    11 737
    Yks haile ihan oikeasti, kunhan se on hyvää :smoke:

    ps. pari pekonisivuakin riittää yhteen settiin, kunhan muita lisukkeita on tarpeeksi.
     
  10. Kristo-

    Rekisteröitynyt:
    11.05.2009
    Viestejä:
    2 010
    Sitten se on pekonileipä.
     
  11. maxellcdr

    Rekisteröitynyt:
    21.03.2011
    Viestejä:
    6
    Asperger-elämä on vaikeaa.
     
  12. iNdo

    Rekisteröitynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    4 340
    Assburger..
     
  13. yannara

    Rekisteröitynyt:
    28.04.2003
    Viestejä:
    11 737
    GRILLATTU pekonileipä :D
     
  14. temesez

    Rekisteröitynyt:
    18.12.2011
    Viestejä:
    12
    parhaat täytteet ovat kotitekoiseen hamburilaiseen:

    -juusto
    -pekoni
    -Amerikan kastike
    -kebab kastike
    -jauhelihapihvi (400g)
    -ananas
    -itse hamburilaisen ylä ja ala kannet
    -tomaatti
    -sipuli
    -jäävuorisalaatti
    -suola

    suosittelen kaikille
     
  15. Kaotika -

    Rekisteröitynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    49 379
    Bääpurilainen eli lampaan ulkofileetä pihvin virkaa toimittamassa

    [​IMG]
     
  16. Miikka M

    Rekisteröitynyt:
    25.11.2005
    Viestejä:
    5 309
    En ole koskaan ymmärtäny näitä kokolihapihvejä hamppareissa mutta toivottavasti maistu :D

    Edit: Nyt kyllä puijasin. No jos nyt ainoana poikkeuksena ohkaset kanafileet. :)
     
    Viimeksi muokattu: 16.05.2012
  17. kaarlos

    Rekisteröitynyt:
    03.06.2004
    Viestejä:
    2 687
    Kokolihaahan ne jauhelihasta valmistetut pihvitkin ovat, mikäli niitä ei ole jatkettu millään. Huomattavasti parempiahan nuo ovat mitä esimerkiksi korppujauhoilla jatketut jauhelihapihvit.

    Tietysti jos tarkoitetaan näitä filepihvejä tai vastaavia, niin olen täysin samaa mieltä. Kävin itseasiassa vastikään Jyväskylän Food Barissa syömässä jonkun ylihintaisen hampurilaisaterian ("virman piikkiin") ja siinä oli nimenomaan pihvinä joku härän filee. Paremmin olisi toiminut ateria, mikäli siinä olisi ollut vaan se pihvi ilman niitä hampurilaiskilkkeitä.
     
  18. Miikka M

    Rekisteröitynyt:
    25.11.2005
    Viestejä:
    5 309
    Huono sanavalinta. Tarkotin niitä ei jauhettuja mitä nyt ikinä eri muodoissa onkaan. Lihaklönttejä siinä rouskuvien vihannesten kanssa ja pehmeän sämpylän kanssa. :eek: Mutta se siitä. En halua mollata ketää ruokatottumusten takia.
     
  19. Don Kerosene

    Rekisteröitynyt:
    08.11.1999
    Viestejä:
    1 436
    No kunnolla tehty pihvi ei todellakaan ole jotain lihaklönttejä. Mut ihan miten vaan haluat ne pihvisi tehdä...
     
  20. Miikka M

    Rekisteröitynyt:
    25.11.2005
    Viestejä:
    5 309
    Mitä ne sitte on? Muuttuuko ne porkkanoiksi? Lihaa se on. Käytän erikoisia ilmaisuja vaan. Voihan se olla jos jotain törkeen mureata pihviä. Mutta omasta mielestä jos hampparin haluaa niin jauhelihapihvi kuuluu siihen parhaiten. Sitä voi maustaa eri tavoin ja laittaa vaikka snäksei välii jos haluaa leikkiä hieman.
     
  21. Don Kerosene

    Rekisteröitynyt:
    08.11.1999
    Viestejä:
    1 436
    No tottakai, jos haluaa jauhelihapihvihampparin niin ei kai siinä ole vaihtoehtoa. Mun mielestä kunnon fileetkin sopii hyvin noihin.
     
  22. PeeVee79

    Rekisteröitynyt:
    12.04.2010
    Viestejä:
    712
    Tehtiin tällä reseptillä jokin aika sitten kasa hampurilaisia ja täytyy sanoa, että ihan tautisen hyviä tuli. Vaikka sinihomejuuston ylin ystävä olenkin, niin koskaan ei ole käynyt edes mielessä yhdistää sitä hampurilaiseen. Mutta kyllä kannatti kokeilla.
     
  23. ilkk4

    Rekisteröitynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    127
    Sinihomejuusto todellakin on hyvä valinta burgeriin. Jos jotain uusia komboja haluat niin kokeile avocado-pekoni burgeria, tai jos oikeasti haluat kokeilla jotain mielenkiintosta niin kanahampurilainen brie-juustolla (tai camembert) ja karpalohillolla!
     
  24. ideavaras

    Rekisteröitynyt:
    09.05.2012
    Viestejä:
    31
    testasin saarioisten uutta isohärkähampparia, väliin lisäksi amerikan suolakurkkua, paprikamajoneesia, pun.sipulia, tomaattia ja kananmuna. ihan ok, jos noita valmiita ostelee ni kyllä toi on paras. yleensä kyllä tekee pihvit itte.
    [​IMG]
     
  25. Naksutin

    Rekisteröitynyt:
    13.06.2007
    Viestejä:
    1 210
    [​IMG]

    Perus burgeri. Pihvi, maustekurkkua, cheddar, salaatti, tomaatti, sipuli ja chilikastike
     
  26. miksarulez

    Rekisteröitynyt:
    06.08.2009
    Viestejä:
    90

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti