Kotitekoiset hampurilaiset

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja yannara, 24.01.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. yannara

    Rekisteröitynyt:
    28.04.2003
    Viestejä:
    11 736
    Sähköparilla on kokeiltu kastlerit, makkarat ja lihapiirakat. Nyt on hamppareiden vuoro. Innostuin kerran ostamaan Prismasta noita 45c hampurilaisia, grilliin vaan ja väliin täytettä. Ongelma on, että se jauhalihapihvi siinä maistuu ihan perseelle.

    Olen aina digannut snägäriruuasta, joka kerta mukaan lähtee se perinteinen juustohampurilainen :P .. mites saisi kotona tehtynä edes samaan suuntaan? Kysymys kuuluukin, että kannattaako noi pihvit tehdä itse jauhelihasta, vai myydäänkö jossain noita pakaste-levyjä?

    Muuten sisältö on;

    - muutama viipale juustoa
    - amerikan kurkkusalaatti
    - ketsuppia
    - kebab-kastike
    - jäävuori-salaattia
    - tomaattia
    - sipulia pitäisi kokeilla ensi kerralla

    Ideoita, kokemuksia? :)
    [signature]E8400|MSI P45 NEO3FR|KHX6400 4GB|MSI R4850
    Acer Aspire 3103
    Logitech G25[/signature]
     
  2. Pauski

    Rekisteröitynyt:
    12.10.2008
    Viestejä:
    48
    Saadaanko tästäkin rupatteluketju, jossa Kamikaze ja HugoPugo jutustelevat niitä näitä ja pisteyttävät hamppareita ja ylistävät Mäkkäriä?
     
  3. villey

    Rekisteröitynyt:
    26.03.2003
    Viestejä:
    936
    vithu kun en oo huomannu kattoa onko suomen puolella pakastealtaassa kunnollisia hampurilaispihvejä. tuosta toiselta puolen rajaa eli ruottista löytyy hyvät valikoimat asiallisia pakastepihvejä kotiburgereihin, sekä kunnollisia leipiäkin. ei niistä kaupan hamppareista saa syötäviä oikein millään keinoin. alkopas perkele tekemään mieli hampurilaista :D
    [signature]allekirjoitus[/signature]
     
  4. Somnia^

    Rekisteröitynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    236
    Hyvän hampurilaispihvin tekeminen on helppoa. Jauhelihaa kulhoon, sekaan hienoksi hakattua sipulia ja valkosipulia, mausteita oman maun mukaan, itse laitan yleensä chilijauheita ja vähän mustapippuria, sitten käsin tai sähkövispilällä mössäät koko paskan tasaiseksi, levität pöydälle pötköksi, pötköstä leikkaat paloja jotka pyörittelet palloiksi ja sitten taputtelet pihviksi, lopulta pihvi kuumaan pannuun paistumaan. Pihvin saa ehjänä pannuun asti helpoiten kun leikkaat leivinpaperin pihvin alta irti, kannat pihvin paperin avulla pannuun, ja nostat paperin pois. Jotkut sotkee tuohon pihvitaikinaan kananmunaakin, mutta itse pidän enemmän ilman. Paketista jauhelihaa ja ranskanleivästä saa kaksi hampurilaista jolla täyttää isotkin miehet pitkäksi aikaa.
    [signature]"Se on asia sinänsä olla kahdenksantoista ja huutaa patti punaisena miten joku Metallica niinku muuttaa maailmaa ja muuttaahan se, se raivaa tietä kaikelle paskalle metallille, jota joutuu kuuntelemaan vittu lopun ikäänsä."[/signature]
     
  5. poroGOD

    Rekisteröitynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    3 412
    Pakastelevyjä saapi hyvinvarustetuista liikkeistä ja tukusta.

    Mutta kyllä hyvän pihvin voi itsekin tehdä, pitää vaan maustaa se jauheliha huolella - ja sekoittaa/jauhata se kunnolla mausteiden kanssa sileäksi.

    - lihaliemivalmistetta MSG!!
    - worchestershire kastiketta
    - oikein hienoksi hakattu sipuli ja valkosipuli
    - jotain savunmakuista pieni tilkka jos tykkää
    - muna + korppujauhoja kuten lihapullien kanssa
    - chiliä, pippuria, currya, paprikaa, jne.

    Lopuksi löytyy hyvä massa josta tulee hyvät pihvit. On myös olennaista ettei paista liian paksuja piffejä, vaan mahdollisimman ohuita.
    [signature]- Lover of women and protector of nerds[/signature]
     
  6. karhuroope

    Rekisteröitynyt:
    29.07.2006
    Viestejä:
    355
    osta seuraavaks kebab burgereita kaupasta, ne vastaa liki niitä joita makkarakiskalla tarjoillaa sen bling äänen jälkee, jos paista muualla ko mikrosa nii ne o parei ko grillillä. jos burgerin haluat tehä nij-liha, sipulia ja pippureita paistipannuu, sitte ku ne o valmiit nii sämpylät kuumaks ja sipuli vähä ruskeeks ja sinne välii sen pihvinkaveriks, mausteet voi ite valita
     
  7. karhuroope

    Rekisteröitynyt:
    29.07.2006
    Viestejä:
    355
    osta seuraavaks kebab burgereita kaupasta, ne vastaa liki niitä joita makkarakiskalla tarjoillaa sen bling äänen jälkee, jos paista muualla ko mikrosa nii ne o parei ko grillillä. jos burgerin haluat tehä nij-liha, sipulia ja pippureita paistipannuu, sitte ku ne o valmiit nii sämpylät kuumaks ja sipuli vähä ruskeeks ja sinne välii sen pihvinkaveriks, mausteet voi ite valita
     
  8. wilzu

    Rekisteröitynyt:
    20.12.2003
    Viestejä:
    977
    Oma hampurilaisreseptini on tällä hetkellä tälläinen:

    -Halpoja siemenettömiä hampurilaisia
    -ketsuppia(tai heinzin chilikastiketta/tomaattimurskaa)
    -niitä kaupan tuoreita peruschilejä
    -Sipulikuutioita(Pakastealtaasta löytyy valmiiksi leikeltynä)
    -Tabascoa
    -grillimaustetta
    [signature]C2D [email protected],4GHz, 8800GTS 320MB, 2GB RAM, Win XP, AB9 Quad GT, Be Quiet 500W[/signature]
     
  9. Jaww

    Rekisteröitynyt:
    09.08.2008
    Viestejä:
    221
    Tämänpäivän wimp.com videosta löytyy täydellinen ohje tuplajuustohampurilaisen tekoon täysin samoilla ohjeilla mitä Amerikassa tehdään Donaldsissa. Lisää perehtymistä löytyy http://www.topsecretrecipes.com/

    Tuolta löytyy mm. Bic Mac hampurilaisen salaisuus.
     
  10. Embankment

    Rekisteröitynyt:
    02.12.2006
    Viestejä:
    1 268
    House burger. :)

    http://www.youtube.com/watch?v=-ToAgia1EMA
     
  11. villey

    Rekisteröitynyt:
    26.03.2003
    Viestejä:
    936
    joo sovellettuna tuo lihapullien taikina käy kyllä, ei niistä tuu perinteisen hampparipihvin makuisia, mutta erittäin hyviä kylläkin.
    [signature]allekirjoitus[/signature]
     
  12. Jaww

    Rekisteröitynyt:
    09.08.2008
    Viestejä:
    221
    Saa tehtyä aivan samamakuisia kannattaa katsoa wimpistä video.
     
  13. Pasi-K

    Rekisteröitynyt:
    04.04.2008
    Viestejä:
    168
    Ennen myytiin sämpylöitä juuri hampurilaisiin, en tiedä myydäänkö enään (ei ole vastaan tullut) mutta itse teen pihvit ja väliin lisään sitten mitä pupunruokaa tykkää laittaa. Valmiita hampurilaiskastikkeitakin saa aika hyvin.
     
  14. yannara

    Rekisteröitynyt:
    28.04.2003
    Viestejä:
    11 736
    Taitaa hampurilaiset olla muidenkin mieleen nopeista vastauksista päätellen. Mä en itse jaksa käydä mäkissä enää, taas snägärin hampit maksaa sellaiset 3-4 euroo tsibale, niitä voisi tehdä yhtä hyvin itsekin. Tuosta omatekoisesta jauhelihapihvistä tuli mieleen, että se ei saisi olla liian hyvää, muuten hampurilaisen syönti keskittyy siihen lihaan, mikä ei mielestäni ole tarkoitus. Itse tyytyisin mielellään pakastelevyihin. Ja Cittarista katoin, että jäistä kebab-laastuja olisi ainakin tarjolla, voisihan sen pihvin korvata noilla... hmm... must do! :)
    [signature]E8400|MSI P45 NEO3FR|KHX6400 4GB|MSI R4850
    Acer Aspire 3103
    Logitech G25[/signature]
     
  15. Peekaboo

    Rekisteröitynyt:
    22.12.2008
    Viestejä:
    117
    Samaa mieltä siitä jauhelihapihvistä ettei ole kummosta. Nakkikioskilla ne onneksi laittaa kunnollisen makusii jauhelihapihvejä, on paljon parempii kuin hesburgerissa tms. ja voi pyytää pekonia lisukkees pari palaa.
    Joulukinkku sopi oikeen hyvin "pihviksi" kun koitin joulun jälkeen. Toinen voisi olla semmonen possunpaisti jos sellasesta tekis pihvin kokosia paloja.
     
  16. Kongo-Müller

    Rekisteröitynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    269
    Hyvät hampparipihvit saa kun: Pilkkoo sipulin ja pekonia pieneksi, paistaa näitä sekaisin pannulla hetken. Sekoittaa nämä naudanjauhelihaan (suolaa ja pippuria mukaan maun mukaan ja chiliä). Tästä massasta teet pihvejä ja paistat pannulla.

    Sämpylöiden väliin tavaraa maun mukaan, cheddar, jäävuorisalaatti ja punasipuli ovat ainakin itselleni pakolliset. Majoneesia, chiliä, jotain barbeque kastiketta, pekonisiivut...

    Edit: Tärkeintä on että pihveistä teet ohuita; Paistuu nopeasti, tasaisesti ja hamppari on helppo koota.[signature]Jedem das Seine.[/signature]
     
  17. yannara

    Rekisteröitynyt:
    28.04.2003
    Viestejä:
    11 736
    Nyt kun otit hesen puheeksi, niin anteeksi vaan, mutta mielestäni niiden hampurailaiset ovat huonompia mitä vaan olen syönyt. Niiden pihviä ei voi edes sanoa pihviksi, sehän on sellainen 1mm paksuinen levy, ja majoneesia on sitäkin enemmän. Tosi FAIL!

    Noi jauhalihapihvi-levyt tuli mieleen just noista snägäreistä, jotka kasvaa paksummaksi rasvapannulla. Jäätyneinä ne on just sellaisia levyjä, mutta kun ne tunkee parilaan, niin kyllä niistä pihvejä tulee :)

    ps. mä tykkään että sipuli on erikseen siinä salaatin seoksessa, ei pihvissä sisällä.[signature]E8400|MSI P45 NEO3FR|KHX6400 4GB|MSI R4850
    Acer Aspire 3103
    Logitech G25[/signature]
     
  18. Peekaboo

    Rekisteröitynyt:
    22.12.2008
    Viestejä:
    117
    En mä oikeen siinä pihvissä erota maussa mitään mcdonaldsin ja hesburgerin välillä, kumpikaan ei ole kummonen. Hesburgerissa tosin oon ainoostaan käyny viime vuosina, samalla kun käyny ostoksilla prismassa.
     
  19. Antti Alien

    Rekisteröitynyt:
    06.08.2001
    Viestejä:
    2 146
    http://www.youtube.com/watch?v=uqVCk2oDpSE
    Tuolla setä laittoi pihvit pakkaseen ja paistoi sitten kun ne olivat kovia kalikoita. Onko tuolle jotain syytäkin?
    [signature]Yksirivistä ajatusta ei voi lukea rivien välistä.[/signature]
     
  20. TeukkaFlash

    Rekisteröitynyt:
    11.02.2003
    Viestejä:
    743
    Tässäpä kaikki.

    http://www.instructables.com/id/How-to-make-great-burgers-at-home/
     
  21. Artsi1

    Rekisteröitynyt:
    19.03.2004
    Viestejä:
    769
    Täähän on kuin marttojen foorumia lukisi vaihteeksi.
    [signature]PSN ID: Atenator[/signature]
     
  22. Lapsennappaaja- sossutäti

    Rekisteröitynyt:
    10.12.2005
    Viestejä:
    154
    Niin mistä saa hyviä hampurilaispihvejä, että tarvitsee alkaa taputtelemaan jotain perkeleen lihapullataikinaa?
    Johan siinä näin kiireinen ja dynaaminen nuorimies ehtii kuolla nälkään ennenkuin pulla on uunissa ja jätökset siivottu pöydiltä.
    Pikaruokaa niinkuin leipähyllystä hampurilaissämpylä, lihatiskiltä pihvit, mikroon ja loput höysteet päälle.
     
  23. Jaww

    Rekisteröitynyt:
    09.08.2008
    Viestejä:
    221
    Now freeze the patties for at least an hour.
    (This keeps them from falling apart when you grill'em)

    Mielestäni piffit saa pidettyä kasassa ilman jäädytystäkin, mutta golfpallonkokoisesta tehty lätty on tosin aika ohut. Näin ne tehdään kuitenkin Donaldsissa.
     
  24. poroGOD

    Rekisteröitynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    3 412
    Edelleenkin, niitä piffejä voi tehdä vaikka 2kg kerralla ja pakastaa varastoon. Dynaaminen nuorimies voi myös ajatella ennakoivasti.


    [signature]- Lover of women and protector of nerds[/signature]
     
  25. karhuroope

    Rekisteröitynyt:
    29.07.2006
    Viestejä:
    355
    Voin kertoo ettet nui tuu saamaa ku liki syömäkelposia burgereita
    Käytä aikaa se n.10m ja silppua sipuli j-lihan sekaa ja pannuun, sitte mustapippuria ja suolaa, 5 min kohalla sämpylä ja sipuli rattaat, 7min kohilla muna, sitte vaa kasaat keon joho paat tomaatit ja kurkut yms hömppeet, ja jos 10min o liika pitkäaika istu ales ja mieti miks
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti